Jump to content

Το Outlook στελνει παραπανω ΜΒ απο οσα του λεω..

dathanassiou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι και εγω μηπως ξερει καποιος να μου απαντησει... :worry:

Οταν στελνω ενα αρχειο με το Outlook μου το "φουσκωνει"..!

π.χ.

πριν λιγο εστειλα ενα αρχειο το οποιο ηταν περιπου 5ΜΒ (για την ακριβεια:5.165.132 bytes). Μπηκα με το που τελειωσε την απστολη στο status της συνδεσης μου και ειχαν σταλει σχεδον 7,5ΜΒ (για την ακριβεια:7.693.540 bytes) !!

Να τονισω οτι:

1) Το αρχειο το εβαλα να φυγει με το που ανοιξα το Internet οποτε ηταν το μονο που "εφευγε" σαν πληροφορια απο το PC μου.

2) Δεν εχω auto-update σε κανενα προγραμμα (π.χ. WinXP, Antivirus κλπ) ωστε να ψαχνει.

3) Δεν εκανα τιποτε αλλο οση ωρα εστελνε (π.χ. surfing κλπ).

4) Ο υπολογιστης ειναι καθαρος απο spyware,trojans,viruses κλπ. και εχω και το τελευταιο ZoneAlarm & Norton Antivirus πανω.

Επειδη συμβαινει καθε φορα το να μου φουσκωνει παρα πολυ τα αρχεια το Outlook και μαλιστα αρκετα (οπως στην παραπανω περιπτωση -> 50% πανω) και επειδη η συνδεση που εχω ειναι μια ταπεινη ISDN, μηπως μπορει να μου πει καποιος γιατι συμβαινει αυτο και αν μπορω να ρυθμισω κατι για να φευγουν "ακριβως" οσα MB στελνω και οχι οσα θελει να στελνει απο μονο του το Outlook ??!!

:mad: :mad:

Ευχαριστω εκ των προτερων...

[sIGPIC][/sIGPIC] Εγγραφή: Οκτ. 2003 - It's been a while....

πολλοι παραγοντες μπορουν να φταινε για αυτο που εχεις παρατηρησει, το Outlook σιγουρα κανει τα δικα του , αναλογος τι αρχειο ειναι , σε τι μορφη ειναι κτλ κτλ, θα σου προτεινα να δοκιμασεις ενα TCP Monitor να δεις ακριβως τι πακετα ειναι αυτα που φευγουν και που πανε , μπορεις να βρεις ενα τετοιο εργαλειο στο http://www.winternals.com η απο την ιδια την MS εδω ftp://ftp.microsoft.com/PSS/Tools/NetMon/NETMON2.ZIP Το password για την αποσυμπίεση είναι «trace» (χωρίς τα εισαγωγικά).
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Μήπως εννοείς ότι το αρχείο που κάνεις attach είναι π.χ. 4MB και το εξερχόμενο mail είναι αρκετά μεγαλύτερο; Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι για το email χρησιμοποιείται το MIME το οποίο είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης και έχει την ιδιότητα να αυξάνει το μέγεθος του email όταν σ'αυτό περιλαμβάνεται ένα attachment.

...και για να δεις ότι τα περισσότερα kbytes δεν "ξεφυτρώνουν" κατά την αποστολή του mail, απλά κάνε ένα save το mail πριν το στείλεις και πήγαινε στα drafts (πρόχειρο) να ρίξεις μια ματιά στο μέγεθος του mail (δεξί κλικ και Properties αν δεν έχεις την σχετική στήλη). Θα δεις ότι είναι αρκετά kbytes περισσότερα από το αρχείο που επισυνάπτεις...

Ωραια, και πως μπορω κανω το Outlook να μην το κωδικοποιει (δεν στελνω και τιποτα απορρητα σχεδια!) ωστε να φευγουν αν οχι ακριβως οσα στελνω, λιγο παραπανω?? :(

Το να κανει 5ΜΒ -> 7,5ΜΒ (50% πανω..!) μονο και μονο λογω κωδικοποιησης, ειναι παρα πολυ χρονοβορο!...:mad:

Μηπως αλλα προγραμματα αποστολης mail δεν το κανουν αυτο?

[sIGPIC][/sIGPIC] Εγγραφή: Οκτ. 2003 - It's been a while....

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Οσο κι αν σου φαίνεται περίεργο τα αρχεία που επισυνάπτεις στα email σου δεν φεύγουν όπως είναι, αλλά μετατρέπονται σε μορφή που μπορούν να διαβαστούν από email servers κλπ. δηλαδή ενσωματώνονται στο μήνυμα και δεν το "ακολουθούν" απλά. Αν μπορούσες να δεις το email σου θα ήταν κάπως έτσι:

(μήνυμα)

Μπλα μπλα μπλα..

--------

(αρχείο)

JSUIDYU(*#@&^#GRKJHEGEUYTEYETR#*&%#@^E

(*&$#^IUYGEHGEJW&^#T$&DJEGFJUYE#&^$TR$#

κλπ.

Αν θες να γλυτώνεις αυτή τη διαδικασία, στέλνε τα αρχεία σε κάποιο ftp ή web site ώστε ο ενδιαφερόμενος να το κατεβάζει από εκεί.

Μιχάλης :alien: