alexisco10 Δημοσιεύτηκε February 12, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 12, 2005 Καλησπέρα, παιδιά! Έχω το εξής πρόβλημα: Θέλω να συνδέσω μια συσκευή που έχει απόληξη σειριακού καλωδίου με τον υπολογιστή μου (φορητός), που έχει μόνο παράλληλη και usb θύρα. Πήρα αντάπτορα από παράλληλη σε σειριακή, αλλά δυστυχώς ο υπολογιστής δε βλέπει τη συσκευή. Καμιά ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω; Και μόνο το να μου πείτε πώς θα μπορούσα να βρω σε ποια COM port αντιστοιχεί η παράλληλή μου (αν και νομίζω ότι δεν αντιστοιχεί σε καμιά) ή πώς να την αντιστοιχίσω σε κάποια θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια και ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέων για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παράθεση Who cares?... It won't work anyway!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Ίσως θα ήταν πιο εύκολο να επιχειρήσεις να συνδέσεις τη συσκευή μέσο της USB θύρας (χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο αντάπτορα) Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Υπάρχει μετατροπέας serial to Parallel????Δεν το νομίζω...Υπάρχει σίγουρα USB to Serial με το οποίο θα κάνεις τη δουλεία σου αλλά αυτό που πήρες δε νομίζω να είναι Parallel to Serial μετατροπέας. Ίσως να είναι μετατροπέασ από 9pin σε 25pin serial που δεν κανει για αυτό που θέλεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexisco10 Δημ. February 13, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Είμαι 99% (δε βάζω 100, γιατί ποτέ δε θέλω να είμαι απόλυτος) σίγουρος ότι αυτό που αγόρασα είναι μετατροπέας parallel to serial! Αύριο που θα ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά θα πάω να αγοράσω κι έναν αντάπτορα usb to serial και θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνατε. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας! Παράθεση Who cares?... It won't work anyway!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Πάντως και εγώ ψιλοχλωμό το βλέπω να υπάρχει αντάπτορας serial <-> parallel. Τουλάχιστον τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα δεν τον έχω δει ποτέ αν υπάρχει... :o Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Με τις ηλεκτρονικες γνώσεις που διαθέτω :p με έναν shift register πρέπει να γίνεται η δουλειά. Στέλνεις 8 bit παράλληλα σε 8 ακροδέκτες, και τα βγάζει serial. Το αντίθετω πιστεύω ότι γίνετε! Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexisco10 Δημ. February 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Υπάρχει τελικά serial<->parallel adapter, αλλά δεν ήταν αυτό που πήρα εγώ τελικά. Έψαξα για usb to serial adapter, αλλά δεν είχαν σήμερα. Θα ξαναπάω αύριο που είπαν ότι θα φέρουν κι αν έχω νεότερα θα ποστάρω. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι. Παράθεση Who cares?... It won't work anyway!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhstos Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα. Ο παλιός μου εκτυπωτής έχει μόνο παράλληλη έξοδο, ενώ το καινούργιο μου laptop έχει μόνο usb εισόδους!!! Τι κάνω;;;; Υπάρχει μετατροπέας από παράλληλη σε usb;;; Παράθεση Q σου λεβέντη μου!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Ναι υπάρχει.... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. November 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2005 Ναι υπάρχει.... :) Υπάρχει parellel to usb αλλά κοστίζει 20 ευρώ!!!.. Εγώ έχω έναν εκτυπωτή και θέλω να τον συνδέσω είτε στην σειριακή θύρα είτε στη usb θύρα... Η δεύτερη λύση μάλλον δε συμφέρει οικονομικά... Έχει δοκιμάσει κανείς την πρώτη;;; Υπάρχει τελικά τέτοιο καλώδιο; Αν ναι πόσο κοστίζει και που μπορώ να το βρώ; Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexisco10 Δημ. November 19, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2005 Επειδή δεν το ξεκαθαρίζεις, ο εκτυπωτής σου έχει παράλληλη έξοδο, έτσι; Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, πρέπει να υπάρχει καλώδιο από παράλληλη σε σειριακή, αλλά νομίζω ότι θα είναι ακριβότερο από παράλληλη σε usb. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών (ξέρω κάποια στη Θεσ/νίκη, όπου θα έβρισκες σίγουρα αυτό που ζητούσες, αλλά από Αθήνα δε γνωρίζω) και να ρωτήσεις ή να ανοίξεις ένα νέο thread,γιατί όπως βλέπεις αυτό έχει μείνει ανενεργό από το Φλεβάρη και μάλλον ελάχιστοι θα το δουν. Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Παράθεση Who cares?... It won't work anyway!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. November 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2005 Ναι ο HP 710c είναι.... έχει μόνο παράλληλη έξοδο... Όσο για το thread δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι παλιό.. πάλι στις πρώτες θέσεις έχει ανέβει επειδή κάνουμε post... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts