Tomorrow Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.και επίσης : στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.ο νοών νοείτω. :X :wacko: :X :cry: Δεν καταλαβαινω την τοποθετηση σου.Αν το λες για μενα εγω ξεκαθαριζω οτι δεν εχω αναγκη να ζητησω την αδεια απο σενα η απο το οποιονδηποτε για να εκφρασω τις αποψεις μου.Αν παλι το πας στο ζητημα λυκειο και σπουδες παλι δεν νομιζω οτι σου πεφτει λογος γιατι εγω ειμαι ευχαριστημενος απο την ιδιωτικη σχολη μου και τελικα ισως ηταν καλυτερα που γραφτηκα σε ιδιωτικη σχολη.Αν παλι εχεις προηγουμενα με μενα λυπαμαι αλλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.Εγω δεν προσβαλα εσενα η καποιον αλλον.Απλα ειπα τις αντιρρησεις μου για τα μετρα που πηρε η κυβερνηση και οτι κατα την γνωμη μου θα αυξηθει η λεγομενη απο μερικους παραπαιδεια.Αν για τις επιδοσεις μου φταιω μονο εγω παλι ειναι δικο μου προβλημα.Αλλα οπως βλεπεις το ξεπερασα και προχωραω την ζωη μου.Αυτα φιλε μου. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 εγω παλι νομιζω πως δικαιωμα στις σπουδες εχουν ολοι αν και ξερω αρκετα ατομα τα οποια δεν ηξεραν αμφιβαλλω αν ξερουν ποσο γινεται μια προσθεση δεκαδικων και εχουν περασει σε σχολες τει απο τεε! το αλλο το οποιο μου φαινεται απαραδεκτο ειναι αυτο που γινεται με τους αθλητες!ξερω ενα παιδι το οποιο ηταν στην εθνικη καρατε και περασε πληροφορικη θεσ/νικης συμμετεχοντας απλα στις πανελληνιες και με βαθμο με τον οποιο δεν εισαγωνταν πουθενα ... Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ipparxos Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 εγω παλι νομιζω πως δικαιωμα στις σπουδες εχουν ολοι αν και ξερω αρκετα ατομα τα οποια δεν ηξεραν αμφιβαλλω αν ξερουν ποσο γινεται μια προσθεση δεκαδικων και εχουν περασει σε σχολες τει απο τεε! Το οποίο σημαίνει ότι....;; Γιατί εμένα μου φαίνεται σαν ένα ακόμα παράδειγμα της συνολικής και υπερβολικής σημερινής χαλαρότητας. Παράθεση Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 εγω παλι νομιζω πως δικαιωμα στις σπουδες εχουν ολοι αν και ξερω αρκετα ατομα τα οποια δεν ηξεραν αμφιβαλλω αν ξερουν ποσο γινεται μια προσθεση δεκαδικων και εχουν περασει σε σχολες τει απο τεε! το αλλο το οποιο μου φαινεται απαραδεκτο ειναι αυτο που γινεται με τους αθλητες!ξερω ενα παιδι το οποιο ηταν στην εθνικη καρατε και περασε πληροφορικη θεσ/νικης συμμετεχοντας απλα στις πανελληνιες και με βαθμο με τον οποιο δεν εισαγωνταν πουθενα ... Αυτό ναι ισχύει, αλλά όχι απλά για όλους τους αθλητές. Για αυτούς που έχουν διακριθεί, έχουν πάρει κάποιο διεθνή τίτλο ή κάτι τέτοιο. Είναι ένα κίνητρο για τον αθλητισμό. Και από την άλλη δες το και αλλιώς. Αν κάποιος ξέρει ότι αν ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δεν θα μπορέσει να ασχοληθεί με σπουδές, απομακρύνεται από τον αθλητισμό. Αν όμως έχει το κίνητρο της εισαγωγής τότε δεν τα παρατάει και συνεχίζει να αθλείται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Το χθεσινό εξώφυλλο του "Βήματος". Μήπως θα έπρεπε αντι να συζητάμε τα κριτήρια εισαγωγής, να συζητάμε τους αριθμούς των εισακτέων ανα σχολή κάθε χρόνο; Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 κακά τα ψέματα.όσοι γράφουν κάτω απο 10 και θέλουν τει ή ΑΕΙ υποβαθμίζουν τις σχολές.γιατί στην πραγματικότητα είναι άσχετοι.πολύ σωστό το μέτρο,και ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος να το εφαρμόσει.όσο για τα ιεκ,κολλέγια,κτλ :lol: :lol: :lol: τα έχω ξαναπεί χίλιες φορές.ούτε ισότιμα με τα ελληνικά πρόκειται να γίνουν ποτέ,ούτε θα αναγνωριστούν.εκεί πάς,πληρώνεις και τέλειωσες.και δεν είναι λογικό να αναγνωριστούν κιόλας.έχω και παράδειγμα απο indianapolis που αγοράζει μαθήματα και δεν έχει πατήσει ποτέ.η γνώμη μου είναι, όποιος είναι άξιος και διαβάζει θα πετύχει και εκεί που θέλει.όποιος δεν τα καταφέρνει πάει να πεί ότι είτε δεν διάβασε όπως θα έπρεπε ή δεν τα πέρνει εύκολα τα γράμματα.οπότε να πάει να κάνει κάτι άλλο.και η ελλάδα έχει ανάγκη απο εργατικό δυναμικό.δηλαδή, σώνει και καλά όλοι πρέπει να γίνουν επιστήμονες?? kala min leme kai polla polla giati pisteuo oti oloi kseroume to ti ginetai kai sta ellinika panepistimia tei eidika me tis tsaxpines foititries kai tous gkomeniarides kathigites/kathigitries. kai auto to anafero epeidi ksero kai apo mia proin mou pou itan stin pantio apisteuta polla atoma eidika ginaikes pou kanan part**zes me kathigites kai tis ginaikes tous kai oti allo mporei na fantastei kaneis mono kai mono gia na pernoun mathimata kai na paroun kapoia stigmi kai to ptixio tous. kai prosoxi milame gia tin pantio stis politikes epistimes oxi kapoia sxoli tis plakas. oso bebaia afora atoma me plousious mpampades, kante mia bolta apo ta panepistimia/tei na deite posoi kathigites kanoun eidiaitera se mathites poy exoun kai pou kseroun ta themata ton diagonismaton polloi prin ginoun auta. min akouo loipon gia ta eelinika tei/panepistimia giati pio megali kompina kai kakomoiria kathos kai bromia den iparxei pouthena ston kosmo mesa se auta. klassika paradeigmata to na kopsei kapoios mera mesimeri bolta ekso apo to politexneio. ego pou sixna pernao logo tis douleias mou me to autokinito blepo atoma kai leo apo mesa mou an einai dinaton na einai autoi foitites /tries. toulaxiston sto eksoteriko opos to eipan kai kapoia alla atoma apo edo mesa ena den peraseis ola ta mathimata enos etous polli apla den proxoras kai se para polla panepistimia ean meineis kai sta mathimata pou dineis gia deuteri fora se dioxnoun, etsi oste na min exoun to fainomenou tou aioniou foititi po iparxei se olo to megalio tou stin ellada. tin xronia poy edina ego ) eimai kai kapos megalos (edosa to '94) kseretai poioi pernousan. ta papagalakia kanenas allos, ean eixes kanei papagalia tin istoria 10 themata ektheseis kai politiki oikonomia pernouses protos. ego den perasa 2 fores kai efiga eksoteriko gia bachlelor. to apotelesma??? oxi mono teleiosa alla me piran kai me ipotrofia sto metaptixiako pano se etairiki pliroforiki. otan loipon figei oli i skatila pou iparxei mesa sta ellinika panepistimia me foitites pou den patane kai pernoun mathimata epeidi eite ta plironoun epeidi kanoun eidietera me tous kathigites tous eite epeidi kanoun kales p...s stous kathigites tous kai tis ginaikes tous (nai ksero kai gia kati manoulia mplegmena kai me ginaikes kathigiton :p ) tote na arxisoun na milane oi foitites gia to pos pernoun ta ptixia oi foitites apo alles xores. kai to poio simantiko apo ola. tis kompines me ta kommata pou ean eisai se kapoio komma mesa se panepistimio sou briskoun apo gkomena pou fisaei mexri pou perneis kai 5 mathimata se mia eksetastiki xoris na ksereis oute pou einai to tmima sou. perastika sas Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 kala min leme kai polla polla giati pisteuo oti oloi kseroume to ti ginetai kai sta ellinika panepistimia tei eidika me tis tsaxpines foititries kai tous gkomeniarides kathigites/kathigitries. kai auto to anafero epeidi ksero kai apo mia proin mou pou itan stin pantio apisteuta polla atoma eidika ginaikes pou kanan part**zes me kathigites kai tis ginaikes tous kai oti allo mporei na fantastei kaneis mono kai mono gia na pernoun mathimata kai na paroun kapoia stigmi kai to ptixio tous. kai prosoxi milame gia tin pantio stis politikes epistimes oxi kapoia sxoli tis plakas. oso bebaia afora atoma me plousious mpampades, kante mia bolta apo ta panepistimia/tei na deite posoi kathigites kanoun eidiaitera se mathites poy exoun kai pou kseroun ta themata ton diagonismaton polloi prin ginoun auta. min akouo loipon gia ta eelinika tei/panepistimia giati pio megali kompina kai kakomoiria kathos kai bromia den iparxei pouthena ston kosmo mesa se auta. klassika paradeigmata to na kopsei kapoios mera mesimeri bolta ekso apo to politexneio. ego pou sixna pernao logo tis douleias mou me to autokinito blepo atoma kai leo apo mesa mou an einai dinaton na einai autoi foitites /tries. toulaxiston sto eksoteriko opos to eipan kai kapoia alla atoma apo edo mesa ena den peraseis ola ta mathimata enos etous polli apla den proxoras kai se para polla panepistimia ean meineis kai sta mathimata pou dineis gia deuteri fora se dioxnoun, etsi oste na min exoun to fainomenou tou aioniou foititi po iparxei se olo to megalio tou stin ellada. tin xronia poy edina ego ) eimai kai kapos megalos (edosa to '94) kseretai poioi pernousan. ta papagalakia kanenas allos, ean eixes kanei papagalia tin istoria 10 themata ektheseis kai politiki oikonomia pernouses protos. ego den perasa 2 fores kai efiga eksoteriko gia bachlelor. to apotelesma??? oxi mono teleiosa alla me piran kai me ipotrofia sto metaptixiako pano se etairiki pliroforiki. otan loipon figei oli i skatila pou iparxei mesa sta ellinika panepistimia me foitites pou den patane kai pernoun mathimata epeidi eite ta plironoun epeidi kanoun eidietera me tous kathigites tous eite epeidi kanoun kales p...s stous kathigites tous kai tis ginaikes tous (nai ksero kai gia kati manoulia mplegmena kai me ginaikes kathigiton :p ) tote na arxisoun na milane oi foitites gia to pos pernoun ta ptixia oi foitites apo alles xores. kai to poio simantiko apo ola. tis kompines me ta kommata pou ean eisai se kapoio komma mesa se panepistimio sou briskoun apo gkomena pou fisaei mexri pou perneis kai 5 mathimata se mia eksetastiki xoris na ksereis oute pou einai to tmima sou. perastika sas Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Δεν περάσαμε στην Ελλάδα δηλαδή, την κατακρίνουμε τώρα. Με λίγα λόγια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι της πλάκας έτσι; Αυτό δε θες να πεις; Είναι πολύ άδικο να μιλάς για όργια στα πανεπιστήμια με αυτό τον τρόπο. Αυτά δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όποιος θέλει να μορφωθεί, μορφώνεται από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα πτυχία δεν δίνονται έτσι για την πλάκα. Δεν μας έχεις πει πού σπούδαδες ακριβώς στο εξωτερικό. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. :down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Δεν περάσαμε στην Ελλάδα δηλαδή, την κατακρίνουμε τώρα. Με λίγα λόγια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι της πλάκας έτσι; Αυτό δε θες να πεις; Είναι πολύ άδικο να μιλάς για όργια στα πανεπιστήμια με αυτό τον τρόπο. Αυτά δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όποιος θέλει να μορφωθεί, μορφώνεται από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα πτυχία δεν δίνονται έτσι για την πλάκα. Δεν μας έχεις πει πού σπούδαδες ακριβώς στο εξωτερικό. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. :down: tora ksekiname na milame gia krifa mistika. sosta kai min mou peis gia eksaireseis tou kanona giati kai san pitsirikas kai ego akouga gia diafores foititrioules pou kanan alli douleia to proi kai alli to bradi. kai ego elega oti mpa plaka tha mou kanoun oi filoi mou kai den ta pisteua mexri pou ta eida kai mprosta mou kai mou ta eipe kai i proin mou. me to an kribomaste piso apo to daxtilo mas gia katastaseis pou diaionizontai kai na leme mia zoi kala ta ellinika panepistimia kai kaka ta ksena einai san na theloume na milame mono me ton eauto mas kai na akoume mono ton eauto mas. kai gia tou logou to alithes na sou po polli apla oti i kopela tou ksaderfou mou spoudazei sto rethimno kai i kopela parolo pou einai akoma protoetis exei dei apisteuta skinika na paizontai mesa stis taksis kai malista exei akousei kathigites na lene se foititries oti ego mporo na sou mageirepso ton bathmo gia na pareis to mathima ean mou kaneis kai esi kapoia xari. mi mou les loipon gia eksaireseis giati ego me ola eso dei kai akousei to mono poy tha sou po einai oti oi eksaireseis mathainoun kai bgainoun kati parapano kai me gnoseis pragmatikes. kati pou den isxiei stin pleiopsifia tou sto eksoteriko giati ekei sta perissotera panepistimia (kai otan leo panepistimia den ennoo auta tis plakas) pou nai eukola tha mpeis alla gia na se do na bgaineis kai olas. stin italia to ksereis oti toulaxiston to '95 (prima univestita di roma in economia e commercio) poy piga ego eixan pososto apotixias oi ellines foitites giro sto 70% pou eite tous koban epanelimena se mathimata me apotelesma na min mporoun na proxorisoun se epomeno etos eite apla tous ekanan me ton ena tropo i ton allo na ta paratisoun. kai gia alli mia fora na sou toniso oti auta pou egrapsa den ta leo epeidi ta ebgala apo to mialo mou alla mou ta eipan atoma pou einai se ellinika panepistimia. ara loipon automatos auto pou les einai teleios atopo kai abasimo. ara oi alepoudes den einai gia mena toulaxiston file mou. p.s. sou exei tixei na noikiazeis spiti kai apo kato sou na einai protoetis foititries sta tei kai na kanoun bizites?? emena mou etixe etos 2003 sto irakleio. ;) kai allo ena ps an kai to anafere nomizo kai kapoios allos edo mesa, DEN EINAI DINATON NA KRINETAI KAPOIOY TO MELLON APO 4 MATHIMATA tosa toulaxiston itan tote pou edina ego kai episis na kremetai kapoios apo tis oreksis kai to an exei koimithei kala o ekastote eksetastis tin proigoumeni mera. ego eutixos i distixos efiga sto eksoteriko kai parolo pou douleua gia na ta bgazo pera eidika apo to 3o etos kai meta ta piga mia xara. ;) kai mias kai douleuoume kai aurio to tonizo ola osa eipa den ta ebgala apo to mialo mou giati den eixa ti na kano kai eipa na postaro kai ego alla einai pragmata poy simbainoun kathimerinos kai oso kai na min thelo na sou spiloso tin pragmatikotita sou einai i pliopsifia tou ti simbainei simera. keep on dreaming :cool: Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Εσύ τώρα μας έβγαλες σκάρτες και τις εισαγωγικές εξετάσεις των δεσμών. Και εγώ με τις δέσμες πέρασα σε ελληνικό πανεπιστήμιο και δε νομίζω ότι ισχύουν αυτά που λες. Αν ήσουν καλός μαθητής, περνούσες. Άντε δε θα περάσεις τη μία, τη δεύτερη, θα περνούσες κάπου την τρίτη. Τώρα αν κοιμήθηκε ή όχι καλά ο βαθμολογητής είναι απλά αστεία δικαιολογία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα σε αυτή την χώρα. Σίγουρα υπάρχουν και αυτά που λες αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Σιγά ρε Dakar!!!