Jump to content

Slipstreaming VIA SATA drivers. Πως?

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρά.

Διαβάζω από εδώ και από εκέι οτι υπάρχει τρόπος να τροποποιήσω το cd των WinXP+SP2 ώστε να μην χρειάζομαι την δισκέτα με τους drivers για τον SATA controller της VIA (motherboard έχω την Asus A8V Deluxe)

Ξέρει κανένας κάτι πιο συγκεκριμένο?

Ευχαριστώ

Μηπως εννοεις κατι τετοιο ;;

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

ψαξε να βρεις ενα utility ( freeware ) που λεγεται nLite, και θα μπορεις ανετα να κανεις αυτο που ζητας ;)
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

το ξέρω το nLite αλλα διαβάζω οτι ΔΕΝ κάνει για αυτό που το θέλω

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=676242&postcount=31

ναι υπηρχε προβλημα σε παλια εκδοση αλλα τωρα δουλευει κανονικα με την νεα που εχει βγει

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

εγω κατεβασα το nlite ....

αντεγραψα το cd των xp

μετα ετρεξα το nlite

διαλεξα τα integrate a service pack και drivers

του ειπα που εχω το service pack μετα

του επισης που εχω τους drivers που χρειαζεται να χρησιμοποιω πριν την εγκατασταση για να δει τους sata δισκους με ρωτησε αν ειναι textmode drivers(scsi ktl) του ειπα ναι μετα μου εβγαλε ενα παραθυρο να διαλεξω αναμεσα σε ποιους ακριβως drivers θελω μιας και αυτοι ηταν και για 2000

τα εκανα σωστα?

τωρα δλδ δεν χρειαζομαι πια την δισκετα που χρησιμοποιουσα για να δει τους sata δισκους ?

πλεων δεν χρειαζεται να ξανα κανω εγκατασταση το service pack?

το cd αυτο ειναι ακριβως το ιδιο με το cd που ειχα αλλα + service pack και τους drivers ?

και κατι ακομη....

μπορω να περασω στο cd το media player 10 και το msn 7 ?

εγω κατεβασα το nlite ....

αντεγραψα το cd των xp

μετα ετρεξα το nlite

διαλεξα τα integrate a service pack και drivers

του ειπα που εχω το service pack μετα

του επισης που εχω τους drivers που χρειαζεται να χρησιμοποιω πριν την εγκατασταση για να δει τους sata δισκους με ρωτησε αν ειναι textmode drivers(scsi ktl) του ειπα ναι μετα μου εβγαλε ενα παραθυρο να διαλεξω αναμεσα σε ποιους ακριβως drivers θελω μιας και αυτοι ηταν και για 2000

τα εκανα σωστα?

τωρα δλδ δεν χρειαζομαι πια την δισκετα που χρησιμοποιουσα για να δει τους sata δισκους ?

πλεων δεν χρειαζεται να ξανα κανω εγκατασταση το service pack?

το cd αυτο ειναι ακριβως το ιδιο με το cd που ειχα αλλα + service pack και τους drivers ?

και κατι ακομη....

μπορω να περασω στο cd το media player 10 και το msn 7 ?

σωστα τα εχεις κανει, τωρα για τα υπολοιπα δυο : αφου φτιαξεις το ISO μπορεις ανετα με το WinISO να ανοιξεις το ISO και να προσθεσεις το Media Player + MSN στο Image, το nLite Μπορει να βαλει μονο Hotfixes μεσα στο ISO Image και να τα ενσωματωσει στο λειτουργικο

σωστα τα εχεις κανει, τωρα για τα υπολοιπα δυο : αφου φτιαξεις το ISO μπορεις ανετα με το WinISO να ανοιξεις το ISO και να προσθεσεις το Media Player + MSN στο Image, το nLite Μπορει να βαλει μονο Hotfixes μεσα στο ISO Image και να τα ενσωματωσει στο λειτουργικο
το cd το αντεγραψα με copy-paste και δεν το εγραψα ακομη σε cd ....

δεν καταλαβα ομως τι ακριβως πρεπει να κανω για να περασω player + msn

με το nLite σου δινει την επιλογη αφου βαζεις οτι drivers, service packs + hotfixes θες να φτιαξεις ISO για να το "καψεις" σε CD. αφου δημιουργηθει το ISO τοτε το ανοιγεις με το WinISO και κανεις drag + drop τα αρχεια εγκαταστασης του Windows Media Player + MSN Messenger. Αφου κανεις ολα αυτα σωζεις το ISO και "κοβεις" το CD σου

με το nLite σου δινει την επιλογη αφου βαζεις οτι drivers, service packs + hotfixes θες να φτιαξεις ISO για να το "καψεις" σε CD. αφου δημιουργηθει το ISO τοτε το ανοιγεις με το WinISO και κανεις drag + drop τα αρχεια εγκαταστασης του Windows Media Player + MSN Messenger. Αφου κανεις ολα αυτα σωζεις το ISO και "κοβεις" το CD σου

και το media και το msn θα εγκαταστηθουν μαζι με την εγκαταστηση των windows ?

οχι δεν θα γινει ετσι, απλα θα τα εχεις πανω στο ιδιο το CD, νομιζω πως υπαρχει τροπος να γινει αυτοματη εγκατασταση και των δυο αλλα πρεπει να φτιαξεις installation script και να τα μετατρεψεις σε .msi ( Windows Installation Package ).

το nLite δεν το κανει αυτο

οχι δεν θα γινει ετσι, απλα θα τα εχεις πανω στο ιδιο το CD, νομιζω πως υπαρχει τροπος να γινει αυτοματη εγκατασταση και των δυο αλλα πρεπει να φτιαξεις installation script και να τα μετατρεψεις σε .msi ( Windows Installation Package ).

το nLite δεν το κανει αυτο

αστο τοτε ....

μου φτανει πλεων που δεν θα χρειαζομαι καποια δισκετα να δει τους δισκους ουτε να κανω εγκατασταση το service pack ....

θα πρεπει να φταιξεις το ISO μεσα απο το nLite Για να σου κανει boot, η εαν απλα κανεις drag + drop τα αρχεια μεσα στο nero ( η αλλο προγραμμα εγγραφης ) θα χρειαστεις τα boot files, μπορεις να τα βρεις εδω μαζι με οδηγιες ;)

θα πρεπει να φταιξεις το ISO μεσα απο το nLite Για να σου κανει boot, η εαν απλα κανεις drag + drop τα αρχεια μεσα στο nero ( η αλλο προγραμμα εγγραφης ) θα χρειαστεις τα boot files, μπορεις να τα βρεις εδω μαζι με οδηγιες ;)

ευχαριστω hunter ... ολα ειναι οκ....