Jump to content

Αναβαθμιση PC

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα.Εχω ενα pc και αντι να παρω καινουργιο σκεφτομαι να αναβαθμισω το υπαρχoν χωρις να ξοδεψω και μια περιουσια.Θα σας δωσω την υπαρχουσα συσταση για να μου προτεινετε τι θα πρεπει να αλλαχθει και ποσο περιπου θα κοστισει..Εχουμε και λεμε...

CPU:Intel P4 1.9GHz

MoBo:Asus P4B266-C

HDD:1xWestern Digital 120GB,1xMaxtor 40GB

RAM:2x256 (Samsung-Nanya)

Καρτα γραφικων:Nvidia FX-5600XT 128MB

DVD-ROM:Samung

CD-RW:Plextor

Τι αλλο?Βασικα παω για CPU και ειμαι κατα 80% κατασταλαγμενος σε καποιον 64bit AMD.Εαν αλλαξω CPU αλλαζει και η μητρικη.Γενικα θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να αλλαξω και ποσο θα κοστιζει καθως και εαν με την οποιαδηποτε αλλαγη τα "θαλασσωνει" μετα καποιο απο τα αλλα parts του pc

υ.γ:Θα βαλω και DVD-RW :p

Και γιατι να τον αναβαθμισεις? Μπορεις να βρεις εναν P4 στα 2,4 και να κανεις την δουλεια σου μια χαρα.

Γνωμη μου ειναι να μην κανεις αναβαθμιση ακομα.

Αν ομως θελεις, παω πασο.

ΥΓ: Πηγαινε http://www.plaisio.gr και http://www.e-shop.gr και δες τιμες

Ολες οι συσκευες που εχεις θα λειτουργουν μια χαρα αν βαλεις AMD64.Θες ομως μητρικη με AGP.

Να μην κανω για ποιο λογο? :) Ρωταω επειδη ψαχνωμαι...

Πιστευω οτι ειναι νωρις ακομα να παρεις 64bit. Κατσε να βγουν τα Windows, θα βγουν καινουργια προιοντα και θα πεσουν οι τιμες των σημερινων.

Αν θες, οπως λες για παιχνιδια, θα πρεπει να αλλαξεις και καρτα γραφικων.

Δεν τραβαει πολυ φανταζομαι η δικαι σου.

Εκανα μια συνθεση ετσι προχειρη καπως.Μου βγαινει 1200€ περιπου με τα ακολουθα

CPU:Amd Athlon 64 3500+(Socket 939)

RAM:2x512 Twinmos (400MHz)

Mobo:Asus A8V Deluxe (WiFi 11g)

HDD:Western Digital 200GB (θα παρω και απ'αυτον που εχω τωρα τα 120 και ετσι θα εχω 320GB)

Καρτα Γραφικων:ATI OEM Radeon 9600 Pro 256MB

κλπ κλπ.Αυτα ειναι τα βασικα.Πως το βλεπετε?

Καλή εώς πολύ καλή είναι αλλά η κάρτα είναι το πιο αδύναμο σημείο. Καλύτερα να δείς για κάτι σε 6600 ή x700.

Εκανα μια συνθεση ετσι προχειρη καπως.Μου βγαινει 1200€ περιπου με τα ακολουθα

CPU:Amd Athlon 64 3500+(Socket 939)

RAM:2x512 Twinmos (400MHz)

Mobo:Asus A8V Deluxe (WiFi 11g)

HDD:Western Digital 200GB (θα παρω και απ'αυτον που εχω τωρα τα 120 και ετσι θα εχω 320GB)

Καρτα Γραφικων:ATI OEM Radeon 9600 Pro 256MB

κλπ κλπ.Αυτα ειναι τα βασικα.Πως το βλεπετε?

Αυτό δεν είναι αναβάθμιση! Αυτό είναι αγορά καινούργιου πσ χωρίς το case :D

Πάντως συμφωνώ με τον φίλο που λέει να βάλεις έναν 2,4 , αν και ίσως θα μπορούσες να βάλεις και πιο ισχυρό αρκεί να μην ξεφεύγει στα λεφτά και να το σηκώνει η μητρική.

Αν θες κάτι καινούργιο όμως κοντά στα 1300-1500 πάρε 64bit (athlon για games), με κάρτα PCIe ή αν θες κάτι του στυλ NVIDIA με τεχνολογία SLI (νομίζω) όπου υποστηρίζονται 2 κάρτες γραφικών ίδιες, με πολύ καλή motherboard...ίσως το πιο σημαντικό για μένα.

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

• 2 weeks later...
Λοιπον...Θα παρω νεο pc και θα δαπανησω εως 1800€.Δεν θελω παραπανω.Μιλαμε παντα για ολα τα parts.Τα σιγουρα ειναι CPU-AMD Athlon 64 3500+,2x512MB Twinmos ram,οθονη LG TFT 17 ή 19 ιντσων.Θα ηθελα ωστοσω να μου προτεινετε μια πληρη συνθεση η/υ που να μην ξεπερνα τα 1800€ και να ειναι οσο το δυνατον καλος.Ευχαριστω :)

Εφτιαξα και παλι με λιγο προσοχη 2 συνθεσεις οι οποιες ειναι υποψηφιες προς αγορα..Ξεκιναμε:

• Συνθεση 1-AMD

CPU:Amd Athlon 64 3800+
    RAM:2x1024 Twinmos
    MoBo:Gigabyte GA-K8N Ultra SLI 939
    Graphics:ATI Radeon 9600 Pro 256MB (παραμενω εκει)
    HDD:Western Digital 160GB
    DVD-ROM:LG GDR-8163B
    DVD-RW:Nec ND-3520A
    Οθονη:LG TFT 17'

αυτα ειναι τα βασικα.Το παραπανω πακετο κοστιζει μαζι με κουτια και κατι αλλα ψιλολογια 1749€.Υπαρχει και η εναλλακτικη να βαλω 1x1024 και LG TFT 19' με κοστος συνολικο 1650€.Παμε και στη 2η συνθεση.. :)

• Συνθεση 2 Pentium 4(64bit)

CPU:Intel P4 Prescott M2 640-3.2Ghz-LGA775
    Ram:2x1024 Twinmos
    MoBo:Asus P5GDC Deluxe
    Graphics:ATI Radeon 9600 PRO 256MB
    HDD:Western Digital 160GB
    DVD-ROM:LG GDR-8163B
    DVD-RW:NEC ND-3520A
    Οθονη:LG TFT 17'

Αυτο το πακετο μαζι με κουτι και αλλα ψιλολογια παει στα 1659€.Υπαρχει και η εναλλακτικη να βαλω 1x1024 ram και 19' TFT LG με συνολικο κοστος 1561€ (ή 1485€ με 1x1024 ram και 17' οθονη TFT LG)

Τι λετε??Ποια να προτιμησω?? :worry:

Την πρώτη σύνθεση φυσικά. Για τα λεφτά που δίνεις ο Pentium είναι πέταγμα χρημάτων (ναι ακόμα και ο 64bit Pentium είναι πίσω απο τους αντίστοιχους Athlon64).