Jump to content

CB (ή γενικοτερα ασύρματη επικοινωνία)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 264
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

i kerea pou exo ine kasi gia tous 6.5 kai gia 27 mhz

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΜΟΝΟ ΠΑΛΙΑ?

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ?

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

στα vhf (144-146) αμα βρω μια συχνοτητα ελευθερη μπορω να μιλησω για θεματα εκτος ραδιοερασιτεχνικου περιεχομενου? πχ να λεμε τι χαζομαρες μας σε μια εκδρομη με φιλους.

ενοειτε θα εχω αδεια.

Ναι, σαφώς και μπορείς. Μην νομίζεις και εμείς οι αδειούχοι δεν μιλάμε συνέχεια για τις επαφές που κάνουμε ή για το πως να φτιάξουμε μια κεραία. Αφού εσύ και η παρέα σου θα έχει άδεια (υπόψην ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν τα cb, έχει ένας άδεια και μιλάμε 10 άτομα) μπορείς να μιλήσεις για να περάσει η ώρα !

δηλαδη μπορω να εχω αδεια μονο εγω και να μιλαω με τους αλλους που δεν εχουν?

Κανονικά απαγορεύεται. Εννοείται φυσικά οτι μέσα στην ραδιοερασιτεχνική μπάντα δεν μπορεί να μιλήσει κανείς χωρίς άδεια. Πέρα απο αυτήν, ο καθένας φέρει ευθύνη για τις πράξεις του !

δεν καταλαυ καλα αυτο:(υπόψην ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν τα cb, έχει ένας άδεια και μιλάμε 10 άτομα) στο cb θελει να εχει μονο ενας αδεια η στα vhf?

δεν καταλαυ καλα αυτο:(υπόψην ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν τα cb, έχει ένας άδεια και μιλάμε 10 άτομα) στο cb θελει να εχει μονο ενας αδεια η στα vhf?

Για τα vhf, ο κάθε ένας χειριστής πρέπει να έχει άδεια δίνοντας εξετάσεις και αποκτώντας πτυχίο SV ή SW και έχοντας αναλόγως την δυνατότητα εκπομπής στις ανάλογες ζώνες.

Στα cb έχει άδεια αυτός που έχει το cb και μπορεί να μιλήσουν και άλλοι 100 χρησιμοποιώντας το μηχάνημα του. Στα vhf/uhf/βραχέα αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

kanis poli megalo la8os malon exis mini poli piso sto 8ema ton cb to ipourgio sou dini kanonika adia me diakritiko kai mpori na to xrisimopiisi mono autos pou exi tin adia sto onoma tou px to mixanima pou exo sto amaksi den mpori na to xrisimopiisi giati stin adia exi ton siriako ari8mo tou mixanimatos kai to onomanteponimo mou opios allos to xrisimopiisi ine 2 xronia filakisi me anastoli kai 3000 euro prostimo

Θεωριτικά ! Πρακτικά όμως αυτό δεν συμβαίνει, δεν συνέβαινε ποτέ...και ούτε πρόκειται να συμβεί γιατί απλά στα cb δεν υπάρχει έλεγχος απο κανένα. Πίστεψε με, ήμουν για πάνω απο 15 χρόνια στα cb...η κατάσταση είναι αμετάβλητη εκτός και αν αναφερθούμε στα 10 χρόνια που πλέον εκεί ανανεώνεις την άδεια.

i astinomia me exi elenksi para poles fores

Παράξενο, γιατί τόσες χιλιάδες κεραίες βάσεως...ακόμα μένουν σηκωμένες και εγκαταστημένες κανονικά.

ebelpisto oti tin triti 8a ekpempo apo 6-8 mhz opios exi tetio ebros mporoume na ta poume eki

αμα βρω κι εγω...θα γεμισει qso το μηχανηματακι μου:happy:

αλλιος...καλες γιορτες στα 11μετρα:lol:

παντος τωρα που ανοιγει ο καιρος καλα πανε τα 27αρια στα ssb;)

Παράξενο, γιατί τόσες χιλιάδες κεραίες βάσεως...ακόμα μένουν σηκωμένες και εγκαταστημένες κανονικά.

τον εχει ελενκσει γιατι ο φιλος μας εδω ειναι qroer, κοινος linearας σαν εμενα δηλαδη.γι'αυτο θελω κι εγω να βγαλω αδεια για cb.

αλλα το ερωτημα ειναι: οταν του εκεναν ελεγχο που τα τρυπωσε τα λαμπατα μηχανηματα και τις κεραιες; η μονο στο αμαξι σου εκαναν ελεγχο;:wacko:

το αν θα φας προστημο εξερτατε απο την περιοχη που μενεις (δεν ειναι ολοι οι μπατσοι ιδιοι).

