t300 Δημοσιεύτηκε October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 6, 2003 Θέλω να πάρω σε ghost το λειτουργικό μου με Norton Ghost 2003. Το πρόβλημα είναι το εξής. Έχω κάνει στο σκληρό δίσκο, 2 partitions. Στο C έχω μόνο το λειτουργικό και τα προγράμματα και στο D αποθηκεύω αρχεία κτλ. Επίσης, στο D έχω άλλο ένα folder το οποίο ονόμασα Program Files και εκεί μέσα επιλέγω να εγκαθιστώ τα νέα προγράμματα γιατί ο C δεν είχε άλλο χώρο. Τί πρέπει να κάνω για να πάρω σωστό image του λειτουργικού και των εγκατεστημένων προγραμμάτων; 1) Εάν πάρω σε ghost τον C και το D:\Program Files θα έχω πρόβλημα στο restore ή θα είμαι εντάξει; 2) Όταν θα κάνω το restore θα τοποθετήσει μόνο του το κάθε "κομμάτι" στο αντίστοιχο partition; 3) Εάν προσπαθήσω να κάνω restore το image με το C και το D:\Program Files σε έναν δίσκο χωρίς partitions , τι θα γίνει; Συγγνώμη αν σας κούρασα! Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Καταρχην δεν μπορεις να παρεις image ενα φακελο. Δισκους ή partitions. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sv1cvt Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Theoro dedomeno oti otan tha kaneis image o D: tha periexei mono ton fakelo Program Files 1) Oxi den tha exeis provlima, alla na ksereis oti sto restore tha svistoyn ola ta periexomena toy D: kai tha perastoyn mono ta Program Files poy tha exeis kanei Image. 2) Mporeis na epilekseis poia Partitions tha kaneis restore 3) Tipota kako, tha xreiastei na kanei kapoia partitions resize Soy proteino na kaneis resize to partition toy C: me to Partition Magic i me to FDISK (win98 boot disk) oste na exeis arketo xoro gia ta Program Files. Afoy peraseis to leitoyrgiko ksana kai ola soy ta programata sto C: kane Image mono se ayto. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Μαλλον ο φιλος ομως θελει να κανει μονο το d:\program files και οχι ολο το D: Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. October 6, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Sv1cvt Soy proteino na kaneis resize to partition toy C: me to Partition Magic i me to FDISK (win98 boot disk) oste na exeis arketo xoro gia ta Program Files. Afoy peraseis to leitoyrgiko ksana kai ola soy ta programata sto C: kane Image mono se ayto. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να ξαναεγκαταστήσω από την αρχή όλα τα προγράμματα του D (το οποίο θέλω να αποφύγω). Έτσι δεν είναι; Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Μαλλον ο φιλος ομως θελει να κανει μονο το d:\program files και οχι ολο το D: Ναι, αυτό θέλω, αλλά νομίζω πως κάπου έχει επιλογή να προσθέσεις ξεχωριστά κάποιο επιπλέον folder. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Σιγουρα δεν μπορεις να κανεις image με το ghost ενα directory. Μπορεις φυσικα να το κανεις με καποιο αλλο προγραμμα που καει CD π.χ Nero, αλλα δεν εχει καμια σχεση με το ghost. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. October 6, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Σιγουρα δεν μπορεις να κανεις image με το ghost ενα directory. Μπορεις φυσικα να το κανεις με καποιο αλλο προγραμμα που καει CD π.χ Nero, αλλα δεν εχει καμια σχεση με το ghost. Νομίζω γίνεται από το BackUp->Next->Next->Next->Advanced settings ->user files->add directory Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. October 6, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Και κάτι ακόμα. Αν τυχόν υπάρχουν "χαλασμένα τμήματα" στον σκληρό, αυτά "μεταφέρονται" στο image; (Ρώτησα βλακεία;; ) Edit: Τα CDs που φτιάχνονται είναι bootable; Βάζοντας δηλαδή τα CDs με το Image, μπορώ να το περάσω σε άδειο σκληρό; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sv1cvt Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Ναι, την έχω πάει έτσι μια φορά που δεν ειχα κάνει scandisk στο δίσκο και μεταφέρθηκαν και λάθη οχι βεβαια με την μορφή των χαλασμένων τμημάτων. Τα CD's που φτιάχνονται είναι bootable. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. October 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Σιγουρα δεν μπορεις να κανεις image με το ghost ενα directory. Μπορεις φυσικα να το κανεις με καποιο αλλο προγραμμα που καει CD π.χ Nero, αλλα δεν εχει καμια σχεση με το ghost. Τελικά έχεις δίκιο :o . Αν πάρω σε CD το folder D:\Program Files με το Nero πχ θα γραφτούν σωστά όλα τα αρχεία; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Ειναι σαν γραφεις σε CD καποια αρχεια για να τα δωσεις σε ενα φιλο σου. Αυτο που ελεγες με τα user files αν δεν κανω λαθος ειναι για το virtual partition. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. October 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Ειναι σαν γραφεις σε CD καποια αρχεια για να τα δωσεις σε ενα φιλο σου. Αυτο που ελεγες με τα user files αν δεν κανω λαθος ειναι για το virtual partition. Ναί έτσι είναι. Βέβαια δεν έχω καταλάβει ακόμα τι είναι αυτό το virtual partition... Από την άλλη έχω την εξής απορία. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιγράψουμε τα περιεχόμενα του σκληρού με το Nero αντί το Ghost; Προφανώς κάτι δεν θα αντιγραφεί σωστά, έτσι; Τότε λοιπόν, κάνοντας backup το D:\Program Files με το Nero, δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα που θα είχα αν έκανα backup και τον C με το Nero; :stupid: Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 paidia pos ginete na apothikeyso to image file pou dimiourgei to ghost meso diktio ston skliro enos allou ipologisti??? Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sv1cvt Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 To exo kanei edo kai kairo 1 fora kai den thimame polla. To Norton Ghost moy eixe ftiaksei mia disketa afoy eixa epileksei tin karta diktyou toy pros image PC. Ayto poy den thimame einai ean doyleyan kai ta 2 PC me disketes i mono to 1, Sorry Ola eixan paei kala omos. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον t300 Ναί έτσι είναι. Βέβαια δεν έχω καταλάβει ακόμα τι είναι αυτό το virtual partition... Από την άλλη έχω την εξής απορία. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιγράψουμε τα περιεχόμενα του σκληρού με το Nero αντί το Ghost; Προφανώς κάτι δεν θα αντιγραφεί σωστά, έτσι; Τότε λοιπόν, κάνοντας backup το D:\Program Files με το Nero, δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα που θα είχα αν έκανα backup και τον C με το Nero; :stupid: Το virtual partition ειναι ενας τροπος να ξεκιναει το pc χωρις να κανει access στο δισκο. Δημιουργει ενα αρχειο και τροποποιει το MBR ωστε να ξεκιναει το αρχειο. Μεσα στο αρχειο εχει το executable του ghost και αλλα αρχεια. Η δουλεια του ghost ειναι να δημιουργει πιστα αντιγραφα δισκων και partition. Και ειναι κορυφαιο στο ειδος του (εγω στην δουλεια μου ειναι η πιο σημαντικη δισκετα). Δεν ειναι ενα απλο προγραμμα που αντιγραφει αρχεια. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bloodimir Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Exe ypopsin sou oti kai na to grapseis se allo pc (ektos tou oti mporeis na to swseis sto idio kai na to metafereis meta me to diktyo) oti otan 8a pas na kaneis Ghost to file se allo disko 8a xekiniseis me ti disketa ekinisis tou Ghost opou mpenei se DOS mode... opote den 8a yparxei diktyo... opote anagastika prepei na to exeis se allo disko i cd-rom Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/Bloodimir/5975/61437/0/bld-axe.jpg |)347|-| 4\/3|\|G3R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts