Jump to content

Antivirus και γιατι βγαινουν ιοι?

babis
 Κοινοποίηση

Antivirus - virus  

18 members have voted

1. 1. Antivirus - virus

• Ναι - βγαινουν απο τις εταιρεις Antivirus
      10
    • Oχι - δεν βγαινουν απο τις εταιρεις Antivirus
      5
    • Δεν ξερω - Αδιαφορο.
      3

Recommended Posts

Αληθεια οι ιοι για υπολογιστες μηπως βγαινουν επιτυδες απο τις εταιριες κατασκευης προγραμματων antivirus για να πουλανε περισσοτερα προγραμματα ?

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Wirelessly posted (EricssonT39/R202)

Αρχικό μήνυμα από τον/την babis

Αληθεια οι ιοι για υπολογιστες μηπως βγαινουν επιτυδες απο τις εταιριες κατασκευης προγραμματων antivirus για να πουλανε περισσοτερα προγραμματα ?

Min leme kai oti theloume.an eihe diapistothei kati tetoio tha ginotan hamos.to antivirus mou (norton 2002) mou to edose antigrammeno enas filos mou tsampe :p kai to mcafee to eiha agorasei apo to kazaa :)

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από τον dimangelid

Wirelessly posted (EricssonT39/R202)

Min leme kai oti theloume.an eihe diapistothei kati tetoio tha ginotan hamos.to antivirus mou (norton 2002) mou to edose antigrammeno enas filos mou tsampe :p kai to mcafee to eiha agorasei apo to kazaa :)

Αυτο δεν απανταει καν στην ερωτηση μου, και ουτε σημαινει οτι εισαι νομιμος οπως τα (αγορασες). :o

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος, αλλα εχει μια λογικη οτι ισως τους φτιαχνουμε οι ιδιοι οχι μονο για να πουλανε περισσοτερο αλλα και για να δοκιμαζουν τα προγραμματα τους
http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Παιδια σε καμια περιπτοση δεν πιστευω να τους εχουνε φτιαξει οι εταιριες γιατι δεν εχει αναφερθει ποτε κατι τετιο και οι ανθρωποι που τους φτιαχνουν εχουν συληφθει απο τη αστυνομια!!

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

ειπαμε φτιαχνουν ιους, οχι ολους, φυσικα και υπαρχουν αλλοι που φτιανχουν ιους με ... :devil: προθεσεις, απλως υπαρχει η υποψια οτι και αυτοι (μεχρι ενα βαθμο βαζουν το χερακι τους)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Ειδικά μετά την τελευταία μεγάλη φασαρία που έγινε με τον blaster, έχω αρχίσει να σκέφτομαι κάτι πολύ απλό που μπορεί να συμβαίνει. Το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας που εκμεταλλευόταν αυτό το ζωύφιο ήταν γνωστό στη Microsoft πολύ νωρίς. Η οποία μάλιστα είχε ενημερώσει στο σχετικό newsletter για τη σημασία του (ήταν critical) και ήδη υπήρχε patch που διόρθωνε το πρόβλημα. Το θυμάμαι σαν να είναι τώρα γιατί τότε έπρεπε να στήσω δύο μηχανήματα με win2003 server και ήταν το πρώτο patch που έβαλα. Μετά από λίγο καιρό, έγινε χαμός με τον Blaster... οπουδήποτε και να ερχόταν η συζήτηση για υπολογιστές άκουγες ότι όλο και κάποιος την πάτησε με δαύτον...

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ, είναι ότι υπάρχουν διάφοροι που απλά διαβάζουν το newsletter της Microsoft που αναλύει τά διάφορα προβλήματα ασφαλείας και απλά φτιάχνουν ένα ζωύφιο που να εκμεταλλέυεται αυτή την κατάσταση. Δεν ανακαλύπτουν δηλαδή οι ίδιοι τις τρύπες. Απλά λειτουργούν με τη λογική ότι ελάχιστοι ασχολούνται με τέτοια θέματα και ακόμα πιο λίγοι θα περάσουν το διορθωτικό patch. Τώρα γιατί το κάνουν αυτό, δεν ξέρω, υποθέτω ότι θα νιώθουν πολύ περήφανοι με τα κατορθώματα τους, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε απλά να νιώθουν ηλίθιοι...

