Jump to content

Συντήρηση - Καθαρισμός Microsoft Windows

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 103
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

3) Υπάρχει κάτι και γι'αυτό αλλά απαιτεί επέμβαση στη registry και δε ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό να το αναφέρω :O

Πες το αν είναι να κάνει δουλεία.... :O

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Καλημέρα σας

Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο τερματισμού του υπολογιστή μας μειώνοντας το χρόνο που περιμένουν τα windows κατά το σβήσιμο του υπολογιστή πριν τερματιστούν τα διάφορα προγράμματα και τις υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Η ακόλουθη διαδικασία είναι σχετικά ασφαλής αλλά απαιτεί έπεμβαση στο μητρώο των windows, κάτι που εξ ορισμού είναι επικίνδυνο.

Συστείνεται πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή στο μητρώο να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, κάτι το οποίο γίνεται ακολουθώντας τα βήματα: έναρξη(start) / εκτέλεση(run) / πληκτρολογούμε "regedit" / και μετά πατάμε "οκ".

Μετά πηγαίνουμε στο μενού "αρχείο" / "εξαγωγή" / δίνουμε ένα επιθυμητό όνομα αρχείου και δε παραλείπουμε στο πεδίο "εύρος εξαγωγής" να επιλέξουμε "όλοι". Μετά κάνουμε κλικ στο κουμπί "αποθήκευση " κι έτσι μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στις αλλαγές :cool:

Η πρώτη επέμβαση θα γίνει στην τοποθεσία "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop". Βρείτε το πεδίο "WaitToKillAppTimeout" και κάντε πάνω του δεξί κλικ και "τροποποίηση". Αλλάξτε την default τιμή που μάλλον θα είναι 20000 με κάποια μικρότερη πχ 4000.

Ομοίως, βρείτε την τοποθεσία "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control" και τροποποιείστε την τιμή του πεδίου "WaitToKillServiceTimeout" σε μία χαμηλότερη η οποία πάντως θα πρέπει να είναι ίση με την τιμή του προηγούμενη πεδίου (WaitToKillAppTimeout) επειδή πολύ απλά δεν έχει νόημα να είναι διαφορετικές.

Ελπίζω να δείτε αισθητή διαφορά, όπως είδα εγώ, σε όσους υπολογιστές το δοκίμασα :)

μια και μπηκαμε σε θεματα του μητρουω μηπος χερει κανενας πως αλλαζουμε τα στοιχια του κατασκευαστει του υπολογιστοι μεσα απο την ρεγιστρι;;; ειχα βρει σε ενα περιοδικο οδηγιες για αυτο και αλλα πραγματα που μπορουμε να κανουμε στην registry αλλα αργοτερα εχασα το περιοδικο και δεν τα βρισκω. ειτανε νομιζω στο κομπιουτερ για ολους σε ενα τευχος απο τελοι 2003 η αρχες 2004.αμα μπορει να τα βρει κανενας και να μας πει. ελεγε πολλα ωρεα πραγματακια για την registry

Eγώ να δείτε «καθαρισμός»...μετά από πολύυυυ καιρό καθάρισα το φάκελο temp στα Windows και σε δίσκο 20Gb (από laptop) είχα σαβούρα 9Gb... :shock: :p
Ι need a six month vacation, twice a year.

μια και μπηκαμε σε θεματα του μητρουω μηπος χερει κανενας πως αλλαζουμε τα στοιχια του κατασκευαστει του υπολογιστοι μεσα απο την ρεγιστρι;;; ειχα βρει σε ενα περιοδικο οδηγιες για αυτο και αλλα πραγματα που μπορουμε να κανουμε στην registry αλλα αργοτερα εχασα το περιοδικο και δεν τα βρισκω. ειτανε νομιζω στο κομπιουτερ για ολους σε ενα τευχος απο τελοι 2003 η αρχες 2004.αμα μπορει να τα βρει κανενας και να μας πει. ελεγε πολλα ωρεα πραγματακια για την registry

κοιτα ειναι καλυτερα να μην την πειραζουμε αμα δεν εχουμε μερικες γνωσεις επανω της αλλα αμα θες σου λεω :)

Yπάρχει κάποιο πρόγραμμα (αποτελεσματικό και γρήγορο και freeware) αντίστοιχο του MS defrag;

Freeware οχι αλλα αποτελεσματικότατο είναι το OO DEFRAG PROFESSIONAL. Λειτουργεί άψογα και ειδικά εάν το φορματ είναι σε NTFS κάνει ανασυγκρότηση ακόμη και το page file των windows

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Freeware οχι αλλα αποτελεσματικότατο είναι το OO DEFRAG PROFESSIONAL. Λειτουργεί άψογα και ειδικά εάν το φορματ είναι σε NTFS κάνει ανασυγκρότηση ακόμη και το page file των windows

Δεν πειράζει και με trial κάνω την δουλειά μου, απλά το χρειάζομαι γιατί από τα 20gb να «καθαρίσω» το temp των 9gb δεν είναι κ λίγο πράγμα.. :O

Σε ευχαριστώ πολύ :)

Ι need a six month vacation, twice a year.

κοιτα ειναι καλυτερα να μην την πειραζουμε αμα δεν εχουμε μερικες γνωσεις επανω της αλλα αμα θες σου λεω :)

τα ειχα κανει αυτα στον παλιο μου υπολογιστει. πες τα εσυ τα κολπακια και θα κανω και ενα export την registri.στην χηροτερι θα του κανο format. αλλωστε απο αυτο προσπαθο να το σωσω. ισως να του το κανω οποτε ας τα δοκιμασω πριν ωστε αν δεν πετυχουν μην κανω και αλλα

Καλημέρα σας

Μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο τερματισμού του υπολογιστή μας μειώνοντας το χρόνο που περιμένουν τα windows κατά το σβήσιμο του υπολογιστή πριν τερματιστούν τα διάφορα προγράμματα και τις υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Μου καθυστερεί πολύ στο σημείο που λέει εγγραφή μη αποθηκευμένων δεδομένων στον δίσκο.

Θα το δοκιμάσω και αυτό που λες. Ευχαριστώ. :)

• 2 weeks later...
Το δοκίμασα αυτό με το registry που είπε ο Kostas sl45i και όντως έχει κάποια ορατή διαφορά στο κλείσιμο του υπολογιστή. :)

Αισθητή διαφορά στο κλείσιμο του υπολογιστή θα δείτε και εαν απενεργοποιήστε το NVIDIA Help που τρέχει από τις υπηρεσίες (Για όσους έχουν κάρτα γραφικών της εταιρίας). Απενεργοποιήστε επίσης το Winzip να μην τρέχει ο wizard όταν ξεκινούν τα windows.

Προγράμματα για το ''πείραγμα'' των windows θα βρείτε εδώ.

Με προσοχή όμως και πάντα να δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας των windows καθώς ο κίνδυνος αποτυχίας είναι μεγάλος..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ειναι καλο να κλειστουν μερικα services διοτι τα xp φορτωνουν σαν τρελα με ολα αυτα παταμε start-run-services.msc

μετα η απενεργοποιηση μερικων απο αυτων ειναι στην κριση του καθενος

alerter

clipbook

computer broswer

h.i.d.a(human interface device access)

indexing services

messenger(μου σπαει το νευρα αυτο το προγραμμα)

net logon

netmeeting remote desktop sharing

network dde

network dsdm

NLA

smart card(για οσους δεν εχουν smart card readers)

αυτα σε μενα δεν εκαναν απολυτως καμια λαδια οταν τα εκλεισα

μετα κλεινουμε τα themes που εχει βαλει η microsoft στα windows κερδιζουμε πολυ σε ταχυτητα

http://www.xteq.com/

κατεβαστε απο εδω ενα κορυφαιο προγραμμα για να πειραξετε τα windows μεχρι αηδιας μπορω να πω (ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΔΩ ΗΜΑΣΤΕ)

Αισθητή διαφορά στο κλείσιμο του υπολογιστή θα δείτε και εαν απενεργοποιήστε το NVIDIA Help που τρέχει από τις υπηρεσίες (Για όσους έχουν κάρτα γραφικών της εταιρίας). Απενεργοποιήστε επίσης το Winzip να μην τρέχει ο wizard όταν ξεκινούν τα windows.

Προγράμματα για το ''πείραγμα'' των windows θα βρείτε εδώ.

Με προσοχή όμως και πάντα να δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας των windows καθώς ο κίνδυνος αποτυχίας είναι μεγάλος..

Εγώ ξεκίνησα να το κατεβάζω. Ελπίζω να μην ψάχνομαι με προβλήματα σε λίγο καιρό. :p

Μπορώ να πειράξω και πράγματα που θα μου βελτιώσουν την επίδοση στο pc έτσι?

Εγώ ξεκίνησα να το κατεβάζω. Ελπίζω να μην ψάχνομαι με προβλήματα σε λίγο καιρό. :p

Μπορώ να πειράξω και πράγματα που θα μου βελτιώσουν την επίδοση στο pc έτσι?

Μπορείς να πειράξεις τα πάντα, πρόσεξε όμως τι έχω πει?????

ΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ) ...... :p

• 2 weeks later...

Βρήκα λίγο χρόνο και είπα να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας μερικά χρήσιμα πραγματάκια......

HKEY_CLASSES_ROOT

Εδώ περιγράφονται οι συσχετισμοί των αρχείων και οι πληροφορίες για τις εφαρμογές που υποστηρίζουν drag 'n' drop & OLE Automation

HKEY_CURRENT_USER

Εδώ περιλαμβάνονται οι προτιμήσεις και οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων του τρέχοντος χρήστη (αν χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα πέρα του ενός χρήστες), όπως περιγράφονται στο κλειδί HKEY_USERS\

HKEY_LOCAL_MACHINE

Αποθηκεύονται πληροφορίες που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές (ρυθμίσεις, προτιμήσεις, κ.α.) που σχετίζονται με το σύστημα και όχι προτιμήσεις χρηστών, καθώς και πληροφορίες για το υλικό του υπολογιστή ή το τρέχον προφίλ υλικού του υπολογιστή όπως καθορίζεται στο κλειδί HKEY_CURRENT_CONFIG

HKEY_USERS

Όμοιο με το HKEY_CURRENT_USER μόνο που εδώ περιλαμβάνονται οι προτιμήσεις όλων των χρηστών καθώς και οι ρυθμίσεις του «πίνακα ελέγχου».

HKEY_CURRENT_CONFIG

Σε αυτό το κλειδί αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις του υλικού (hardware) του συστήματος, σύμφωνα με το κλειδί HKEY_CURRENT_USER, ενώ σε συστήματα με πολλαπλά προφίλ υλικού και τα περιεχόμενά του καθορίζουν κατά την εκκίνιση το κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Config

HKEY_DYN_DATA

Το κλειδί στο οποίο υπάρχουν οι πληροφορίες για το Plug 'n' play των Windows, καλύτερα να αφήσετε τους κατασκευαστές του λειτουργικού να ασχοληθούν με το παρόν κλειδί. (το κλειδί αυτό δεν υπάρχει στα Windows 2000 & Windows XP)

-----------------------------------------------------------------

Για τη μεγαλύτερη ευκολία των χρηστών, στο πλαίσιο "Εκτέλεση" , του μενού "Έναρξη" έχει ενσωματοθεί μια λίστα με τα προγράμματα που εκτελέστηκαν τις τελευταίες φορές, έτσι ώστε ο χρήστης να μην γράφει συνέχεια την διαδρομή του προγράμματος, αλλά να το επιλέγει από τη λίστα.

Μερικοί βέβαια επιθυμούν να καθαρίσουν αυτή τη λίστα, αλλά δυστυχώς μια τέτοια επιλογή δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.

Αν εξετάσουμε όμως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή η λίστα τότε βλέπουμε ότι υπάρχει τρόπος να την καθαρίσουμε.

Κάθε φορά που εκτελούμε λοιπόν ένα πρόγραμμα, η διαδρομή αυτού αποθηκεύεται στο μητρώο και συγκεκριμένα στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\Run\MRU

Διαγράφοντας λοιπόν από το κλειδί αυτό την εγγραφή που μας ενδιαφέρει (ή/και όλες), η λίστα θα "καθαρίσει".

------------------------------------------------------------------

Αν βλέπετε ότι το μενού Έναρξη ανταποκρίνεται καθυστεριμένα στις ενέργειές σας (σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού) μπορείτε να το ρυθμίσετε.

Στο μητρώο, στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\ Desktop\MenuShowDelay αλλάξτε την προκαθορισμένη τιμή 400 σε μια μικρότερη (ή και μεγαλύτερη) κατά τις ανάγκες σας.

[Σημείωση: Και 0 να βέλετε δεν θα δημιουργήσετε απολύτως κανένα πρόβλημα στο σύστημα]

----------------------------------------------------------------------

Απενεργοποίηση υπενθύνισης .NET PASSPORT

Στα Windows XP και σας εμφανίζονται ενοχλητικές υπενθυμίσεις σχετικά με την υπηρεσία .Net Passport της Microsoft, τότε ανατρέξτε στο κλειδί

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MessengerService\ του μητρώου, δώστε στην εγγραφή PassportBallon την τιμή 0a

Επίσης κάτι το οποίο διάβασα και μπορώ να ομολογήσω ότι δεν το γνώριζα είναι ότι η κλασσική ανασυγκρότηση των windows λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα εάν μπούμε με safe mode. Λογικό αυτό εάν φανταστεί κανείς ότι πάρα πολλά προγράμματα δεν τα φορτώνουν τα windows έαν εκτελούνται σε ασφαλής λειτουργία (safe mode). Τελικά είπαμε Αβυσσος τα windows :cool:

Πιο γρήγορη εκκίνηση Windows XP

Εξοικονομήστε ακόμα και 30 δευτερόλεπτα από το χρόνο εκκίνησής τους με μια μικρή επέμβαση στο μητρώο.

Πατήστε Start, Run και γράψτε την εντολή regedit για να ανοίξετε τον επεξεργαστή μητρώου. Ανοίξτε το κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters

Στο δεξί panel κάντε διπλό κλικ στην τιμή EnablePrefetcher και αλλάξτε τον αριθμό της σε 5. Στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση των Windows και απλά παρατηρήστε τη σημαντική διαφορά!

-------------------------------------------------------------------------

Οι μικρογραφίες των εικόνων & των άλλων εγγράφων των Windows είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος προεσκόπισης των περιεχομένων των συγκεκριμένων αρχείων.

Τα Windows δυστυχώς δεν επιτρέπουν την αλλαγή του μεγέθους ή της ευκρίνειας των μικρογραφιών. Βέβαια με τα κατάλληλα πειράγματα του μητρώου οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Αλλαγή μεγέθους:

Στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\ThumbnailSize μπορείτε να δώσετε μια τιμή DWORD ανάμεσα στο 32 και το 256, όπου αυτό ορίζει το μέγεθος της μικρογραφίας σε pixels.

Αλλαγή ευκρίνειας:

Αλλαγή ευκρίνειας σημαίνει αλλαγή ποιότητας. Στο κλειδί λοιπόν HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\ThumbnailQuality μπορείτε να δώσετε μια τιμή DWORD ανάμεσα στο 50 και το 100, αριθμός ο οποίος καθορίζει την ποιότητα σε ποσοστό επί τοις εκατό (%)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

------------------------------------------------------------------------

Εαν σας ενοχλούν τα Ballon Tips που βγαίνουν κάθε φορά που κάτι αλλάζει στα windows κοιτάξτε αυτό :

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows \CurrentVersion\Explorer\Advanced αλλάξτε την τιμή του πεδίου EnableBallonTips από 1 σε 0

------------------------------------------------------------------------

Το παρακάτω tip αφορά το outlook Express 6.0

Tο πρόγραμμα έπαψε να λειτουργεί ή λειτουργεί προβληματικά;

Εάν δοκιμάσατε να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα, άλλα δεν τα καταφέρατε, μην απαλπίζεστε. Υπάρχει μια τελευταία λύση, θαμένη όπως πολύ σωστά θα μαντέψατε στα απόκρυφα του μητρώου των Windows.

Στο κλειδί λοιπόν HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Active Setup\InstalledComponents\{44BBA840-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C} βρείτε την εγγραφή IsInstalled και δώστε της την DWORD τιμή 1

Μετά από αυτό δοκιμάστε να επανεγκαταστήσετε το Outlook Express, από την καρτέλα "Προσθαφαίρεση στοιχείων των Windows", του παραθύρου "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" του Πίνακα Ελέγχου.

-------------------------------------------------------------------------

George_Kont

Το έκανα αυτό για να επιταχύνω τον υπολογιστή μου, και όντως έχει ορατή διαφορά. Πλέων, μόλις βγει η εικόνα με την μπάρα των windows να φορτώνει, ουσιαστικά τελειώνει αμέσως το φόρτωμα!!!!!!!!!!! :D

Τι κάνει κανονικά αυτή η αλλαγή και βελτιώνει την ταχύτητα έναρξης των windows?

Πιο γρήγορη εκκίνηση Windows XP

Εξοικονομήστε ακόμα και 30 δευτερόλεπτα από το χρόνο εκκίνησής τους με μια μικρή επέμβαση στο μητρώο.

Πατήστε Start, Run και γράψτε την εντολή regedit για να ανοίξετε τον επεξεργαστή μητρώου. Ανοίξτε το κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters

Στο δεξί panel κάντε διπλό κλικ στην τιμή EnablePrefetcher και αλλάξτε τον αριθμό της σε 5. Στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση των Windows και απλά παρατηρήστε τη σημαντική διαφορά!

Φίλε το έκανα κι εγώ αλλά στην πρώτη επανεκκίνηση μου έβγαλε μήνυμα ότι το σύστημα από ένα σοβαρό σφάλμα. Μετά βέβαια σε επόμενες επανεκκινήσεις δεν το έβγαλε ξανά το μήνυμα. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το 5 που αλλάζουμε; Μπορεί μεν να φορτώνει πιο γρήγορα αλλά να λείπουν μερικές εφαρμογές; :worry:

Εγω το δοκιμασα και μια και ειχα ανοιξει το μυτρωο σκευτικα να αλαξω και κατι αλλα πραγματα που ειχα κανει παλιοτερα αλλα εκανα λαθος το ενα και μετα δεν φορτοναν τα windows. Ευτιχος απλα πατωντας το F8 και μετα να μπει με της τελευτεες ριθμης δουλεψε κανονικα. Για αυτον τον λογο ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!! Εγω την γλιτοσα φτηνα λογο τυχης και καπιον γνωσεων (δλδ αμα ειχα κανει κατι αλλες αλλαγες και δεν εφτιαχνε ή δεν ειχα ιδεα θα ειχα σκασει κανενα 50 ευρω και θα εχανα και τα πραγματα που ειχα μεσα αδικα) αλλα καπιος που δεν ξερει η κανει κατι χοιροτερο...

Εγω το δοκιμασα και μια και ειχα ανοιξει το μυτρωο σκευτικα να αλαξω και κατι αλλα πραγματα που ειχα κανει παλιοτερα αλλα εκανα λαθος το ενα και μετα δεν φορτοναν τα windows. Ευτιχος απλα πατωντας το F8 και μετα να μπει με της τελευτεες ριθμης δουλεψε κανονικα. Για αυτον τον λογο ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!! Εγω την γλιτοσα φτηνα λογο τυχης και καπιον γνωσεων (δλδ αμα ειχα κανει κατι αλλες αλλαγες και δεν εφτιαχνε ή δεν ειχα ιδεα θα ειχα σκασει κανενα 50 ευρω και θα εχανα και τα πραγματα που ειχα μεσα αδικα) αλλα καπιος που δεν ξερει η κανει κατι χοιροτερο...

Κάνε κάτι ρε φίλε με αυτά τα ελληνικά ( ; ) σου... Μας βγαίνουν τα μάτια έξω για να σε διαβάσουμε κάθε φορά. :cry:

Εμένα από την πρώτη φορά δούλεψε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βασικά θα φανταζόμουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν ξεκινάνε να τρέχουν από την αρχή όλα τα προγράμματα αλλά μόνο τα απαραίτητα για την εκκίνηση των windows. Αλλά το να κάνεις την τιμή 3 σε 5 δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει. :O

Αν καταλαβα καλα, δεν φορτωνει τα προγραμματα στην εκκινηση των windows, αλλα αφου ανοιξουν τα windows. Αυτην την εντυπωση μου κανε :blink:

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)