αλλα για μενα αμα σου ριξει προστημο ο μπατσος μαλον καταντια του αστινομηκου τμηματος θα ειναι, αφου στα cb δεν ενοχλεις κανεναν καμια επιχηρειση, αφου ουτε η πυροσβεστικη δεν ακουει εκει. πρεπει το cb α γινει νομιμο τι παντα πολιτων ειναι αυτη που θελει και αδεια:mad: . συγνωμη για τα πολλα αλλα αμα νομιζετε οτι εχω αδικο...sorry:O

dimitris18_ έχεις δίκιο αλλά δεν σε ακούει κανένας εκτός απο αυτούς που διαβάζουν αυτό το νήμα. Δηστυχώς το cb στην ελλάδα δεν θα έχει τις παλιές καλές δόξες του, δόξες που είχε πριν απο καμιά 10αριά χρόνια...Τώρα για το άν δεηθούν να δώσουν άδειες στα σπίτια...αυτό χλωμό το βλέπω ! Όσο για τις καρφωτές..αν παρεμβάλεις τηλεοράσεις όλο και κάποια κυρα-κατίνα θα πάρει να πει οτι ο τάδε έχει σι-μπι και δεν μπορώ να δω τηλεόραση...

genika den asxolounte poli pleon me tous asirmatous to 8eoroune bareto.edo tora ema8a oti mexri telos kalokeriou 8a proslaboun ton opalilo pou tous lipi kai elpizo oti ton septembri 8a doso eksetasis gia to sw

kalh epitixia lipon;)

dimitris18_ έχεις δίκιο αλλά δεν σε ακούει κανένας εκτός απο αυτούς που διαβάζουν αυτό το νήμα. Δηστυχώς το cb στην ελλάδα δεν θα έχει τις παλιές καλές δόξες του, δόξες που είχε πριν απο καμιά 10αριά χρόνια...Τώρα για το άν δεηθούν να δώσουν άδειες στα σπίτια...αυτό χλωμό το βλέπω ! Όσο για τις καρφωτές..αν παρεμβάλεις τηλεοράσεις όλο και κάποια κυρα-κατίνα θα πάρει να πει οτι ο τάδε έχει σι-μπι και δεν μπορώ να δω τηλεόραση...

ama aniksw sta termata (1200 watt) kanw paremvoles, alla propa8w na mhn vgenw mesimeria.

κατι ακομα, π.χ αγοραζω 2 cb για να βγαλω αδεια και για τα δυο πρεπει να πληρωσω 2 παραβολα η με μια ετιση καλυπτω και τα δυο;

και για τα 2 χρειάζεται άδεια κανονικά. HI1 καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

και για τα 2 χρειάζεται άδεια κανονικά. HI1 καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

ΔΗΛΑΔΗ 70 ΕΥΡΟ?:confused:

ΚΑΛΑ ΑΣΤΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η SW ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΙΛΟΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ :D

δηλαδη σε αλλες χωρες το cb εξακολουθει να εχει υπηρεσιες εκτακτης αναγκης?

• 9 months later...

λοιπόν...δεν βγάζω άκρη. για την άδεια χρειάζετε απόδειξη στο όνομά μου, declaration και κάτι τέτοια που εγώ δεν τα έχω γιατί το έφερα απέξω.

οπότε θα αγοράσω απο Ελλάδα ένα, σκέφτομαι για το ALAN 48 PLUS το βρήκα 115ευρώ εδώ θεσσαλονίκη.

είναι καλός? η τιμή καλή?

(καλά ρε παιδία, τα cb τόσο μικρή εμβέλεια έχουν...εγώ τα θυμάμε πιό δυνατά....τα PMR πιό μεγάλες απόστασεις καλύπτουν μου φένεται και δεν χρειάζοντε και άδεια...τι να κάνω δεν ξέρω...είμαι μπερδεμένος..να πάρω cb ή δεν αξίζουν πλέον?)

επίσης έχω δεί μια κεραία για το αυτοκίνητό αυτοκόλλητη στο τζάμι που μπαίνει, αυτή όπως και άλλες που έχω δεί γράφουν 27mhz. δηλάδη μόνο ακριβώς στα 27mhz δουλεύουν?

ρωτάω γιατί και κάτι αλλές που είδα γράφουν 26-30mhz κτλπ...

και τελος, το δικό μου midland 1001z το πουλάω για όποιον ενδιαφέρεται...40-45ευρω όποιος ενδιαφέρεται.....

καλή συνέχεια....

[**** την ΔΕΗ !!!!!!]

http://www.LetsDate.gr

[Η 1η Polysexual ιστοσελίδα!!!]

http://www.eMediaShop.gr

[Τα φθηνότερα πακέτα Filehosting, Easybytez,Zevera κτλ...]