Η υπερβολή της υπερβολής μιλάμε! Όντως γίνονται διάφορα στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και για να ξέρεις.....ακόμα και στα ξένα γίνονται απλώς είναι πιο "κρυφά" αλλά είναι και σε μικρότερο βαθμό! Αυτό που είπες ότι και καλά στην Ιταλία το 70% των Ελλήνων κόπηκαν....μήπως αναρωτήθηκες τι φοιτητές ήταν αυτοί;Συνήθως όσοι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ στις εξετάσεις εδώ πήγαν στο εξωτερικό!Αυτό λέει πολλά!Άρα........ΑΤΟΠΟ το "συμπέρασμά" σου! Όσον αφορά τα μαθήματα......στο τέλος θα μας πεις ότι άνετα περνάς εδώ τα μαθήματα ενώ έξω είναι πιο δύσκολα!Σοβαρά μιλάς τώρα;Στον δικό μου τομέα έχω δει τα μαθήματα,τα βιβλία και την ύλη που έχουν σε ξένα πανεπιστήμια και έχω ρίζξει το γέλιο της αρκούδας!Και βρίζω τους δικούς μας που βάζουν τα κέρατά τους από μαθήματα με τεράστια ύλη και σου λένε.....αυτή είναι η ύλη!ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ είτε προλάβαμε να την καλύψουμε είτε όχι!Και να έχεις ελάχιστες μέρες κενό γιατί είτε άργησαν να σου δώσουν τα βιβλία είτε έδινες αρκετά μαθήματα και δεν προλάβαινες! Πριν βιαστείς να μιλήσεις και κατηγορήσεις τα ελληνικά πανεπιστήμια αναρωτήσου και ψάξε καλύτερα τι γίνεται έξω και ΟΧΙ ΜΟΝΟ στο δικό σου πανεπιστήμιο!Όχι πως δεν γίνονται κάποια από αυτά που είπες εδώ ΑΛΛΑ ΟΧΙ σε αυτό τον βαθμό!ΕΛΕΟΣ με την υπερβολή και την παραπληροφόρηση! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 min akouo loipon gia ta eelinika tei/panepistimia giati pio megali kompina kai kakomoiria kathos kai bromia den iparxei pouthena ston kosmo mesa se auta. klassika paradeigmata to na kopsei kapoios mera mesimeri bolta ekso apo to politexneio. ego pou sixna pernao logo tis douleias mou me to autokinito blepo atoma kai leo apo mesa mou an einai dinaton na einai autoi foitites /tries. tin xronia poy edina ego ) eimai kai kapos megalos (edosa to '94) kseretai poioi pernousan. ta papagalakia kanenas allos, ean eixes kanei papagalia tin istoria 10 themata ektheseis kai politiki oikonomia pernouses protos. ego den perasa 2 fores kai efiga eksoteriko gia bachlelor. to apotelesma??? oxi mono teleiosa alla me piran kai me ipotrofia sto metaptixiako pano se etairiki pliroforiki. Θα ξεκινήσω πρωτα απο όλα δίνοντας σου συγχαρητήρια για την πορεία και την προσπάθεια σου. Παρόλα αυτα, γι' αυτα που έγραψες θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεσαι... Αν ένα πραγμα που έμαθε το Ελληνικο Πανεπιστήμιο στα ούτε δύο χρόνια που βρίσκομαι σε αυτο είναι το εξης: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην κρίνεις έναν ανθρωπο απο την εξωτερική του εμφάνιση. Ναι, ο τελευταίος ΚΑΦΡΟΣ του κόσμου είναι ικανος για το καλύτερο και εχω πάρα πολλά παραδείγματα που το τεκμηρώνουν. Παμε τώρα για το ποιοι περνάνε και περνούσαν... Δυο χρόνια στις πανελλαδικές ξεσκίστηκα. Ναι, διαβασα γιατι ήθελα να σπουδάσω κατι πραγματικά πολύ και το πέτυχα. ΟΚ, παραλίγο να μην είχα μπει στη πρωτη μου επιλογή αλλα θα έμπαινα σίγουρα στη δευτερη. Και δεν συνέβη αυτο το πράγμα μονο σε μένα. Όποιον γνωστό είχα στο σχολείο που ήξερα απο πρώτο χέρι την προσπάθεια του, αυτη ανταμοίφθηκε στο 100%(άντε 90%). Αυτοι που διαβασανε μπήκανε στις πρωτες 2-3 επιλογές, αυτοι που εκαναν πως διαβαζανε μπήκαν σε ένα ΤΕΙ και ηταν ευχαριστημένοι (όσοι είχαν συνείδηση της προσπάθειας τους) και υπήρχαν και αυτοι που προσπάθησαν μόνο για τον τύπο και στο τέλος ήταν "παραπονεμένοι". Υπήρχε τέλος και η κατηγορία μερικών πραγματικά αδικημένων, αν θες (όσο απανθρωπο και αν ακουγεται) των οποίων οι προσπάθειες δεν ανταμοίφθηκαν. Ήταν όμως σίγουρα η μειοψηφία. Παμε τώρα και στον μύθο των "τυφλών δημοσίων υπαλλήλων του κ*λου που διορθώνουν τα γραπτά μας". Έδωσα συνολικά 18 μαθήματα σε δύο χρόνια και σε κανενα μάθημα οι δύο βαθμολογητές δεν είχαν διαφορα πάνω απο 0,4 του βαθμού. Απο μαθηματικά ως εκθεση... Και με την εξαίρεση την έκθεσης ο βαθμός που έπαιρνα ήταν αυτος ακριβώς που υπολόγιζα, με ακριβεια δεκάτου. Και για τα "παπαγαλάκια" τώρα... 350 σελίδες ιστορία τις έμαθα νερο, απ' έξω. Ήμουν ο κακός "παπαγάλος" που όλοι μισούσαν. Παρόλα αυτα, με την παπαγαλία πήρα 10 απο τους 20 βαθμούς (ερωτήσεις θεωρίας)... Απο εκει και πέρα τους υπόλοιπους 10 τους πήρα γιατι απάντησα σωστα ορισμένες ερμηνευτικές ερωτήσεις στις οποιες αν πιστεύεις οτι με βοήθησε η παπαγαλία τότε νομίζω οτι κάνεις μεγάλο λάθος. Και αν εγω έμαθα 350 σελιδες νερο, εγω αυτο το λέω θέληση. Ας τις μάθαινες και εσυ, και οποιοσδήποτε άλλος. Η μήπως στα μαθηματικά, στη φυσική η στα αρχαία κατεύθυνσης η παπαγαλία είναι αυτο που σε ξεχωρίζει; Για το ζήτημα τώρα του εξωτερικου... Ξαδερφος μου όλα τα χρόνια στο σχολείο σημαιοφόρος. Δίνει πριν 5-6 χρόνια πανελλαδικές με τις Δέσμες. Θέλει αποκλειστικά και μόνο Νομική. Δίνει την πρώτη φορα, δεν πιάνει καμμία, δεν κρατάει κανενα μάθημα. Δευτερη φορά τα ίδια. Τρίτη φορα τα ίδια. Πηγαίνει στην Ιταλία και επι 2 χρόνια ξεσπαθώνει για το άχρηστο σύστημα των πανελληνίων και για τα απαράδεκτα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα πάντα άριστα στην Ιταλία, όλα άχρηστα εδώ. Την τρίτη χρονία δίνει κατατακτήριες και βγαίνει τρίτος. Επιλέγει Νομική Θεσσαλονίκης και τωρα είναι ένας ευτυχισμένος φοιτητής. Ξέρετε τι μου λέει τώρα;; "Ε να μωρε, ήμουν μες στη καλή χαρά και δεν διάβαζα σοβαρά στις Πανελλαδικές". Πήγε έξω και σοβάρεψε... Με γεια του και χαρά του! Παμε και στην απαξίωση του Ελληνικού πανεπιστημίου. Φίλε μου, στη σχολή μου μπαίνουν 500 άτομα, δεν χωράμε πουθενα. Υπάρχουν άτομα και άτομα, αδιάφοροι και ενδιαφερόμενοι. Χαμός, χώρος για εργαστήρια σχεδόν ανύπαρκτος, αρκετοί καθηγητές απαράδεκτοι, βιβλία πολλές φορές άσχημα. Επιμένω όμως και σπουδάζω. Και μαζί που ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι φοιτητές που ούτε αδιάφοροι είναι ούτε αιώνιοι. Και μαθαίνουμε, και συνεργαζόμαστε με τους καθηγητές μας, και μας αρέσει αυτο που κάνουμε, και είμαστε περήφανοι που φοιτούμε στις σχολές μας. Αν δεν το πιστεύεις, δεν ξέρω τι άλλο να πω! :) ΥΓ. Α, και αν καμμια πάρει το ίδιο πρυχίο με μένα με "βίζιτες" όπως λές, τότε επίσης μπράβο της! Ότι μπορεί ο καθένας χρησιμοποιεί! Σε τίποτα όμως αυτο δεν μειώνει τη δικη μου προσπάθεια και το δικό μου πτυχίο. Αλλος ο δικός της τομέας, άλλος ο δικός μου! ;) :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Φιλε Dakar θα μου επιτρεψεις να διαφωνω με την αποψη σου περι της ελληνικης πραγματικοτητας...Αρνουμαι να πιστεψω οτι ενα ολοκληρο εκπαιδευτικο συστημα ειναι τοσο σαπιο και αθλιο οσο λες...Θα μπορουσα να σου αναφερω δεκαδες παραδειγματα απο τη δικη μου εμπειρια στα οποια οι τοσο οι καλοι οσο και οι κακοι μαθητες βαθμολογηθηκαν αναλογα με την αξια τους (με πρωτη τη δικη μου περιπτωση ,στην οποια σε κανενα μαθημα δεν επεσα πανω απο 2 μορια εκτος της προβλεψης μου!) αλλα νομιζω οτι δεν εχει νοημα...Δεν προκειται να σε πεισω,πολυ απλα γιατι δεν μπορω να ξερω αν εκφραζουν το συνολο των περιπτωσεων (οπως ομως ουτε οι δικες σου... ;) ) Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ,ομως, ειναι το πως μπορεις να πιστευεις οτι η πλειοψηφια(;) των ελληνων φοιτητων περνουν τα μαθηματα τους με το να "λαδωνουν" τους καθηγητες ή με το κανουν διαφορες διαστροφες μαζι τους!