Jump to content

Κάπνισμα! Η άποψή σας;

DrGus
 Κοινοποίηση

Καπνίζετε?  

393 members have voted

1. 1. Καπνίζετε?

• Ναι, καπνίζω
      149
    • Όχι, δεν καπνίζω
      244

Recommended Posts

Βασικά είχα πάντα το εξής ερώτημα: Το κάπνισμα δεν προκαλεί τον εθισμό και βλάβες στην υγεία; Γιατί είναι το κάπνισμα νόμιμο και τα ναρκωτικά παράνομα; Τι διαφορά έχουν κάπνισμα και ναρκωτικά;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• Απαντήσεις 649
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (18 Νοέ. 2004 , 08:16)

Βασικά είχα πάντα το εξής ερώτημα: Το κάπνισμα δεν προκαλεί τον εθισμό και βλάβες στην υγεία; Γιατί είναι το κάπνισμα νόμιμο και τα ναρκωτικά παράνομα; Τι διαφορά έχουν κάπνισμα και ναρκωτικά;

... με κάποια έχει διαφορά... με άλλα όχι...

αλλά τότε να απαγορευθεί και το αλκοόλ...

εχεις δει ταινίες από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Joannita (18 Νοέ. 2004 , 17:23)

... με κάποια έχει διαφορά... με άλλα όχι...

αλλά τότε να απαγορευθεί και το αλκοόλ...

εχεις δει ταινίες από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ?

Το αλκοόλ προκαλεί εθισμό σε μικρές δόσεις; Το κάπνισμα συνήθως δεν το κάνεις περιστασιακά σαν να πίνεις π.χ. ποτό το Σαββατόβραδο ή κανά κρασάκι την Κυριακή στους συγγενείς. Ακόμα, το τσιγάρο σε κατάσταση εθισμού (δηλαδή σχεδόν στο σύνολο των καπνιστών) είναι συντριπτικά πιο συχνό (εγώ προσωπικά το θεωρώ μάστιγα), έτσι δεν είναι; Τέλος, με την ίδια λογική (της μη απαγόρευσης δηλαδή, καθώς ανέφερες την ποταπαγόρευση) επιτρέπουμε την πώληση ναρκωτικών.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

den kapnisa potes mou oute prokete na kapniso. ine aidiastiko pragma na filas mia ginaka (ego sam min kapnistis kai afti san kapnisrtia ) ine les kai fillas tasakia..

xou xou xou makria apo emena

Η Samsung έχει Πελάτες, Η Apple έχει οπαδούς !!!

Εγώ το μόνο που θέλω να εκφράσω είναι το εξής...

Γιατί πρέπει εσείς οι καπνιστές να μας κάνετε και εμάς να αναπνέουμε τον καπνό σας?

Πας για καφέ, πάσ για μάθημα, πας μια βόλτα πας σε μια ταβέρνα για να φας, πας μια βόλτα έξω βρε παιδί μου να πάρεις αέρα και ειναι λες και πήγες σε coffee shop στην Ολλανδία (για όσους ξέρουν!!!)

Ήμαρτον δηλαδή..!

Είναι τόσο αηδιαστικό να μυρίζουν τα ρούχα σου,τα μαλλιά σου, η τσάντα σου, μέχρι και το βρακί σου (συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό συμβαίνει αμα πας σε ενα club ή στα μπουζούκια) που ώρες ώρες μου έρχεται να μην κάνω τίποτα από αυτά και να μένω κλεισμένη μεσα στο σπιτι!!

ασε το άλλο...

Πρωί πρωί βρε άνθρωπε μου ...ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα μάτια, κάθονται και κάνουν τσιγάρο...

Μπλιαχ μπλιάχ μπλιάχ...

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mariel19 (19 Νοέ. 2004 , 16:11)

Εγώ το μόνο που θέλω να εκφράσω είναι το εξής...

Γιατί πρέπει εσείς οι καπνιστές να μας κάνετε και εμάς να αναπνέουμε τον καπνό σας?

Πας για καφέ, πάσ για μάθημα, πας μια βόλτα πας σε μια ταβέρνα για να φας, πας μια βόλτα έξω βρε παιδί μου να πάρεις αέρα και ειναι λες και πήγες σε coffee shop στην Ολλανδία (για όσους ξέρουν!!!)

Ήμαρτον δηλαδή..!

Είναι τόσο αηδιαστικό να μυρίζουν τα ρούχα σου,τα μαλλιά σου, η τσάντα σου, μέχρι και το βρακί σου (συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό συμβαίνει αμα πας σε ενα club ή στα μπουζούκια) που ώρες ώρες μου έρχεται να μην κάνω τίποτα από αυτά και να μένω κλεισμένη μεσα στο σπιτι!!

ασε το άλλο...

Πρωί πρωί βρε άνθρωπε μου ...ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα μάτια, κάθονται και κάνουν τσιγάρο...

Μπλιαχ μπλιάχ μπλιάχ...

Πες τα πες τα... :whistle: δυστυχως ισχυει η φασιστικη "λογικη" :ή καθεσαι και ανεχεσαι τον καπνο μου ή καθεσαι σπιτι σου.Ειδικα τωρα που εχει πιασει κρυο & μπορεις να κατσεις μονο μεσα,εχεις να επιλεξεις αναμεσα σ'αυτα τα 2... :( Επισης,να προσθεσω οτι στα...πραγματα που βρωμιζουν ειναι & τα κινητα!Χτες ενας φιλος μου με καινουριο s700 αγανακτησε οταν το ειδε μετα απο 2 ωρες σε κλειστο χωρο να σκυλοβρωμαει τσιγαριλα :whistle: :mad:

Τα πάντα μυρίζουν...

ότι εκτίθεται στην "ωραία" αυτή μυρωδιά ... βρωμάει...

Το κινητό μου εμένα που είναι και σε θήκη... φαντάσου πως μυρίζει!!

Αστα... εγώ προχτές έλεγα ότι την επόμενη φορά που θα βγούμε για καφέ..θα κάτσω έξω.. προτιμώ να κρυώσω, να βραχώ,να . .. να.. .να... παρά να αναπνέω 2 φορές τον καπνό των άλλων!!

Αυτό όμως που μου τη σπάει περισσότερο από όλα... είναι όταν πηγαίνω στο πανεπιστήμιο για μάθημα.. Εχει αίθουσες που είναι παρκέ..ξύλο... και παντού πινακίδες απαγορεύεται το κάπνισμα.. και βλέπεις κάτι άτομα (φοιτητές αποκαλούνται) που κάθονται και καπνίζουν κ ο καθηγητής δεν τους λέει τίποτα!! μην σου πω..ότι μερικές φορές κάνει κ αυτός μαζί τους!!!!

Τελευταία όμως υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις σε ορισμένους καθηγητές και βγαίνουν όλοι έξω από την αίθουσα για να πάρουν "τη δόση τους"!!

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφ' όσον υπάρχει νόμος κανείς στην Ελλάδα δεν τον ακολουθεί?

Ειναι ηλίθιοι οι άλλοι κάτοικοι στις άλλες χώρες που σέβονται τους νόμους?

(ένα μήνα ήμουν στον καναδά πριν 3 χρόνια...και το πρόστιμο σε δημόσιο χώρο τότε ήταν 500$.. Πουθενά σε εσωτερικό χώρο δεν έβλεπες άνθρωπο να καπνίζει.. ήταν τόσο τέλεια!!)

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ποιος νομος υπαρχει εδω στην Ελλαδα για να εφαρμοστει?Εδω κανανε 5 τραπεζακια για μη καπνιστες στις καφετεριες & τους βαλανε διπλα στους καπνιστες...ελεος! :mad: :whistle: Οσο για τα πανεπιστημια,αν συμβαινει αυτο που λες ειναι απαραδεκτο(ευτυχως σπουδασα εξωτερικο & δεν ειχα τετοια προβληματα :cool: ).Κι εγω εχω πει πολλες φορες να καθησω εξω με κρυα & βροχες αλλα μετα αναρωτιεμαι...τελικα τι ειμαστε εμεις οι καπνιστες?Μειονοτητα για να μας εξοριζουν? :mad:

Οι καπνιστές είναι εθισμένοι. Είναι ναρκομανείς ελαφριάς μορφής. Δεν μπορούν να σταματήσουν κάτι που ναί μεν τους προσφέρει απόλαυση αλλά καταστρέφει τελικά και αυτούς και τους γύρω τους. Το ίδιο ισχύει με όλους τους εθισμούς, είτε πρόκειται για ποτό είτε για οτιδήποτε άλλο, κάνεις την ηληθιότητα αλλά παραβλέπεις τα αρνητικά. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος/α που να πιστεύει είτε ότι το τσιγάρο δεν έχει αρνητικά είτε ότι προσφέρει και κάτι άλλο εκτός από απόλαυση στον/ην καπνίζοντα;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow (18 Οκτ. 2003 , 15:38)

Την άποψη μου την έχω διατυπώσει όταν ακόμα αυτό το thread ήταν 3ων σελίδων...

Όμως τώρα γράφω γιατί αυτές οι "ηθικολογίες" είναι τόσο ανούσιες όσο και αυτές των "ειδικών" που βλέπουμε κατά καιρούς που έχουν άποψη για όλα, που ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουν το καλό, που ΜΟΝΟ αυτοί προστατεύουν την υγεία τους, και ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό λάδι......

Για πείτε μου λοιπόν όλοι εσείς που έχετε κάνει αυτό το thread αντικαπνιστηκή επικύρηξη....

1) Ζαμπονάκι δεν βάζετε στο τοστάκι σας;;;;

Ξέρετε με τι μάγουλα γουρουνιών και θρεπτικές πετσούλες και ξυγκια γίνοντε τα νοστιμότατα ζαμπονάκια;;;;

2) Όταν τρώτε σε εστιατόρια ξέρετε τι άριστη ποιότητα τροφήμων χρησιμοποιούντε;;;;;

Αστε που τις περισότερες φορές τα φαγητά ζεστένοντε σε φουρνο μικροκυμάτων :lol: :lol: :lol:

3) Κινητό τηλέφωνο έχετε;

Σαφώς ξέρετε για την ακτινοβολία

4) Κοκακολίτσα πίνουμε;;;;;;

5) Κάνα ουισκάκι το βράδυ;;;;;;

Ξέρετε ότι ένα ποτηράκι ουίσκι μπορεί και θανατώνει αρκετές χιλιάδες εγκεφαλικά κυτταράκια;;;;

Φυσικά η παραπάνω "λίστα" μπορεί να γεμίσει τόσες σελιδες όσες έχουν γεμίσει και μέχρι τώρα με μεταφράσεις, κοπι-πειστ από ξένες αντικαπνιστηκές εκστρατείες, κλπ.

Και ΔΕΝ έχω βάλει στη λίστα, περιπτώσεις που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε (όπως για πχ. το να ζει κάποιος κοντά σε βιομηχανική ζώνη ή αεροδρόμιο γιατί απλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αλλάξει τόσο εύκολα, και δεν είναι κάτι ΑΜΕΣΟ που κάνει στον εαυτό του)

Πραγματικά παιδιά-φίλοι-συνφορουμίτες/τισσες,

το κάπνισμα δεν είναι "χειρότερο" ή "καλύτερο" από 10δες άλλες "ανθυγιεινες" συνήθειές μας.. Δεν μου αρέσει να βλέπω "κραυγαλέα" ποστ γιατί μου θυμίζουν ηθικολογίες του τύπου "αντι-ριαλιτι γκειμς"!!! Έλεος πια!!!!

Δεν θα συμβούλευα κανέναν να κόψει το τσιγάρο κι εγώ στο χέρι να έχω ένα ποτήρι ουίσκι και να πίνω, ή να του λέω για τον καρκίνο που προκαλέι, και να με βλέπει να μιλάω στο κινητό μου 4 ώρες την ημέρα!!!!

Αφήστε τις 'ηθικές' συμβουλές για τους ιερείς και τους μέντορες.....

Άργησα να απντήσω αλλά...

Νομίζω πως όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες πρέπει να εφαρμόζουμε το ρητό: Παν μέτρον άριστον...

Και τα ζαμπονακια σου, και το ποτό σου, και όλα... αλλά μ μέτρο και όχι συχνά. Έτσι δεν έχεις τις ίδιες επιπτώσεις όπως όταν θα κατανάλωνες προιόντα που σου επιφέρουν ανεπιθύμιτα αποτελέσματα.Το κάπνισμα όμως αντίθετα εκτός απο το οτι το κάνεις, βγαίνεις σε χώρους που θες δεν θες το κάνεις (μου έχει τύχει να γυρίσω σπίτι και χωρίς υπερβολές ο λαιμούς μου ήταν μπουκομένος!!!) και φυσικά είναι πιο επιβλαβές στην υγεία σου. Έχω φίλους που κάνουν 2-3 τσιγάρα όταν βγαίνουμε έξω και έχω φίλους που κάνουν 2 πακέτα την ημέρα... δεν συγκρίνονται αυτά τα πράγματα... :confused:

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (19 Νοέ. 2004 , 18:59)

Οι καπνιστές είναι εθισμένοι. Είναι ναρκομανείς ελαφριάς μορφής. Δεν μπορούν να σταματήσουν κάτι που ναί μεν τους προσφέρει απόλαυση αλλά καταστρέφει τελικά και αυτούς και τους γύρω τους. Το ίδιο ισχύει με όλους τους εθισμούς, είτε πρόκειται για ποτό είτε για οτιδήποτε άλλο, κάνεις την ηληθιότητα αλλά παραβλέπεις τα αρνητικά. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος/α που να πιστεύει είτε ότι το τσιγάρο δεν έχει αρνητικά είτε ότι προσφέρει και κάτι άλλο εκτός από απόλαυση στον/ην καπνίζοντα;

Ακριβώς!

Και νομίζουν ότι δεν προκαλεί τίποτα, και τα βάζουν με τους αντικαπνιστες :alien:

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes.

• 1 month later...

Επέστρεψα πριν λίγες μέρες από την Ιταλία. Κάποιο απόγευμα σε ένα καφέ διαπιστώσαμε ότι στα διπλανά μας τραπέζια κάθονταν δύο μάνες με μωρά, πολύ μωρά. Εβδομάδων. Το ένα μάλιστα θήλαζε. Μας έκανε εντύπωση επειδή στην Ελλάδα ποτέ δεν βλέπεις μωρά σε καφέ. Αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται και μάς χτύπησε κεραμίδα. Ο αέρας, η ατμόσφαιρα μέσα στο καφέ ήταν πεντακάθαρη.

Θυμηθήκαμε ότι σε όλα τα καφέ που μπήκαμε και σε όλα τα εστιατόρια σε όλη τη Ρώμη κανείς δεν κάπνιζε πουθενά. Γυρίζαμε στο ξενοδοχείο και τα ρουχα μας δεν μύριζαν τη μπόχα από τον εθισμένο των διπλανών τραπεζιών.

Και όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος.

Πήραμε μια δόση πολιτισμού και επιστρέψαμε. Τρεις φορές έχω πάει για καφέ από τότε, στην Αθήνα πια, τρεις φορές έχω βλαστημήσει τη μπόχα που κουβαλάω πάνω μου όταν επιστρέφω. Νισάφι πια!

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Η πιο ενδιαφέρουσα παράγραφος του δημοσιεύματος είναι αυτή:

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, ο καπνιστής από 27,5 μέχρι 275 ευρώ και θα διπλασιάζεται αν καπνίζει μπροστά σε μια έγκυο ή σ' ένα παιδί.

Και εδώ οι περήφανοι ελληνάρες καπνίζουν (γνωρίζω παραπάνω από μία περίπτωση) μέσα στο σπίτι τους με τη λεχώνα και το νεογέννητο παιδί τους.

Οι καπνιστές είναι εθισμένοι, βλάπτουν τον εαυτό τους και βλάπτουν τους γύρω τους. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλοι και καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε τόσο το καλύτερο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΥΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΣΟΥ!

Εαν θέλεις να καπνίζεις να το κάνεις για την πάρτη σου, σπιτι σου, η οπουδήποτε αλλου είσαι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .

Δεν γουσταρω να αναπνέω τον καπνο κανενος, ούτε και του καλύτερου μου φιλου, όπου και αν είναι αυτο. Δεν γουσταρω να παω σε μια συναυλία, να καπνιζεις, να έρχεται όλος ο καπνός πάνω μου και να μου απαντάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΧΩΡΟΣ . Δεν γουστάρω να πάω για καφε και να παθαινω ασφυξία. Δεν γουσταρω ρε Μητσαρα(χ όνομα) να καπνίσεις μπροστά μου ακόμα και αν το ΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!

Το τσιγαρα πρέπει να απαγορευτεί ΠΑΝΤΟΥ σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό η εξωτερικό.

ΥΓ. Το μηνημα απευθύνεται σε κάθε καπνιστη. Δεν ζητάω καμμια συγνώμη για το ύφος του, εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη για όλα αυτα τα τσιγάρα που καπνίζετε καθημερινα οπουδήποτε αλλού εκτός απο το σπίτι και το αυτοκίνητο σας.

Έτσι είναι, δυστυχώς. Αλλά και λιγότεροι να ήταν πάλι σαν μεγάλη πλειοψηφία θα φαίνονταν από το ντουμάνι που μαστίζει τους κλειστούς χώρους και τις πεταμένες γόπες τους ανοικτούς...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ηνωμένο Βασίλειο —

to κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο σοβαρά την υγεία, αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου, προειδοποιεί μία νέα επιστημονική έρευνα που διενεργήθηκε στη Σκωτία και αποτυπώνει τα συμπεράσματα μιας ολόκληρης 60ετίας. Η έρευνα οφείλεται στον καθηγητή Λόρενς Χουόλεϊ και το επιτελείο του, οι οποίοι παρατήρησαν το πώς οι γνωστικές ικανότητες 465 ανθρώπων άλλαξαν στη διάρκεια της ζωής τους. Οι μισοί από αυτούς ήσαν καπνιστές. Οι διανοητικές ικανότητες των ανθρώπων αυτών ελέγχθηκαν για πρώτη φορά το 1947, όταν είχαν ηλικία 11 ετών και ελέγχθηκαν εκ νέου μεταξύ του 2000 και του 2002.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων ήταν ότι οι καπνιστές είχαν σημαντικά μικρότερες διανοητικές επιδόσεις σε πέντε διαφορετικά γνωστικά τεστ από τους μη καπνιστές, αλλά και από αυτούς που απέκτησαν κάποτε την ολέθρια συνήθεια και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάπνισμα ενοχοποιήθηκε κατά 1% περίπου και στα τεστ στα οποία ελήφθησαν υπόψη τόσο κοινωνικοί παράγοντες, όσο και ο τρόπος ζωής, όπως το μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα, η κατανάλωση αλκοόλ και λοιπά. Η σχέση μεταξύ νοητικής γήρανσης και μειωμένης λειτουργίας των πνευμόνων θα μπορούσε να εξηγηθεί με το ότι το κάπνισμα υποβάλλει τα ζωτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου, σε οξειδωτική πίεση, τονίζει ο δρ Χουόλεϊ του τμήματος Πνευματικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στο τελευταίο τεύχος της έγκριτης επιστημονικής επιθεώρησης New Scientist.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιαν. 2005 , 11:20)

Και όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος.

Μπραβο στους Ιταλους ;) αληθεια,εδω η (εκαστοτε) κυβερνηση εχει τα κοτσια να εφαρμοσει τετοιο νομο?Αλλα τι ζηταω τωρα... :mad: :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dimitris79 (10 Ιαν. 2005 , 20:38)

Μπραβο στους Ιταλους ;) αληθεια,εδω η (εκαστοτε) κυβερνηση εχει τα κοτσια να εφαρμοσει τετοιο νομο?Αλλα τι ζηταω τωρα... :mad: :whistle:

:lol: Γιατί νομίζεις πως οι ίδιοι νοιάζονται?

Πραγματικά έχει παραγίνει. Απειροελάχιστοι είναι αυτοί που καπνίζουν αλλά σέβονται τους άλλους. :mad:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

δυστυχως στην Ελλαδα ζουμε!κ οσο κ να θελουμε να λεγομαστε Ευρωπ(-εη)αιοι αυτη η "περηφανια" που εχουμε κ ο εγωισμος σαν λαος δεν θα υποχωρει ευκολα!καθε αλλο θα ελεγα!εμεις δεν ειμαστε λαος που βαζουμε νερο στο κρασι μας κ δεχομαστε την παρατηρηση του καθενος!μακαρι να βγω ψευτης κ να αλλαξει αρδην η κατασταση προς το καλυτερο για ολους μας!

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΥΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΣΟΥ!

Xμμμμμ , τοτε ζητα απο τον καπνιστη που σε ενοχλει ή να σβησει το τσιγαρο ή πηγαινε εσυ σε χωρο που απαγορευεται το καπνισμα.......

