dimangelid Δημοσιεύτηκε April 27, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 27, 2005 Στο desktop έχω Windows 2000 Professional και στο laptop του πατέρα μου XP Professional ελληνικά. Και τα δύο pc συνδέονται σε ασύρματο router για να παίρνουν internet και να υπάρχει δίκτυο μεταξύ τους. Από το laptop μπαίνω στην επιλογή Θέσεις Δικτύου , μετά διαλέγω το όνομα του desktop και από εκεί και πέρα όλα (κοινή χρήση αρχείων, εκτυπωτών κ.λ.π.) λειτουργούν κανονικά . Όμως όταν από την επιλογή Θέσεις Δικτύου του desktop κάνω κλικ στο όνομα του laptop, ζητάει κωδικό (ενώ στο laptop δεν έχω ορίσει κανέναν κωδικό για την σύνδεση στα windows) και μετά ότι κωδικό και να βάλω βγάζει ένα μήνυμα σφάλματος, το οποίο θα δείτε αν κάνετε κλικ στο παρακάτω link (screenshot της οθόνης του desktop) : http://www.dimangelid.com/files/desktop_laptop.jpg Περιγραφή του screenshot: Ο υπολογιστής στον οποίο υπάρχει ένας μικρός κύκλος κάτω από την κόκκινη γραμμή είναι το desktop. Το laptop είναι αυτό που έχει δεξιά το βελάκι. Στο μήνυμα σφάλματος εκεί που υπάρχει η κόκκινη γραμμή και από πάνω το βελάκι, είναι το όνομα του laptop. Στο laptop έχω απενεργοποιήσει το firewall των XP στην σύνδεση ασύρματου δικτύου και υπάρχει μόνο στην pstn. Καμιά λύση; Έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές λύσεις που γνωρίζω και δεν γίνεται τίποτα. Υπενθυμίζω ότι όλα πριν λίγο καιρό δούλευαν κανονικά. Το remote desktop (με εξωτερικό πρόγραμμα φυσικά) λειτουργεί τέλεια. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kAlAmArAs642 Δημ. April 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2005 den kserw kai polla apo afta... alla ama den valeis kodiko den ginetai? episis exoun sp2 ta xp? mipos ftene to firewall ton win2k? off-topic > kopse olla afta pou ksekinoun me to boot sta win2k pou einai axrista opws winamp quicktime ktl Παράθεση Στο χώρο αυτό υπήρχε εικόνα που παραβαίνει τους Ο.Π.Χ. :X :X :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2005 Αν δε θέλεις κωδικό, τότε στο laptop πήγαινε στο My Computer->Tools->Folder Options->View και στο τελευταίο (ή προτελευταίο ) ενεργοποιήσε το "Use simple file sharing" Restart και είσαι έτοιμος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. April 28, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2005 Αν δε θέλεις κωδικό, τότε στο laptop πήγαινε στο My Computer->Tools->Folder Options->View και στο τελευταίο (ή προτελευταίο ) ενεργοποιήσε το "Use simple file sharing" Restart και είσαι έτοιμος Δεν γίνεται τίποτα. Το έκανα αυτό και όταν κάνω κλικ στο όνομα του laptop από το desktop ζητάει κωδικό και αν βάλω οτιδήποτε (ακόμα και να είναι όλα κενά) δεν βγάζει το σφάλμα αλλά ξανά την προτροπή να βάλω username και κωδικό. Υπενθυμίζω ότι πριν λίγο καιρό όλα λειτουργούσαν τέλεια... Στο πρώτο μήνυμα είπα ότι το firewall των Windows XP είναι ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Στα 2000 έχω το τελευταίο Zonealarm και με αυτό λειτουργούσαν όλα. Οι ρυθμίσεις δεν έχουν πειραχτεί καθόλου. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. April 28, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2005 den kserw kai polla apo afta... alla ama den valeis kodiko den ginetai? episis exoun sp2 ta xp? mipos ftene to firewall ton win2k? off-topic > kopse olla afta pou ksekinoun me to boot sta win2k pou einai axrista opws winamp quicktime ktl Αυτά δεν έχω κανένα λόγο να τα κόψω (εκτός από το quicktime που όταν το κόβω, ξεκινάει πάλι μόνο του) γιατί μου χρειάζονται. Αλλιώς δεν θα τα είχα ανοιχτά... Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2005 Έχεις δοκιμάσει να δώσεις Username: To Username σου στα XP Password: Κενό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 Δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει τα μηχανήματα να έχουν passwords. Δηλαδή θα πρέπει να δημιουργήσει password για το account που θέλει: Control Panel --> User Accounts --> Change an account --> [username] --> Create password. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 Τι θα πει θα πρέπει τα μηχανήματα να έχουν Passwords? Φυσικά και μπορείς να φτιάξεις δίκτυο χωρίς password στο User Account. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. April 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 ο mcde θελει να πει οτι χρειαζεται να εχει pass ωστε να μπορει να κανει συνδεση μεταξυ τους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 Όχι ρε παιδιά.. Έχω κάνει σύνδεση κανονικά χωρίς password Απλά δίνεις μόνο username και το password το αφήνεις κενό. Δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. April 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να έχεις password στον λογαριασμό των XP για να κάνεις δίκτυο... Τόσο καιρό έτσι λειτουργούν όλα. Έχω δοκιμάσει να δώσω το username των XP και κενό password αλλά δεν γίνεται τίποτα. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. April 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2005 οχι τον xp αλλα αλλα τον 2000 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts