Jump to content

Αγορά Router (όχι DSL)

murex
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω ένα routeraki (όχι Dsl) για να φτιάξω ένα δίκτυο, στο σπίτι. Μπορείτε να προτείνετε κάτι φτηνό?
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

[no offense]

Και εγώ θέλω να αγοράσω ένα όχημα (όχι Mercedes) για να πηγαίνω βόλτες τα σαβατοκύριακα. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι φτηνό?

Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να μου προτείνεις κάτι φτηνό έτσι απλά. Δεν γνωρίζεις αν είμαι παντρεμένος, αν έχω παιδιά, αν θα τα παίρνω μαζί μου στις εκδρομές, αν έχω δίπλωμα για μηχανάκι ή τρακτέρ, αν θα μου άρεσε να έχω ποδήλατο ή ελικόπτερο.

[/no offense]

Οπότε... μάλλον πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες, όπως:

είδος χρήσης, κατηγορία τιμής, τι είδους δίκτυα θα συνδέσει, με τι γραμμές θα γίνει η σύνδεση κλπ. Ευχαρίστως να μοιραστούμε μαζί σου την εμπειρία μας, αλλά δε νομίζω να σε βολεύει απλά να μάθεις τι routers χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι, μιας και ο καθένας αγοράζει ότι νομίζει πως θα είναι κατάλληλο για τις δικές του ανάγκες.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Μέχρι 300 euro, για σύνδεση με Cat 5 UTP και απλή δικτύωση 3 υπολογιστών (+2-3 ακόμα φίλων για κανα lan party) και ενός εκτυπωτή. Κανενός είδους server δεν θα έχω. Switch έχω ήδη. Απλά ψάχνω κάτι φτηνό γιατί το κάνω περισσότερο για την πλάκα μου και δεν θέλω να πάω σε cisco ή 3com. Ασύρματο πάλι όχι γιατί δεν βρίσκονται στον ίδιο όροφο και θα ανέβει το κόστος αρκετά (με κάρτες, κατευθυντες κλπ.).

Έχει δίκιο, ήμουν λίγο "απο την πόλη έρχομαι..." :D

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Κάτι λείπει μάλλον... Πώς έχεις σκοπό να συνδεθείς στο internet? Τι θα το κάνεις το router?

Από ότι είπες μέχρι τώρα κατάλαβα τα εξής:

Έχεις ένα switch και 3 PCs με enternet cards:

switch-----pc1

| |

| |

| pc2

|

pc3

Υποθέτoντας ότι δε σε ενδιαφέρει κάποιο (internet) gateway, δε σου χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Αν χρειάζεσαι και internet, τότε θα χρειαστείς και router, ο οποίος θα αναλάβει να δρομολογήσει τα πακέτα που στέλνουν/παίρνουν τα pcs σου προς/από το απομακρυσμένο δίκτυο (internet). Από το αρχικό σου post, βλέπω πως δεν έχεις dsl, οπότε μάλλον εχεις dialup (pstn ή isdn). Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να υποκαταστήσεις το router με κάποιο PC κατά τα γνωστά. Αν επιμένεις όμως, θα σου πρότεινα κάποιο ISDN router/hub της Zyxel ή το ανάλογο για pstn. Οι τιμές είναι σχετικά καλές, δες και στα διάφορα online shops. Φυσικά, ίσως έχεις έχεις κάποια leased line, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα είχες ήδη τον απαιτούμενο εξοπλισμό (router/broadban modem).

συνοπτικά, μπορείς να υλοποιήσεις το δίκτυο ως εξής:

switch-----PC1----modem

| |

| |

| pc2

|

pc3

ή

-----router---switch-----PC1/2/3

ή

------router/hub---switch---PC1/2/3

ή

------router/hub---switch---pc1

|

|

pc2

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Όχι, ακόμα δεν θα έχω internet στο δίκτυο που θέλω να φτιάξω. Απλά δοκιμάζω...

------router/hub---switch---PC1/2/3

ή

------router/hub---switch---pc1

|

|

pc2

Φίλε Varadero αφού έχει ο φίλος switch δεν βρίσκω το λόγο να πάρει Hub...

Αντί να κάνει ένα βήμα μπροστά θα κάνει ένα πίσω. Tα hub είναι κατώτερα των switch και βέβαια θα δουλεύουν σε 10Mbps Half Duplex αντί για 100Mbps Full Duplex.

Καλύτερα να πάρει ένα adsl router(ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιεί adsl) με 4 ή ακόμα και 8 πόρτες και πάνω του να βάζει το switch και τους υπολογιστές. Θα ενεργοποιήσει και τον DHCP server για να παίρνουν dynamic IP's.

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Αν δεν έχει internet, δεν χρειάζεται router.

Αν δεν θα βάλει adsl, θα χρησιμοποιήσει κάποιο adsl modem/router. Προκαταβολικά δεν χρειάζεται να πάρει τίποτα, μιας και ούτως ή άλλως θα του είναι άχρηστο και μπορεί να μην κάνει τη δουλειά του όταν του χρειαστεί.

Όταν έγραφα router/hub εννοούσα μία συσκευή με εξόδους ethernet. Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσει αφού έχει switch.

• 3 weeks later...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως