George_Kont Δημοσιεύτηκε January 24, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 24, 2005 Εδώ και τρεις (3) εβδομάδες προσπαθώ να κάνω, και κατά ένα ποσοτό μεγάλο το έχω καταφέρει, μια μηχανή Arcade με το ArcadeOs, για προσωπική χρήση. Βρέθηκε ο υπολογιστής που θα κάνει την δουλειά, το πληκτρολόγιο, τα κουμπιά, τα χειριστήρια, το monitor αλλά έχω ένα μικρό πρόβλημα. Η κάρτα γραφικών που χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά είναι μία ταπεινή G-Force με 32 Μb RAM. Ακούστε το πρόβλημα μου. Οταν βάζω το RCA στην έξοδο της κάρτας για την τηλεόραση όλα παίζουν ΟΚ. Το Format παραμένει σε PAL-G ή PAL-B και φαίνονται όλα φυσιολογικά. Εχω απενεργοποιήση το TwinView της Nvidia διότι πολύ απλά δεν χρησιμοποιώ οθόνη υπολογιστή. Ωραία μέχρι εδώ... Οταν βάζω το monitor, ξέρετε αυτά που έχουν τα UFADIKA, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ολα γίνονται ασπρόμαυρα και δεν λέει το monitor να δείξει έγχρωμα με τίποτα. Μου αλλάζει από μόνο του την επιλογή που έχω στα Πρόσθετα της Nvidia στο πεδίο TV από PAL-B ή PAL-G se NTSC. Μήπως υπάρχει κάποιο καλώδιο το οποίο παίρνει το σήμα κανονικά από την έξοδο της κάρτας για την οθόνη και στην άλλη του άκρη έχει RCA????? Για να σας προλάβω έχω τους τελευταίους Drivers της Nvidia και δεν υπάρχει τρόπος να βάλω το καλώδιο S-Video γιατί απλά δεν υπάρχει έξοδος από την κάρτα. Επίσης μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια πλακέτα και που μπορώ να την βρώ που να κάνει αυτή τη μετατροπή???????????, διότι η οθόνη δουλεύει σε 75HZ ενώ το monitor στα 15KΗΖ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. :rolleyes: Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. January 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2005 H έξοδος που εχει η καρτα γραφικων σου από ότι κατάλαβα είναι RCA. Φυσικά και υπάρχει καλώδιο RCA σε RCA, μπορείς επίσης να τη συνδέσεις και σε Scart με ειδικό ανταπτοράκι αν υποστηρίζει το monitor σου. Μετατροπή σε υποδοχές (rca,s-video,scart) υπάρχει από όλους τους τύπους σε όλους. Η οθόνη να σου δουλεύει σε ψηλότερα Hz είναι φυσιολογικά, ωστόσο τα νούμερα είναι πολύ τραβηγμένα (π.χ. η οθόνη μου δουλεύει σε 100 Hz και η τηλεόραση στα 60 Hz). Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2005 H έξοδος που εχει η καρτα γραφικων σου από ότι κατάλαβα είναι RCA. Φυσικά και υπάρχει καλώδιο RCA σε RCA, μπορείς επίσης να τη συνδέσεις και σε Scart με ειδικό ανταπτοράκι αν υποστηρίζει το monitor σου. Μετατροπή σε υποδοχές (rca,s-video,scart) υπάρχει από όλους τους τύπους σε όλους. Η οθόνη να σου δουλεύει σε ψηλότερα Hz είναι φυσιολογικά, ωστόσο τα νούμερα είναι πολύ τραβηγμένα (π.χ. η οθόνη μου δουλεύει σε 100 Hz και η τηλεόραση στα 60 Hz). Οχι φίλε. Η κάρτα γραφικών μου είναι μια φυσιολογική κάρτα. Παίρνω από την έξοδο RCA για να δω στην Τηλεώραση. Ολα καλά μέχρι εδώ καθώς η τηλεώραση είναι 100Hz. Οπως ανέφερα θελω να κάνω μια παιχνιδομηχανή. Οπότε δεν μπορώ να χρησιμοποιώ την τηλεώρασή μου. Βρήκα κουτί, μόνιτορ ακόμα και κερματοδέκτη έχει μέσα (άσχετο) από κατάστημα με ηλεκτρονικά. Το monitor όμως που έχει το κουτί δουλεύει στα 15 KHZ :worry: . Μετά από πολύωρο ψάξιμο (μόνο στο ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ δεν πήγα) βρήκα μια πλακέτα της HANTAREX, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία, μην ρωτάτε που και ποια και πώς παίρνει το σήμα βίντεο από RCA και το βγάζει μετά από μια τρελή διαδρομή σε ολοκληρωμένα και ποτενσιόμετρα σε μια φίσα με 8 καλώδια. Από εκεί υπάρχει το ανάλογο βισματάκι και κουμπώνει το μόνιτορ. Το μόνιτορ όμως κάνει μ.λ.κ.ι.ε.ς. Αλλωτε παίζει έγχρωμα, άλλωτε ασπρόμαυρα, αλλάζει την ρύθμιση στην κάρτα μου γραφικών και άλλα χαζά. Οπότε σκέφτηκα εάν υπάρχει κάποιος μετατροπέας σε πλακέτα, ή ένα βισματάκι που στην μία του άκρη είναι όπως της οθόνης και από την άλλη RCA, σε περίπτωση πάντα που δεν βρώ άλλη πλακέτα, για να δοκιμάσω και έτσι. :cry: Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts