Jump to content

Link WRT54GS με WRT54G

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι

Ψάχνω πληροφορίες για το πώς να κάνω ένα λινκ μεταξύ του WRT54Gs και του αντίστοιχου WRT54G. Να τονίσω τα εξής.

Το WRT54G έχει είσοδο για internet και το μοιράζει ασύρματα σε πολλούς clients. Με ενδιαφέρει να δω τι πρέπει να κάνω για να είμαι με το WRT54Gs που έχω ένας απο αυτούς τους clients που μοιράζεται το internet. Τι πρέπει να ξέρω?

Έχω ψάξει πολλά στο δίκτυο αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το survey που έκανα πιάνει το δίκτυο που θέλω να συνδεθώ πολύ καλά (30db διαφορά σηματος με θόρυβο). Το firmware που έβαλα στο linksys είναι το Alchemy-6.0-RC5a FBN-Edition #20.

Πιο αναλυτικά έκανα τα εξής

1. Απενεργοποίησα το DHCP και το Automatic configuration - DHCP απο το setup του linksys που έχω γιατί λογικά ο dhcp του άλλου linksys θα μου δώσει IP. Στην local IP άφησα την κανονική του IP (192.168.1.1) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό σωστό. Στο gateway δεν έβαλα τίποτα και αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι λάθος... Μάλλον πρέπει να βάλω την local IP του linksys με το οποίο θέλω να συνδεθώ αλλά δεν την ξέρω (μπορώ και να ρωτήσω).

2. Στο tab Wireless έβαλα το mode σε ΑΡ (το χα βάλει και σε client αλλά πάλι τζίφος) και το κανάλι σε auto. Λογικά δεν καθορίζεται το κανάλι απο το AP που συνδέομαι ?

3. Στο security του ιδιου tab έχω μια δυσκολία. Επιλέγω το WEP, με default transmit key 1, 64bits 10hex digits και δεν ξέρω τι να βάλω στο passphrase. Δίπλα του έχει ένα generate .Επίσης στα keys1-4 δεν ξέρω τι άλλο να βάλω. Δοκίμασα το κλειδί που μου δόθηκε όπως και τις τιμές πουπροκύπτουν απο το generate αλλά χωρίς επιτυχία. Τονίζω οτι το γνωρίζω το κλειδί.

4. Στο tab WDs ( τί είναι αυτό αλήθεια? ) έβαλα στο πρωτο πεδίο LAN και έγραψα το MAC address του AP στο οποίο θέλω να συνδεθώ. Το βρήκα μέσα απο το survey που έκανα και επέλεξα φυσικά αυτό με το ισχυρότερο σήμα από αυτά που μπορώ να συνδεθώ.

5. Στο πεδίο MAC filter έκανα enable και έβαλα το MAC του άλλου AP (να επιτρέπεται) αν και μου επισημάνθηκε ότι το κεντρικό AP στο οποίο εγώ θέλω να συνδεθώ δεν κάνει MAC filtering (οκ όποιεσ ενστάσεις για θέματα ασφάλειας).

6. Στο tab status κάνοντας refresh έβλεπα ταχύτητα σύνδεσης, WDS signal κτλ αλλά δεν έκανα ούτε ping ούτε κεατέβαζα κάτι.

Αν δεν έχω κάνει κάποια τραγική κοτσάνα, υποθέτω οτι είναι το gateway αλλά καλού κακού μπορείτε να ρίξετε κι εσείς καμια ιδέα. Το τονίζω και πάλι αυτό το λινκ είναι για παροχή κυρίως internet, γίνεται για καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό την μάθηση ώστε να μπορέσω αργότερα όταν αγοράσω και μια κεραία να μπω στο awmn.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα

Οκ αντιλαμβάνομαι ότι ίσως είναι λίγο παράξενο πώς μπορεί κάποιος να ρωτάει για θέματα εξοπλισμού και προβλημάτων που αντιμετωπίζει με αυτόν σε ένα φόρουμ όταν μάλιστα δηλώνει οτι έχει σκοπό να συνδεθεί αργότερα (όταν συμπληρώσω τον εξοπλισμό) με άλλη κοινότητα που διαθέτει και το πιο "αρμόδιο φόρουμ".

Θεωρώ ωστόσο οτι είτε κάποιος έχει σκοπό να συνδεθεί με μια κοινότητα και ένα δίκτυο είτε το κάνει για άλλο λόγο, είναι καλό σε ένα φόρουμ με τέτοιας φύσης τεχνικά ζητήματα να ακούγονται και να βρίσκονται προβλήματα και λύσεις.

Λοιπόν παιδιά επειδή παιδεύτηκα με αυτό και βρήκα λύση με ένα καταπληκτικό tutorial στο σύρματο δίκτυο της θεσσαλονίκης, λέω να το ρίξω κι εδώ το λινκ μπας και βοηθηθεί και κανένας άλλος

http://newbie.twmn.net/Tips/wrt54g_client_mode.htm

άντε και καλά λινκς

• 1 month later...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία λοιπόν! Και εγώ από εκεί ρύθμισα ένα Linksys WRT54G που είχε πέσει στα χέρια μου. Πολύ δυνατό tutorial!

Time is what keeps everything from happening at once.

• 2 months later...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία λοιπόν! Και εγώ από εκεί ρύθμισα ένα Linksys WRT54G που είχε πέσει στα χέρια μου. Πολύ δυνατό tutorial!

Ασχολήθηκα και εγώ με αυτό το tutorial. Έκανα όλα όσα έλεγε, συνδέθηκε το Linksys με το access point που ήθελα αλλά υπάρχει πρόβλημα: το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από εκείνο το access point ΔΕΝ το βλέπω. Υπάρχει κάποια λύση;

Υ.Γ.

Ξέθαψα το θέμα γιατί έλεγε ακριβώς αυτό που θέλω.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Ότι συνδέεται στο AP δεν σημαίνει ότι κάνει και σωστό routing. Πες μου pingαρεις το AP ή την gateway;

(Μόλις είδα το post στο http://www.awmn.gr )

Ότι συνδέεται στο AP δεν σημαίνει ότι κάνει και σωστό routing. Πες μου pingαρεις το AP ή την gateway;

(Μόλις είδα το post στο www.awmn.gr )

Στο συγκεκριμένο που θέλω να συνδεθώ η gateway είναι το access point. Αν δώσω στο telnet τις εντολές για scan, μετά για τα αποτελέσματα και τέλος για να συνδεθώ στο access point συνδέεται κανονικά (κάτι που βλέπω και από το web interface του Linksys) . Μετά, πάλι μέσω telnet, κάνει κανονικά ping. Μέσω των windows όμως τίποτα. Κάνει μόνο στο Linksys. Το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από το access point στο οποίο συνδέεται το Linksys, είναι σαν να μην υπάρχει...

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Ναι, κατάλαβα τι παίζει. Έχεις πρόβλημα routing. Και εγώ το είχα αυτό, γιατί δεν ακολουθούσα πιστά το παραπάνω tytorial. Στην σελίδα Setup->Advanced Routing βάλε:

Operating Mode : Gateway

Interface : LAN & Wireless

Σε κάθε περίπτωση που δεν δουλέψει σου προτείνω reset και να ακολουθήσεις πιστά το tytorial. :)

Ναι, κατάλαβα τι παίζει. Έχεις πρόβλημα routing. Και εγώ το είχα αυτό, γιατί δεν ακολουθούσα πιστά το παραπάνω tytorial. Στην σελίδα Setup->Advanced Routing βάλε:

Operating Mode : Gateway

Interface : LAN & Wireless

Σε κάθε περίπτωση που δεν δουλέψει σου προτείνω reset και να ακολουθήσεις πιστά το tytorial. :)

Έτσι είναι αυτό. Εσύ δηλαδή κατάφερες με ένα linksys να είναι client σε άλλο linksys και να βλέπεις κανονικά το δίκτυο πίσω από εκείνο το linksys; Εκτός από το να ακολουθήσεις πιστά το tutorial (κάτι που έκανα και εγώ) τι άλλες ρυθμίσεις έκανες;

να σας πω κατι ενδιαφερον...το linksys ehei live help sto internet οπου εκει σε ζωντανη συνομιλια σε βοηθουν να κανεις...παπαδες....ανατρεξτε για οποιαδηποτε απορια σας
οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας.....