Jump to content

Wireless peer-to-peer & security!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες θέλω τα φώτα σας

Έχω ένα laptop με centrino και συνδέομαι ασύρματα στη δουλειά με ένα άλλο centrino. Έχουμε κάνει shared κάποιους φακέλους, έχω ρυθμίσει το firewall του Norton ώστε να είναι trusted το άλλο pc και να του επιτρέπει τη σύνδεση και όλα πάνε μια χαρά στη σύνδεση μας.

Αυτό που με προβληματίζει τελευταία είναι ότι συχνά εμφανίζονται κι άλλες ασύρματες συνδέσεις, κυρίως access points (και λέω "τελευταία" γιατί η δουλειά μου είναι κινητή). Η λύση του WiFi αντί του καλωδίου είναι μονόδρομος γιατί με το άλλο centrino μπορεί να μην είμαστε στο ίδιο γραφείο.

Η σύνδεση, όπως είναι τώρα, χαρακτηρίζεται ως "non-secure" γιατί με κάθε άλλη ρύθμιση δε "βλέπει" το ένα laptop το άλλο. Αντιθέτως έχω παρατηρήσει πως κάποιες από τις συνδέσεις που βλέπω μέσα χαρακτηρίζονται ως "secure".

Μπορεί κάποιος να μου πει τι χρειάζεται για να είναι ασφαλής η σύνδεση μεταξύ των 2 pc, μιας και τα δεδομένα που διακινούνται είναι απόρρητα;

Επίσης (σαφώς λιγότερο σημαντικό από το παραπάνω), υπάρχει τρόπος να μπορώ να κάνω chatting με τον άλλον;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

To secure και μη secure έχουν σχέση με τη ύπαρξη WEP μεταξύ σας.

Μια που συνδέεστε μόνο μεταξύ σας, βάλε πρώτον WEP, δεύτερον macfilters, και θα είναι αρκετά, εκτός εάν πέσετε επάνω σε κάποιον βαθύ γνώστη που θέλει να φάει μερικές ώρες (ή μέρες εάν έχετε πάνω από 128bit wep key) για να σας χακάρει.

Μετά υπάρχει και το WPA που δεν θεωρώ ότι σας χρειάζετε...

Δυστυχώς με WEP για κάποιο λόγο δε βλέπει το ένα το άλλο. Έτσι αναγκάστηκα να το βγάλω off. Τα macfilters πάλι δεν έχω ιδέα τι είναι.. :O

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Η λ@λακία με το WEP ήταν στο password και τα Ελληνικά ... :O

Για chatting καμιά ιδέα;

• 2 weeks later...

1. Χρησιμοποίησε open source messenger όπως είναι ο Jabber.

Κοίτα http://www.jabber.org.

2. Κάτι που το έχεις ήδη στον υπολογιστή σου είναι το Netmeeting.

Για WinXP πήγαινε Έναρξη->Εκτέλεση και γράψε conf .

:)

Time is what keeps everything from happening at once.