Γιατι αν μια κοπελα κανει ... :X με τους καθηγητες της για να περασει μαθηματα υποθετω οτι δεν θα κολλησει πουθενα στο να τα κανει και στην προσωπικη της ζωη...Εκτος και αν μιλας για μεμονωμενες περιπτωσεις,οποτε να σου θυμισω οτι πριν 2-3 χρονια ειχαν βγει και βιντεο ενος καθηγητη στην Ιταλια (νομιζω στο Καμερίνο) που εκανε "διαφορα" με πολλες φοιτητριες του... :whistle: Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Φιλε Dakar θα μου επιτρεψεις να διαφωνω με την αποψη σου περι της ελληνικης πραγματικοτητας...Αρνουμαι να πιστεψω οτι ενα ολοκληρο εκπαιδευτικο συστημα ειναι τοσο σαπιο και αθλιο οσο λες...Θα μπορουσα να σου αναφερω δεκαδες παραδειγματα απο τη δικη μου εμπειρια στα οποια οι τοσο οι καλοι οσο και οι κακοι μαθητες βαθμολογηθηκαν αναλογα με την αξια τους (με πρωτη τη δικη μου περιπτωση ,στην οποια σε κανενα μαθημα δεν επεσα πανω απο 2 μορια εκτος της προβλεψης μου!) αλλα νομιζω οτι δεν εχει νοημα...Δεν προκειται να σε πεισω,πολυ απλα γιατι δεν μπορω να ξερω αν εκφραζουν το συνολο των περιπτωσεων (οπως ομως ουτε οι δικες σου... ;) ) Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ,ομως, ειναι το πως μπορεις να πιστευεις οτι η πλειοψηφια(;) των ελληνων φοιτητων περνουν τα μαθηματα τους με το να "λαδωνουν" τους καθηγητες ή με το κανουν διαφορες διαστροφες μαζι τους!Γιατι αν μια κοπελα κανει ... :X με τους καθηγητες της για να περασει μαθηματα υποθετω οτι δεν θα κολλησει πουθενα στο να τα κανει και στην προσωπικη της ζωη...Εκτος και αν μιλας για μεμονωμενες περιπτωσεις,οποτε να σου θυμισω οτι πριν 2-3 χρονια ειχαν βγει και βιντεο ενος καθηγητη στην Ιταλια (νομιζω στο Καμερίνο) που εκανε "διαφορα" με πολλες φοιτητριες του... :whistle: ma pote den eipa oti den ginontai kai tetoia sto eksoteriko. ean diabazes prosektika to post mou tha eblepes mia frasi poy leei kai gia panepistimia tou eksoterikou tis plakas. tespa peri orekseos opos leo kai ego kolokithopita, oti agapaei pisteuei o kathenas alla emena to mono poy mou exei kanei toso polli entiposi einai oti apo ola ta atoma poy gnorizo kai ta opoia spoudazoun se panepistimia exo akousei toulaxiston apo to kathena kamia dekaria diaforetika paradeigmata. tespa opos eipa kai prin peri orekseos kolokifopita mias kai pou to thema kai den me endiaferei epeidi ego prosopika teleiosa me tis spoudes mou kai to post to ekana giati kathos diabaza to forum edo mesa pragmatika eksorgistika me tin nootropia tou stil emeis edo eimaste oi kaloi oi diabasteroi eno autoi poy pane ekso kai teleionoun ta stournaria. klassiko paradeigma enas kollitos mou pou teleiose stin ameriki oikonomologos kai pou eno mporei na balei kato opoiondipote oikonomologo ellinikou panepistimiou, kai apo to kratos einai enas aplos mathitis me aplo apolitirio likeiou kai oi ellinikes epixeiriseis den ton pernoun me to ptixio tou alla san aplo ergazomenou. apotelesma to atomo girise ameriki kai tora douleuei stin at&t eno o aderfos tou poy einai programmatistis douleuei mesa stin silicon valley. perastika :p Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Θα ξεκινήσω πρωτα απο όλα δίνοντας σου συγχαρητήρια για την πορεία και την προσπάθεια σου. Παμε τώρα και στον μύθο των "τυφλών δημοσίων υπαλλήλων του κ*λου που διορθώνουν τα γραπτά μας". Έδωσα συνολικά 18 μαθήματα σε δύο χρόνια και σε κανενα μάθημα οι δύο βαθμολογητές δεν είχαν διαφορα πάνω απο 0,4 του βαθμού. Απο μαθηματικά ως εκθεση... Και με την εξαίρεση την έκθεσης ο βαθμός που έπαιρνα ήταν αυτος ακριβώς που υπολόγιζα, με ακριβεια δεκάτου. Και για τα "παπαγαλάκια" τώρα... 350 σελίδες ιστορία τις έμαθα νερο, απ' έξω. Ήμουν ο κακός "παπαγάλος" που όλοι μισούσαν. Παρόλα αυτα, με την παπαγαλία πήρα 10 απο τους 20 βαθμούς (ερωτήσεις θεωρίας)... Απο εκει και πέρα τους υπόλοιπους 10 τους πήρα γιατι απάντησα σωστα ορισμένες ερμηνευτικές ερωτήσεις στις οποιες αν πιστεύεις οτι με βοήθησε η παπαγαλία τότε νομίζω οτι κάνεις μεγάλο λάθος. Και αν εγω έμαθα 350 σελιδες νερο, εγω αυτο το λέω θέληση. Ας τις μάθαινες και εσυ, και οποιοσδήποτε άλλος. Η μήπως στα μαθηματικά, στη φυσική η στα αρχαία κατεύθυνσης η παπαγαλία είναι αυτο που σε ξεχωρίζει; Για το ζήτημα τώρα του εξωτερικου... Ξαδερφος μου όλα τα χρόνια στο σχολείο σημαιοφόρος. Δίνει πριν 5-6 χρόνια πανελλαδικές με τις Δέσμες. Θέλει αποκλειστικά και μόνο Νομική. Δίνει την πρώτη φορα, δεν πιάνει καμμία, δεν κρατάει κανενα μάθημα. Δευτερη φορά τα ίδια. Τρίτη φορα τα ίδια. Πηγαίνει στην Ιταλία και επι 2 χρόνια ξεσπαθώνει για το άχρηστο σύστημα των πανελληνίων και για τα απαράδεκτα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα πάντα άριστα στην Ιταλία, όλα άχρηστα εδώ. Την τρίτη χρονία δίνει κατατακτήριες και βγαίνει τρίτος. Επιλέγει Νομική Θεσσαλονίκης και τωρα είναι ένας ευτυχισμένος φοιτητής. Ξέρετε τι μου λέει τώρα;; "Ε να μωρε, ήμουν μες στη καλή χαρά και δεν διάβαζα σοβαρά στις Πανελλαδικές". Πήγε έξω και σοβάρεψε... Με γεια του και χαρά του! :D oso afora ton ksaderfo sou. ma kai poios den tha ithele na exei tin bolepsei tou sto spiti tou kai pano apo ola na einais tin patrida tou. se pliroforo file mou oti mexri kai ton 3o sxedon xrono otan akouga tin leksi ellada bourkona kai einai kati pou to exei to 50% sxedon ton ellinon foititon, dld i nostalgia gia tin patrida mas. kai episis kai kati allo. sto panepistimio pou eimouna ego sta basika mathimata, gia na pareis mathima edeines graptes eksetaseis kai meta pernouses 3is diaforetikes sinenteukseis mprosta se olo to amfitheatro. tin proti me ton 2o boitho kathigiti tin deuteri me ton proto kai tin triti me ton idio ton kathigiti. kai oi 3is ginontousan mesa sti mera kai to tonizo mprosta se olo to amfitheatro ara to mathima oxi apla to mathaines alla to xarazes pano sto derma sou gia mia zoi. ean eisai kai tixeros kai peraseis kai se poli pou einai kai to spiti sou konta bale kai tin bolepsei apo themata fagitou ktl apo tous goneis, siggeneis ktl kai tha katalabeis. nai pige ekso kai estrose giati file mou polli apla se sobara panepistimia tou eksoterikou den xriazetai na diabaseis ena mina prin tis eksetaseis gia na pareis to mathima alla na diabazeis sistimatika olo to xrono. kai gia na min pareksigitho leo gia panepistimia panta oxi gia kati mpour...a pou iparxoun se authonia se diafores xores, giati min ksexname kai to mega zitima tis glossas pou eno px mporei na eisai aristos sta italika i agglika prepei na matheis ena soro orologies kai na tis xrisimopoieis i opos eimouna ego dld na eisai se ena amfitheatro me 800 atoma (tosa imastan to proto kai 2o etos giati meta xorizomastan se eidikotites) kai o kathigitis na milaei me megafono kai esi na simeioneis oti piaseis allios mathima den epernes). oso afora tora tous kathigites/eksetastes pou les. i tapeini mou gnomi einai oti an grapseis kala nai tha peraseis alla na ksereis oti exeis grapsei kala etsi oste an deis oti meneis apo ekso na mporeseis na to pas dikastikos kai na dikaiotheis. paradeigmata 2 trantaxta. tin proti fora pou edina ego 5 grapta den efigan pote apo to sxoleio mesa, ti ennoo