Xourxoulitsos Δημοσιεύτηκε May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 14, 2005 Κατ'αρχήν ελπίζω να είμαι στην σωστή κατηγορία. Απ'οσο εψαξα δεν πρεπει να υπαρχει αναλογο θεμα, αν υπαρχει να ζητησω συγγνωμη απο τον mod και ας μεταφερθει εκει το ποστ. :) Λοιπον, η ερωτηση ισως εχει απασχολησει πολλούς. Τι κανουμε τον παλιό υπολογιστή που θέλουμε να πετάξουμε (και εννοω αυτον που δεν εχει καμια χρηστικη αξια πλεον) Πριν απο λιγα χρονια αγορασα το tower που εχω τωρα (p3) και ετσι το παλιο,πρωτο μου tower (p1 στα 166mhz αν θυμαμαι καλα) πηγε στο χωριο,λογω ελλειψης χωρου. Τωρα με την μετακομιση με ρωτησαν οι γονεις μου αν ειναι ειτε να το φερουμε εδω,η να το πεταξουν κατευθειαν. Επειδη ξερω ποσο επιβαρυνουν το περιβαλλον οι υπολογιστες και αλλες συσκευες που κατα καιρους πεταμε ανεξελεγκτα, τους ειπα να το φερουν εδω (Θεσσαλονικη) και βλεπουμε. Ομως τι να το κανω?Υπαρχει καποια υπηρεσια που να μαζευει παλιους υπολογιστες είτε για ανακύκλωση είτε για να "αποσυντεθούν" καπου που δεν θα ειναι επιβλαβείς?οπως καταλαβαινεται ενας υπολογιστης στα 166 δεν μπορει να χρησιμευσει και πουθενα... Δεν θελω να τον αφησω απλα στα σκουπιδια για τους λογους που προανεφερα. Και δευτερη ερωτηση, ξερετε μηπως καποιο καταστημα που να αγοραζει (εστω και σε ευτελη τιμη) παλια περιφειακα?πχ αγορασα ενα καινουργιο εκτυπωτη και δεν ξερω τι να κανω τον παλιο τον Lexmark 1000. Δουλευει καλα και τον λυπαμαι να τον πεταξω (και παλι ομως που) Αλλα αυτο δεν με απασχολει και τοσο γιατι ειναι αρκετα compact και δεν πιανει πολυ χωρο. Αν εχει κανεις καμμια ιδεα ή περισσοτερες πληροφοριες για το που πεταμε υπολογιστες θα ηταν ευπροσδεκτες. (Η αν υπαρχει κανενα προγραμμα ανακυκλωσης οπως για τις μπαταρίες) Ευχαριστω :) Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Στην θεση σου δεν θα το πετουσα. Ξερεις τι ωραιο κοσμημα για τον τοιχο σου ειναι μια mainboard λιγο παρακατο μια motherboard κτλ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. May 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Στην θεση σου δεν θα το πετουσα. Ξερεις τι ωραιο κοσμημα για τον τοιχο σου ειναι μια mainboard λιγο παρακατο μια motherboard κτλ; Δεν είμαι και τόσο φαν της αφηρημένης τέχνης :p Απλα θελω τον πιο πρακτικο και "καθαρο" τροπο να το ξεφορτωθω Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Στην θεση σου δεν θα το πετουσα. Ξερεις τι ωραιο κοσμημα για τον τοιχο σου ειναι μια mainboard λιγο παρακατο μια motherboard κτλ; Και mainboard και motherboard; :!: Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Και να μην ξεχάσουμε και την μητρική πλακέτα, έτσι;;;; :Ρ Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Και να μην ξεχάσουμε και την μητρική πλακέτα, έτσι;;;; :Ρ Αν ταιριάζει με τις άλλες δύο πάντα. :p Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Έχω δει κάτι αγγελείες που λένε "Ζητώ να μου χαρίσουν PC και εκτυπωτή". Να μια ευκαρία να ξεφορτωθείς τα μηχανήματα και να σώσεις και την ψυχή σου (λέμε τώρα... :p )!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 Σορρυ μπερδευτικα. RAM ηθελα να γραψω αλλα πως μου βγικε σε mainboard δεν μπορω να καταλαβω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AquaSonic Δημ. May 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2005 ο 166 με λιγο modding στο κουτι (φερε το απο εδω καμια μερα και ασε το να στο κανω κουκλα) μπορει να παιξει ακομα και dvd ( και ομως!), ποσο μαλλον mp3! Οποτε μπορεις να το βαλεις στο σαλονι η στο δωματιο για μοστρα! Ασε που θα πιασει συλλεκτικη αξια... ενα schneider euro pc που εχω του 89 κανει 2200+ τωρα...! Παράθεση http://www.metalplanet.gr/templates/smartDark/images/logo_phpBB.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. May 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2005 ...Ασε που θα πιασει συλλεκτικη αξια... ενα schneider euro pc που εχω του 89 κανει 2200+ τωρα...! Αλήθεια το λες???? Είχα κερδίσει έναν και τον πούλησα σε έναν γείτονα 20.000δρχ και ακόμα τον ντρέπομαι επειδή τον είχα ψιλοκλέψει!! :D Έχεις πουθενά να το δώσεις αν καταφέρω να του το πάρω??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voldemort Δημ. May 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2005 Κατ'αρχήν ελπίζω να είμαι στην σωστή κατηγορία. Απ'οσο εψαξα δεν πρεπει να υπαρχει αναλογο θεμα, αν υπαρχει να ζητησω συγγνωμη απο τον mod και ας μεταφερθει εκει το ποστ. :) Λοιπον, η ερωτηση ισως εχει απασχολησει πολλούς. Τι κανουμε τον παλιό υπολογιστή που θέλουμε να πετάξουμε (και εννοω αυτον που δεν εχει καμια χρηστικη αξια πλεον) Πριν απο λιγα χρονια αγορασα το tower που εχω τωρα (p3) και ετσι το παλιο,πρωτο μου tower (p1 στα 166mhz αν θυμαμαι καλα) πηγε στο χωριο,λογω ελλειψης χωρου. Τωρα με την μετακομιση με ρωτησαν οι γονεις μου αν ειναι ειτε να το φερουμε εδω,η να το πεταξουν κατευθειαν. Επειδη ξερω ποσο επιβαρυνουν το περιβαλλον οι υπολογιστες και αλλες συσκευες που κατα καιρους πεταμε ανεξελεγκτα, τους ειπα να το φερουν εδω (Θεσσαλονικη) και βλεπουμε. Ομως τι να το κανω?Υπαρχει καποια υπηρεσια που να μαζευει παλιους υπολογιστες είτε για ανακύκλωση είτε για να "αποσυντεθούν" καπου που δεν θα ειναι επιβλαβείς?οπως καταλαβαινεται ενας υπολογιστης στα 166 δεν μπορει να χρησιμευσει και πουθενα... Δεν θελω να τον αφησω απλα στα σκουπιδια για τους λογους που προανεφερα. Και δευτερη ερωτηση, ξερετε μηπως καποιο καταστημα που να αγοραζει (εστω και σε ευτελη τιμη) παλια περιφειακα?πχ αγορασα ενα καινουργιο εκτυπωτη και δεν ξερω τι να κανω τον παλιο τον Lexmark 1000. Δουλευει καλα και τον λυπαμαι να τον πεταξω (και παλι ομως που) Αλλα αυτο δεν με απασχολει και τοσο γιατι ειναι αρκετα compact και δεν πιανει πολυ χωρο. Αν εχει κανεις καμμια ιδεα ή περισσοτερες πληροφοριες για το που πεταμε υπολογιστες θα ηταν ευπροσδεκτες. (Η αν υπαρχει κανενα προγραμμα ανακυκλωσης οπως για τις μπαταρίες) Ευχαριστω :) Οι λύσεις που προτείνω: 1)Ρώτα στον Γερμανό... 2)Επίσης, θα μπορούσες πρώτα να κάνεις κανένα πείραμα, πχ να του βάλεις σύστημα ψύξης με υγρό άζωτο κτλ... :p 3) Βάλτο σε μια κατηφόρα για να πάρεις την χαρά να το δεις να κουτρουβαλάει 4) Σκέψου σοβαρά να βάλεις ADSL και να τον βάλεις 24/24 να μουλαρώνει... :p 5) Πειραματήσου πάνω του, βάζοντας του linux 6) Χάρησέ τον σε κανένα φίλο σου 7) Βάλτου κάρτα τηλεόρασης για να γράφει τις εκπομπές σου :w00t: 8) Χρησιμοποίησε τον σαν Backup Center 9) Κάντονα ξυπνητήρι 10) Άνοιξέ τον, και βάλε ψησταριά πάνω από τον επεξεργαστή 11) Πέτα τον από κανένα γκρεμό 12) Ρίχτο στο κεφάλι κανενού που δεν χωνεύεις 13) Βάζε τον την νύχτα να σε νανουρίζει :w00t: :w00t: :w00t: Παράθεση :pig: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2005 Συμφωνώ με τον Voldemort (στα περισσότερα,χεχε) :lol: Αν μου το έλεγες λίγο καιρό νωρίτερα θα τον χρησιμοποίούσα εγώ. Πριν από 1 μήνα περίπου έφτιαξα ένα router με ένα Ρ100 και λειτουργικό λίνουξ. Δεν χρειάζεται ούτε καν δίσκο, το λειτουργικό είναι σε μια δισκέτα. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ. Έτσι μπορείς να κάνει LAN πάρτυ με τα φιλαράκια σου και να ευλογείς το Ρ100 που είδε χαρά στα γεράματά του!!!! Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts