Nitrous Δημ. May 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2005 eida kai auth th mixani Olympus Mju 500 tin exei doulepsi kanenas! kserete tipota. kai kati allo poia i diafora tis canon ixus50 me tin canon ixus 500? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thsss Δημ. May 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2005 Αγόρασα την παρασκευή την Kodak dx7630 και είναι καταπληκτική.Την πήρα 279 euro από το plaisio και την βρήκα αργότερα 369 euro στο multirama.Είναι καταπληκτική και αξίζει να της ρίξεις μια ματιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. May 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2005 Εγώ παράγγειλα την Ixus 700. Ημουν ανάμεσα σε Casio και Canon και τελικά επέλεξα Canon. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2005 Εγώ παράγγειλα την Ixus 700. Ημουν ανάμεσα σε Casio και Canon και τελικά επέλεξα Canon. δε φανταζεσαι τι καλη επιλογη εκανες,καταπληκτικη ψηφιακη,στιβαρη ισως και η μοναδικη με τετοια τελεια κατασκευη και πανευκολη στη χρηση της κι εγω αυτην εχω :) Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonymobby Δημ. May 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2005 Εγω προτεινω την Sony P200. ΦΟΒΕΡΗ!!! Την εχω και μπορω να σας πω οτι δεν την περιμενα τοσο καλη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2005 να σου τονίσω ότι πρέπει να προσέξεις να μην μπεις στον χώρό τον megapixel (εκτός και αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις αρκετά μεγάλες εκτυπώσεις)(προσωπικά αν και ασχολούμε με την ψηφιακή φωτογραφία χρόνια και επειδή δεν θέλω τρελές μεγενθύσεις τα 4,1ΜΡ μου φτάνουν) να θυμάσαι ότι εχουν βγει τρομέρες φωτογραφίες με κάμερες των 2ΜΡ... άλλωστε σημασία έχει το πως θα καδρέρεις εσύ το θέμα σου... να προσέξεις πάρα μα πάρα πολύ! α)τον χρόνο που χρειάζεται η μηχανή να βγάλει την επόμενη φωτογραφία της(πχ κυκλοφορει samsung μηχανή που κάνει 6 δευτερόλεπτα για την επόμενη,ακόμη υπάρχει olympus των 500+ευρώ μηχανή που κάνει 3 δευτερα...είναι πάρα πολύ!!) α2)αι πόσο χρόνο κάνει να τραβήξει την πρώτη φωτο από την ενεργοποιήσή της β)την αυτονομία της μπαταρίας(σημαντικό για μένα,αλλα με εφερδικές δεν ξεμένεις ποτέ(όμως πχ στην σονυ Ρ100 η επιπλέον λιθίου κάνει 40-50ευρώ) γ)να έχει τουλάχιστον ενα 3πλο ζουμ... δ)και το σημαντικότερο από όλα να έχει manual ρυθμίσεις..πολλές φορές το αυτόματο αδυνατεί να βγάλει την φωτο που θέλεις... (manual ρυθμίσεις=έλεγχος διαφράγματος,ΙSO,ένταση του φλάς κτλ...) δεν θα σου προτείνω κάποιο μοντέλο... είχα την olumpus c350(3,1ΜΡ) που την έσπασα :cry: και κυκλοφορεί ακόμα(250ευρώ)... οι φωτογραφίες είναι αρκετά κάλες ειδικά αν θες κατι ιδιαίτερο...είναι αργή από φωτο σε φώτο... Έχω την sony p73 στα 4.1ΜΡ(180ευρω)... απόλυτα ικανοποιημένος...απόλυτα!πολλά manual καλή ποιότητα φωτογραφίων(σιγουρα υπάρχουν και καλύτερες) επίσης η P100 στα 5.2 που έχω δοκίμασει επίσης είναι πολυ καλή... αν θές μου στέλνεις PM για να σου στείλω δείγματα και από τις τρεις... και πάνω από όλα κοίτα στο dpgr.gr ... εκει θα μάθεις τα πάντα για την φωτογραφία..από εκει τα έμαθα και εγώ! Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. May 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2005 Παιδιά ενδιαφέρομαι κι εγώ για αγορά ψηφιακής compact. Διαθέτω μέχρι 400 - 450 ευρώ. Τι μου προτείνετε; Θα είναι η πρώτη μου ψηφιακή κι έτσι δεν ξέρω τι είναι αυτες οι manual ρυθμίσεις αλλά πιστεύω πως αν πάρω τη μηχανή θα μάθω σιγά σιγά τι είναι το καθένα και πώς μπορεί να βελτιώση την φωτογράφηση. Προτείνετέ μου 3-4 μηχανές και από εκει και πέρα θα το ψάξω μόνος μου... Είδα σε ένα διαφημιστικό την CASIO QV-R52 259 ευρώ. Τι λέτε αξίζει; Είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε 1'' από την στιγμή που την ανοίγετε. Με απόκριση 1εκ./δευτερολέπτου από τη στιγμή που πατήσετε το πλήκτρο λήψης φωτογραφιών. Επίσης ένας φίλος μου είπε για την Konica Minolta Dimage Z4 προς 400 ευρώ. Και κάτι άλλο: είχα τρελαθεί με την Olympus μ-mini αλλά γνωστός μου είπε ότι εκτός απ' την εμφάνιση δεν αξίζει τπτ άλλο. Έτσι είναι; Ευχαριστώ. Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2005 φιλε μου απο προσωπικη πειρα η canon και η nikon ειναι απο τις καλυτερες μαζι και με την konica minolta Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michalis_cy Δημ. May 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2005 Σε compact μηχανές οποιαδήποτε επιλέξεις σε παρόμοια τιμή, δεν θα δεις και τεράστια διαφορά. Μηχανές που φέρουν ονόματα όπως CANON, NIKON, OLYMPUS, MINOLTA, FUJI αλλά και CASIO (οι compact της CASIO δεν υστερούν έναντι των άλλων ονομάτων) αποτελούν εγγύηση για την ποιότητά τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. May 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2005 Έχει κανείς την Olympus C-500; Ξέρει κανείς πως είναι από ποιότητα εικόνας και γενικά από τις λειτουργίες της σε σχέση με κάποιο άλλο μοντέλο; Την έχει στο Πλαίσιο στα 239€ http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1090&Nav_Section_Id=1090&Catalog_Id=15&Product_Id=253449&Merchant_Id=1&sts_cid=3 και για τα χαρακτηριστικά της στη σελίδα της Olympus http://www.olympus-europa.com/consumer/29_C-500_ZOOM.htm Δεν ξέρω πολλά από ψηφιακές και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με τις επιδόσεις της και την τιμή της :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2005 Είδα τα χαρακτηριστικά της δίαβασα και κάποια σχόλια... Η μήχανη είναι αρκετά κάλη και σε καλή τιμή! φαίνεται καλή για ενάν αρχάριο αλλά και για κάποιον που θέλει το κάτι παραπάνω... μειονεκτήματα...στο βιντεο έχει motion jpg και όχι κάποιο mpg... για κάποιον που θέλει και κάτι παραπάνω έχει slutter speed μόνο μέχρι 15''... υπάρχουν άλλες που έχουν 30''..(αυτά θα είναι χρήσιμα μόνο αν έχεις τριποδάκι) αλλά πάλι έχει manual έκθεση που φτάνει στο 1/2000.. αν σε παίρνουν τα λεφτά κοίτα και την canon a95.ακούγονται πολλά καλά λόγια απο αρκετούς. Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. May 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2005 Σε ευχαριστώ :) Έχω μια ερώτηση ακόμα... Το slutter speed τι σημαίνει και τι τιμές του είναι καλές; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. May 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2005 Σε ευχαριστώ :) Έχω μια ερώτηση ακόμα... Το slutter speed τι σημαίνει και τι τιμές του είναι καλές; Εννοείς shutter speed; είναι η ταχύτητα κλείστρου. Οι τιμές που έχει είναι της