Jump to content

Xiaomi redmi 4 prime/pro vs Lenovo zuk z2

madalx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα τη γνώμη/βοήθειά σας στην επιλογή ανάμεσα στα 2 αυτά κινητά. Ουσιαστικά αυτό που δεν μπορώ να κρίνω μόνος, διότι δεν έχω την τεχνογνωσία αλλά ούτε εμπειρία απο πολλές συσκευές όπως κάποιοι απο εσάς εδώ, είναι το τι ειναι κυριότερο; Το ένα έχει 3GB ram ενώ το άλλο 4. Επίσης όπως το ένα έχει 8κορο επεξεργαστή ενώ το άλλο 4κορο. Άλλο σημαντικό η μπαταρία. 4100 έναντι 3500.

Η χρήση είναι κανα messaging app κατά τη διάρκεια της ημέρας και ελάχιστο παιχνίδι το βράδυ (αυτη την περίοδο πχ DC legends που είναι το άτιμο πολύ βαρύ). Αυτά σας τα λέω για να κρίνετε σε ποιο χαρακτηριστικό πρέπει να πέσει η προσοχή. Μπορεί πχ να μου πείτε οτι αφου δεν το λιώνεις στη χρήση η μπαταρια δεν θα σου κανει μεγάλη διαφορά το 4100 σε σχέση με το 3500 αλλά πχ αν θες να παίζεις παιχνίδια που ίσως είναι βαριά ο snap 820 παρότι 4κορος σε σχέση με τον 625 έχει μεγάλη διαφορά. Θα το εκτιμούσα δλδ όποιος έχει γνώμη να δικαιολογήσει και γιατί διαλέγει αυτό που διαλέγει για να καταλάβω.

Επίσης το Lenovo zuk z2 pro σε σχέση με το απλό έχει αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή. Είδα ότι έχει την 800αρα μπάντα που έχω καταλάβει οτι είναι μεγάλο θέμα. Έχει αν κατάλαβα καλύτερη οθόνη αλλά έχει και μου έκανε εντύπωση αυτό ακόμη μικρότερη μπαταρία 3100. Ποια η γνώμη και για αυτο σε σχεση με το απλό Zuk z2;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

ΥΓ: α και κάτι ακόμη. Έχω καταλάβει οτι γενικά η Xiaomi είναι πάρα πολύ ενεργή όσο αφορά το λειτουργικό και βελτιώσεις και bag fixing και και και. Διαβάζω δλδ πχ μέχρι ότι ψάχνουν να δουν αν ξεκλειδώνει η 800αρα μπαντα με software πείραγμα. Για τη Lenovo δεν γνωρίζω τι παίζει...

Edited by madalx

To Ζuk overall σα specs, είναι καλύτερο από το Xiaomi... Καλύτερο CPU, περισσότερη RAM... Tώρα σε εμπειρία χρήσης τι διαφορά θα καταλάβεις, πάει ανάλογα με τις ανάγκες σου και με τη χρήση που εσύ κάνεις... Ισχυρό είναι και το Redmi 4 Prime, αλλά το Zuk είναι ισχυρότερο... Αυτό όσον αφορά specs...

Το μεγάλο θέμα με το Zuk είναι η υποστήριξη που αγνοώ αν έχει, πράγμα το οποίο επηρεάζει και το future proof της συσκευής... Προσωπικά έχω πάρει το Xiaomi και πραγματικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος... Το κινητό είναι άριστο... Ωστόσο το Zuk στην τιμή που παίζει πλέον σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις αν θες κάτι οικονομικό και δυνατό...

Περίμενε μήπως σου απαντήσει κάποιος κάτοχος Zuk ή ρώτα στο thread του τι παίζει με roms/αναβαθμίσεις για να σχηματίσεις καλύτερη άποψη πριν την επιλογή σου... ;)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Παρότι τετράκορος δηλαδή ο 820 είναι πιο ισχυρός απο τον οκτακορο 625; Απο κατανάλωση οι 2 τους; Έχεις άποψη;

Όντως η Xiaomi έχω δει οτι έχει τρελό support και πραγματικα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Απλά με προβλημάτισε όταν ανακάλυψα το Zuk οτι είναι σχεδόν ίδια λεφτά και φαίνεται σαν specs να είναι καλύτερο. Βέβαια για να πω την αλήθεια μου προσωπικά δε νομίζω οτι θα καταλάβαινα διαφορά με τη χρήση που κάνω. Πιο πολύ το πήγα με την έννοια οτι το Zuk θα "αντέξει" περισσότερο πριν χρειαστεί να πάρω κάτι πιο δυνατό. Δεν αλλάζω κινητό συχνά.

Εδώ ο 625 είναι πιο αδύναμος από το 650 εννοείται ότι δεν πιάνει μία μπροστά στον 820 και την κάρτα γραφικών του.

Όσο για τους πυρήνες είναι σαν να μου λες ότι ένα εξακύλινδρο μοτέρ με 200ps είναι καλύτερο από ένα τετρακύλινδρο με 360ps...

Εδώ ο 625 είναι πιο αδύναμος από το 650 εννοείται ότι δεν πιάνει μία μπροστά στον 820 και την κάρτα γραφικών του.

Όσο για τους πυρήνες είναι σαν να μου λες ότι ένα εξακύλινδρο μοτέρ με 200ps είναι καλύτερο από ένα τετρακύλινδρο με 360ps...

Σωστό το παράδειγμα σου, αλλά εδώ μιλάμε για multitasking πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ααααααν το λειτουργικό και οι εφαρμογές είναι καλά γραμμένα τότε ενα 8κορο κινητό με ίσως χαμηλότερο χρονισμό μπορεί να είναι καλύτερο απο ένα 4κορο με ψηλότερο χρονισμό. Αυτή είναι η γνώση που μου λείπει και ζητάω τη γνώμη σας απο άποψη εμπειρίας. Γιατί κακά τα ψέματα δεν νομίζω ότι αξιοποιείται πραγματικά το multitasking όπως δεν γίνεται και στους υπολογιστες. Άρα κι εγώ υποθέτω οτι καλύτερα ψηλότερος χρονισμός και λιγότερα cores. Απλά ήθελα να το βεβαιώσω και απο ανθρώπους που το έχουν δει στην πράξη σε κινητά στα χέρια τους.

δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο, είτε σε single core είτε σε multi core

https://browser.primatelabs.com/v4/cpu/1978848

https://browser.primatelabs.com/v4/cpu/1847098

Παρότι τετράκορος δηλαδή ο 820 είναι πιο ισχυρός απο τον οκτακορο 625; Απο κατανάλωση οι 2 τους; Έχεις άποψη;

.

Για την αυτονομία του Zuk δεν ξέρω, πάντως αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο δε θα σε απογοητεύσει σίγουρα το Redmi 4, είναι η αυτονομία του... ;)

Και μια ωραία προσφορά που βρήκα στο Kimovil....

ZUK 2 λευκό από το Banggood,με κουπόνι από το Kimovil,στα 154 ευρά !!!! :X:X:X

Και μια ωραία προσφορά που βρήκα στο Kimovil....

ZUK 2 λευκό από το Banggood,με κουπόνι από το Kimovil,στα 154 ευρά !!!! :X:X:X

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά έλα που δε μου αρέσουν με τίποτα τα λευκά κινητά... κολλημα το ξερω αλλά... :lol: :p

Edited by madalx

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά έλα που δε μου αρέσουν με τίποτα τα λευκά κινητά... κολλημα το ξερω αλλά... :lol: :p

Σε λευκό μια συσκευή μπορεί να δείχνει εξαιρετικά όμορφη άμα είναι καλά σχεδιασμένη και με ωραίες αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους... Το ZUK δεν το έχω δει ποτέ από κοντά, απλά λέω ότι υπάρχουν συσκευές σε λευκό που δεν συγκρίνονται με άλλα χρώματα... Αν και γούστα είναι αυτά οκ!