Jump to content

Eπιλογή laptop έως 460 ταβάνι από συγκεκριμένες αλυσίδες!

Cimmerian
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή φορητού με ταβάνι τα 460 και από συγκεκριμενες αλυσίδες(public,kotsov...,plaisio,german.)θελω να τρεχει αξιοπρεπώς και να εχει ζωντανή οθόνη.Έχω έναν hp 250 g4,Celeron 30-_kati,4ram(αγορασμένο πριν 3 χρόνια)και εκτός οτι αργεί ,η οθόνη ειναι σαν ξεθωριασμένη... Είδα ότι μπορώ να πάρω κάποιον με i3 επεξεργαστή κι ενας φίλος μου είπε οχι Lenovo.

Καταληγω στα εξης :

1)HP 250-i3-1TB

Core I3 5005u-κάρτα γραφικών amd Radeon r5 m330,4GB ram

(http://www.germanos.gr/product/laptop-hp-250i312gb-hp-2130-aio/20328110/)

2)notebook Dell 15/3542/i3/4G

Core i3 4005u, 4GB

(https://www.germanos.gr/product/notebook-dell-153542i34gb920-m2gb/20326454/)

3)notebook hp pavilion 15ab-100nv

Amd A10-8700P apu, 6GB ram,

1T σκληρό sata hybrid ssd!

https://www.germanos.gr/product/notebook-hp-pavilion-15-ab100nv/20310675/

4)Acer a315-51-38gt

Intel core i3 6005u,4gb ram

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/174718-acer-a315-51-38gt-15.6-i3-6006u/4gb/500gb/linux

Θα ηθελα την προταση σας άπο αυτους ή κάποιον άλλο από τα καταστήματα που ανεφερα.

Μου αρεσει πολύ ο 3ος σε χρωμα -σχεδιο και εχει 6 μνημη,άλλα δεν ξέρω αν αυτός ο επεξεργαστής AMD είναι καλος οσο οι i3 (εχει 1 χρόνο εγγύηση ).Στο cpu benchmarktest τον βγάζει καλό πάντως.καθε βοηθεια ευπροσδεκτη...

Edited by Cimmerian

• 2 weeks later...

Καλησπερα

Κατα την γνωμη μου βγαλε απο την εξισωση το θεμα ομορφιας :P του υπολογιστη

και οταν λες να τρεχει αξιοπρεπως τι εννοεις? Να τρεχει photoshop ή browsing.

Επειδη ειδα οτι αναφερεις το θεμα της οθονης, για αυτο ρωταω, μηπως ασχολησε με τιποτα,

επεξεργασιας φωτογραφιων και τετοια. Αν ισχυει κατι τετοιο μηπως ειναι καλυτερα να

παρεις καποια εξωτερικη οθονη, τουλάχιστον για οταν εισαι σπιτι?

Απο αυτα που εγραψες νομιζω το hp pavilion 15ab-100nv ειναι το πιο καλο.(οχι επειδη ωραιο σχεδιο :P)

To 2 ειναι οριακο στο CPU και εχει λιγη ραμ

Το 1 που ειναι το G4 μου εχουν φερει φιλοι, 2 καμμενα. Χωρις λογο, απλα μια μερα δεν ξαναανοιξαν. Στα 3 χρονια με light χρηση

Το 4 εχει προοπτικες, γιατι σου αφηνει το περιθωριο 90 ευρω, να παρεις ενα ssd αλλα απο την αλλη δεν εχει ξεχωριστη gpu, αρα οχι.

Απο αλλα μαγαζια δεν σκεφτεσε καν?

Edited by DJman

...και γιατί όχι lenovo ?

ok για i3 και θα προτιμούσα δίσκο SSD για το λειτουργικό ,,, Σφαίρα !

Xiaomi-REDMI-5-and-5-plus.png

...και γιατί όχι lenovo ?

ok για i3 και θα προτιμούσα δίσκο SSD για το λειτουργικό ,,, Σφαίρα !

Σωστα. Σε γνωστο eshop εχει ενα ωραιο lenovo. Με Amd A8 βεβαια, που πεφτει σε cores, αλλα εχει ssd 128 και 8 ram νομιζω που το ανεβαζουν πολυ περισσοτερο

[/color]

Καλησπερα

Κατα την γνωμη μου βγαλε απο την εξισωση το θεμα ομορφιας :P του υπολογιστη

και οταν λες να τρεχει αξιοπρεπως τι εννοεις? Να τρεχει photoshop ή browsing.

Επειδη ειδα οτι αναφερεις το θεμα της οθονης, για αυτο ρωταω, μηπως ασχολησε με τιποτα,

επεξεργασιας φωτογραφιων και τετοια. Αν ισχυει κατι τετοιο μηπως ειναι καλυτερα να

παρεις καποια εξωτερικη οθονη, τουλάχιστον για οταν εισαι σπιτι?

Απο αυτα που εγραψες νομιζω το hp pavilion 15ab-100nv ειναι το πιο καλο.(οχι επειδη ωραιο σχεδιο :P)

To 2 ειναι οριακο στο CPU και εχει λιγη ραμ

Το 1 που ειναι το G4 μου εχουν φερει φιλοι, 2 καμμενα. Χωρις λογο, απλα μια μερα δεν ξαναανοιξαν. Στα 3 χρονια με light χρηση

Το 4 εχει προοπτικες, γιατι σου αφηνει το περιθωριο 90 ευρω, να παρεις ενα ssd αλλα απο την αλλη δεν εχει ξεχωριστη gpu, αρα οχι.

Απο αλλα μαγαζια δεν σκεφτεσε καν?

Την ομορφιά κοιτάω ως δευτερεύον γιατί έχω βαρεθεί το κλασικό μαύρο hp που έχω.Οταν λέω να τρέχει αξιοπρεπώς εννοώ να πάρω ότι πιο ισχυρό μπορώ σε αυτά τα χρήματα.O Celeron που έχω καθυστερεί αρκετά ακόμα και σε απλές εργασίες...και η οθονη είναι πολύ μουντή.Δεν έχω φοβερές απαιτήσεις γι αυτήν την κατηγορία χρημάτων....απλα να αναβαθμίστω λίγο για 1-2 χρονακια.Κι εγώ καταλήγω στον Amd HP ή στον acer ,αφού μου λες για βλάβες στον πρώτο Ηp.

Δυστυχως ισχύουν οι περιορισμοί των καταστημάτων κ χρημάτων που ανέφερα για λόγους επιταγών κτλπ.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σωστα. Σε γνωστο eshop εχει ενα ωραιο lenovo. Με Amd A8 βεβαια, που πεφτει σε cores, αλλα εχει ssd 128 και 8 ram νομιζω που το ανεβαζουν πολυ περισσοτερο

Επειδή φίλος τεχνικός μου είπε ότι 3 στις 4 βλάβες είναι λενοβο.επισης έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια για τεχνική υποστήριξη και υπερθέρμανσης.οσο για το κατάστημα ανέφερα ότι υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και χρηματικό!διαφορετικά θα επερνα κάτι καλύτερο...οπως i5 προσθέτοντας χρήματα παραπάνω!

Edited by Cimmerian

Guest Bernadi7

Μακρυά από lenovo. Είχα αγοράσει από προσφορά των MediaMarkt το G50-45 (quad core, 8gb ram, 2gb vga) 3 φορές service για τους ίδιους λόγους: μητρική, σκληρό, πληκτρολόγιο. Επικαλέστηκα τον Αστικό Κώδικα, άρθρα 540-541 για επιστροφή χρημάτων. Αυτοί νόμιζαν πως θα μου έκοβαν πιστωτικό, αλλά κατάφερα και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Κάκιστη εμπειρία και με τα lenovo και με το εν λόγω κατάστημα, αφού παρατηρούσα κάθε φορά που πήγαινα, ουρά στο service.

Tα ΗΡ είναι μαύρα σκυλιά, έχω αγορασμένο από Αμερική περί των 580€ πριν 7 χρόνια περίπου, quad core, 6gb ram, 2 vga και πιστεύω πως πρώτα θα πεθάνω εγώ και μετά το laptop! Γενικά να ξέρεις πως τα ΗΡ έχουν ένα θέμα με θερμοκρασία. Τα Dell επίσης είναι καλά, στην Αμερική είναι γεμάτα όλα τα γραφεία κι οι υπηρεσίες μ' αυτά.

Αφού θες από Γερμανό, τσέκαρε αν έχεις εσύ ή κάποιος δικός σου, φοιτητικό. Στέλνεις για κωδικό κι έχει προσφορές σε διάφορα είδη τεχνολογίας, ακόμα και laptops. Η σελίδα είναι αυτή, αλλά πρέπει πρώτα να βάλεις το κινητό, να έρθει κωδικός κι έπειτα να δείς τις προσφορές https://www.whatsup.gr/proionta-tehnologias

Σε γενικές γραμμές κοίτα να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και ικανοποιητική μνήμη από 6 και πάνω. Αν βρείς και με ssd ακόμα καλύτερα. Υ.Γ κάποια links που παραθέτεις δεν ανοίγουν ή δεν υπάρχουν πια

• 2 weeks later...

Για απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης ακόμα και για απλά πράγματα σε βάθος χρόνου, θες Ram, έναν SSD (ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι τιμές τους) και έναν αξιοπρεπή επεξεργαστή (ο i3 νομίζω είναι ΟΚ για βασικά πράγματα). Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνεις, την αναβάθμιση στη Ram και στον δίσκο, μπορείς να την κάνεις και αργότερα μόνος σου... Προς το παρόν γνώμη μου είναι επιλέξεις τον καλύτερο συνδυασμό Ram-CPU στα λεφτά που έχεις σκοπό να δώσεις και αν έχει και SSD ακόμα καλύτερα...

Όσον αφορά αυτά τα μήν πάρεις Lenovo ή μην πάρεις HP γιατί εγώ, ο θείος μου, ο φίλος μου είχαμε το τάδε θέμα, είναι να είχαμε να λέγαμε... Όλα τα μηχανήματα μια χαρά είναι για τη χρήση που προορίζονται... Έχω πάρει 2 Fujitsu-Siemens, 2 Αcer, 1 Lenovo, 1 HP και εσχάτως ένα Dell... Κανένα από τα 7, ανεξάρτητα από την τιμή του δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα.

Edited by SpyrosR

Μακρυά από lenovo. Είχα αγοράσει από προσφορά των MediaMarkt το G50-45 (quad core, 8gb ram, 2gb vga) 3 φορές service για τους ίδιους λόγους: μητρική, σκληρό, πληκτρολόγιο. Επικαλέστηκα τον Αστικό Κώδικα, άρθρα 540-541 για επιστροφή χρημάτων. Αυτοί νόμιζαν πως θα μου έκοβαν πιστωτικό, αλλά κατάφερα και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Κάκιστη εμπειρία και με τα lenovo και με το εν λόγω κατάστημα, αφού παρατηρούσα κάθε φορά που πήγαινα, ουρά στο service.

Tα ΗΡ είναι μαύρα σκυλιά, έχω αγορασμένο από Αμερική περί των 580€ πριν 7 χρόνια περίπου, quad core, 6gb ram, 2 vga και πιστεύω πως πρώτα θα πεθάνω εγώ και μετά το laptop! Γενικά να ξέρεις πως τα ΗΡ έχουν ένα θέμα με θερμοκρασία. Τα Dell επίσης είναι καλά, στην Αμερική είναι γεμάτα όλα τα γραφεία κι οι υπηρεσίες μ' αυτά.

Αφού θες από Γερμανό, τσέκαρε αν έχεις εσύ ή κάποιος δικός σου, φοιτητικό. Στέλνεις για κωδικό κι έχει προσφορές σε διάφορα είδη τεχνολογίας, ακόμα και laptops. Η σελίδα είναι αυτή, αλλά πρέπει πρώτα να βάλεις το κινητό, να έρθει κωδικός κι έπειτα να δείς τις προσφορές https://www.whatsup.gr/proionta-tehnologias

Σε γενικές γραμμές κοίτα να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και ικανοποιητική μνήμη από 6 και πάνω. Αν βρείς και με ssd ακόμα καλύτερα. Υ.Γ κάποια links που παραθέτεις δεν ανοίγουν ή δεν υπάρχουν πια

εχω ακριβως το ιδιο λαπτοπ εδω και 2 χρονια (lenovo g50-45) αλλα με τα 6gb ram αγορασμενο στα 400 περιπου ευρω.

μεσα στους πρωτους 5 μηνες εμφανισε προβλημα στον σκληρο το οποιο λυθηκε αμεσα με ενα φορματ. Εδω και εναμιση χρονο δεν μου εχει εμφανισει κανενα απολυτως προβλημα! ολα τρεχουν οπως ετρεχαν την πρωτη μερα! Προσωπικα θα ξανααγοραζα lenovo γιατι εχω μηνει πολυ εευχαριστημενος καθως για την τοτε τιμη του προσεφερε αξιοπρεπεστατα χαρακτηριστικα που ακομα και σημερα ανταποκρινονται στα θελω μου.

Ειναι λαθος να παραπληροφορειτε τον κοσμο " μην παρεις λενοβο, η μην παρεις hp " για τον ταδε γ***** λογο .

επειδη ΕΤΥΧΕ σε εσενα δεν σημαινει οτι θα τυχει και σε εμενα

• 3 weeks later...
Guest Bernadi7

Δε νομίζω πως παραπληροφορώ κανέναν, είπα τη γνώμη μου και μπορώ να παραθέσω και τ' αντίστοιχα έγγραφα από service, αν κάποιος δεν πιστεύει πως αυτά γίνονται. Η αγορά καλώς ή κακώς, στηρίζεται στα παθήματα των άλλων και σίγουρα παίζει ρόλο κάποια κακή εμπειρία. Και συνήθως στο μιλητό, από εμπειρίες φίλων/γνωστών/απόψεων θα πάει κάποιος να πάρει μια συσκευή, θα επιλέξει ένα κατάστημα, ακόμα κι εστιατόριο!

Μακάρι το lenovo σου, να σου κρατήσει αιώνια, το δικό μου μ' άφησε χρόνους κι έτσι απέκτησα την άποψη αυτή για την εν λόγω εταιρεία και για την αλυσίδα, βάσει όσων έζησα κι είδα. Όπως το ίδιο ισχύει για την Dell και την ΗΡ, ούτε μετοχές έχω, ούτε άλλα θέματα για να προμοτάρω εταιρείες.