Jump to content

Ειδήμονες του excel HELP!!!!!!

tenten99
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας μήπως μπορείτε να βοηθήσετε σε κάτι που αφορά το excel

Θέλω μια συνάρτηση που να μπορεί να υπολογίζει χρόνο και μέση ωριαία ταχύτητα

Πχ στο 1ο και 2ο κελί να βάζω το χρόνο (03:48:02)λεπτά ,δευτερόλεπτα ,εκατοστά στο 3ο κελί να βγάζει το σύνολο σε χρόνο στο 4ο κελί να βάζεις την απόσταση και στο 5ο να βγάζει την μέση ωριαία ταχύτητα αν γίνετε ξεχωριστά για τον κάθε χρόνο (κελί 1 και 2)

ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΙΖΕΙΣ

tenten99[sIGPIC][/sIGPIC]

Καθότι πρωτάρης στο εξέλ, έχω να σ'απαντήσω μόνο για το 1ο μέρος της ερώτησης, το εύκολο. Γράφεις λοιπόν στο Α1 τον α χρόνο και στο Β1 τον β. Το άθροισμα τους στο C1 θα βγει αν γράψεις =Α1+Β1 :rolleyes:

Αν και δεν το έχω ψάξει, νομίζω ότι δεν γίνεται να βάλεις σε ένα cell τον χρόνο με τον τρόπο που λες. Πιο απλό είναι να βάζεις κάθε χρόνο σε 3 cells (λεπτά, δευτερόλεπτα, εκατοστά). Μετά το βάζεις να κάνει τις πράξεις για να βγαίνει σε δευτερόλεπτα (αν θέλεις η ταχύτητα να βγαίνει σε m/sec π.χ.) ο χρόνος ώστε να υπολογίσεις την ταχύτητα με την ανάλογη διαίρεση με την απόσταση.