einai oti polli apla ekei mesa diorthothikan kai bathmologithikan. tha mou peis tora kala kai kanenas den ekane tipota??? poios na kanei?? oi aploi mathites san emena pou tremame kai fovomastan min poume tipota kai mas kopsoun?? oi goneis ma klassika oi goneis stin pleiopsifia tous pisteuoun sto adiaglito ton eksetaseon opos diladi simbainei kai se diagonismous tou asep ektos kai ean ginei mprosta sta matia tous kai poun meta apo xronia eixes dikio (sinebi stous dikous mou otan edeina gia asep to 2002 kai den pisteuan sta matia kai ta autia tous). paradeigma 2o i aderfi tou kollitou mou edeine to 2001 gia nosileutiki. i kopela eno mas elege oti eixe grapsei kala kai pernouse bgainoun ta apotelesmata kai eixe meinei apo ekso. ela omos pou o theos agapaei ton klefti alla agapaei kai ton noikokiri kai stin geitonia tis eixe perasei mia alli kopela pou itan files kai meta eixan sizitisi ti eixe grapsei i kathe mia. to apotelesma i kopela to kinigise kai gia fantasou to grapto tis allis (katos bebaia kai tis kopela pou ekane tin agogi) brethike kai diapistothike oti polli apla tis to eixe grapsei allos dld kathigitis (kanan auto pou ginetai sta dikastiria me ton grafiko xaraktira). apotelesma i alli bebaios midenistike, o kathigitis den brethike pote kai i kopela perase me tin aksia tis stin sxoli pou eixe dilosi. me liga logia ean den eisai mathitis tou 20 i an den to pas dikastikos den eisoun pote sigouros ti tha sou ksimerone. kai epanalambano oti auta ginontousan tote pou edina ego soridon (etoi 1994,1995) tote pou edina ego (kai to paradeigma pou anefera gia tin kopela to 2001) to ti simbainei tora kai den ksero alla kai posos me noiazei logo tou oti kai exo teleiosei kai apla den exo kanena endiaferon na asxolitho. apla postara giati mou ekane tromeri entiposi o apaksiotikos tropos merikon edo mesa pou postaran gia tin gnomi tous gia ta ksena panepitimia sto sinolo tous kai giati eixa polles ma para polles empeiries, akousmata gia ti to simbainei mesa sta dika mas panepistimia. ara loipon proteino na prosexoume ti leme giati panta iparxei kai o antilogos me trantaxta paradeigmata atomon pou pigan ekso alla kai ezisan kai tin elliniki pragmatikotita se olo to megaleio tis. kalimeres kai keep on dreaming giati exei erxisei na katantaei kai bareto to thema kapos kai den to theoro orimo ek merous mou na asxoloume kai na tsakonome pleon gia themata poy exoun teleiosei eidika gia mena pro pollou. kai san p.s. iksera oti me to pou tha postara ta ola osa ksero kai exo dei tha mou tin epeftan apo oles tis meries opos kai episis egine alla kapoia pragmata kalo einai na legontai etsi oste na stamatisoume kapoia stigmi na kribomaste piso apo to daxtilo mas. ta leme se allo thread, kala na pernate kai opos eipame filarakia giati kai stin teliki teliki den exo kai tipota na moiraso mazi sas. ;) Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Μια και ανοίχτηκε θέμα περί Ελληνικών πανεπιστημίων, θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου. μια και έχω ιδίαν πείρα. Έδωσα το καλοκαίρι του '94 εξετάσεις απο Κύπρο για εισαγωγή στα Ελληνικά ΑΑΕΙ και πέρασα σε νεότευκτη τότε σχολή Πληροφορικής ελληνικού ΑΕΙ. Να σημειώσω εδώ οτι οι εξετάσεις είναι του ίδιου (αν όχι ανώτερου) επιπέδου με τις πανελλήνιες, απλώς, λόγω πληθυσμού. υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός. Πήγα 1ο έτος το '96 (μετά την στρατιωτική μου θητεία). Υπήρξα μέτριος φοιτητής (το πτυχίο μου λέει "ΚΑΛΩΣ") χωρίς πολύ διάβασμα. Η προσωπική μου άποψη είναι οτι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι εφάμιλλα των ξένων, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε φόρτο εργασίας. Οι εργασίες που είχαμε δεν υπολείπονταν τίποτα ούτε σε ποσότητα (2/μάθημα τουλάχιστον) ούτε σε ποιότητα, με αποτέλεσμα άν διάβαζες να έπαιρνες αρκετές γνώσεις. Θεωρώ ότι το ελληνικό ΑΕΙ υστερεί σε οργάνωση (ξέρω από πρώτο χέρι περιπτώσεις ασυδοσίας καθηγητών, κυρίως σε θέματα βαθμολόγησης) και χρηματοδότησης, αφού εξαρτάται αποκλειστικα απο το ελληνικό κράτος. Επίσης, ο αριθμός των εισακτέων εξαρτάται απο το ελληνικό κράτος (ζητουσαμε 60 φοιτητές, μας έδιναν 100) με αποτέλεσμα ο συνδυασμός των 2 να καταλήγει σε μή επαρκή εξοπλισμό (μιλάμε για τμήμα πληροφορικής με εργαστήρια και πολλές εργασίες, άρα μεγάλη χρήση αυτών σε περιόδους αιχμής). Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Απο "Το Βήμα" Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 ma pote den eipa oti den ginontai kai tetoia sto eksoteriko. ean diabazes prosektika to post mou tha eblepes mia frasi poy leei kai gia panepistimia tou eksoterikou tis plakas. Τι σου εδωσε την εντυπωση οτι δεν διαβασα καλα το post σου;!Δεν ειπα οτι δεν το ανεφερες,απλα σου εξηγω οτι αν ειναι να μιλαμε με παραδειγματα δεν καταληγουμε πουθενα,ουτε απο τη μια πλευρα ουτε απο την αλλη!Αυτα μονο για εντυπωσιασμο ειναι ή απλα αποδεικνυουν οτι αυτα σε καποιες περιπτωσεις συμβαινουν παντου!Για αυτο θα μου επιτρεψεις να μην εμπλακω στη συζητηση για το ποσο νοημα/βαση εχουν τα παραδειγματα που αναφερεις (περι κολλητων-αδερφων κολλητων σου,κτλ) to post to ekana giati kathos diabaza to forum edo mesa pragmatika eksorgistika me tin nootropia tou stil emeis edo eimaste oi kaloi oi diabasteroi eno autoi poy pane ekso kai teleionoun ta stournaria. Εδω συμφωνω μαζι σου φιλε μου!Δεν μπορει οταν στα 100 καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου δεν υπαρχει ουτε ενα ελληνικο,να λεμε οτι οποιος φευγει εξω ειναι "σκραπας".Αλλωστε πολλοι πηγαινουν και σε "top" Πανεπιστημια,ενω επισης η μεγαλη πλειοψηφια οσων εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να κανουν μεταπτυχιακο στο εξωτερικο το προτιμαει... ;) Απλα ουτε εδω μπορουμε να γενικευσουμε -οπως αναφερεις και εσυ υπαρχουν και πολλα αθλια πανεπιστημια στο εξωτερικο- και ειδικα για αρκετα απο τα ατομα που πρωτα αδυνατουν να περασουν στην Ελλαδα και μετα ισχυριζονται οτι ετσι κι αλλιως δεν θελανε (δεν μιλαω για εσενα,αλλα γενικα!) to ti simbainei tora kai den ksero alla kai posos me noiazei logo tou oti kai exo teleiosei kai apla den exo kanena endiaferon na asxolitho. Ειλικρινα ευελπιστω να μην το πιστευεις αυτο,γιατι το να μην σε απασχολει το μορφωτικο (...αρα και πολιτιστικο και κοινωνικο) επιπεδο της χωρας σου,απλα και μονο επειδη δεν συμμετεχεις σε αυτο,δεν ειναι και ιδιαιτερα θετικο... Τελος,γενικα να αναφερω οτι ,πρωτον,τουλαχιστον εγω δεν υπαρχει περιπτωση να σε παρεξηγησω ή να μαλωσω μαζι σου!Συζητηση κανουμε,οπως κανω καθημερινα με τους φιλους μου!Οπως ειπες,"δεν εχουμε να μοιρασουμε και τιποτα". Κατα δευτερον,ταυτιζομαι με την αποψη του BestMan.Τα ελληνικα πανεπιστημια πασχουν σε θεματα οργανωσης (ισως και ενδιαφεροντος και απο τις δυο πλευρες -φοιτητες-καθηγητες) Το να μην κανω μαθημα τις τελευταιες δυο μερες στη σχολη μου επειδη εχει μετατραπει σε club ( :X :mad: ) οσο να 'ναι με στεναχωρει.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ουτε οι καθηγητες,ουτε οι φοιτητες δεν εχουν υψηλο επιπεδο γνωσεων και μορφωσης... Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Dakar:Αυτές τις 10αρια περιπτώσεις για κάθε πανεπιστήμιο που λες ότι ξέρεις..........βγάλε 7-8 από το καθένα γιατί κάποιες γκόμενες είναι μυθομανείς για τον χ,ψ λόγο και βγάλε και διάφορα απωθημένα που έχουν κάποιοι άρα.......μας μένουν το πολύ 2-3 περιπτώσεις!Και αυτό το περισσότερο!Και να μην ξεχνάμε ότι από στόμα σε στόμα τα πράγματα από τόσα γίνονται τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσα! Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω......αυτό που λείπει κυρίως από τα πανεπιστήμια είναι η οργάνωση και σε κάποια άλλα φταίει και ο εξοπλισμός κ.α. τέτοια παρόμοια! Με το να μου λες τι γίνεται σε 1 πανεπιστήμιο αυτό δεν μου λέει τίποτα!Συν ότι επειδή η διαδικασία φαίνεται δύσκολη σημαίνει ότι είναι κι έτσι!Πού ξέρω εγώ την ύλη που έχεις να διαβάσεις;Πού ξέρω εγώ πόσο δύσκολη είναι;Άρα μην βιάζεσαι να μιλήσεις γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω ότι από ξένους φοιτητές που έρχονται εδώ(ERASMUS),αρκετοί από αυτούς είναι τούβλα και πολλοί παραδέχονται μια μεγάλη δυσκολία στα μαθήματα και όχι λόγω της γλώσσας μόνο!Αλλά αυτό δεν το βάζω σαν σοβαρό επιχείρημα γιατί δεν ξέρω το επίπεδο του συγκεκριμένουν πανεπιστήμιου που σπουδάζουν! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Αν και δεν ειμαι υπερ των Ελληνικων Πανεπιστημιων ομολογω οτι συμφωνω στο οτι μονο σε καποιες περιπτωσεις μπορει να εγιναν εκτροπα οπως γινονται παντου. Σημασια εχει να ειναι κανεις ευχαριστημενος απο την σχολη του,να εχει υποστηριξη απο τους καθηγητες και το δικαιοτερο θα ηταν να δοκιμαζοντουσαν ολοι για αν θα μπορουσαν να γινουν επιστημονες μεσω ενος προπανεπιστημιακου ετους στα ιδια τα Πανεπιστημια οπως γινεται Αγγλια. Απλα θα πω οτι δεν πιστευω οτι γινονται σε μεγαλη εκταση τα οργια που περιγραφηκαν. Δεν δεχομαι ομως να υποβαθμιζονται τα Πανεπιστημια του εξωτερικου ουτε τα παραρτηματα τους αφου ελεγχονται οπως ειπα και πιο πριν. Εχουν βγει χιλιαδες αποφοιτοι και απο Αγγλια και απο κολλεγια και δεν πρεπει να τους καταδικαζουμε.Καθε ανθρωπος και στο χειροτερο αει να σπουδαζει αφου το τελειωσε ειναι αξιος.αν ειναι καλος στον τομεα του ειναι αλλο ζητημα. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Dakar:Αυτές τις 10αρια περιπτώσεις για κάθε πανεπιστήμιο που λες ότι ξέρεις..........βγάλε 7-8 από το καθένα γιατί κάποιες γκόμενες είναι μυθομανείς για τον χ,ψ λόγο και βγάλε και διάφορα απωθημένα που έχουν κάποιοι άρα.......μας μένουν το πολύ 2-3 περιπτώσεις!Και αυτό το περισσότερο!Και να μην ξεχνάμε ότι από στόμα σε στόμα τα πράγματα από τόσα γίνονται τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσα! Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω......αυτό που λείπει κυρίως από τα πανεπιστήμια είναι η οργάνωση και σε κάποια άλλα φταίει και ο εξοπλισμός κ.α. τέτοια παρόμοια! Με το να μου λες τι γίνεται σε 1 πανεπιστήμιο αυτό δεν μου λέει τίποτα!Συν ότι επειδή η διαδικασία φαίνεται δύσκολη σημαίνει ότι είναι κι έτσι!Πού ξέρω εγώ την ύλη που έχεις να διαβάσεις;Πού ξέρω εγώ πόσο δύσκολη είναι;Άρα μην βιάζεσαι να μιλήσεις γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω ότι από ξένους φοιτητές που έρχονται εδώ(ERASMUS),αρκετοί από αυτούς είναι τούβλα και πολλοί παραδέχονται μια μεγάλη δυσκολία στα μαθήματα και όχι λόγω της γλώσσας μόνο!Αλλά αυτό δεν το βάζω σαν σοβαρό επιχείρημα γιατί δεν ξέρω το επίπεδο του συγκεκριμένουν πανεπιστήμιου που σπουδάζουν! sto proto kommati toulaxiston poy les den simfono giati polli apla pisteuo oti o kathenas exei ena gnosto filo mesa stin parea poy spoudazei sto eksoterio kai etsi eukola mporei kapoios mes apo ta biblia tou na katalabei to ti kanei kai to epipedo tis douleias pou tou dinoun. eksalou xari sto internet se polla site panepistimion iparxoun analitika oi thematologies ena eksamino kai oi proipotheseis pou prepei na pliri enas foititis gia na perasei sto epomeno etos. sto deutero tora kommati tou post sou simfono an kai oxi apolita kai tha sou eksigiso to giati. se ola ta foititika mou xronia osous foitites sinantisa apo erasmus programmata erxontan mono kai mono gia na kanoun diakopes, na bgaloun ta apothimena tous kai paei legontas dld atoma kato tou metriou stis dikes tous sxoles (tora pos ta katafernan kai mpainan se auta ta programmata den to katalaba pote). leo oti simfono merikos giati pragmatika ta programmata ayta aposkopoun sto na matheis tin koultoura tou laou poy episkeptese na pareis gnoseis ef olis tis ilis kai mesa apo to panepistimio alla kai apo ton diaforetiko tropo zois kai ta monadika atoma poy eida pragmatika kai kopiazan akoma kai mesa apo tetoia programmata itan kinezoi se ena pososto tis takseos tou 90% sxedon tou sinolou ton foititon mesa apo ta erasmus. kala epeidi eixa arketous filous kinezous mou exoun etsi kai allios eksigisi oti einai gia autous tropos zois opos kai to oti i douleia kathos kai i mathisi ef orou zois mia apolausi tis zois isos i megaliteri (mao filosofia). Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Dakar:Αυτές τις 10αρια περιπτώσεις για κάθε πανεπιστήμιο που λες ότι ξέρεις..........βγάλε 7-8 από το καθένα γιατί κάποιες γκόμενες είναι μυθομανείς για τον χ,ψ λόγο και βγάλε και διάφορα απωθημένα που έχουν κάποιοι άρα.......μας μένουν το πολύ 2-3 περιπτώσεις!Και αυτό το περισσότερο!Και να μην ξεχνάμε ότι από στόμα σε στόμα τα πράγματα από τόσα γίνονται τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσα! Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω......αυτό που λείπει κυρίως από τα πανεπιστήμια είναι η οργάνωση και σε κάποια άλλα φταίει και ο εξοπλισμός κ.α. τέτοια παρόμοια! Με το να μου λες τι γίνεται σε 1 πανεπιστήμιο αυτό δεν μου λέει τίποτα!Συν ότι επειδή η διαδικασία φαίνεται δύσκολη σημαίνει ότι είναι κι έτσι!Πού ξέρω εγώ την ύλη που έχεις να διαβάσεις;Πού ξέρω εγώ πόσο δύσκολη είναι;Άρα μην βιάζεσαι να μιλήσεις γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω ότι από ξένους φοιτητές που έρχονται εδώ(ERASMUS),αρκετοί από αυτούς είναι τούβλα και πολλοί παραδέχονται μια μεγάλη δυσκολία στα μαθήματα και όχι λόγω της γλώσσας μόνο!