μορφής 1/8000, 1/4000, 1/1000, 1/500, 1/250, 1/125, 1/60, 1/30, 1/15, 1/8, 1/4, 1/2, 1, 2, Β (bulb) sec, και δείχνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ανοιγοκλείσει το κλείστρο για τη λήψη μιας φωτογραφίας. Μεγάλες ταχύτητες κλείστρου, σημαίνουν μικρό χρόνο ανοίγματος-κλεισίματος τους κλείστρου. Μικρές ταχύτητες κλείστρου, σημαίνουν μεγάλη διάρκεια ανοικτού κλείστρου. Οι ταχύτητες κλείστρου συνδυάζονται με τις τιμές διαφράγματος. Όταν χρησιμοποιείς flash, συνήθως η μηχανή επιλέγει την τιμή 1/60. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας έχουμε διαφορετικές τιμές, πχ 1/15 ενώ σε φωτεινές καταστάσεις έχουμε τιμές 1/500 1/250 ή 1/125. Οι τιμές δεν είναι απόλυτες, και εξαρτώνται απ' τις συνθήκες φωτισμού, απ' την τιμή f που επιλέγεις κτλ. Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. May 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2005 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού όσο περισότερο μένει ανοιχτό το κλείστρο είναι καλύτερο για την ποιότητα της φωτογραφίας; Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού είναι μεγαλύτερος ο χρόνος ανοίγματος-κλεισίματος του κλείστρου και σε αντίθετη περίπτωση μικρότερος! Έγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όταν π.χ έχει χαμηλό φωτισμό το κλείστρο μένει περισσότερο ανοιχτό για να λάβει περισσότερες πληροφορίες το CCD από το συγκεκριμένο θέμα που θέλουμε να φωτογραφήσουμε! Έχει καμία σχέση η είναι άσχετο; :) Η Olympus C-500 πως σου φένεται σαν φωτογραφική βάσει των χαρακτηριστικών της; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2005 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού όσο περισότερο μένει ανοιχτό το κλείστρο είναι καλύτερο για την ποιότητα της φωτογραφίας; Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού είναι μεγαλύτερος ο χρόνος ανοίγματος-κλεισίματος του κλείστρου και σε αντίθετη περίπτωση μικρότερος! Έγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όταν π.χ έχει χαμηλό φωτισμό το κλείστρο μένει περισσότερο ανοιχτό για να λάβει περισσότερες πληροφορίες το CCD από το συγκεκριμένο θέμα που θέλουμε να φωτογραφήσουμε! Έχει καμία σχέση η είναι άσχετο; :) Η Olympus C-500 πως σου φένεται σαν φωτογραφική βάσει των χαρακτηριστικών της; όσο πιο πολύ μένει το κλείστρο ανοιχτό,τόσο περισσότερο φως περνάει στον αισθητήρα-φιλμ και πιο φωτεινή γίνεται η φωτογραφία...σαν μια βρύση(το φως) που τρέχει μέσα σε ένα κουβά(φιλμ)...όσο πιο πολύ μείνει ανοιχτή τόσο πιο πολύ νερό θα περάσει.όμως αυτό δεν έχει σχέση με την ποιότητα της φωτογραφίας.αντίθετα αν έχει πολύ ώρα ανοιχτό το κλείστρο τότε η φώτο σου θα γίνει ναι μεν πιο φωτεινή,αλλά υπάρχει κινδυνος να βγει ''κουνημένη'' η φωτογραφία.αντίθετα όσο πιο λίγη ώρα ειναι ανοιχτό το κλείστρο,τόσο πιο απίθανο είναι να βγεί κουνημένη η φωτογραφία αλλά ενδεχομένως να είναι μαύρη και να μην φαίνεται τίποτα(η μόνο τα πολύ φωτεινά σημεία του θέματος. Η ποιότητά της φωτογραφίας δεν αλλάζει και δεν έχει καμία σχέση με το κλείστρο... αλλάζει σίγουρα το αισθητικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας και μια βόλτα απο το dpgr.gr είναι πολύ χρήσιμη για τα πρώτα φωτογραφικά βήματα! Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts