trapped Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Δεν είμαι πρόσφυγας όχι, αλλά έχασαν περιουσία οι δικοί μου. Και πήγαν και είδαν τις περιουσίες τους, και πόνεσαν που τις ειδαν να έχει Τούρκους έποικους. Μπορώ να σε πληροφορήσω πως οι πρόσφυγες πήγαν είδαν όλοι στο σπίτι τους, Τούρκους ή Τουρκοκύπριους, και μερικοί ακόμα δεν τους άφησαν να μπούν να δούν τι έχασαν και πώς είναι. Και θα το πώ αυτό που μας καίει [Ελλάδα και Κύπρο]. Μας καίει το ότι η Τουρκία [και η "βόρεια Κύπρος"] έχουν υψηλά κέρδη απο τουρισμό, και το τουριστικό τους προϊόν βελιτώνεται, την στιγμή που εμείς χάνουμε σαν τουριστικοί προορισμοί. Και πίστεψε με φίλε lewton, αν έμενες Αθήνα ξέρω γω και σου έπαιρναν "ξένοι" τον Πειραιά, δεν θα ήθελες να τους δείς να "ευδοκιμήσουν" και να αναπτύσσονται στο δικό σου το τόπο, στις δικές σου περιουσίες. Τι μου λές δηλαδή. Να τους δώσουμε και χρήματα απο πάνω; Να μπούμε ΠΟΥ; στο ΔΙΚΟ μας τον τόπο, και να τον ονομάζουμε δικό τους, και να επενδύσουμε; Ξέρω αρκετούς "καρχαρίες" που κάνουν κινήσεις/επενδύσεις στην άλλη πλευρά, και το μόνο που έχουν στο μυαλό είναι το χρήμα. Άμα λοιπόν, δεν επενδύσεις στον τόπο σου [Κυπριακή Δημοκρατία] και βοηθάς τον εισβολέα... αυτό ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ; Έξυπνο; Δεν το νομίζω. .. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Δεν είμαι πρόσφυγας όχι, αλλά έχασαν περιουσία οι δικοί μου. Και πήγαν και είδαν τις περιουσίες τους, και πόνεσαν που τις ειδαν να έχει Τούρκους έποικους. Μπορώ να σε πληροφορήσω πως οι πρόσφυγες πήγαν είδαν όλοι στο σπίτι τους, Τούρκους ή Τουρκοκύπριους, και μερικοί ακόμα δεν τους άφησαν να μπούν να δούν τι έχασαν και πώς είναι. Και θα το πώ αυτό που μας καίει [Ελλάδα και Κύπρο]. Μας καίει το ότι η Τουρκία [και η "βόρεια Κύπρος"] έχουν υψηλά κέρδη απο τουρισμό, και το τουριστικό τους προϊόν βελιτώνεται, την στιγμή που εμείς χάνουμε σαν τουριστικοί προορισμοί. Και πίστεψε με φίλε lewton, αν έμενες Αθήνα ξέρω γω και σου έπαιρναν "ξένοι" τον Πειραιά, δεν θα ήθελες να τους δείς να "ευδοκιμήσουν" και να αναπτύσσονται στο δικό σου το τόπο, στις δικές σου περιουσίες. Τι μου λές δηλαδή. Να τους δώσουμε και χρήματα απο πάνω; Να μπούμε ΠΟΥ; στο ΔΙΚΟ μας τον τόπο, και να τον ονομάζουμε δικό τους, και να επενδύσουμε; Ξέρω αρκετούς "καρχαρίες" που κάνουν κινήσεις/επενδύσεις στην άλλη πλευρά, και το μόνο που έχουν στο μυαλό είναι το χρήμα. Άμα λοιπόν, δεν επενδύσεις στον τόπο σου [Κυπριακή Δημοκρατία] και βοηθάς τον εισβολέα... αυτό ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ; Έξυπνο; Δεν το νομίζω. .. Δεν κατάλαβες τι είπα. Είπα ότι, είτε μπουν Ελληνοκύπριοι να επενδύσουν είτε όχι, στο βόρειο τμήμα επενδύσεις θα γίνουν από Άγγλους και Γερμανούς. Μπείτε όσο είναι καιρός. Μην την πατήσετε όπως εμείς με τα Σκόπια, που είχαμε το ηλίθιο εμπάργκο και αφήσαμε τους Γερμανούς να τα αγοράσουν όλα. Αν ο έλεγχος της οικονομίας περάσει σε ελληνικά χέρια θα υπάρχει και αυτό το μέτρο πίεσης για τη δική μας πλευρά. Αν εσύ προτιμάς διχοτόμηση με γειά σου. Πλέον οι Τουρκοκύπριοι δε σας έχουν ανάγκη. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Δεν κατάλαβες τι είπα. Είπα ότι, είτε μπουν Ελληνοκύπριοι να επενδύσουν είτε όχι, στο βόρειο τμήμα επενδύσεις θα γίνουν από Άγγλους και Γερμανούς. Μπείτε όσο είναι καιρός. Μην την πατήσετε όπως εμείς με τα Σκόπια, που είχαμε το ηλίθιο εμπάργκο και αφήσαμε τους Γερμανούς να τα αγοράσουν όλα. Αν ο έλεγχος της οικονομίας περάσει σε ελληνικά χέρια θα υπάρχει και αυτό το μέτρο πίεσης για τη δική μας πλευρά. Αν εσύ προτιμάς διχοτόμηση με γειά σου. Πλέον οι Τουρκοκύπριοι δε σας έχουν ανάγκη. Σωστή κουβέντα. Οι δρόμοι μας οδηγούν να θέλουμε διχοτόμηση. Άμα σε αποκαλούν Κύπριο εσένα, κι ένα Τούρκο έποικο θα σ'αρέσει; Πολλές πτυχές του σχεδιού ήταν πολύ βαρετές για εμάς. Είτε υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο είτε όχι, και εμείς το αποδεχθούμε, θα ζημιώσουμε περισσότερο απ'ότι οι Τ/Κ. Το κακό μας, για να είμαι εντελώς ειλικρινής, είναι ότι ακόμα ζούμε υπό τη σκιά της μητέρας Ελλάδας. Δεν είναι κακό, αλλά μερικές φορές έχει αρνητικά σημεία όπως το ότι δεν μπορούμε να δούμε τη Κύπρο σαν ανεξάρτητο κράτος, που ανήκει όχι μόνο σε Έλληνες [Ελληνοκύπριοι] αλλά και σε μια μειονότητα [Τουρκοκύπριοι]. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Αν εσύ προτιμάς διχοτόμηση με γειά σου. Πλέον οι Τουρκοκύπριοι δε σας έχουν ανάγκη. Όσον αφορά την οικονομία του βόρειου κομματιού θα συμφωνήσω Δημήτρη μαζί σου. Όσον αφορά όμως το ότι η διχοτόμηση είναι δική μου και δική του θέση μόνο, αν πιστεύεις κάτι τέτοιο κάνεις λάθος. Η πλειοψηφία των Κυπρίων δεν θέλει επανένωση (με τον τρόπο που προωθείται). Αυτή η επανένωση θα είναι σκληρός συμβιβασμός κάτι που οι Κύπριοι (δικαίως) δεν δέχονται. Ασφαλώς θα έχεις και εσύ φίλους Κύπριους. Ξέρεις κανέναν που θέλει ένωση με το βόρειο τμήμα; Συνδιακυβέρνηση και όλα τα σχετικά; Να παραμείνει το μεγαλύτερο ποσοστό των εποίκων; Είναι εξωφρενικός ο συμβιβασμός. Γιαυτό μια και καλή, να λυθεί το ζήτημα. Είπα και σε προηγούμενο ποστ. Ο πόλεμος χάθηκε, το έχουμε πάρει χαμπάρι. Απλά 31 χρόνια μετά δεν έχει υπογραφεί καμιά συνθήκη και είναι στο φλου η κατάσταση. Γιαυτό και συμβαίνουν όλα αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Όσον αφορά την οικονομία του βόρειου κομματιού θα συμφωνήσω Δημήτρη μαζί σου. Όσον αφορά όμως το ότι η διχοτόμηση είναι δική μου και δική του θέση μόνο, αν πιστεύεις κάτι τέτοιο κάνεις λάθος. Η πλειοψηφία των Κυπρίων δεν θέλει επανένωση (με τον τρόπο που προωθείται). Αυτή η επανένωση θα είναι σκληρός συμβιβασμός κάτι που οι Κύπριοι (δικαίως) δεν δέχονται. Ασφαλώς θα έχεις και εσύ φίλους Κύπριους. Ξέρεις κανέναν που θέλει ένωση με το βόρειο τμήμα; Συνδιακυβέρνηση και όλα τα σχετικά; Να παραμείνει το μεγαλύτερο ποσοστό των εποίκων; Είναι εξωφρενικός ο συμβιβασμός. Γιαυτό μια και καλή, να λυθεί το ζήτημα. Είπα και σε προηγούμενο ποστ. Ο πόλεμος χάθηκε, το έχουμε πάρει χαμπάρι. Απλά 31 χρόνια μετά δεν έχει υπογραφεί καμιά συνθήκη και είναι στο φλου η κατάσταση. Γιαυτό και συμβαίνουν όλα αυτά. Άλλο το να μη μας αρέσει το σχέδιο Ανάν και να θέλουμε κάτι καλύτερο και άλλο το να μη θέλουμε την επανένωση του νησιού. Και ναι, οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι. Είναι κάτοικοι του νησιού από παλιά, με ελληνική καταγωγή σχεδόν στον ίδιο βαθμο με τους Ελληνοκύπριους (εξάλλου κανείς δεν έχει καθαρό αίμα στις μέρες μας), οι οποίοι εξισλαμίστηκαν, αλλά δεν εκτουρκίστηκαν. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poseidon2004 Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Δεν κατάλαβες τι είπα. Είπα ότι, είτε μπουν Ελληνοκύπριοι να επενδύσουν είτε όχι, στο βόρειο τμήμα επενδύσεις θα γίνουν από Άγγλους και Γερμανούς. Μπείτε όσο είναι καιρός. Μην την πατήσετε όπως εμείς με τα Σκόπια, που είχαμε το ηλίθιο εμπάργκο και αφήσαμε τους Γερμανούς να τα αγοράσουν όλα. Αν ο έλεγχος της οικονομίας περάσει σε ελληνικά χέρια θα υπάρχει και αυτό το μέτρο πίεσης για τη δική μας πλευρά. Αν εσύ προτιμάς διχοτόμηση με γειά σου. Πλέον οι Τουρκοκύπριοι δε σας έχουν ανάγκη. θα συμφωνήσω και εγώ μ αυτή την άποψη !πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει και εγώ κατανοώ τους Κύπριους ! Σήμερα υπάρχει τρόπος να ελέγχεις μέσω των αγορών ! Εαν θέλουν να έχουν το πάνω χέρι μπορούν με τον έλεγχο των αγορών ! Πάντως δεν γνώρισα και λίγους που μόλις θυμόντουσαν τα κατεχόμενα ήταν έτοιμοι να κλάψουν !<< Εκεί να δείτε ομορφιές >> P.S. Άντε τη κάνω γιατί πρέπει να πάω στη κατασκήνωση αύριο :O ;) :cool: :cool: Παράθεση Κυνήγα το λευκό της ζωής σου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Άλλο το να μη μας αρέσει το σχέδιο Ανάν και να θέλουμε κάτι καλύτερο και άλλο το να μη θέλουμε την επανένωση του νησιού. Και ναι, οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι. Είναι κάτοικοι του νησιού από παλιά, με ελληνική καταγωγή σχεδόν στον ίδιο βαθμο με τους Ελληνοκύπριους (εξάλλου κανείς δεν έχει καθαρό αίμα στις μέρες μας), οι οποίοι εξισλαμίστηκαν, αλλά δεν εκτουρκίστηκαν. Δεν με διαβάζεις καλά Μητσάρα... :O Είπα ότι σήμερα οποιαδήποτε λύση για επανένωση και να βρεθεί θα είναι επίπονη και θα ισοδυναμεί με σκληρό συμβιβασμό. Κάτι που εμείς (η ελληνική πλευρά) δεν θα δεχτούμε (και δικαίως). Ποιος δεν θα ήθελε την ένωση του νησιού και την κατάσταση που ήταν το 1974; Όμως είπα ότι έγινε ένας πόλεμος (έστω ως εισβολή και χωρίς άμυνα από εμάς) και αυτός χάθηκε. Οπότε όποια λύση θα είναι συμβιβαστική, το λέω για πολλοστή φορά. Όσο για την καταγωγή των Τουρκοκυπρίων νομίζω κάνεις λάθος... Δεν έχουν ελληνική καταγωγή, έχουν τουρκική. Δεν είναι όμως και σαν τους Τούρκους, είναι βασικά κάτι ενδιάμεσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. July 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2005 Αυτά τα είπαμε πολλές φορές. Ο μέσος Κύπριος με τη παρούσα κατάσταση αδιαφορεί τελείως για οποιαδήποτε λύση. Τη ζωή μας να'χουμε και το 74 το αφήσαμε πίσω. Θα το κουβαλάμε βάρος μια ζωή; 31 χρόνια τώρα, προχωρήσαμε, οι ζωές μας άλλαξαν [προς το καλύτερο; μπορεί]. Και πρίν να δωθεί σχέδιο απο τα Η.Ε. και τον Κόφι Ανάν, ήμασταν μια χαρά.Χωρις να θελω ν'αναφερθω προσωπικα σε σενα,πιστευω πως εσας των Κυπριων αυτο ειναι το λαθος σας...τα διαγραψατε ολα & κοιτατε μονο το παρον & το μελλον.Αυτο απο τη μια ειναι καλο,καθως η Κυπρος εγινε ανεπτυγμενο & συγχρονο κρατος,αλλα απ'την αλλη δε μ'αρεσει καθολου η νοοτροπια πολλων Κυπριων(φοιτητων κυριως)που εχω γνωρισει & που λενε "δε βαριεσαι μωρε" & "τι πρεπει να κανουμε,να σκοτωθουμε"... :mad: Καλη ειναι η καλοπεραση,αλλα το να μην εχεις ριξει ουτε μια...τουφεκια τοσα χρονια(και δε μιλαω για ορισμενους ηρωες οπως Σολωμου κλπ)μηπως ειναι δειγμα μαλθακοτητας?Προς Θεου,δε λεω ν'αρχισετε πολεμο ή να γινετε καμικαζι οπως οι Παλαιστινιοι(αν & αυτοι πολλοι καλα κανουν,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :X ),αλλα τουλαχιστον αλλαξτε νοοτροπια...ειναι γελοιο να βλεπεις Κυπριους να το παιζουν...τρεντυ Ελλαδιτες ή Αγγλοι,τη στιγμη που μερος του νησιου ειναι υπο κατοχη...και θελεις και κατι αλλο?Προσωπικα δεν πιστευω πως η πλειοψηφια του 70 και τοις εκατο που ψηφισε εναντιον του σχεδιου Αναν το εκανε για λογους πατριωτισμου,αλλα για λογους...