Jump to content

Help! Προβλημα με Cd - Dvd Rec

laz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω και λιγες ημερες, και ενω δεν εχω αλλαξει τιποτα στο pc, οταν γραφω cd με nero σε οτιδηποτε ταχυτητα, πεφτει το buffer και του recorder και του pc και κανει περιπου 9 λεπτα να το γραψει...

Στο creator απο την αρχη του recording μου κανει reduce την ταχυτητα, και οταν παω να γραψω dvd πανω απο 2x το καιει...

Υπαρχει κατι πιο εκνευριστικο???

---> εχω original xp και antivirus mcafee, sp2, ολα τα update των windows, δεν εχω ιους, και το pc ειναι p4 2.8 ht, με geforce 5500, mother intel, 512 ram, cdr teac 52x, dvdr lg 8x, κπλ..

Ολα αυτα τα κανει και στα 2 recorder, οποτε δεν φταινε τα recorder....

( εχω δοκιμασει οτι μπορεις να φανταστεις, αλλα δεχομαι οποια ιδεα!!! )

HELP!!!!!!! :(

OteNet 2048, SE p900, Nokia 9500, UsRobotics 9108

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που προκαλεί τέτοια συμπτώματα είναι να έχει ρυθμιστεί το cdr/dvdr σε PIO (ή multi-word DMA) mode. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο του και μπορείς να το δεις στο: Control Panel --> System --> Hardware --> Device Manager --> IDE ATA/ATAPI Controllers. Διαλέγεις τον controller και με δεξί κλικ --> Properties --> Advanced Settings βλέπεις την ρύθμιση. Κανονικά πρέπει να είναι σε κάποιο Ultra DMA Mode (π.χ. 4). Αν βλέπεις PIO Mode ή Multi-Word DMA Mode, μία λύση είναι να διαλέξεις τον controller στο Device Manager και με δεξί κλικ --> Uninstall να τον απεγκαταστήσεις. Στο restart, αν όλα πάνε καλά, το λειτουργικό θα τον ξαναβρεί, θα τον εγκαταστήσει πάλι, αυτή τη φορά ρυθμισμένο σε Ultra DMA Mode.

Αυτό που έγραψα είναι για cdr/dvdr drives. Για σκληρό δίσκο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις αν ο δίσκος φαίνεται σωστά στο BIOS. Πολλές φορές όταν δεν έχει γίνει σωστή ρύθμιση τα windows βλέπουν μεν τον δίσκο, σε PIO Mode όμως. Αυτό συμβαίνει π.χ. όταν στο BIOS η αντίστοιχη ρύθμιση είναι στο None και όχι στο Auto-Detect. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις σε άλλη θέση τον δίσκο, π.χ. στο secondary IDE channel, αλλάζοντας φυσικά jumpers (αν χρειάζεται) και το boot sequence.

Επιδή έχω και 'γω το ίδιο πρόβλημα και έχω στις επιλογές:

Ultra DMA 2- Ultra33

Ultra DMA 1

Ultra DMA 0

Τι να επιλέξω από 'λα αυτά?

:D Βρηκα λυση παιδια, μετα απο μηνες! Οποιος εχει το ιδιο προβλημα ( bug των xp, θα παρω Mac να ησυχασω... ) ας ακολουθησει τις οδηγιες......

( εχω ελληνικα xp )

1. Διαχειριση συσκευων απο το My Computer

2. Ελεγκτες IDE / Atapi

3. δευτερευων διαυλος IDE / δεξι κλικ

4. καταργηση εγκαταστασης ( uninstal )

5. μετα απο λιγα δευτερολεπτα, παταμε επανω στο "ελεγκτες IDE / Atapi"

δεξι κλικ, και "ανιχνευση για αλλαγες υλικου"

θα βρει τον controller, και οταν κανει το install, βαλτε dma mode 2....

Ουτε restart δεν θελει...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

pythagora μαλλον πρεπει να βαλεις dma 2

**** Να ευχαριστησω πολυ τον Κωστα ( ξερει αυτος ) και τον χρηστη που μου εδωσε την ιδεα, mcde! ... Bless You!

OteNet 2048, SE p900, Nokia 9500, UsRobotics 9108

υπαρχει και ενας αλλος τροπος¨

να παρετε καλωδια ATA133 οταν τα πηρα πριν κανα δυο χρονια ειδα τεραστεια διαφορα βεβαια τωρα τα δινουν σαν βασικο αλλα τοτε δεν υπηρχαν

Συμβαινει συχνα παντως ειδικοτερα αν κανεις Ripping DVD και σου βγαλει σφαλμα λογω πχ. γρατζουνιας!!Οποτε καλο ειναι μετα απο τετοιο προβλημα να ελεγχουμε τις ταχυτητες μεταφορας δεδομενων για να μην καψουμε τζαμπα κανενα CD-DVD!!!

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

υπαρχει και ενας αλλος τροπος¨

να παρετε καλωδια ATA133 οταν τα πηρα πριν κανα δυο χρονια ειδα τεραστεια διαφορα βεβαια τωρα τα δινουν σαν βασικο αλλα τοτε δεν υπηρχαν

Υπάρχουν 40άρια καλώδια IDE που υποστηρίζουν μέχρι ΑΤΑ33 και 80άρια που υποστηρίζουν μέχρι ΑΤΑ133. Το πρόβλημα όμως που αντιμετώπισε ο laz μπορεί να εμφανιστεί και με τους δύο τύπους καλωδίων.