Jump to content

Κυπριακό

mr s
 Κοινοποίηση

Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό  

91 members have voted

1. 1. Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό

• Διχοτόμηση, δύο κράτη
      35
    • Επανένωση, συνδιακυβέρνηση με τους Τούρκους
      27
    • Αλλη - Αναφέρετε ποιά.
      29

Recommended Posts

Τετελεσμένα γεγονότα, αποφάσεις άλλων, φέρανε το σημερινό (30 χρόνια τώρα) αποτέλεσμα της διχοτόμησης. Τεράστια ανοησία η συζήτηση περι χούντας, Καραμανλή και αλλες μπούρδες. Εαν το πάρουμε έτσι, και οι τούρκοι στην χούντα συνεχώς ειναι. Βλέπετε να χάνουν εδάφη; Είπαμε, κάποιοι αποφασίζουν χωρίς εμάς. Και ειναι εκτός Ελλάδος. Μην μιλλάμε για μικροπολιτικές μπούρδες εσωτερικού λοιπόν.

• Απαντήσεις 304
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τετελεσμένα γεγονότα, αποφάσεις άλλων, φέρανε το σημερινό (30 χρόνια τώρα) αποτέλεσμα της διχοτόμησης. Τεράστια ανοησία η συζήτηση περι χούντας, Καραμανλή και αλλες μπούρδες. Εαν το πάρουμε έτσι, και οι τούρκοι στην χούντα συνεχώς ειναι. Βλέπετε να χάνουν εδάφη; Είπαμε, κάποιοι αποφασίζουν χωρίς εμάς. Και ειναι εκτός Ελλάδος. Μην μιλλάμε για μικροπολιτικές μπούρδες εσωτερικού λοιπόν.

Κάτσε ρε συ Σάκη... Ποιος φταίει για την εισβολή του Αττίλα; Δεν φταίει η ελληνική χούντα τότε; Πού είναι η άμυνα; Γιατί δεν αμυνθήκαμε; Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική χούντα εξυπηρετούσε συμφέροντα Αμερικανών. Άλλωστε βγήκαν και επίσημα non paper από το Foreign Office της Αγγλίας που αποδεικνύουν το αυτονόητο. Ότι η χούντα "έδωσε" την Κύπρο στους Τούρκους.

Νομίζω όμως ότι συζήτηση περί χούντας δε νοείται να γίνει. Η συζήτηση πάντα ξεκινάει με δημοκρατία. Εφόσον κάποιος αρνείται τα αυτονόητα δε μπορεί να συνεχιστεί σε λογικά πλαίσια.

Θες να μιλήσουμε ρεαλιστικά η προπαγανδιστικά; Η χούντα εαν δεν απατώμαι κατηγορείτε για υπερπατριωτισμό. Αρα, που κολλάει η προδοσία; Δεύτερον, ποιός δεν υπηρετεί τον αμερικάνο εδω και 50 χρόνια; 3ον, γιατι δεν ανοίγουν τον περιβόητο φάκελλο της Κύπρου; Τι θέλουν να κρύψουν;

4ον. Γιατι ο Γ.Μαύρος της ενωσης κέντρου λίγες ημέρες πρίν την εισβολή κάλεσε τους τούρκους να το κάνουν; Γιατι 2 ημέρρες πρίν το έκανε αυτό και ο Μακάριος;!!!!!!!!!

Φίλε, οι πολιτικοί ΟΛΟΙ ειναι βρώμικοι. Ασε καλύτερα το θέμα και μην μασάμε συνεχώς την πιπίλα της χούντας. Εντάξει, το πολυτεχνείο ζει, παιδεία, ψωμί και ελευθερία και οτι αλλο θές, αλλα μην εθελοτυφλούμε για ορισμένα ζητήματα που ειναι θεόμαυρα. Και επαναλαμβάνω. Οι Τούρκοι ειναι και ήταν υπο δημοκρατικό καθεστός; Γιατι πέρασε το δικό τους; Υπο ποιών τις ευλογίες;

Θες να μιλήσουμε ρεαλιστικά η προπαγανδιστικά; Η χούντα εαν δεν απατώμαι κατηγορείτε για υπερπατριωτισμό. Αρα, που κολλάει η προδοσία; Δεύτερον, ποιός δεν υπηρετεί τον αμερικάνο εδω και 50 χρόνια; 3ον, γιατι δεν ανοίγουν τον περιβόητο φάκελλο της Κύπρου; Τι θέλουν να κρύψουν;

4ον. Γιατι ο Γ.Μαύρος της ενωσης κέντρου λίγες ημέρες πρίν την εισβολή κάλεσε τους τούρκους να το κάνουν; Γιατι 2 ημέρρες πρίν το έκανε αυτό και ο Μακάριος;!!!!!!!!!

Φίλε, οι πολιτικοί ΟΛΟΙ ειναι βρώμικοι. Ασε καλύτερα το θέμα και μην μασάμε συνεχώς την πιπίλα της χούντας. Εντάξει, το πολυτεχνείο ζει, παιδεία, ψωμί και ελευθερία και οτι αλλο θές, αλλα μην εθελοτυφλούμε για ορισμένα ζητήματα που ειναι θεόμαυρα. Και επαναλαμβάνω. Οι Τούρκοι ειναι και ήταν υπο δημοκρατικό καθεστός; Γιατι πέρασε το δικό τους; Υπο ποιών τις ευλογίες;

Τι να τον κάνω εγώ τον υπερπατριωτισμό όταν δεν μου αφήνεις να εκφράσω ελεύθερα την άποψή μου; Όταν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων. Όταν λογοκρίνονται οι ταινίες που λένε απλά τη φράση "Στρίψε αριστερά, αριστερά!!!". Όταν τους πείραζαν τα τραγούδια για την ελευθερία του Μίκη Θεοδωράκη; :blink:

Δεν με ενδιαφέρει αν η Τουρκία έχει χούντα ή όχι. Ξέρω ότι απέχει έτη φωτός από το να εξευρωπαϊστεί και αυτό μου αρκεί. Έχει άλλες άκρες η Τουρκία. Τι θέλεις να μας πεις; Ότι είναι καλύτερα να κυβερνάει ο στρατός;

Οι πολιτικοί εκλέγονται από τον λαό. Και η δημοκρατία απαιτεί όποιος είναι στην εξουσία να χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των πολιτών. Αυτό συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλοι οι πολιτικοί είναι βρώμικοι. Εφόσον είναι αυτό που λες είναι στην δικαιοδοσία του λαού να μην τους επανεκλέξει. Αυτό δε σημαίνει δημοκρατία; Εμείς δεν είμαστε αυτοί που πρωτοδιδάξαμε την δημοκρατία; Από μας μάθανε όλοι τι σημαίνει να εκλέγεις και να εκλέγεσαι.

Ετσι ακριβώς σκεφτωνταν και ο Μαύρος, Μακάριος και δεν ξέρω ποιος αλλος. Γαι να ρίξουν την χούντα, δεν ενδιαφέρθηκαν για την πατρίδα. Ετσι και εσύ μου το γυρνάς στο θέμα χούντα γενικώς (την συζήτηση) Ενω οι Τούρκοι ενωμένοι εχουν καταφέρει να τους εκτιμάνε παγκοσμίως, να έχουν πάρει τα ομορφώτερα Ελληνικά εδάφη και σε λίγα χρόνια θα τους δούμε ΄΄καβάλα΄΄ σε όλα τα βαλκάνια και σε οικονομικό επίεπεδο.

Ετσι ακριβώς σκεφτωνταν και ο Μαύρος, Μακάριος και δεν ξέρω ποιος αλλος. Γαι να ρίξουν την χούντα, δεν ενδιαφέρθηκαν για την πατρίδα. Ετσι και εσύ μου το γυρνάς στο θέμα χούντα γενικώς (την συζήτηση) Ενω οι Τούρκοι ενωμένοι εχουν καταφέρει να τους εκτιμάνε παγκοσμίως, να έχουν πάρει τα ομορφώτερα Ελληνικά εδάφη και σε λίγα χρόνια θα τους δούμε ΄΄καβάλα΄΄ σε όλα τα βαλκάνια και σε οικονομικό επίεπεδο.