Αλλά αυτό δεν το βάζω σαν σοβαρό επιχείρημα γιατί δεν ξέρω το επίπεδο του συγκεκριμένουν πανεπιστήμιου που σπουδάζουν! an itan file mou mono 10 periptoseis memonomenes den tha empaina kan ston kopo na postaro kai na kano anafora pistepse me. simfona kai me legomena kai apo arketa atoma apo arketa panepistimia kai stin athina alla kai stin eparxia (blepe kriti) paei na ginei epidimia auto to disaresto fainomeno me apotelesma atoma pou aksizoun na menoun piso apo alla atoma poy oxi apla den grafoun alla den kseoun oute kata pou peftoun ta ergastiria. o filos anefere kai alla pragmata kai alla ta iponoise. diabase to alli mia fora kai tha katalabeis ti ennoo, isos gia kapoious dikous tou logous mias kai exei kai prosopikes empeiries opos eipe na min thelei na ekfesi dedonota kai katastaseis pou ipirxan/oun. kai opos diabases sta post mou den kano niksi mono se ena panepistimio alla se 2. kai simera pou milousa me tin kolliti mou pou einai tritoetis sto oikonomiko tis nomikis mou eipe kai auti orismena pragmata pou distixos me epibebaionoun. leo distixos giati pragmatika den mou aresei i oli katastasi, apla pisteuo oti ean kapoios mporei na allaksei kati einai oi foitites giati ean mia katastasi einai strabi, einai lathos, einai adiki tote kapoia atoma kai sinithos einai ta megala kefalia einai bolemena me tin katastasi pou epikrati. klassiko gnomiko sto strato kai oxi mono einai oti to psari bromaei panta apo to kefali ean kapoia monada den paei kala. pistepseme ean kapoios to psaksei eimai sigouros oti tha brei polla para polla eutrapela pou ginontai sinexos, alla autos o kapoios tha prepei na mporei kai na kanei kai kati etsi oste na diorthothi i katastasi para na to sizitame metaksi mas. autos o kapoios prepei na einai kata tin diki mou gnomi panta o foititikos kosmos kai oxi ego kapoios pou apla den exo kamia pleon sxesi me to antikeimeno kai den me endiaferei etsi kai allios mias kai doksa to theo teleiosa kai mporei na idrosa kai na eftisa polles fores aima apo tous kafedes kai ta tsigara gia na ksenixtao sto diabasma (logo tou oti opos eipa apo ena simeio kai meta epiasa kai douleia giati den eimai kai kanenas megistanas) alla eutixos teleiosa me tin aksia mou. ara loipon anti na leme ena soro dikaiologies mono kai mono gia na exoume na leme kati pisteuo oti kalo tha itan na drastiriopoiithite kai ligo giati kalo tha kanei se esas oxi se mena etsi oste aurio methaurio na mporite na lete ebgala tin tade sxoli eimouna apo tous ligous kalous kai na eiparxei kai i antoistoixi antapokrisi apo tin koinonia kai oxi na teleionei kathe karidias karidi kati pou kapoios pragmatika matose gia na to petixi. elpizo na egina katanoitos Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Τι σου εδωσε την εντυπωση οτι δεν διαβασα καλα το post σου;!Δεν ειπα οτι δεν το ανεφερες,απλα σου εξηγω οτι αν ειναι να μιλαμε με παραδειγματα δεν καταληγουμε πουθενα,ουτε απο τη μια πλευρα ουτε απο την αλλη!Αυτα μονο για εντυπωσιασμο ειναι ή απλα αποδεικνυουν οτι αυτα σε καποιες περιπτωσεις συμβαινουν παντου!Για αυτο θα μου επιτρεψεις να μην εμπλακω στη συζητηση για το ποσο νοημα/βαση εχουν τα παραδειγματα που αναφερεις (περι κολλητων-αδερφων κολλητων σου,κτλ) Εδω συμφωνω μαζι σου φιλε μου!Δεν μπορει οταν στα 100 καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου δεν υπαρχει ουτε ενα ελληνικο,να λεμε οτι οποιος φευγει εξω ειναι "σκραπας".Αλλωστε πολλοι πηγαινουν και σε "top" Πανεπιστημια,ενω επισης η μεγαλη πλειοψηφια οσων εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να κανουν μεταπτυχιακο στο εξωτερικο το προτιμαει... ;) Απλα ουτε εδω μπορουμε να γενικευσουμε -οπως αναφερεις και εσυ υπαρχουν και πολλα αθλια πανεπιστημια στο εξωτερικο- και ειδικα για αρκετα απο τα ατομα που πρωτα αδυνατουν να περασουν στην Ελλαδα και μετα ισχυριζονται οτι ετσι κι αλλιως δεν θελανε (δεν μιλαω για εσενα,αλλα γενικα!) Ειλικρινα ευελπιστω να μην το πιστευεις αυτο,γιατι το να μην σε απασχολει το μορφωτικο (...αρα και πολιτιστικο και κοινωνικο) επιπεδο της χωρας σου,απλα και μονο επειδη δεν συμμετεχεις σε αυτο,δεν ειναι και ιδιαιτερα θετικο... Τελος,γενικα να αναφερω οτι ,πρωτον,τουλαχιστον εγω δεν υπαρχει περιπτωση να σε παρεξηγησω ή να μαλωσω μαζι σου!Συζητηση κανουμε,οπως κανω καθημερινα με τους φιλους μου!Οπως ειπες,"δεν εχουμε να μοιρασουμε και τιποτα". Κατα δευτερον,ταυτιζομαι με την αποψη του BestMan.Τα ελληνικα πανεπιστημια πασχουν σε θεματα οργανωσης (ισως και ενδιαφεροντος και απο τις δυο πλευρες -φοιτητες-καθηγητες) Το να μην κανω μαθημα τις τελευταιες δυο μερες στη σχολη μου επειδη εχει μετατραπει σε club ( :X :mad: ) οσο να 'ναι με στεναχωρει.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ουτε οι καθηγητες,ουτε οι φοιτητες δεν εχουν υψηλο επιπεδο γνωσεων και μορφωσης... opos eipa kai se perasmeno post mou sto xeri sas einai paidia na tin allaksete tin katastasi, ego teleiosa. tora gia to an me noiazei gia to ti isxiei, nai me noiazei kai me thlibei pistepseme para polli alla otan blepeis oti eisai i meiopsifia kai oti oi alloi apla adiaforoun kai milao eidika gia atoma poy exoun amesi epafi me to periballon kai to antikeimeno e ti na peis. ego apla leo giati na kathomai na skao??? poio diladi to noima giati sto telos ksereis pas na peis to sosto kai se lene apopano kai mlk kai pisteuo oti se olous exei tixei. kai ta klassika paradeigmata einai kathe fora poy exoume epetious pou i tv paei ka rotaei diafora atoma ti einai auto ti einai ekeino kai to allo. den ksero ean kanoun plaka alla pragmatika i apantiseis einai gia na trabas ta mallia sou kai meta miame kai gia egkiklopediki kai sfairiki morfosi panepistimion. ean einai dinaton. kala gia ta atoma pou anaferes pou pane ekso me tetoies dikaiologies apla na sou po oti ean kanoun to lathos kai pane se kapoio kalo panepistimio ean exoun kapoies tipseis gia ta lefta poy trone to polli ston trito xrono apano ta exoun paratisei kai kanoun ta gkarsonia stin ellada, gia tous allou apla to paizoun meta apo xronia kai kala epixeirimaties (eixa kollito pou to paratise to panepistimio epeidi apla itan skrapas kai stin ellada alla kai ekso kai pantreutike italida kai anoikse ena magazi pou magazi mono den itan kai serbire ntolmadakia kai tsipouro :lol: :lol: :lol: parenthesi ta ntolmadakia tou ta eftiaxne i mana tou poy akoma nomize oti o gios tis spoudazei kai tou estelne ta klassika demata me fagito apo ellada) gia tous allous apla pane se ena panepistimio pou den to kserei oute i mana tou kai apla pernoun ena xarti gia na lene oti kati eimaste kai emeis (na pas bolognia i sto 3o panepistimio tis romis pou einai ton katholikon na deis ti ginetai. o kakos o xamos apo tetoia atoma eidika ellinares) opos eipa kai se perasmeno post mou kane mia apli ereuna rota kai eimai sigouros oti tha ekplageis apo auta pou tha akouseis kai tha deis, alla rota kala atoma pou empisteuese kai se empisteuontai. kai bebaia den prokeite na tsakotho me kanena kai eksallou opos eipes kai eipa kai ego den exo me kanena na moiraso tipota, apli sizitisi kanoume an kai kati mou leei oti an tin kaname apo konta kapoia aimata tha anaban :p . eimaste opos kai na to kanoume klassikoi ellines dld isxirognomones stin pleiopsifia mas kai se arketa themata anipoxoritoi. :cool: Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Εχουν βγει χιλιαδες αποφοιτοι και απο Αγγλια και απο κολλεγια και δεν πρεπει να τους καταδικαζουμε.Καθε ανθρωπος και στο χειροτερο αει να σπουδαζει αφου το τελειωσε ειναι αξιος.