Jump to content

Ερώτηση για DHCP...

oresti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ADSL router μου, (Intracom netRoute D2) έχει δυο θύρες για Ethernet, eth1 και eth2. Στην eth2 είναι ενεργοποήμένος ο DHCP server και στις ρυθμίσεις δικτύου έχω βάλει να βρίσκει αυτόματα τη διεύθυνση ip, το subnet mask κτλ. Επειδή θέλω να συνδέσω και δεύτερο pc στο router, πρέπει μάλλον να το ρυθμίσω χειροκίνητα. Αλλά δε θέλω το DHCP server ούτε στη eth2. Αμα βγάλω το dhcp, τι ρυθμίσεις θα πρέπει να βάλω για να μπαίνω στο ίντερνετ? Η ip του router ειναι στο δίκτυο 192.168.1.1 και του υπολογιστή 192.168.1.10 νομίζω. Η κάρτα δικτύου μου είναι η netgear fa311.
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Μπορεις να απενεργοποιησεις το DHCP και να βαλεις στο ενα PC το 192.168.1.2 και στο αλλο 192.168.1.3 και γενικα οτι αριθμο θελεις στο 192.168.1.χ οπου χ = 2 .. 255. Εννοειται οτι το χ δε μπορει να ειναι το ιδιο και για τους δυο υπολογιστες. Παντως, αμα αφησεις το DHCP ενεργοποιημενο, μπορεις να συνδεσεις και το 2ο Η/Υ και οι ρυθμισεις να δωθουν αυτοματα και στα δυο απο το DHCP.

Όντως, γιατί να θέλεις να βγάλεις το DHCP;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Κι εγώ απενεργοποιημένο το έχω. Το θεωρώ χαζό να έχω DHCP στο σπίτι μου. Να πείτε ότι είχα Domain Controller... Εξ'άλλου οι ρυθμίσεις που θα χρειστούν είναι, μία ΙΡ για τον υπολογιστή και το gateway. Τo DNS θα το βρει μόνος του ο router.

Εγώ έχω τον router της Thomson (SpeedTouch 510) με τις 4 θύρες πίσω. Έιχα παρατηρήσει λοιπόν ότι αν για οποιονδήποτε λόγο απενεργοποιούσα το δίκτυο στον υπολογιστή και το ενεργοποιούσα ξανά, καθυστερούσε περίπου 20'-30' με το DHCP ενεργοποιημένο (μέχρι να βρει τις ρυθμίσεις) σε σχέση με την περίπτωση που το είχα απενεργοποιημένο.

Α, ΟΚ, αν καθυστερεί, καλώς... Αλλά πόσες φορές απενεργοποιούσες το δίκτυο και γιατί;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Α, ΟΚ, αν καθυστερεί, καλώς... Αλλά πόσες φορές απενεργοποιούσες το δίκτυο και γιατί;

Πάρα πολλές φορές! :p

Γιατί πειράζει;; :rolleyes:

Γιατί να καθυστερεί;; :worry:

Σοβαρά τώρα, δεν θυμάμαι γιατί το απενεργοποιούσα, για διάφορους λόγους φαντάζομαι. Ίσως να έκανα έλεγχο για ιούς, ίσως να είχε ψιλοκολλήσει το connection και να ήθελα να το κάνω "reset", δεν θυμάμαι μωρέ.... :cry:

Σοβαρά τώρα, δεν θυμάμαι γιατί το απενεργοποιούσα, για διάφορους λόγους φαντάζομαι. Ίσως να έκανα έλεγχο για ιούς, ίσως να είχε ψιλοκολλήσει το connection και να ήθελα να το κάνω "reset", δεν θυμάμαι μωρέ.... :cry:

Το σημαντικό είναι να μπεις από τον πίνακα ελέγχου των Windows στις ιδιότητες της σύνδεσης και να δώσεις συγκεκριμένη IP διεύθυνση σε κάθε PC, για να μην παίρνουν άλλη κάθε φορά.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι βρε, τι να πειράζει; :p Περίεργος ήμουν, γιατί το DHCP υποτίθεται φτιάχτηκε για να βοηθάει... :D

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Το σημαντικό είναι να μπεις από τον πίνακα ελέγχου των Windows στις ιδιότητες της σύνδεσης και να δώσεις συγκεκριμένη IP διεύθυνση σε κάθε PC, για να μην παίρνουν άλλη κάθε φορά.

Έχει νόημα τότε να έχει και DHCP στον router;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αχμμ :wacko: , αυτό κάνω! ;)

Εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε το DHCP γιατί το θεωρούσα επικίνδυνο να μπαίνει ο οποιοσδήποτε μέσα στο δίκτυό μου και αυτομάτως να του ανατίθεται διεύθυνση ΙΡ. Τώρα πια βέβαια υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για αυτά οπότε κάτι πάει κι έρχεται! :p

Για το σπίτι όμως (1-4 υπολογιστές) δεν το βρίσκω απαραίτητο. (καλό είναι να υπάρχει ως δυνατότητα, αλλά απενεργοποιημένη :D)