:lol: :lol: :lol: :rotfl:

Ε όχι και να τους εκτιμάνε παγκοσμίως. :rotfl: Ποιος τους εκτιμάει; :blink: Συνεχώς τρώνε διεθνείς σφαλιάρες. Η Γερμανία που μόλις προχθές τα έριξε και πάλι στην Τουρκία η Χριστιανοδημοκράτισα πρόεδρος; Ή μήπως η Γαλλία που ήταν η πρώτη που πρωτοστάτησε κατά της εισόδου της γείτονος στην ΕΕ;

Μόνο ως γεωστρατηγικός σύμμαχος είναι καλή η Τουρκία κι αυτό γιατί από κει ελέγχεται καλύτερα η Μέση Ανατολή. Γιαυτό και διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ και μόνο. Τίποτα παραπάνω.

Κοίτα δεν μεταφέρω γενικώς την συζήτηση για την χούντα, αλλά πώς να το κάνουμε δεν πρέπει να κρίνουμε τις επιλογές της; Όσο για τα θέματα ενότητας του έθνους, αυτά να τα πεις στον Ιωαννίδη και τον Παπαδόπουλο. Το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" δεν ξεχνιέται έτσι τόσο εύκολα.

Κάνεις λάθος. Δεν αποφάσησαν και δεν διέταξαν. Κάτσανε σαν χαιβάνια. Αυτό ειναι το τραγικό. Ομως εσυ μιλλάς με παροπίδες. Και τι εννοώ. Πας να τα ρίξεις σε κάποιους. Ενω εγω σου λέω πως οι πολιτικοί ειναι "βρώμικοι" και κυρίως εμείς εδώ που είμαστε υπο συνεχή κηδεμονία. Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Ζίγδης, ο Παπαδόπουλος, δεν μπορούσαν να αλλάξουν τις αποφάσεις έξωθεν. Απλά το περιτύλιγμα αλλάζει. Εαν ήταν οι υπόλοιποι θα έλεγαν οτι φταίει πως η Κύπρος ειναι μακριά η πως κάποιος μας πρόδωσε, η πως αφήσαμε αυτή ην εξέληξη για να μην χάσουμε και εδάφη της κυριας Ελλάδος. Παραδείγματα όλα αυτά. Ετσι τώρα λέμε... η χούντα έφταιγε επειδή ήταν.. πραξικοπιματικά κυβερνώντες και... καθαρίζουμε.!!!! Ασχετο εντελώς δηλαδή.

Γιατι ο Γ.Μαύρος της ενωσης κέντρου λίγες ημέρες πρίν την εισβολή κάλεσε τους τούρκους να το κάνουν; Γιατι 2 ημέρρες πρίν το έκανε αυτό και ο Μακάριος;!!!!!!!!!

Πάλι διάβαζες Γρηγόρη Μιχαλόπουλο? :p

οι Τούρκοι ενωμένοι εχουν καταφέρει να τους εκτιμάνε παγκοσμίως...

:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Ναι,η χουντα δεν φταιει για ο,τι εγινε στην Κυπρο... :mad: :rolleyes: ποιο διεταξε την αποσυρση της ελληνικης μεραρχιας απ'το νησι,το Δεκεμβριο του 1967?Ποιος αφησε χωρις πολεμοφοδια την ΕΛΔΥΚ?Ποιος διετυμπανιζε τα περι "γενικης επιστρατευσης",που τελικα αποδειχτηκε παραμυθι?

Αλλα & η ευθυνη του Καραμανλη,κατα τον "Αττιλα 2",ειναι τεραστια...ποιος ειπε το περιφημο "η Κυπρος ειναι μακρια"?Ποιος δεν ακουσε τις εισηγησεις των στρατηγων του για αντιπερισπασμο στη Θρακη ή στην Κυπρο,θεωρωντας τις ελληνικες δυναμεις υποδυεστερες των τουρκικων(κατι που οχι μονο δε συνεβαινε εκεινη την εποχη,αλλα σε ορισμενους τομεις,οπως εκεινο της πολεμικης αεροποριας,υπερτερουσαμε ποιοτικα κατα κρατος)?

Οι ευθυνες ειναι πολλων & διαφορων,αλλα το κακο ξεκινησε απο τη χουντα...σιγα-σιγα,ακομα & μετα την αποκατασταση της δημοκρατιας,καλλιεργηθηκε η αποψη πως οι τουρκοι ειναι ανικητοι ή ο δικος μας στρατος εχει τα χαλια του & εμεις,σα λαος,κοιταξαμε περισσοτερο να επουλωσουμε τα τραυματα της δικτατοριας παρα να ασχοληθουμε με το...απομακρυσμενο αυτο νησι... :mad:

Minovg, για το BBC το ξέρω. Οι γονείς μου ήταν στην Αγγλία τότε και σκάσανε από το κακό τους. Βλέπεις και εμείς χούντα είχαμε και δεν μπορούσες να μιλήσεις ελεύθερα. Και για να σκεφτείς πόσο ξέρανε το σύνταγμά μας ή πόσο μυαλό είχανε ορκίσανε :!: (ο πρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο δεν ορκίζονται, απλά δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής, σύμφωνα με το σύνταγμα του 1960) πρόεδρο τον Νίκο Σαμψών, ο οποίος ήταν κόκκινο πανί για τους Τούρκους και τους Τ/Κ απο το 1955-59 και το 1963 που ισχυρίζονται οτι σκότωνε αμάχους.

Για τον Μακάριο έχω να πω το εξής: Εάν αυτός έφερε τους Τούρκους στην Κύπρο, τότε γιατί έγιναν τόσες απόπειρες δολοφονίας και πραξικοπημάτων, και έπρεπε να αναγκαστεί να διαφύγει στο εξωτερικό, αφου οι προξικοπιματίες έκαψαν τόσο το προεδρικό όσο και το αρχιεπισκοπικό μέγαρο, από το μίσος και το μένος τους κατ΄αυτού;

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Δεν ξέρω αν τους έφερε στην Κύπρο, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι όταν βάζεις πρόεδρο ενός κράτους με χριστιανούς και μουσουλμάνους έναν ορθόδοξο ρασοφόρο τότε μάλλον πας γυρεύοντας.
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Δεν ξέρω αν τους έφερε στην Κύπρο, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι όταν βάζεις πρόεδρο ενός κράτους με χριστιανούς και μουσουλμάνους έναν ορθόδοξο ρασοφόρο τότε μάλλον πας γυρεύοντας.

Το λαθος εγινε το '56(αν θυμαμαι καλα) στο Λονδινο όταν αναγνωρισαμε στην Τουρκια δικαιωματα στο νησι.Σε ενα νησι ελληνικο πολιτιστικα και πληθυσμιακα.Και που ο αγωνας ανεξαρτησιας δινόταν απο Ελληνες,όχι απο Τουρκους :!: .Μπορεις να φανταστεις πώς θα ενιωθαν τοτε οι ανθρωποι όταν ειδαν ανεξαρτησια υστερα απο αιωνες ξενου ζυγου?Το διανοησε? Τα συμβολα σε τετοιες περιστασεις,όπως το ρασο, έχουν ιδιαιτερο βαρος. Δυστυχως ομως ο συγκεκριμενος ρασοφορος δε σταθηκε οπως επρεπε :O

Δεν είναι και το ευκολότερο παιγνίδι... Αλλά, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ, όποια ομάδα και να υποστηρίζουμε....

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

Η υπογραφή μου έχει σχέση με τα γεγονότα, και εκφράζει, μέσα από την πένα του μεγάλου ποιητή Παύλου Λιασίδη, ο οποίος πέθανε στν προσφυγια, την πίκρα και την οργή του προδωμένου λαού:

Α, που να βγουν τα μάτια τους , να μείνουν πάντα λούτσοι (σσ: προσπαθώ να βρώ τη σημασία αυτής της λέξης...)

εκείνοι που εξ αιτίας τους ήρθαν απο δω οι Τούρκοι

Βαλσαμωμένοι κι άθαφτοι να μείνουν σαν πεθανουν

και να τους φτύνουνε απ' όπου κι αν φανούν

και τούτη να ναι η δόξα τους και η ενθύμιση τους για πάντα

τέτοια τιμή χρειάζεται μια λερωμένη (λάντα = βαλτωμένο νερο, συνήθως στο δρόμο)

Ικανοποιήθηκες; :lol:

Δεν είναι και το ευκολότερο παιγνίδι... Αλλά, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ, όποια ομάδα και να υποστηρίζουμε....

ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ, ΓΗ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΩ

ΧΩΜΑ ΠΟΥ Μ'ΑΝΑΣΤΗΣΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 3 - TRABZONSPOR 1

Μπραβο στην Ανορθωση!!! :D Επειδη ειμαι λιγο ασχετος,ειναι ομαδα της Αμμοχωστου? :O Και η τραμπζονσπορ "γειτονια" της Κωνσταντινουπολης? :confused:

ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ, ΓΗ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΩ

ΧΩΜΑ ΠΟΥ Μ'ΑΝΑΣΤΗΣΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 3 - TRABZONSPOR 1

Μπράβο πήρατε το αίμα σας πίσω...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να εμπλέκουμε τον αθλητισμό με την πολιτική ρε μάγκες... :( :( :(
I see stupid people...

Μπραβο στην Ανορθωση!!! :D Επειδη ειμαι λιγο ασχετος,ειναι ομαδα της Αμμοχωστου? :O Και η τραμπζονσπορ "γειτονια" της Κωνσταντινουπολης? :confused:

Η Ανόρθωση ναι είναι ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά όχι και η τραμπζοσπορ γειτονία της Κων/πολης.

Η λέξη Τραπεζούντα σου λέει τίποτα;

Μπραβο στην Ανόρθωση και σε όλους τους φιλαθλους του νησιου!!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να εμπλέκουμε τον αθλητισμό με την πολιτική ρε μάγκες... :( :( :(

Αυτο με την λεξη ''πολιτικη'' ποτέ δεν το καταλαβα.Και δεν εννοω πως δεν προκειται για εξωτερικη πολιτικη επι του προκειμενου.Νομιζω πως όσοι χρησιμοποιουν αυτη τη λεξη όταν γινεται συζητηση για εθνικα ζητηματα,θέλουν καπως να τα υποβαθμισουν.Με τη λογικη οτι προκειται για ζητηματα που τον μεσο ανθρωπο δεν πρεπει να τον αφορουν μιας και υπαρχουν οι σοφοι της πολιτικης για να τα λυνουν.Η πολιτικη όμως αφορα τον πολίτη πάνω απ'ολα.Και καθε Έλληνας σαν πολιτης πηγαινοντας στο γηπεδο έκανε μια δηλωση.Μίλησε,φωναξε...εκφραστηκε, δηλωνοντας την αντιθεση και την αγωνιστικότητα του.Καθώς δεν εχουμε να κανουμε με ένα οποιοδηποτε παιχνιδι...

Πάντως, θα έπρεπε το γήπεδο να είχε γεμίσει με κυπριακές σημαίες και οι ελληνικές να ήταν μειοψηφία και όχι το αντίθετο. Στο κάτω κάτω ήταν Κύπρος Vs Τουρκία και όχι Ελλάδα Vs Τουρκία...

Μπράβο πήρατε το αίμα σας πίσω...

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε... Έχουμε και το παιγνίδι στην Τουρκία, και με 2-0 οι Τούρκοι προκρίνονται.

Δηλαδή αν τώρα χάσουν και αποκλειστούν οι παίχτες της Ανόρθωσης από τον τούρκικο συλλογο, τί θα σημαίνει αυτό; Οτι αυτοί είναι οι καλοί και εμείς όχι; Οτι είναι πιο αγωνιστικοί και έχουν δίκιο;;; Στα ομαδικά αθλήματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα παιχνίδια, παρά μόνο στο μυαλό της μάζας. Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από τέτοια. Τελικά τί έγινε;;; Απλώς συνεχίζει να τσουλάει το τόπι...

Θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια που ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει έναν τούρκο αμυντικό. Φωνές, κακό από αρκετούς γιατί θα ήταν "προδοσία"...

Σήμερα παίζουν αρκετοί Τούρκοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν ακούγεται τίποτα. Στον Ολυμπιακό μάλιστα θα παίζει και Τούρκος και Κύπριοι!!! Η σημειολογία για αυτό, ποιά είναι;;;

I see stupid people...