Παιδια λογικο ειναι και οι εταιριες των antivirus να πετανε και κανεναν πειραματικο ιο στο net το οποιο το δικο τους προγραμμα το βρισκει και των αλλων οχι..... Πρεπει να εισαι αδαης για να πιστευεις οτι ζουμε σε εναν ιδανικο κοσμο, αν ζουσαμε σε εναν τετοιο τοτε δεν θα υπηρχαν ιοι.

Αν καθισετε να το ψαξετε λιγακι (γιατι αρχισαν οι ιοι θα καταλαβετε τι παιχνιδι δις πεφτει)

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Αρχικό Μήνυμα από τον maxitis

Who really knows?

Βαθυστοχαστο... :blink:

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Εγώ πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό (όχι όλοι βέβαια) οι ιοί βγαίνουν από τις εταιρίες ή από hackers που δουλεύουν γι' αυτές. Είναι απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι ο ιός δεν έχει κέρδος για κανέναν άλλο, οπότε με εξαίρεση μερικούς παρανοϊκούς προγραμματιστές, δεν έχει κανένας άλλος λόγο να φτιάξει και να διανείμει τους ιούς εκτός από τις εταιρίες που κερδίζουν από τα antivirus προγράμματα.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι όλα τα removal tools και τα antivirus updates βγαίνουν ταυτόχρονα με τους ιούς...

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

οι τρεις απαντήσεις σίγουρα δεν καλύπτουν την απάντηση..

δε έχω όρεξη να αναλύσω πολλά.. και δεν υπάρχει λόγος...

ένα θα πω.. οι εταιρείες σίγουρα διακινούν ιούς. Και τι εννοω..

Πολλοι ιοι γράφονται για πλάκα, ως πείραμα.. ως έξυπνη ιδέα παραβίασης συστήματος.. και ναι το 99% γράφετε από "προγραμματιστές".

Οι ιοι κυκλοφορούν σε undeground πιάτσες αρκετά πριν εμφανιστούν ως μόλυσνη. Σε αυτές κυκλοφορούν και άτομα απο τις AV εταιρείες. Και φυσικά έχουν samples πριν τα εκδόσουν.

Από εκεί και μετά ξεκινάει η διακίνηση που είπα. Τα πρώτα samples πηγαίνουν σε αναλυτές που συχνά βρίσκονται και σε άλλες AV εταιρείες. Αρκετά samples δίνονται σε συλλέκτες που συχνά πληρώνουν για αυτό. Και φυσικά όλο και κάτι ξεφέυγει.. ;)

Τέλος πάντων.. πολλά είπα.. Σας κούρασα..

Μη σκάτε πάντως.. Κρατάτε συχνά backup βρείτε ένα καλό AV και φροντίστε για τα update σας.

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

:: SY1EBE ::

Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios

Εγώ πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό (όχι όλοι βέβαια) οι ιοί βγαίνουν από τις εταιρίες ή από hackers που δουλεύουν γι' αυτές. Είναι απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι ο ιός δεν έχει κέρδος για κανέναν άλλο, οπότε με εξαίρεση μερικούς παρανοϊκούς προγραμματιστές, δεν έχει κανένας άλλος λόγο να φτιάξει και να διανείμει τους ιούς εκτός από τις εταιρίες που κερδίζουν από τα antivirus προγράμματα.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι όλα τα removal tools και τα antivirus updates βγαίνουν ταυτόχρονα με τους ιούς...

Παντα και εμενα μου εκανε εντυπωση, με το που βγαινει ιος , τσουπ και το αντιδοτο.

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!