Jump to content

Resident Evil 4 ή Eternal Darkness

Kawir
 Κοινοποίηση

Resident Evil 4 ή Eternal Darkness  

15 members have voted

1. 1. Resident Evil 4 ή Eternal Darkness

• Resident Evil 4
      13
    • Eternal Darkness
      2

Recommended Posts

Ποιό είναι το καλύτερο;Άκουσα ότι το δεύτερο έχει σχέση μα Κθούλου.Μου έφερε ο αδερφός μου ένα βιβλίο για Κθούλου αλλά ακόμα δυστυχώς δεν το άνοιξα.

to re 4 .min to skeftese...k poli exeis argisei

Όχι να το σκέφτεσαι.

Το Eternal Darkness είναι πολύ καλύτερο από κάθε Resident Evil πριν το 4.

Πέρα από το ότι είναι καθαρά 3D και δε σου κάνει μ@λ@κίες η κάμερα όπως στα πρώτα RE, το παιχνίδι είναι πολύ μπροστά λόγω σεναρίου.

Αν έχεις διαβάσει λίγο Cthulhu δεν παίζει να μην ενθουσιαστείς. Η ιστορία ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια, αλλά εσύ τη βλέπεις να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μέσω της βασικής ηρωίδας, της Alex Roivas, και σε συνεπαίρνει.

Ειδικά οι σκηνές με την Αlex είναι τρομερά ατμοσφαιρικές. Επίσης μεγάλα συν του παιχνιδιού θεωρώ το ότι δεν έχει φοβερά δύσκολες μάχες, το πολύ καλό σύστημα μαγείας που περιλαμβάνει (κάτι που λείπει από τα RE), το σαφώς καλύτερο save-system και τη μεγάλη του καινοτομία, τον μετρητή λογικής, που χρησιμοποιείται πάρα πολύ έξυπνα.

Όσοι δεν το έχετε παίξει please μην ψηφίζετε RE μόνο και μόνο για το όνομα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακόμα υπάρχει περίπτωση να σου αρέσει το ένα και να μη σου αρέσει το άλλο λόγω διαφορετικού <<στησίματος>>. Γενικότερα η σύγκριση είναι λίγο άτοπη λόγω του χρονικού διαστήματος που τα χωρίζει. Πάντως το Darkness εντυπωσίασε στην εποχή του και παραμένει από τα καλύτερα του είδους, στο συστήνω ανεπιφύλακτα ειδικά με την τωρινή τιμή του. Πανέξυπνο παιχνίδι. Και θα συμφωνήσω με τον lewton αν δεν έχετε παίξει και τα 2 μην απαντάτε αυθαίρετα.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Πιο είναι πιο τρομακτικό;

Kοίταξε, το Eternal Darkness είναι λιγότερο τρομακτικό από τα Resident Evil 1 και 2 (ειδικά το remake του 1 για Gamecube είναι θανατηφόρα τρομακτικό) στα περισσότερα σημεία, αλλά στα σημεία όπου παίζει η Alex είναι, αν όχι εξίσου τρομακτικό, ελάχιστα κατώτερο. Στο Resident Evil 3 συγνώμη, αλλά το μόνο που με τρόμαξε ήταν σε κάποια σημεία το αν θα προλάβω να σώσω αυτά που έχω κάνει. Το κάνανε πολύ hack 'n' slash για τα γούστα μου. :down: Το Code: Veronica και το Zero δεν τα έχω παίξει για να έχω άποψη, αλλά έχω ακούσει ότι δεν είναι και πολύ καλύτερα...

Όσον αφορά το 4, αυτό το πράγμα είναι το μόνο που με προβληματίζει, δηλαδή το αν θα πέσουν στην ίδια παγίδα με το 3, το Code: Veronica και το Zero ή αν θα φτιάξουν επιτέλους ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο πρώτων.

Όσον αφορά το Eternal Darkness αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η τρομακτική ατμόσφαιρα δημιουργείται αποκλειστικά από το καλοδουλεμένο σενάριο, τα γοτθικά γραφικά και τον ambient ήχο, και όχι από το πόσα τέρατα σου την πέφτουν και το αν θα προλάβεις να σώσεις. Προσωπικά το θεωρώ όσον αφορά την ατμόσφαιρα καλύτερο από όλα τα Resident Evil που έχω παίξει.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

To re0 lewton επειδή το είχα μπορώ να σου πω ότι δεν έχει καμία σχέση με το 3 και πλησιάζει σε αρκετά σημεία το remake του 1 και σε μερικά το ξεπερνάει. Ειδικά στον τεχνικό τομέα. Είναι τρομακτικό και αυτό όπως το 1. Το darkness είναι τρομακτικό με τον δικό του τρόπο και το χαρακτηρίζει ο τίτλος ψυχολογικό θρίλερ καθώς δημιουργεί μεγαλύτερα επίπεδα αγωνίας με το ευφυές concept του. Το 4 πλέον έχει αλλάξει ριζικά και έχει γίνει και αυτό πλήρως τρισδιάστατο πράγμα αισιόδοξο όσων αφορά το gameplay και όχι την ατμόσφαιρα. Βέβαια από ότι έχω διαβάσει χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο του είδους όλων των εποχών αλλά περισσότερες απόψεις αφού το αγοράσω και το τερματίσω.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

To re0 lewton επειδή το είχα μπορώ να σου πω ότι δεν έχει καμία σχέση με το 3 και πλησιάζει σε αρκετά σημεία το remake του 1 και σε μερικά το ξεπερνάει. Ειδικά στον τεχνικό τομέα. Είναι τρομακτικό και αυτό όπως το 1. Το darkness είναι τρομακτικό με τον δικό του τρόπο και το χαρακτηρίζει ο τίτλος ψυχολογικό θρίλερ καθώς δημιουργεί μεγαλύτερα επίπεδα αγωνίας με το ευφυές concept του. Το 4 πλέον έχει αλλάξει ριζικά και έχει γίνει και αυτό πλήρως τρισδιάστατο πράγμα αισιόδοξο όσων αφορά το gameplay και όχι την ατμόσφαιρα. Βέβαια από ότι έχω διαβάσει χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο του είδους όλων των εποχών αλλά περισσότερες απόψεις αφού το αγοράσω και το τερματίσω.

Kάθε νέο μέλος μιας τόσο επιτυχημένης σειράς χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο ever πριν κυκλοφορήσει, για αυτό κρατάω μια πισινή για το 4 μέχρι να το δω.

Ωστόσο έχω διαβάσει εκπληκτικά πράγματα.

Θα δούμε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντα το re από ένα σημείο και μετά έβρισκε απέναντι το sillent hill. Τώρα ούτε καν με αυτό δεν το συγκρίνουν. Πάντως και από βίντεο που έχω δει φαινεται εντυπωσιακό.

Το βασικό που με απασχολεί δεν είναι τα γραφικά.

Το gameplay τι λέει; Είναι hack 'n slash σαν το 3 ή περισσότερο ατμοσφαιρικό;

[sIGPIC][/sIGPIC]

κοίταξε να σου πω,δεν έχει καμια σχέση με τα υπόλοιπα RΕ,οι γρίφοι είναι γελοίοι σε σχέση με τα προηγούμενα.ΌΜΩΣ πλέον οι εχθροί (δεν τα λέω zombie γιατί πολύ απλά δεν είναι zombie) έχουν αρκετά αυξημένη AI.Δεν μπορώ να πω πως το έχουν κάνει hack η slash,αλλα από ατμόσφαιρα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ όχι όμως τρομακτικό.Ακόμα κατά τι διάρκεια του παιχνιδιού μαζεύεις χρήματα με τα οποια μπορείς να αγοράζεις και να αναβαθμίζεις τα όπλα σου(σαν το DevilMayCry,Onimusha).Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι το καλύτερο RΕ μετά το remake του προτού

κοίταξε να σου πω,δεν έχει καμια σχέση με τα υπόλοιπα RΕ,οι γρίφοι είναι γελοίοι σε σχέση με τα προηγούμενα.ΌΜΩΣ πλέον οι εχθροί (δεν τα λέω zombie γιατί πολύ απλά δεν είναι zombie) έχουν αρκετά αυξημένη AI.Δεν μπορώ να πω πως το έχουν κάνει hack η slash,αλλα από ατμόσφαιρα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ όχι όμως τρομακτικό.Ακόμα κατά τι διάρκεια του παιχνιδιού μαζεύεις χρήματα με τα οποια μπορείς να αγοράζεις και να αναβαθμίζεις τα όπλα σου(σαν το DevilMayCry,Onimusha).Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι το καλύτερο RΕ μετά το remake του προτού

Kρίμα...

(κυρίως κρίμα στα λεφτά που έδωσε η Nintendo στην Capcom για την "αποκλειστικότητα" και τα οποία προήλθαν από την πώληση του μεριδίου της στην Rare)

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...
resident evil του βάζουν βαθμολογία 9,6! βασικά όσοι φίλοι μου το πήραν έχουν κολλήσει κανονικά! εγώ περιμένω να βγει στο ps...

« Everyone has a dark side,

some are just darker than others... »

BiZ zzzzzzz z z z zzzzz