Δεν γουσταρω να αναπνέω τον καπνο κανενος, ούτε και του καλύτερου μου φιλου
Μπορεις πολυ απλα να το εξηγησεις και αν οντως ειναι ο καλλιτερος φιλος σου τοτε θα το σεβαστει ;)

Δεν γουσταρω να παω σε μια συναυλία, να καπνιζεις
αν πας σε συναυλια κλασσικης μουσικης ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει πολυς χωρος που δεν θα καπνιζει κανεις . αν πας σε συναυλια metal/rock/gothic κτλ..... τοτε μαλλον πρεπει να ανεχθεις τον καπνο επειδη το 85% θα καπνιζει

Δεν γουστάρω να πάω για καφε και να παθαινω ασφυξία.
Δε νομιζω να ειναι προβλημα αυτο. μπορεις να κατσεις στο μερος που απαγορευεται το καπνισμα......

Το τσιγαρα πρέπει να απαγορευτεί ΠΑΝΤΟΥ σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό η εξωτερικό.
Χμμμμμμμ, η ελευθερια του καθε ανθρωπου σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του συνανθρωπου του...

ΥΓ. Το μηνημα απευθύνεται σε κάθε καπνιστη.

το οτι απαντησα εδω , δεν σημαινει οτι ειμαι φανατικος καπνιστης, απλως μου μου φανηκες πολυ υπερβολικος

Την ημέρα που θα πάω για καφέ, θα καθίσω στους μη καπνίζοντες και επιστρέφοντας σπίτι τα ρούχα μου δεν θα είναι τίγκα στη μπόχα την τσιγαριλα, την ημέρα εκείνη θα σεβαστώ και εγώ τους καπνιστές.

Υπερβολικός δεν είναι ο μη καπνιστής που απλά δεν καπνίζει και δεν θέλει τον καπνό. Υπερβολικός είναι ο καπνιστής που νομίζει ότι μπορεί να μολύνει τον αέρα μου επειδή έτσι γουστάρει.

Και μερικές απαντήσεις από εμένα:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (11 Ιαν. 2005 , 13:46)

Xμμμμμ , τοτε ζητα απο τον καπνιστη που σε ενοχλει ή να σβησει το τσιγαρο ή πηγαινε εσυ σε χωρο που απαγορευεται το καπνισμα.......

Χμμ, ναι, και αν δεν υπάρχει τέτοιος χώρος;

Aν πας σε συναυλια κλασσικης μουσικης ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει πολυς χωρος που δεν θα καπνιζει κανεις . αν πας σε συναυλια metal/rock/gothic κτλ..... τοτε μαλλον πρεπει να ανεχθεις τον καπνο επειδη το 85% θα καπνιζει

Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει εις βάρος της μειοψηφίας; Έτσι το θέτεις;

Δε νομιζω να ειναι προβλημα αυτο. μπορεις να κατσεις στο μερος που απαγορευεται το καπνισμα......

Αυτό αν τηρούσαν το νόμο οι καφετέριες ή/και αν έβαζαν καλύτερο αερισμό. Για λόγους εισπρακτικούς και οικονομίας όμως φαντάζομαι βγαίνεις και θα έχεις δεί ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει.

:!: Αλλιώς γνωστός και σαν aimilios.

Διαβάστε το λόγο δημιουργίας αυτού του nick εδώ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (11 Ιαν. 2005 , 14:34)

Την ημέρα που θα πάω για καφέ, θα καθίσω στους μη καπνίζοντες και επιστρέφοντας σπίτι τα ρούχα μου δεν θα είναι τίγκα στη μπόχα την τσιγαριλα, την ημέρα εκείνη θα σεβαστώ και εγώ τους καπνιστές.

εδω εχεις ισως δικαιο αλλα κατα την γνωμη μου δεν φταινε η καπνιστές αλλά τα καταστήματα που δεν έχουν καποιο συστημα απορρόφησης

του καπνού . Νομίζω οτι τα αποτελέσματα θα ειναι πολύ καλλιτερα αν το κράτος υποχρεώσει στα καταστήματα να έχουν (καλλίτερα ) συστηματα καθαρισμού του αέρα παρα να άρχισει να "τημωρεί" τους καπνιστες . :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...