αν ειναι καλος στον τομεα του ειναι αλλο ζητημα. se olo to post sou simfono ektos apo auto to kommati pou to theoro kai to simantikotero gia mena. ean esi pas se ena giatro kai se eksetasi kai sou kanei zimia ti tha peis meta?? oti o giatros einai aksios pou teleiose tin sxoli tou alla o kakomoiris isteri ston tomea tou??? emena agapite file mou etixe me ton ksaderfo mou pou spoudase iatriki se ena panepistimio (o theos na to kanei) kai teleiose stin boulgaria. to apotelesma piga na kano ena aplo sfragisma kai oxi mono pethana ston pono alla meta apo akribos 2 bgomades to masousa to sfragisma kai to donti mou itan xalia kai eixa pristei. ara loipon ego auta ta atoma oxi apla den ta dikaiologo alla pisteuo oti me to pou patousan stin ellada den tha eprepe kan na tous dinoun adeia eksaskiseos epaggelmatos poso mallon na ta afinoun na kikloforoun eleythera paramifiazontas ton kathe tixonta. fantasou dld na pas se kapoion oikonomologo na sou kanei tin forologiki sou dilosi kai exei teleiosei ena panepistimio i mia sxoli tis plakas kai ekei poy esi tha pas gematos xara mpas kai glitoseis kana europoulo na pas kai filaki sto telos. den nomizo na to thelei kanenas mas auto giati meta to atomo auto kanei kai zimia ston xoro sto sinolo tou pisteuo. Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Dakar: Επειδή ακριβώς έχω γνωστούς σε διάφορες χώρες βλέπω ότι ΕΛΑΧΙΣΤΑ πανεπιστήμια είναι ισάξια σε ύλη και δυσκολία θεμάτων με κάποια αντίστοιχα ελληνικά!Το γιατί....αυτό είναι άλλο θέμα! Για τις περιπτώσεις.............από την στιγμή που δεν τα έχεις ζήσει ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ....μην τα δίνεις τόση βάση!Τα περισσότερα είναι μπούρδες και σου είπα το λόγο που γίνονται αυτά!ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αλλά είναι σε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ από αυτό που μας περιγράφεις!Άσε και που για την νομική που λες....στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχω πολλούς γνωστούς και γνωστές και επιβεβαιώνουν αυτά που λέω! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dakar Δημ. April 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2005 Θα ξεκινήσω πρωτα απο όλα δίνοντας σου συγχαρητήρια για την πορεία και την προσπάθεια σου. Παρόλα αυτα, γι' αυτα που έγραψες θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεσαι... Αν ένα πραγμα που έμαθε το Ελληνικο Πανεπιστήμιο στα ούτε δύο χρόνια που βρίσκομαι σε αυτο είναι το εξης: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην κρίνεις έναν ανθρωπο απο την εξωτερική του εμφάνιση. Ναι, ο τελευταίος ΚΑΦΡΟΣ του κόσμου είναι ικανος για το καλύτερο και εχω πάρα πολλά παραδείγματα που το τεκμηρώνουν. Παμε τώρα για το ποιοι περνάνε και περνούσαν... Δυο χρόνια στις πανελλαδικές ξεσκίστηκα. Ναι, διαβασα γιατι ήθελα να σπουδάσω κατι πραγματικά πολύ και το πέτυχα. ΟΚ, παραλίγο να μην είχα μπει στη πρωτη μου επιλογή αλλα θα έμπαινα σίγουρα στη δευτερη. Και δεν συνέβη αυτο το πράγμα μονο σε μένα. Όποιον γνωστό είχα στο σχολείο που ήξερα απο πρώτο χέρι την προσπάθεια του, αυτη ανταμοίφθηκε στο 100%(άντε 90%). Αυτοι που διαβασανε μπήκανε στις πρωτες 2-3 επιλογές, αυτοι που εκαναν πως διαβαζανε μπήκαν σε ένα ΤΕΙ και ηταν ευχαριστημένοι (όσοι είχαν συνείδηση της προσπάθειας τους) και υπήρχαν και αυτοι που προσπάθησαν μόνο για τον τύπο και στο τέλος ήταν "παραπονεμένοι". Υπήρχε τέλος και η κατηγορία μερικών πραγματικά αδικημένων, αν θες (όσο απανθρωπο και αν ακουγεται) των οποίων οι προσπάθειες δεν ανταμοίφθηκαν. Ήταν όμως σίγουρα η μειοψηφία. Παμε τώρα και στον μύθο των "τυφλών δημοσίων υπαλλήλων του κ*λου που διορθώνουν τα γραπτά μας". Έδωσα συνολικά 18 μαθήματα σε δύο χρόνια και σε κανενα μάθημα οι δύο βαθμολογητές δεν είχαν διαφορα πάνω απο 0,4 του βαθμού. Απο μαθηματικά ως εκθεση... Και με την εξαίρεση την έκθεσης ο βαθμός που έπαιρνα ήταν αυτος ακριβώς που υπολόγιζα, με ακριβεια δεκάτου. Και για τα "παπαγαλάκια" τώρα... 350 σελίδες ιστορία τις έμαθα νερο, απ' έξω. Ήμουν ο κακός "παπαγάλος" που όλοι μισούσαν. Παρόλα αυτα, με την παπαγαλία πήρα 10 απο τους 20 βαθμούς (ερωτήσεις θεωρίας)... Απο εκει και πέρα τους υπόλοιπους 10 τους πήρα γιατι απάντησα σωστα ορισμένες ερμηνευτικές ερωτήσεις στις οποιες αν πιστεύεις οτι με βοήθησε η παπαγαλία τότε νομίζω οτι κάνεις μεγάλο λάθος. Και αν εγω έμαθα 350 σελιδες νερο, εγω αυτο το λέω θέληση. Ας τις μάθαινες και εσυ, και οποιοσδήποτε άλλος. Η μήπως στα μαθηματικά, στη φυσική η στα αρχαία κατεύθυνσης η παπαγαλία είναι αυτο που σε ξεχωρίζει; Για το ζήτημα τώρα του εξωτερικου... Ξαδερφος μου όλα τα χρόνια στο σχολείο σημαιοφόρος. Δίνει πριν 5-6 χρόνια πανελλαδικές με τις Δέσμες. Θέλει αποκλειστικά και μόνο Νομική. Δίνει την πρώτη φορα, δεν πιάνει καμμία, δεν κρατάει κανενα μάθημα. Δευτερη φορά τα ίδια. Τρίτη φορα τα ίδια. Πηγαίνει στην Ιταλία και επι 2 χρόνια ξεσπαθώνει για το άχρηστο σύστημα των πανελληνίων και για τα απαράδεκτα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα πάντα άριστα στην Ιταλία, όλα άχρηστα εδώ. Την τρίτη χρονία δίνει κατατακτήριες και βγαίνει τρίτος. Επιλέγει Νομική Θεσσαλονίκης και τωρα είναι ένας ευτυχισμένος φοιτητής. Ξέρετε τι μου λέει τώρα;; "Ε να μωρε, ήμουν μες στη καλή χαρά και δεν διάβαζα σοβαρά στις Πανελλαδικές". Πήγε έξω και σοβάρεψε... Με γεια του και χαρά του! Παμε και στην απαξίωση του Ελληνικού πανεπιστημίου. Φίλε μου, στη σχολή μου μπαίνουν 500 άτομα, δεν χωράμε πουθενα. Υπάρχουν άτομα και άτομα, αδιάφοροι και ενδιαφερόμενοι. Χαμός, χώρος για εργαστήρια σχεδόν ανύπαρκτος, αρκετοί καθηγητές απαράδεκτοι, βιβλία πολλές φορές άσχημα. Επιμένω όμως και σπουδάζω. Και μαζί που ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι φοιτητές που ούτε αδιάφοροι είναι ούτε αιώνιοι. Και μαθαίνουμε, και συνεργαζόμαστε με τους καθηγητές μας, και μας αρέσει αυτο που κάνουμε, και είμαστε περήφανοι που φοιτούμε στις σχολές μας. Αν δεν το πιστεύεις, δεν ξέρω τι άλλο να πω! :) ΥΓ. Α, και αν καμμια πάρει το ίδιο πρυχίο με μένα με "βίζιτες" όπως λές, τότε επίσης μπράβο της! Ότι μπορεί ο καθένας χρησιμοποιεί! Σε τίποτα όμως αυτο δεν μειώνει τη δικη μου προσπάθεια και το δικό μου πτυχίο. Αλλος ο δικός της τομέας, άλλος ο δικός μου! ;) :D kai omos file tha meiosei sto elaxisto kai tin prospatheia tin diki sou kathos kai olon oson itan mazi sou alla kai to ptixio sou giati polloi apla tha antagonizeste me isous orous stin agora kai oti exeis esi tha exei kai auti panta apo thema ptixion. an diladi einai ston idio tomea me esena kai akoma kai stin idia taksi ti nomizeis oti tha pei o ekastote epixeirimatias pou tha exei protopaei eidi to allo atomo. ox akoma ena stournari giati na min ksexnas pote sou kai auto tha to deis kai otan bgeis ean den exeis bgei akoma stin agora ergasia oti me ta ksera kaigontai panta kai ta xlora. kai min ksexnas pote oti i elladitsa einai mia para polli mikri agora kai enas epixeirimatias mporei na mathei ta pana gia sena ean endiaferthei kai rotisei alla ean exei eidi parei atomo apo ton tomea sou kai tin taksi sou kai tou bgei skarto tha paraminei se auto kai tha se aporipsi. kai mia mikri parenthesi ean esi bgaleis as poume 7 ta atoma me ta alla mesa tha bgaloun 9 toulaxiston se mia megali pleiopsifia. :( ante meta esi na apodeikseis oti den eisai o allos ;) i dikaiologia tou oti mesa exei o kathenas gia na to parei to xarti lipamai alla den tin simerizomai giati ean einai etsi tote giati na min bgoume oloi mazi sto klari na teleionei i ipothesi pou kai pio eukola tha mas erthei alla kai bolika :lol: :lol: Παράθεση am i an alien or just crazy?????? :p :alien: :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts