Jump to content

partitioning


ginalovu
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ηθελα να μου προτεινετε τα καλυτερα παρογραμματα για κοψω τον σκληρο μου καθως και τεχνικες για καλυτερη αποδοση του συστηματος, μεσω του partition φυσικα.
Link to comment
Share on other sites

Λειτουργικό??? Φαντάζομαι windows γιατί αν ήταν linux προφανώς θα ήξερες τι να κάνεις (οι διανομές linux γενικά έχουν πολύ καλό help σε βασικά θέματα partitioning).

Εγώ χρησιμοποιώ το partition magic 8 και δεν έχω πρόβλημα. Δεν το συνιστώ αν πρόκειται να βάλεις και linux στο pc σου. Τα κάνει σαλάτα όπως και σχεδόν όλα τα προγράμματα αυτού του είδους.

fdisk (όχι της ms, το άλλο) είναι μια καλή αλλά όχι πολύ φιλική λύση.

Τώρα όσο αφορά το δεύτερο, σηκώνει πολύ συζήτηση με το άν κάνοντας 2 ή 3 partitions στο δίσκο βελτιώνεις την απόδοση του συστήματος σου. Το καλύτερό πάντως είναι να έχει 2 δίσκους. Εγώ πάντως δεν έχω δει καμία φοβερή βελτίωση συνυπολογίζοντας ότι στην ουσία δουλεύεις στον ίδιο δίσκο, μόνο καλύτερη ταξινόμηση στα αρχεία μπορείς να κάνεις.

Α, κατέβασε το Hiren's Boot CD που έχει αρκετά tools για partitioning. (Καλά τι έχω πάθει;;;; Σε όλους αυτό προτείνω -ασπιρίνη το έχω κάνει χεχεχε :w00t: :alien: )

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται να εγκαταστήσεις windows xp σε άδειο δίσκο σε κάποιο μηχάνημα, μπορείς να φτιάξεις το partition από το setup του λειτουργικού.

Μέσα από το λειτουργικό μπορείς να φτιάξεις νέα partitions ή να διαγράψεις υπάρχοντα και να τους κάνεις format από το Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον... ημουν λιγο βιαστικος το μεσημερι οταν ποσταρα. Ναι, θελω να εγκαταστησω και 2ο λειτουργικο στο pc μου (linux). σε αυτο θα βοηθησει το utility των windows? Οσον αφορα το θεμα της αποδοσης, εγω πιστευω οτι θα υπαρχει καποια μικρη εστω διαφορα διοτι δεν θα γινεται τοσο πολυ μπαχαλο και ανακατεμα ιδιαιτερα με τα μεγαλα αρχεια στο σκληρο.
Link to comment
Share on other sites

partition magic 8 RULEZZZZZZZZZZZ

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

 

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Link to comment
Share on other sites

Κατηγορηματικά όχι, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το utility για partiotioning που έρχεται με τη διανομή linux και καλύτερα να εγκαταστήσεις πρώτα τα win και μετά το linux. To partition magic είναι μια χαρά πρόγραμμα αλλά όχι για linux.

Προσωπικά κάθε φορά που έφταχνα τα αναγκαία λινουξ partitions για να εγκαταστήσω gentoo μετά από καμια 30αριά mount στο πρώτο τσεκ που έκανε το λινουξ κατέστρεφε και το partition!!!! (είχα κάνει το gentoo εγκατάσταση 3 φορές δλδ έφαγα 2 βδομάδες με το κωλοπρόγραμμα Pm8)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Pisteyo ine to poio eykolo programa partition magic 8 .Den kanis partition gia linux,aplos megalonis ton eleythero choro sou kai eki egathistas to linux kai ftiachni mono tou oti chriazete.Den tiraniese 2 ebdomades den ixeres den rotages. :cool:

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

 

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...