συνηθειας ενος συγκεκριμενου τροπου ζωης...σου λεει,που να τα βρουμε εμεις τωρα με τους "απο πανω",να τους ταισουμε,να ζησουμε μαζι κλπ...κι εγω εναντιον του σχεδιου ειμαι,αλλα νομιζω πως το ποσοστο που πηρε το "Οχι" δεν αντιπροσωπευει σε καμια περιπτωση το πραγματικο ενδιαφερον σας για το προβλημα... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Κοίτα Δημήτρη, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτή η στάση είναι ολίγο άσχημη. Ούτε τρέντι Ελλαδίτες, ούτε τρέντι Άγγλοι το παίζουμε. Είμαστε σαν κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα. Τι ήθελες, επειδή έχουμε αυτό το πολιτικό πρόβλημα να κυκλοφορούμε σαν γύφτοι; :blink: 31 χρόνια τώρα, να το πώ λίγο ωμά, μπουχτίσαμε με τους πολιτικούς και τη πολιτική κατάσταση που επικρατεί. Χρόνο με το χρόνο δεν γίνεται τίποτε. Ακόμα μια μικρή λύση, να ανοίξουν τα οδοφράγματα, ακόμα μια μικρή λύση, να δίνουμε δουλειές στους Τ/Κ. Τι νόμισες; Ότι οι Τ/Κ δεν περνούν μια χαρά τώρα που άνοιξαν τα οδοφράγματα; Τώρα με τον οικοδομικό οργασμό που επικρατεί σε ΟΛΟ το νησί, και χτίζονται πολυτελείς επαύλεις και πολυκατοικίες και ξέρω γώ τι άλλο, οι Τ/Κ μη σου πω ότι είναι ισάριθμοι των Ε/Κ στις οικοδομές. Καθημερινά, άμα κάτσεις σε ένα παγκάκι [προσωπικά το έκανα όταν θα χρησιμοποιούσα το Λεωφορείο], θα δείς ότι η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που περνούν στις ελεύθερες περιοχές, είναι Τ/Κυπριακά. Αυτό με το άνοιγμα των συνόρων ΒΟΗΘΗΣΕ κατα πολύ τους Τ/Κ και μην μου λέτε ότι εμείς είμαστε αναίσθητοι και δεν νοιαζόμαστε τίποτα. Τους έχουμε να κυκλοφορούμε ανάμεσα μας. Στα cafe, στα εστιατόρεια της Αγίας Ναπας. Εμείς έχουμε να επωφεληθοούμε απο όλο αυτό το σούσουρο; Όχι φυσικά, απλά χρήμα φεύγει απο τις ελεύθερες περιοχές και πάει στην άλλη πλευρά. Θυμάμαι βέβαια ότι έγινε και θέμα στα νέα ότι εώς τώρα, μετά το άνοιγμα των συνόρων, οι Ε/Κ έδωσαν στους Τ/Κ αρκετά εκατομμύρια λίρες σε μισθούς. Και άμα ακούσεις κάποιον να σου πεί "Θα πάω κατεχόμενα [έτσι το λένε τώρα, θα παώ κατεχόμενα]" Θα πάνε είτε για το καζίνο [που δεν έχουμε], είτε για τις φτηνές απομιμήσεις απο ακριβά ρούχα [chav anyone?] είτε για τα φτηνά μπιχλιμπίδια για το σπίτι και ξέρω γω. Α να μην τα ξεχνάμε και τα night clubs... :rolleyes: Εdit: Και πιστέψτε με, ΑΝ υπάρξει οποιαδήποτε λύση, που συμφωνεί σε ένα ομόσπονδο κράτος, ο διαχωρισμός θα υπάρχει ακόμη. Εδώ τώρα που άνοιξαν τα σύνορα, σιγά-σιγά μας το φέρνουν να το αναγωρίσουμε σαν κράτος. Και ειλικρινά, τώρα που περνούν Τ/Κ και Ε/Κ τα σύνορα είναι σαν να είμαστε 2 ξεχωριστά κράτη. Θα αλλάξει τίποτα με το σχέδιο και την αποδοχή του; Θα μπορέσει ΠΟΤΕ πρόσφυγας να ζήσει κάτω απο τη διακυβέρνηση Τούρκου; [γιατι μιλάμε για έποικους τώρα] Δεν το νομίζω. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Λοιπόν.. θα απαντήσω σε αρκετούς... woudouli, ανέφερες την κλασική εντύπωση Ελλαδίτη για Ελληνοκύπριο. Δεν σε αδικώ γιατι δεν μας έχεις ζήσει. Απλά εχε υποψιν οτι από το 1191 μ.Χ. έχουμε τελείως διαφορετική ιστορική πορεία απ' ότι η ηπειρωτική Ελλάδα (με μερικά από τα νησία όπως π.χ. η Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα έχουμε περισσότερες ομοιότητες), και διαφορετική νοοτροπία. Ιστορία Κυπριακού: Ναι, μετά τις 20/07/1974 για ότι έγινε ευθύνεται η Τουρκία. Πιο πριν όμως θεωρώ οτι φταίνε όλοι - οι Αγγλοαμερικάνοί διότι ήθελαν να επιβάλουν τα συμφέροντα τους, οι μητέρες πατρίδες γιατι νοιάζονταν περισσότερο για τα δικά τους συμφέροντα παρά για τα συμφέροντα της Κύπρου, και ΕΜΕΙΣ, οι ΚΥΠΡΙΟΙ (ελληνικής και τουρκικής καταγωγής), διότι συμεριφερθήκαμε (και συμπεριφερόμαστε ακόμα, φίλε trapped) ως Έλληνες και Τούρκοι αντίστοιχα (άρα εστιάζοντας σε αυτά που μας χωρίζουν) παρά ως ΚΥΠΡΙΟΙ (άρα εστιάζοντας σε αυτά που μας ενώνουν), παίζοντας έτσι το παιγνίδι των ξένων, βάζοντας και εμεις το λιθαράκι μας στη διχοτόμηση του νησιού μας... Λύση: Ναι, η λύση θα είναι επώδυνη, κυρίως για μας τους Κύπριους ελληνικής καταγωγής. Ναι, πολλοί δεν θέλουν λύση, και θα απέρριπταν οποιαδήποτε λύση (γιατι δεν θέλουν τους Τ/Κ, γιατί έχουν βολευτεί, γιατί δεν θέλουν να χάσουν έστω και το ελάχιστο από την εξουσιά και την επιρροή τους βλέποντας -ίσως- τις θεωρίες περί σεκταρισμού να καταρρέουν, για οικονομικά συμφέροντα). Υπάρχου και μια μερίδα του πλυθησμού που θέλει λύση αλλά όχι λύση όπως αυτή που μας παρουσιάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν (βλέπε Σχέδιο Ανάν) ή που απλά δεν έχει εμπιστοσύνη στην Τουρκία. Το θετικό με το Σχέδιο Ανάν είναι οτι πλέον ξέρουμε σε ποια πλαίσια θα είναι τα σχέδια λύσης του Κυπριακού και δεν θα περπατούμε στα τυφλά. Και ελπίζω έτσι να μην φανατιζόμαστε με εύηχα συνθήματα για λαική κατανάλωση, αφήνοντας τους πολιτικούς να ασελγούν πάνω στους πόθους και τις ελπίδες μας όπως έγινε πολλάκις στο παρελθόν ("Ενωση", "Όλοι οι προσφυγες στα σπίτια τους", "Έξω τα στρατεύματα και οι έποικοι" κλπ.). Άρα ,για μένα, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Δεχόμαστε αυτού του τύπου λύση, δοθέντος οτι -κατα την άποψη μου- καλύτερη για μας λύση δύσκολα θα υπάρξει; Αν όχι, έχουμε τα κοτσια να το παραδεκτούμε και να κινηθούμε ανάλογα ή θα αφήσουμε τον χρόνο να παγιώσει τα τετελεσμένα και το status quo, και την διχοτόμηση να γίνει απο de facto, de jure με την συνενοχή μας και χωρίς ανταλλάγματα; Θα αφήσουμε τους κόπους μας έρμαιο στις ορέξεις των Τούρκων και των ξένων; Προσωπικά ανατριχιάζω ακόμα και στη σκέψη να αγοράσω την περιουσία που μου ανήκει -και οι δύο μου γονείς έχουν το πατρικό τους στα κατεχομενα-. Αλλα όσο σκέφτομαι ότι θα γίνει έρμαιο στος ορέξεις του κάθε Τουρκοαγγλογερμανοισραηλίτη επιτήδειου, ανατραχιάζω ακόμα περισσότερο..... Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Για να καταλάβω και εγώ ο χαζός Μου λες εν ολίγοις πως οι Κύπριοι δεν γουστάρουν την Ελλάδα ούτε τους Τούρκους και θέλουν να είναι ανεξάρτητο κράτος ? Και κάποιοι επτανήσιοι το θέλουν αυτό ( Κερκυραίος είμαι ) και εμείς με τους Αγγλους είχαμε να κάνουμε και τους Ενετούς κτλπ ( γλυτώσαμε τους τούρκους ) Υπάρχει η φήμη ότι οι Κύπριοι δεν γουστάρουν τους Ελληνες Είναι μεγάλο κρίμα όμως αν σκεφτείς πως οι γονείς μας οι πατεράδες μας ξεκίνησαν για πόλεμο τότε Επίσης να προσθέσω πως στην Κέρκυρα έχουμε τον Αγιο Σπυρίδωνα που είναι Κύπριος Οταν ακούτε οι Κύπριοι η Κύπρος είναι Ελληνική νευριάζετε ? δηλαδή η Κύπρος ανήκει στην Κύπρο ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Είναι πλούσιοι, διότι το βιοτικό τους επίπεδο είναι πολύ ψηλότερο από το δικό μας εδώ. Μην τους αδικείς όμως. Οι εξετάσεις τους είναι ακόμα πιο δύσκολες και από τις Πανελλήνιες. Κάνεις λάθος που λες ότι μπαίνουν χωρίς εξετάσεις. :!: Δεν νομίζω Μιλάω για τις εξετάσεις στην Ελλάδα για σχολές της Ελλάδας Να προσθέσω φυσικά πως στεναχωριέμαι για την Κύπρο όταν τα σκέφτομαι και θυμώνω με τους ανίκανους που μας κυβερνούν τόσα χρόνια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 woudoulis, υπάρχουν εξετάσεις, παρόμοιες με τις πανελλήνιες. Στο λέω γιατι σπουδασα στην Ελλάδα (Τμήμα Πληροφορικής Παν. Ιωαννίνων) και πέρασα από αυτή τη διαδικασία. Και όντως υπάρχει (τουλάχιστον στις θετικές επιστήμες) περισσότερη ύλη απο τη δική σας, και το λέω διότι συγκεκριμμένα θέματα στα οποία εμείς είχαμε εξεταστεί για να μπούμε στον πανεπιστήμι, οι συμφοιτητές μου τα έβλεπαν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο. Απλά στην Ελλάδα έχετε πολύ μεγαλύτερο συναγωνισμό (ίσως και λόγω έλλειψης πλειθώρας επιλογών), πιο ψηλές βάσεις, και άρα περισσότερο διαβασμα ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Καλά δεν βλέπετε τι γράφω ? Δεν μιλάω για τις εξετάσεις στην Κύπρο Μιλάω ότι αν έρθει ένας Κύπριος εδώ περνάει ( έτσι λένε ) χωρίς εξετάσεις πχ σε κάποιες σχολές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Ημαρτον. Τι διαβάζω στον διάλογο στην αρχή της σελίδας; Να προλάβουν λέει οι Κύπριοι να εκμεταλευτούν την βόρεια κύπρο διοτι οι τούρκοι δεν θα τους έχουν ανάγκη μετά. Με λίγα λόγια, απεμπολούμε το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της Ελληνικότητας του νησιού!!!! Να παρακαλέσουμε κιόλας,ε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Καλά δεν βλέπετε τι γράφω ? Δεν μιλάω για τις εξετάσεις στην Κύπρο Μιλάω ότι αν έρθει ένας Κύπριος εδώ περνάει ( έτσι λένε ) χωρίς εξετάσεις πχ σε κάποιες σχολές Μα αυτό λέμε κι εμείς! :O Οι εξετάσεις για εισαγωγή σε ελληνικό πανεπιστήμιο για τους Κύπριους. Είναι πιο δύσκολες. Θυμάμαι από έναν συμφοιτητή μου Κύπριο ότι είχαν πολύ μεγαλύτερη ύλη σε Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά. Απλά όπως λέει ο BestMan εδώ είναι μεγαλύτερος ο συναγωνισμός λόγω χιλιάδων υποψηφίων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Ημαρτον. Τι διαβάζω στον διάλογο στην αρχή της σελίδας; Να προλάβουν λέει οι Κύπριοι να εκμεταλευτούν την βόρεια κύπρο διοτι οι τούρκοι δεν θα τους έχουν ανάγκη μετά. Με λίγα λόγια, απεμπολούμε το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της Ελληνικότητας του νησιού!!!! Να παρακαλέσουμε κιόλας,ε; Φίλε μου, πιστεύω οτι την Β. Κύπρο μέρα με τη μέρα τη χάνουμε όλο και περισσότερο. Έχεις ακούσει για τον οικοδομικό οργασμό που συντελείται τους τελευταίους 15 μήνες; Η μήπως περιμένεις οτι με το σταυρό στο χέρι θα πετύχουμε λύση τύπου Ζυρίχης-Κυπριακή Δημοκρατιά (γιατι αυτο είναι οτι καλύτερο έχουμε, το οποίο κάποτε μας βρωμούσε..); Η ιστορία για το Κυπριακό δειχνει οτι "κάθε πέρσι και καλύτερα", δυστυχώς. Και το "καλύτερα" που έχουμε αυτή τη στιγμη είναι το σχέδιο Ανάν. Και υπενθιμίζω οτι πριν το Σχέδιο Ανάν (2003) το προηγούμενο σχέδιο που κατατέθηκε ήταν η Δεσμη Ιδεών Γκάλι (1992). Ζησε Μάη μου να φας τρυφίλλι μέχρι το 2015.... Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Κατά τη γνώμη μου πάντα το καλό είναι ότι οι Κύπριοι είστε συνειδητοποιημένοι ότι πάει χάθηκε σχεδόν το βόρειο τμήμα. Ενώ εδώ οι Ελλαδίτες πίνοντας την φραπεδιά τους αραγμένοι στους καναπέδες των καφέ λένε "έλα μωρέ η Κύπρος δικιά μας είναι, οι Τούρκοι να πα να γ@@@@θουν κλπ.." Τα θέλουμε όλα δικά μας. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει κάποια πράματα και ο πατριωτισμός υπερέχει πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellenicsun Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Η Κυπρος,κατα την δικια μου γνωμη,πρεπει να διωξει το ψευδοκρατος.Η Κυπρος πρεπει να κατοικητε απο Κυπριους και οχι Τουρκους η Τουρκοκυπριους.Εαν επιθυμουν οι κατοικοι των κατεχωμενων να προσχωρησουν στην Κυπριακη υπηκοοτητα και νομοθεσια,καλως.Αλλιως,ας γυρισουν στην πατριδα τους,με οτι αυτο συνεπαγεται.Ολος ο κοσμος γνωριζει οτι τα κατεχωμενα αποτελουν μια παρανομη κτηση και φυσικα ενα κρατος που ουσιαστικα,δεν υπαρχει.Δεν γνωριζω,δυστηχως,ποια συμφεροντα τρεφουν αυτη τη κατασταση και την υποστηριζουν.Παντως μην αναφερεστε σε γεγονοτα μη βοηθειας απο την Ελλαδα η οτι οι Κυπριοι βολευονται σε καταστασεις..Ειναι κριμα εδω που εχουμε φτασει :) . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Για να καταλάβω και εγώ ο χαζός Μου λες εν ολίγοις πως οι Κύπριοι δεν γουστάρουν την Ελλάδα ούτε τους Τούρκους και θέλουν να είναι ανεξάρτητο κράτος ? Και κάποιοι επτανήσιοι το θέλουν αυτό ( Κερκυραίος είμαι ) και εμείς με τους Αγγλους είχαμε να κάνουμε και τους Ενετούς κτλπ ( γλυτώσαμε τους τούρκους ) Υπάρχει η φήμη ότι οι Κύπριοι δεν γουστάρουν τους Ελληνες Είναι μεγάλο κρίμα όμως αν σκεφτείς πως οι γονείς μας οι πατεράδες μας ξεκίνησαν για πόλεμο τότε Επίσης να προσθέσω πως στην Κέρκυρα έχουμε τον Αγιο Σπυρίδωνα που είναι Κύπριος Οταν ακούτε οι Κύπριοι η Κύπρος είναι Ελληνική νευριάζετε ? δηλαδή η Κύπρος ανήκει στην Κύπρο ? Ποιός είπε τέτοιο πράμα; Ρε παιδί μου, ξέρεις τι έγινε πέρσυ στο EURO, τι πανυγηρισμούς είχε; Και φέτος που είμασταν με τη Παπαρίζουν αντί με την χώρα μας; :w00t: Αυτό είναι 100% ψέμα, αλλά το ότι υπάρχουν μερικοί Κύπριοι που αντιπαθούν την Ελλάδα [όπως και Ελλαδίτες που αντιπαθούν τη Κυπρο] είναι αλήθεια. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Για να καταλάβω και εγώ ο χαζός Μου λες εν ολίγοις πως οι Κύπριοι δεν γουστάρουν την Ελλάδα ούτε τους Τούρκους και θέλουν να είναι ανεξάρτητο κράτος ? Και κάποιοι επτανήσιοι το θέλουν αυτό ( Κερκυραίος είμαι ) και εμείς με τους Αγγλους είχαμε να κάνουμε και τους Ενετούς κτλπ ( γλυτώσαμε τους τούρκους ) Υπάρχει η φήμη ότι οι Κύπριοι δεν γουστάρουν τους Ελληνες Είναι μεγάλο κρίμα όμως αν σκεφτείς πως οι γονείς μας οι πατεράδες μας ξεκίνησαν για πόλεμο τότε Επίσης να προσθέσω πως στην Κέρκυρα έχουμε τον Αγιο Σπυρίδωνα που είναι Κύπριος Οταν ακούτε οι Κύπριοι η Κύπρος είναι Ελληνική νευριάζετε ? δηλαδή η Κύπρος ανήκει στην Κύπρο ? Όπως αποδείκτηκε ευθύς εξ' αρχής η Ένωσις ήταν ουτοπία. Εκτός αν μιλάμε για Ένωσι τύπου Acheson (1964), με παραχώρηση ως αντάλλαγμα ενός μέρους της νήσου στην Τουρκία, δηλαδή διπλή Ένωσι. Η Ένωσις και η Ελλάδα υπήρξε για πολλά χρόνια, μέχρι και το 1974, το ιερότερο των ιδανικών μας, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν τόσο οι ξένοι, όσοι και οι εν Ελλάδι και εν Κύπρω εγκάθετοί τους για να επιβάλουν τα σχέδια τους (γι' αυτό είπα πιο πάνω ασέλγησαν επι των πόθων και των ιδανικών μας). Ήταν το ευκταίο, αλλά όχι το εφικτό, ευτυχώς ή δυστυχως..... Τώρα, όποιος μιλα για Ένωσι σήμερα, ζει στον κόσμο του - ή αν θέλεις στο 1950.... Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. July 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2005 Η Κυπρος,κατα την δικια μου γνωμη,πρεπει να διωξει το ψευδοκρατος.Η Κυπρος πρεπει να κατοικητε απο Κυπριους και οχι Τουρκους η Τουρκοκυπριους.Εαν επιθυμουν οι κατοικοι των κατεχωμενων να προσχωρησουν στην Κυπριακη υπηκοοτητα και νομοθεσια,καλως.Αλλιως,ας γυρισουν στην πατριδα τους,με οτι αυτο συνεπαγεται.Ολος ο κοσμος γνωριζει οτι τα κατεχωμενα αποτελουν μια παρανομη κτηση και φυσικα ενα κρατος που ουσιαστικα,δεν υπαρχει.Δεν γνωριζω,δυστηχως,ποια συμφεροντα τρεφουν αυτη τη κατασταση και την υποστηριζουν.Παντως μην αναφερεστε σε γεγονοτα μη βοηθειας απο την Ελλαδα η οτι οι Κυπριοι βολευονται σε καταστασεις..Ειναι κριμα εδω που εχουμε φτασει :) . Τουρκοκύπριοι υπήρχαν πριν την εισβολή στο νησί, δεν γίνεται να τους διώξουμε. Μάλλον τους Τούκους εννοείς να διώξουμε... αλλά ξέρεις τη συνπεριφορά των Τούρκων αμα θεωρούν κάτι δικό τους, την θυμάσαι, ελπίζω, από τα Ίμια... Οι Τουρκοκύπριοι ελιναι λίγο δύσκολο να "προσχωρησουν στην Κυπριακη υπηκοοτητα και νομοθεσια", να απαρνηθούν τους Τούκους και να τους διώξουν. Να σου θυμίσω πως πριν την εισβολή υπέφεραν από εμάς, τους φερθήκαμε με βάναυσο τρόπο, και ήρθαν οι Τούρκοι και τους "απελευθέρωσαν"... Σκάλωσαν όμως τους δικούς μας. Κατέλαβαν και εδάφη. Γόνιμα εδάφη και αναπτυσσόμενες, τότε, περιοχές. Μια ιδεατή, αλλά και ουτοπική απ τηην πλευρά των Τουρκοκύπριων, λύση για μένα είναι η συνδιακυβέρνση, χωρίς να αλλάξει η σημαία. Σβήσιμο των προκαταλήψεων, πλήρη άνοιγμα των συνόρων, συνένωση στατού (:O) κλπ. Μια χώρα μια ψυχή δηλαδή. Αυτό θα ήταν εύκολο εαν ο εθνικός ύμνος της επίσιμης Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ήταν αυτός που είναι τωρα. Γιατί η μεινότητα "τουρκοκύπριοι" δεν μπορεί, δικαίως, να τον αποδεχθεί. Όπως δεν απεδέχομαι εγώ την σημαία τους. Σε αντίθεση με την Κυπριακή σημαία, δεν περιλαμβάνει κάποιος στοιχείο της Ελλάδας. Με λιγα λόγια θα ψήφιζα "Ναι" στο Ανάν αν ήταν ευνοϊκότερο και για τις δύο πλευρές. Έτσι όπως τυπώθηκε όμως, ήταν απλά ένα σχέδιο που δεν θα λρατούσε για πολύ, σε όλες τις πτυχές τους, χωρίς να δημιουργήσει προβλήμτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greekman80 Δημ. July 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2005 ο χειρισμος του κυπριακου απο την "χουντα"ηταν αισχρος.. ειμασταν ετοιμοι να αποθησουμε τους Τουρκους απο την κυπρο και τελευταια στιγμη σταματησαν ολα.. επρεπε να κανουμε κατι διοτι η Κυπρος οπως και να το πουμε ειναι ενα "Ελληνικο νησι" τοτε ειδικα που Ελλαδα και οικονομικα και πολιτισμικα "ανεβαινε" μπορουσαμε να κανουμε κατι.. ;) Παράθεση Εικόνα εκτός ορίων Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freestyler93 Δημ. July 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2005 ο χειρισμος του κυπριακου απο την "χουντα"ηταν αισχρος.. ειμασταν ετοιμοι να αποθησουμε τους Τουρκους απο την κυπρο και τελευταια στιγμη σταματησαν ολα.. επρεπε να κανουμε κατι διοτι η Κυπρος οπως και να το πουμε ειναι ενα "Ελληνικο νησι" τοτε ειδικα που Ελλαδα και οικονομικα και πολιτισμικα "ανεβαινε" μπορουσαμε να κανουμε κατι.. ;)Και τι σχέση έχει η "ιστορία της...τότε Ελλάδας"με την τωρινή. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greekman80 Δημ. July 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2005 Και τι σχέση έχει η "ιστορία της...τότε Ελλάδας"με την τωρινή. :rolleyes:η ιστορια της τοτε ελλαδας δεν εχει καμια γιατι τοτε ειχαμε χουντα!!! δεν συγκρινα εγω την τοτε ελλαδα με την τωρα!!! Παράθεση Εικόνα εκτός ορίων Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts