Jump to content

Game review @ myphone.gr: Card Games


Homer_GR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα παιχνίδια με την τράπουλα πιστεύω δεν είναι άγνωστα σε κανέναν μας και ως εκ τούτου δεν απαιτούν ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι μας έχουμε παίξει ορισμένα από αυτά κάποια στιγμή, είτε ρίχνοντας μια πασίεντζα κατά τη διάρκεια ενός χαλαρού απογεύματος μας, είτε δίνοντας τα «ρέστα» μας με φίλους την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Δεν γίνεται όμως να κυκλοφορούμε παντού με μια τράπουλα στην τσέπη και έτσι έρχεται το Card Games να την αντικαταστήσει.

 

Το Card Games είναι ένα παιχνίδι που παραδίδει αυτό που υπόσχεται. Ένα απλό και λιτό γραφικό περιβάλλον, που τρέχει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα, φέρνοντας έτσι στο επίκεντρο την τράπουλα και το παιχνίδι που παίζει κάθε φορά ο χρήστης. Το καταπράσινο φόντο μου έδωσε την αίσθηση ότι η τράπουλα βρίσκεται απλωμένη σε πραγματική τσόχα, ενώ ο φωτισμός του παιχνιδιού με τις μαύρες σκιές, μου άφησε επίσης καλές εντυπώσεις.

 

Κατά την πρώτη εκκίνηση του παιχνιδιού, ο χρήστης καλείται να προσθέσει το όνομα του, να επιλέξει το φύλο του και εφόσον το επιθυμεί, να τοποθετήσει μια εικόνα της επιλογής του ως avatar. Στην συνέχεια υπάρχουν συνολικά έξι (6) παιχνίδια ανάμεσα στα οποία μπορεί να επιλέξει ο χρήστης, με αυτά να είναι Blackjack, Εικοσιμία, Κολτσίνα, Πασιέντζα, Freecell, και Πυραμίδα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58187/img-1012.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58192/img-1019.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58193/img-1020.jpg

 

Στην Εικοσιμία απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον ενός ακόμα διαδικτυακού παίκτη καθώς κάποιος πρέπει να κάνει την «μάνα», ενώ στην Κολτσίνα ως δεύτερος παίχτης μπορεί να μπει και ένα «ρομπότ» της εφαρμογής. Τα υπόλοιπα τρία, αποτελούν παιχνίδια χαλάρωσης/αναψυχής, καθώς δεν απαιτείται άλλος παίκτης και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός. Στο σημείο αυτό να αναφέρω επίσης, ότι το Blackjack και η Εικοσιμία, απαιτούν ο χρήστης να έχει κάποιες μάρκες στην κατοχή του.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58194/img-1021.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58189/img-1016.jpg

 

Το παιχνίδι ξεκινάει με την «μάνα» να μας χαρίζει 2.500 μάρκες, τις οποίες φυσικά μπορούμε να αυξήσουμε κερδίζοντας τους αντιπάλους μας. Σε περίπτωση όμως που η τύχη δεν είναι με το μέρος μας και όλες οι μάρκες μας καταλήξουν σε χέρια αντιπάλων, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς επιπρόσθετων έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι μάρκες που θέλουμε να αγοράσουμε.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58191/img-1018.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58188/img-1014.jpg

 

Μου άρεσαν πάρα πολύ οι οδηγίες που δίνονται σε κάθε παιχνίδι, καθώς σίγουρα θα βοηθήσουν αυτούς που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με αυτό. Υπάρχουν διαφημιστικά banner μόνο εντός των τριών παιχνιδιών χαλάρωσης/αναψυχής, τα οποία όμως σε κανένα σημείο δεν εμποδίζουν την απρόσκοπτη εξέλιξη αυτών. Προς το παρόν, το παιχνίδι υπάρχει μόνο για iOS συσκευές και μπορεί να το κατεβάσετε από εδώ.

 

Κλείνοντας να αναφέρω ότι προσωπικά ευχαριστήθηκα το παιχνίδι και την όλη εμπειρία που αυτό προσφέρει, ενώ πιστεύω ότι μπορεί να συγκινήσει τόσο αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο Blackjack, όσο και αυτούς που απλά θέλουν να δουν αν θα τους «βγει» η πασιέντζα.

Edited by Mythozz
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Λϊγο πριν τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί η έκδοση 1.5, όπου έχει το παιχνίδι Texas Holdem Poker.

 

Συνεπώς, η εφαρμογή Card Games έχει συνολικά 5 ομαδικά παιχνίδια :

  • Texas Holdem Poker
  • Poker
  • Blackjack
  • Εικοσιμία
  • Κολτσίνα

 

και τρία ατομικά παιχνίδια:

  • Πασιέντζα
  • Freecell
  • Πυραμίδα

 

Καλό παιχνίδι και καλές γιορτές

https://itunes.apple.com/us/app/card-games-play-koltsina-twentyone/id1133952214?ls=1&mt=8

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...