Jump to content

Πως ξεπερνάς το lock της Samsung σε Exynos συσκευές


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο συγκεκριμένος οδηγός απευθύνεται σε όλους όσους προσπαθούν να κάνουν flash το twrp σε Samsung Exynos συσκευή (N935F, N950F, A520F, A720F, A530F, A730F) και τους εμφανίζει μηνύματα αποτυχίας, όπως failed to be flashed: "only official release binaries are allowed to be flashed".

Το update του Δεκεμβρίου έφερε ένα διαφορετικό lock στη συσκευή. Όπως περιγράφεται εδώ, το lock αυτό δεν γίνεται για να αποθαρρυνθεί το development αλλά πρόκειται για ένα κλείδωμα σε περίπτωση κλοπής ή απάτης. Και βέβαια, είναι εύκολη διαδικασία το ξεπέρασμα του συγκεκριμένου κλειδώματος, πόσο μάλλον όταν είσαι ο κάτοχος της συσκευής.

 

Το κλείδωμα που αναφέραμε πιο πάνω, βρίσκεται στον bootloader, ενώ αυτό που το ενεργοποιεί, μέσα στο σύστημα. Είναι δύσκολο να γίνει η αναπαραγωγή του προβλήματος, ωστόσο συμβαίνει κυρίως όταν συνδέετε μια κάρτα SIM άλλης χώρας σε σχέση με το firmware της χώρας σας.

 

Πως να μάθεις αν η συσκευή σου έχει το συγκεκριμένο lock:

 

Γνωρίζουμε σίγουρα, ότι το lock υφίσταται στα N935F, N950F, A520F, A720F, A530F, A730F. Σύμφωνα με το XDA Developers οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει FRP και ενημερωθεί θα αποκτήσει και αυτή το lock. Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζονται τα ακόλουθα μηνύματα:

  1. Only official released binaries are allowed to be flashed κατά τη διάρκεια του flashing.
  2. Λείπει το OEM unlock toggle από τα developer settings αν η συσκευή έχει FRP.
  3. RMM state = Prenormal" μέσα στο download mode.

 

Όπως αναφέρουν και άλλοι χρήστες στο internet, αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα μηνύματα, κάντε flash το stock firmaware της χώρας μέσω Odin, ανάψτε τη συσκευή σας, μην κάνετε reboot, μην αποσυνδέσετε τη SIM μην αποσυνδέσετε τη σύνδεση με το δίκτυο για επτά πλήρης ημέρες. (168 ώρες). Φαίνεται ότι μετά από τις επτά ημέρες, το RMM state κάνει reset και μπορείτε να φλασάρετε το TWRP χωρίς προβλήματα.

 

Πως να αποφύγετε το κλείδωμα της συσκευής σας

 

Δυστυχώς ο bootloader δεν μπορεί να επαναφερθεί σε προηγούμενα revisions, επομένως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Ωστόσο όμως υπάρχει ένας τρόπος να περιορίσουμε το πρόβλημα και αυτό βλέπουμε στον συγκεκριμένο οδηγό. Αφού περιμένετε για 7 ημέρες, πηγαίνετε στα settings/developer options και ενεργοποιείστε το OEM unlock. Προκειμένου να μην ξανασυμβεί, απλά κάντε flash το TWRP για τη συσκευή σας, κάντε boot στο TWRP, κατεβάστε και κάντε flash το fix για τη συσκευή από εδώ. Προτείνω να το έχετε εύκαιρο και να το κάνετε flash μετά από οποιοδήποτε flashing custom rom. Το zip περιέχει ένα universal script. Μπορεί να γίνει flash σε οποιαδήποτε συσκευή που έχει το συγκεκριμένο lock.

 

Πως να προβείτε στην εγκατάσταση του TWRP

 


  1. Εφόσον περιμένετε αυτές τις επτά ημέρες, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του Odin, έχετε εγκαταστήσει τους samsung usb drivers και το τελευταίο TWRP που είναι διαθέσιμο για τη συσκευή σας.
  3. Βάλτε το RMM-State_Bypass.zip στην sdκάρτα.
  4. Πηγαίνετε στα Settings/Developer Options και ενεργοποιείστε το OEM unlock. Αν δεν βλέπετε τα developer settings, πηγαίνετε στο Settings/About phone/Software και πατήστε 10 φορές το build number για να εμφανιστούν τα developer options.
  5. Κάντε reboot τη συσκευή σας σε download mode και συνδέστε το καλώδιο usb.
  6. Ανοίξτε το Odin, πηγαίνετε στις επιλογές και ξετικάρετε το Auto-reboot και βάλτε το TWRP tar στο AP tab του Odin, πατήστε Start και περιμένετε.
  7. Όταν το Odin δείξει Pass πάρτε τη συσκευή σας στα χέρια σας, αποσυνδέστε το USB και πατήστε ταυτόχρονα τα Home" + "Vol. Down" + "Vol. Up" προκειμένου να φύγετε από το download mode.
  8. Μόλις η οθόνη γίνει μαύρη, αφήστε τα "Vol.Down" button και πατήστε τα "Vol. UP" + "Power" buttons για 10 με 15 δευτερόλεπτα για να εισέλθετε στο TWRP. Μην κάνετε boot στη rom επειδή η συσκευή σας θα κλειδωθεί ξανά.
  9. Μόλις εκκινείσε το custom recovery, κάντε swipe για το "Allow modification" και να κάνετε flash το RMM-State_Bypass.zip.

 

Πως να κάνετε root

Από τη στιγμή που κάνατε όλα τα προηγούμενα βήματα και εγκαταστήσετε με επιτυχία το TWRP ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

 

  1. Κατεβάστε το τελευταίο root zip και τοποθετήστε το στην εξωτερική sdκάρτα.
  2. Κάντε Boot σε TWRP και swipe για το "Allow modifications"
  3. Πηγαίνετε στο Wipe Menu και επιλέξτε format data, θυμηθείτε ότι θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα
  4. Κάντε reboot σε recovery και κάντε flash το RMM-State_Bypass.zip.
  5. Κάντε flash το root zip
  6. Στη συνέχεια επανεκκίνηση της συσκευής
  7. Και όταν θα ζητάει το σετάρισμα μεσα στο λειτουργικό ξετικάρετε τα diagnostic data.

 

Downloads

Samsung Firmware download - Updato / Sammobile / Samsung-Firmware.org / Samsung-Updates.com

Samsung Usb Drivers

Odin 3.12.10

Latest SuperSU stable ή test/beta

Latest Magisk stable or test/beta

RMM-State_Bypass

[via]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...