Jump to content

APPLE

MIB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Α και για να μην ξεχνιομαστε... τα mac ειναι βασισμενα σε linux!

:O

Aυτο φυσικα δεν ισχυει,το λινουξ βασιζεται σε μια εκδοση του unix ονοματι Mimix (ενα μικρο unix φτιαγμενο για να τρεχει σε PC ,γυρω στις αρχες της δεκαετιας του 90 ...γραφτηκε απο τον Λινους Τορβαλντς ενα mimix που να καλυπτει τις αναγκες του το οποιο τελικα το διαφοροποιησε τοσο ωστε το ονομασε linux ).

Το MacOS X παρουσιαστηκε 10 χρονια σργοτερα οταν η Apple αποφασισε να αντικαταστησει το λειτουργικο που χρησημοποιουσε με καποιο πιο σταθερο ευελικτο κτλπ.Χρησημοποιησε λοιπον αυτη ως πυρηνα του νεου λειτουργικου της μια εκδοση του unix κομμενη και ραμμενη για τις αναγκες της και προεκυψε τοMacOS X..

Και τα 2 λειτουργικα εχουν "κοινες" καταβολες (unix )αλλa σε καμμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο που λεχθηκε πιο πριν οτι δηλ. τα mac η μαλλον καλυτερα το MacOS X ειναι βασισμενα σε linux!

Εκτος αν θερωρειτε οτι το λινουξ ειναι ΤΟ UNIX... :p

Μην αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση εδώ, υπήρξαν και στο παρελθόν topics του στυλ linux vs windows και δεν βγαίνει άκρη όπως είναι λογικό. Ας μείνει το topic ως έχει, για τους macintosh δηλαδη.

Παιδια ο Powermac G5 στα 2.3GHz dual core ειναι γρηγοροτερος απο τον athlon 64 4000+; Επισης μπορω να αλλαξω την graphics card που εχει πανω ή καλυτερα να τους πω να μην μου βαλουν επειδη εχω καλυτερη; Πεστε μου ο 2.3GHz ειναι ποιο γρηγορος απο εναν P4 3.2GHz 64bit; Αξιζουν την τιμη τους; Ειναι 64bit; Το λειτουργικο τους ειναι user-friendly; Τα παιχνιδια που ηδη εχω θα παιζουν στο apple; Θα μπορεσω να βαλω το office της Microsoft επειδη οτι και να λετε τα προτιμω.

Ένας macintosh χρησιμοποιεί το λειτουργικό MacOS X και επομένως τρέχει διαφορετικά προγράμματα από ένα συνηθισμένο pc. Υπάρχουν προγράμματα που έχουν έκδοση κατάλληλη για mac, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τα μηχανήματα αυτά, είναι περισσότερο χρήσιμα σε όσους ασχολούνται με graphics και desktop publishing παρά για τον μέσο χρήστη -στην Ελλάδα τουλάχιστον- και σίγουρα όχι για κάποιον που θέλει να αναβαθμίζει συχνά τον υπολογιστή του και να παίζει παιχνίδια.

gia to mono pou mporw na sou apantisw einai oti ta OFFICE kikloforoun episima apo tin microsoft gia ta mac, se idika diamorfomeni ekdwsi gia mac, malista i idia microsoft paradextike oti to office tis douleyei kalytera sta macOSX , para sta windows!

twra oso gia to G5 apoti kserw einai o grigoroteros desktop PC ston kosmo!

(an to XBOX2 8a exei G5 mesa kai oxi athlon i pentium4 giati apla 8elei na einai taxitato)

gia ta paixnidia arketa grafoun sto kouti tous PC/MAC, me to idio CD-DVD kaneis egatastasi eite se mac eite se PC! (tis blizzard OLA ta games einai kai gia ta 2)

twra oso gia to pio einai pio filiko apo ta 2 litourgika!..... fisika to MACOSX egw pou den eixa ksanadoulepsei MACOSX meta tin proti wra , mou fanike pexnidaki! na kanw apo to pio aplo mexri to pio diskolo , kai genika oi dyskoles ri8miseis kai stisimo sindesi sta mac, mou fenontai poly pio eykola sta mac,! (kai fantasou spoudazw pliroforiki, kai eimai oli mera sta pc)!

polles fores, enw douleyw sto mac mou , lew apo mesa mou , ma kala ! aftos o billakos giati den ebales aftin tin dinatotita sta windows , toso diskolo einai na mpei? i toso diskolo na to skeftei!, any way , eksalou ena megalo pososto tin empneysis twn windows proerxonte apo ta mac!

opote den ti8ete 8ema eykolias sta mac, an dwseis se 2 atoma pou den exoun akoumpisei pote tous ypologisti, ston enan normal PC kai ston allon enan MAC, aftos pou 8a ksekinisei me MAC, 8a mporei na kaneis perisotera ston idio xrono ekma8isis, me ton allon pou molis ksekinise me PC ;)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Παιδια ο Powermac G5 στα 2.3GHz dual core ειναι γρηγοροτερος απο τον athlon 64 4000+; Επεισης μπορω να αλλαξω την graphics card που εχει πανω ή καλυτερα να τους πω να μην μου βαλουν επειδη εχω καλυτερη; Πεστε μου ο 2.3GHz ειναι ποιο γρηγορος απο εναν P4 3.2GHz 64bit; Αξιζουν την τιμη τους; Ειναι 64bit; Το λειτουργικο τους ειναι user-friendly; Τα παιχνιδια που ηδη εχω θα παιζουν στο apple; Θα μπορεσω να βαλω το office της Microsoft επειδη οτι και να λετε τα προτιμω.

Ναι ο Pmac και ιδίος το μοντέλο που λές είναι πιο γρήγορο και απο τον athlon 4000+ και απο τον 3,2 τις intel.

Ναι είναι 64bit και το desktop και το λογισμικό OSX Tiger.

Για την κάρτα αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι mac compatible οπότε θα πρέπει να δείς αν κάνει για macintosh στα specs.

Το λειτουργικό όπως ανάφερε και ο MIB που νομίζω έχει μια εβδομάδα με μακ?

είναι οτι πιο user friendly υπάρχει.

Κάτι άλλο μην μπερδεύεις την κάρτα γραφικών που έχει με αυτές των πισι η ATI Radeon 9600 στα 128MB,τα 128 mb είναι dedicated όπως σε όλα τα μακ.

To Plaisio arxise thn pwlhsh twn Mac mini prosfata se times pou arxizoun apo 546 euro,a3izei ton kopo

Οχι γιατί η apple ετοιμάζει αναβάθμιση για τα macmini πολύ σύντομα και θα είναι αμαρτία να δώσεις τα λεφτά για αυτό ενώ με το ίδιο ποσό σύντομα θα παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο. :)

Παιδια ο Powermac G5 στα 2.3GHz dual core ειναι γρηγοροτερος απο τον athlon 64 4000+

Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος ο G5 δεν είναι dual core...

Μήπως εννοείς dual-cpu? :blink:

Ναι ο Pmac και ιδίος το μοντέλο που λές είναι πιο γρήγορο και απο τον athlon 4000+ και απο τον 3,2 τις intel.

μακ.

Δεν θα σχολιάσω το θέμα της σύγκρισης G5 με τους δύο γιατί έτσι κι αλλιώς δεν με νοιάζει. Απο εκεί και πέρα όμως... πως στο καλό συγκρίνουμε τον Athlon64 4000+ με τον Pentium 4 3,2GHz?!?! Να συγκρίναμε τον Athlon64 3000+ με τον Pentium4 στα 3,2GHz να το καταλάβω αλλά τον 4000+ με τον 3,2 είναι προσβολή...

Υπάρχουν μηχανήματα με δύο G5, άρα μάλλον αυτό θα εννοεί. Dual core σε αρχιτεκτονική powerpc απ'όσο ξέρω, δεν υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω την -έστω και έμμεση- σύγκριση που λες, απλά θέλει να δείξει πόσο γρήγορο είναι το συγκεκριμένο μηχάνημα. Ας μην αρχίσουμε τέτοιου είδους συζητήσεις στο συγκεκριμένο topic. Δεν καταλαβαίνω βέβαια τα περί "προσβολής", θα προτιμούσα να έλειπαν για να είμαι ειλικρινής. Άλλωστε ένα παράδειγμα έφερε, ίσως ήταν ατυχές, δεν χάθηκε δα και ο κόσμος.

Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος ο G5 δεν είναι dual core...

Μήπως εννοείς dual-cpu? :blink:

Δεν θα σχολιάσω το θέμα της σύγκρισης G5 με τους δύο γιατί έτσι κι αλλιώς δεν με νοιάζει. Απο εκεί και πέρα όμως... πως στο καλό συγκρίνουμε τον Athlon64 4000+ με τον Pentium 4 3,2GHz?!?! Να συγκρίναμε τον Athlon64 3000+ με τον Pentium4 στα 3,2GHz να το καταλάβω αλλά τον 4000+ με τον 3,2 είναι προσβολή...

Ναι μάλλον μπερδεύτηκε εννοεί τον διπλό επεξεργαστή που έχουν τα Pmac.

Διπλοπύρηνοι θα ανακοινωθούνε στις 6/6 απο την apple.

Εχω και απο τα δύο μάλιστα το λαπτοπ είναι mac,νομίζω οτι το είπες μόνο σου εύκολο λειτουργικό σταθερό γρήγορο.

Το ένα απο τα δύο μηχανήματα που έχω θέλω να το σπάσω,σε αφήνω να μαντέψεις ποιό :p.

Σύντομα μάλιστα ελπίζω να έχω δώσει το λαπτοπ για να πάρω desk και να πετάξω το πισι. :lol:

Etsi etsi Mac the best re file,exw kai gw ena powerbook G4 sto 1Ghz,me exei karabolepsei poly sta8ero,GAMAEI.To kako edw sthn ellada oti den yparxei service kai prepei na sto steiloun e3wteriko(ollandia).

Afou 8eleis na pareis desktop macintosh giati den perneis kana mac mini?kalytera,8a sou vgei kai fthno kai mikro sto xwro pou katalambanei ;)

http://files.hotlinkhost.net/GcTLd4Hzleg/white_hand.gif

Etsi etsi Mac the best re file,exw kai gw ena powerbook G4 sto 1Ghz,me exei karabolepsei poly sta8ero,GAMAEI.To kako edw sthn ellada oti den yparxei service kai prepei na sto steiloun e3wteriko(ollandia).

Afou 8eleis na pareis desktop macintosh giati den perneis kana mac mini?kalytera,8a sou vgei kai fthno kai mikro sto xwro pou katalambanei ;)

Γιατί φίλε μου πρόβλημα χώρου δεν έχω και έχω Powerbook G4 15.2" με 1.5ghz και superdrive απο εδώ να πάω στο macmini με 1.42ghz και combodrive δεν λέει ;) ,αυτό που κοιτάω είναι ή τον iMac http://www.apple.com/imac/specs.html παίζει αν θα πάρω τον 17' ή τον 20".

Αλλιώς πάω για Powermac dual 2.0ghz ή 2.3ghz με την ATI Radeon 9650 στα 256 :) http://www.apple.com/powermac/specs.html όλα αυτά βέβαια μετά τις 6/6 μιας και εκεί θα παιχτούν όλα (Powermac dual core) :w00t:

• 5 months later...

να μην ανοίγουμε όλο νέα θέματα..

http://www.macbidouille.com/

καλές σελίδες για mac??

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Δεν χρειαζόταν να ξεθάψεις το συγκεκριμένο topic όμως, αφού υπάρχει άλλο νεώτερο: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=79009 που έχεις ανοίξει εσύ ο ίδιος.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...