freestyler Δημοσιεύτηκε January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 30, 2005 Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η γνωστή φράση "οτι δουλεύει δεν το πειράζουμε". Έχω την μητρική asus K8V se deluxe και χτες αποφάσισα να περάσω το τελευταίο bios. Παρόλες τις προειδοποιήσεις στο site να μην περάσω το συγκεκριμένο bios από το πρόγραμμα που παρέχεται στα windows, αλλά μέσω dos, τελικά το πέρασα μέσα απο τα windows. Κάνω το απαραίτητο restart αλλά ο υπολογιστής δεν ελεγε να boot-άρει. Κόλλαγε στο σημείο πριν την οθόνη φόρτωσης των windows. Κλείνω το ρεύμα, βγάζω την μπαταρία από το motherboard, βραχυκυκλώνω τους πόλους, κάνω και cmos clear (με το jumperaki), ανοίγω το pc αλλά πάλι τα ίδια. Εντωμεταξύ κάθε φορά μου βγάζει και διαφορετικό error: overclocking failed, no bios installed και άλλα κουφά. Να προσθέσω οτι έκανε POST messages. Ξαναπερνάω το bios μέσω ms-dos, αλλά τίποτα. Κατεβάζω απο internet (σε άλλο pc εννοείται) το bios που είχε πρώτα η μητρική αλλά τώρα δεν ανοίγει η οθόνη ούτε POST messages ακούγονται. Έκανα clear cmos και όλα τα σχετικά, chekara τα καλώδια και τα σχετικά αλλά τίποτα. Οι σκληροί δίσκοι είναι 2 ίδιοι SATA seagate. Προσπάθησα να κάνω install τα windows στον έναν σκληρό αλλά κολλάει στο σημείο που φορτώνει τα αρχεία από το cd (αφού έχω πατήσει F6 για να βάλω drivers για τους SATA). Εν ολίγης ξεκινάει το pc αλλά δεν ανοίγει η οθόνη. Sorry για το κουραστικό post. Καμιά ιδέα; :worry: :( Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/ban.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 Μήπως όταν πέρασες το νέο BIOS οι default ρυθμίσεις έιναι λανθασμένες για τον επεξεργαστή σου????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 βγαλε την μπαταρια και αστο λιγο ετσι, μηπως και κανει κανα reset Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Με το BIOS που έχεις τώρα και αφού (απ' ότι κατάλαβα) μπορείς να δεις τις ρυθμίσεις του, έκανες Load setup defaults; Γιατί πολλές φορές μετά από αναβάθμιση/αλλαγή του BIOS, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αν δεν το κάνεις αυτό, δεν πρόκειτα να δουλέψει το μηχάνημα. Επίσης αυτό που λες ότι δεν μπορεί να αντιγράψει κάποια αρχεία για να κάνεις setup, είναι μια ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει με το BIOS (το έχω πετύχει σε τέτοια περίπτωση). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Δοκίμασες να βγάλεις το ολοκληρωμένο με το bios?? Βγάλτο ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΙ ΣΟΥ. Θέλει προσοχή. Εγώ μια φορά σε qdi :p :p έπαθα ακριβώς το ίδιο επειδή η ΔΕΗ έπαιζε με τον διακόπτη του ρεύματος και συνήλθε. Βέβαια δεν την κράτησα όταν λειτουργησε ούτε 1 sec. Πήρα μια GIGABYTE και ηρέμησα. Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Στην τελική επικοινωνία με την εταιρεία για το τι μπορείς να κάνεις. Πριν από χρόνια (περίπου 1999) είχα καταστρέψει το BIOS μίας Soyo και επικοινώνησα με Ολλανδία που είχε το service για την Ευρώπη. Τους έστειλα το chip και μου το επέστρεψαν χωρίς κόστος μέσα σε 10 μέρες αναβαθμισμένο με την τελευταία έκδοση και μάλιστα ανέλαβαν και τα έξοδα αποστολής του (όχι ότι θα πλήρωσαν και πολλά). Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Στην τελική επικοινωνία με την εταιρεία για το τι μπορείς να κάνεις. Πριν από χρόνια (περίπου 1999) είχα καταστρέψει το BIOS μίας Soyo και επικοινώνησα με Ολλανδία που είχε το service για την Ευρώπη. Τους έστειλα το chip και μου το επέστρεψαν χωρίς κόστος μέσα σε 10 μέρες αναβαθμισμένο με την τελευταία έκδοση και μάλιστα ανέλαβαν και τα έξοδα αποστολής του (όχι ότι θα πλήρωσαν και πολλά). Φίλε μου και εγώ επικοινώνησα με την εταιρεία της qdi στην ελλάδα μέσω του καταστήματος που το προμηθεύτηκα και μου είπαν την εξωφρενική τιμή των 50 €. :mad: :mad: ετσι έβαλα άλλα 30 € και αγόρασα την gigabyte. :cool: Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Εγώ δεν επικοινώνησα καθόλου με τους κάφρους της Ελλάδας. Όλα έγιναν με 2 email στην Ολλανδία. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apriamos Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 File mou ekanes tin kaliteri doulia pou mporouses na kaneis! Παράθεση :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redsky Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Οι μητρηκές της asus κάνουν πόλλα τέτοια τρέλα... Δοκιμασες να αφήσεις τον υπολογιστη κανενα τέταρτο χωρίς ρέυμα...? Έγω ένα απόγευμα αλλάζω το DVD Drive και βάζω ενα DVD Recorder πάταω να ανοίξει.... Ό υπολογιστής ξεκίνουσε αλλα η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα... Βγάζω μπαταρία κάνω cmos clear με το jumper πάλι τα ίδια.. Βαρέθηκα το έβγαλα απο την μπρίζα και την άλλη μέρα το πρωί πάταω να κάνει boot και ολα εντάξει... Αφού έστειλε τα νεύρα μου περίπατο στο τέλος δούλεψε..... Παράθεση Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή... Μωρό μου.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freestyler Δημ. February 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Έχω αφήσει ολόκληρο βράδυ τον υπολογιστή χωρίς ρεύμα και την μπαταρία αλλά δεν έγινε τίποτα. Έστειλα και email στην Asus και η απάντηση ήταν η εξής: ... Sorry the bios is corrupt ,the main boot block of bios is damaged. So you can not re-flash it back because the system won't boot . You need ask RMA service.Please contact your reseller to send this faulty board to repaired . ... Έτσι λοιπόν έστειλα για service το motherboard αφού όπως φαίνεται δεν είχα και άλλη επιλογή. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/ban.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 παιδια πριν απο 8 μηνες ειχα φλασαρει λαθος βιος στην μβ (asus p4p800 deluxe),αλλα οχι απο τα win αλλα με shift+f2 στο βοοτ (αν θυμαμαι καλα) η μβ δεν δουλεψε ποτε εννοειται μετα απο πολλες προσπαθειες, τελικα το επαιξα china (και καλα δεν ξερω τι επαθε κλπ) και την εστειλα για αντικατασταση, σε λιγες μερες ηρθε μια αλοκαινουρια μβ στο σπιτι. Δοκιμασε να κανεις το ιδιο αλλα τοτε που το ειχα ψαξει φτιαχνεται μετο να βαλεις ενα αλλο ιδιο chip απο αλλη ιδια μητρικη, το pc θα ξεκινησει,ενω δουλευει βγαζεις το καλο chip και βαζεις το χαλασμενο, οποτε το ξαναφλασαρεις και αν (?) πανε ολα καλα η μβ θα ειναι μια χαρα. βεβαια ρισκαρεις να χαλασεις και το καλο chip Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2005 παιδια πριν απο 8 μηνες ειχα φλασαρει λαθος βιος στην μβ (asus p4p800 deluxe),αλλα οχι απο τα win αλλα με shift+f2 στο βοοτ (αν θυμαμαι καλα) η μβ δεν δουλεψε ποτε εννοειται μετα απο πολλες προσπαθειες, τελικα το επαιξα china (και καλα δεν ξερω τι επαθε κλπ) και την εστειλα για αντικατασταση, σε λιγες μερες ηρθε μια αλοκαινουρια μβ στο σπιτι. Δοκιμασε να κανεις το ιδιο αλλα τοτε που το ειχα ψαξει φτιαχνεται μετο να βαλεις ενα αλλο ιδιο chip απο αλλη ιδια μητρικη, το pc θα ξεκινησει,ενω δουλευει βγαζεις το καλο chip και βαζεις το χαλασμενο, οποτε το ξαναφλασαρεις και αν (?) πανε ολα καλα η μβ θα ειναι μια χαρα. βεβαια ρισκαρεις να χαλασεις και το καλο chip Και που θα βρεις δηλαδή ίδιο chip από ίδια M/B; Λίγο απίθανο, επικίνδυνο και δύσκολο τον βλέπω τον τρόπο σου... Πιστεύω η καλύτερη επιλογή ήταν να το στείλει στο service (και ίσως και να το παίξει λίγο :ninja: όπως είπες :D ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. February 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2005 Απο ενα περιοδικο για πσ εχω εναν οδηγο πως να το κανεις και επισης ειχα βρει και εναν οδηγο σε καποιο site αλλα τωρα δεν θυμαμαι , το ξερω οτι ειναι λιγο δυσκολο αλλα γινεται με ρισκο. Παντως εγω περυσι αν ειχα βρει αλλο chip θα το εκανα. Ειχα ρωτησει και για καινουριο chip αλλα μου ειπανε γυρω 100-150 € οποτε προτιμησα να κανω αυτο που αναφερω στο πιο πανω ποστ (και τελικα δικαιωθηκα :) ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2005 Μα αν είναι να αγοράσεις chip, με τόσα λεφτά καλύτερα να αλλάξεις τη M/Β. Και επίσης αν τελικά αγοράσεις chip δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αυτό που λες... Βάζεις απλά το καινούργιο και τελείωσες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. February 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2005 Mαλλον δεν καταλαβες, λεω οτι αν ειχα βρει αλλο chip απο αλλη μ/β (ενος φιλου μου π.χ.) θα το εκανα το φλασαρισμα, παραλληλα ειχα ρωτησει και για καινουριο αλλα η τιμη του ηταν απαγορευτικη :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2005 Mαλλον δεν καταλαβες, λεω οτι αν ειχα βρει αλλο chip απο αλλη μ/β (ενος φιλου μου π.χ.) θα το εκανα το φλασαρισμα, παραλληλα ειχα ρωτησει και για καινουριο αλλα η τιμη του ηταν απαγορευτικη :) ΟΚ κατάλαβα. Πάντως αν ζητούσες από μένα το chip για τέτοια δουλειά... όλο και κάποια δικιολογία θα έβρισκα :D :lol: :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. February 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2005 lol...κι εγω το ιδιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cybernec Δημ. March 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2005 Ερώτημα : Υπάρχουν κάποια "απλά βηματάκια" για να διορθωθούν οι ρυθμίσεις bios, cmos κ.λ.π όταν κάποιο διαβολάκι :X τα πειράξει και δεν ξεκινάει το πισι (celeron 333)?? primary-secondary-master-slave-floppy , όλα ανω-κάτω είναι... Παράθεση http://www.talosteam.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. March 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2005 Ερώτημα : Υπάρχουν κάποια "απλά βηματάκια" για να διορθωθούν οι ρυθμίσεις bios, cmos κ.λ.π όταν κάποιο διαβολάκι :X τα πειράξει και δεν ξεκινάει το πισι (celeron 333)?? primary-secondary-master-slave-floppy , όλα ανω-κάτω είναι... Στο αρχικό μενού του BIOS πατάς F9 ή F7 ανάλογα και κάνεις Load BIOS DEFAULTS. Το γράφει κάτω ;) Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts