Jump to content

Στήσιμο LAN

antonis_wrx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι σε μπέρδεψε; Άψογα τα είπε ο πράκτορ M. Το βρίσκω απίθανο να μη λειτουργεί DHCP, αν πάλι δεν... Τότε πήγαινε και ρώτα τους διαχεριστές με τι ρυθμίσεις μπορέις να συνδεθείς.
Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Αφού μου έδωσε μόνο IP και subnet χωρίς gateway και domain, πως θα δουλέψει;

Αν ήταν DHCP, θα μου έλεγε να το αφήσω να τα πάρει όλα αυτόματα.

στο laptop έχω home γιατί είχε από την μάνα του και δεν βρήκα χρόνο να του το αλλάξω ακόμα...

Αφού μου έδωσε μόνο IP και subnet χωρίς gateway και domain, πως θα δουλέψει;

Αν ήταν DHCP, θα μου έλεγε να το αφήσω να τα πάρει όλα αυτόματα.

Άμα σου δώσει IP και Gateway μόνο δεν νομίζω να δουλέψει... Εντάξει το Subnet το βάζει μόνο του βάση του IP αλλά θα χρειαστείς και DNS Server...

Πιστεύω πως κάτι δεν σου έχει πει ο φίλος σου σωστά...

Το καλώδιο πως το κατάλαβες ότι έχει πρόβλημα; Το δοκίμασες και με άλλο υπολογιστή; :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Μολίς το έβαλα και δεν είδε δίκτυο, υπέθεσα πως κάτι είχα κάνει λάθος στις ρυθμίσεις. Τις ξανακοίταξα, αλλά τίποτα. Δοκίμασα να κάνω setup ένα νέο δίκτυο με τον wizard των XP και μου έλεγε πως δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα δικτύου γιατί δεν ήταν συνδεδεμένο το καλώδιο πάνω. Το καλώδιο ηταν crossover κι αν δεν κάνω λάθος τα πριζάκια χρειάζονταν κανονικό. Συν το γεγονός οτι το συγκεκριμένο καλώδιο μερικές φορές δε δουλεύει καλά στο σπίτι, με έκανε να υποθέσω οτι ήταν θέμα καλωδίου και όχι ρυθμίσεων.

Μολίς το έβαλα και δεν είδε δίκτυο, υπέθεσα πως κάτι είχα κάνει λάθος στις ρυθμίσεις. Τις ξανακοίταξα, αλλά τίποτα. Δοκίμασα να κάνω setup ένα νέο δίκτυο με τον wizard των XP και μου έλεγε πως δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα δικτύου γιατί δεν ήταν συνδεδεμένο το καλώδιο πάνω. Το καλώδιο ηταν crossover κι αν δεν κάνω λάθος τα πριζάκια χρειάζονταν κανονικό. Συν το γεγονός οτι το συγκεκριμένο καλώδιο μερικές φορές δε δουλεύει καλά στο σπίτι, με έκανε να υποθέσω οτι ήταν θέμα καλωδίου και όχι ρυθμίσεων.

Όχι Crossover καλώδιο... :rolleyes: Θέλεις ένα straight καλώδιο γιατί φεύγει σε switch για να πάρεις δίκτυο. ;) Crossover χρειάζεσαι όταν συνδέεις υπολογιστή με υπολογιστή. Δεν υπάρχει κανένα ξέμπαρκο εκεί να βάλεις; :D

Ναι αυτό υπέθεσα κι εγώ...

Την επόμενη που θα παώ, όλο και καποιο θα βρω να κουβαλήσω... :p

στο lan που προσπαθώ να στήσω τελικά έχω τα εξής προβλήματα:

1. από το my network places το desktop βλέπει και τα δικά του shared folders αλλά και του laptop... Το laptop αντίθετα βλέπει μόνο τα δικά του.

2. το άλλο είναι στο να εγκαταστήσω τον printer (ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον desktop). Από το laptop πάω network places --> view workgroup computers όπου βλέπει και τους 2 υπολογιστές... όταν κάνω διπλό κλικ πάνω στον desktop για να βρω τον printer και να τον κάνω add. Όμως που πετάει ότι δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης. Δοκίμαζω να πάω από το add new printer --> network printer κλπ αλλά όπως δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης δεν βλέπει τον printer...

Τι μπορεί να φταίει? Οι ρυθμίσεις TCP/IP πρέπει να είναι οκ.

Είναι shared ο εκτυπωτής;

Firewall; (Ξέρω οτι επιμένω, αλλά...)

ο εκτυπώτης είναι shared, έκλεισα τελείως το zone alarm και στα 2 αλλά δεν έκανε διαφορά...

• 3 weeks later...
μετά από format του desktop όλα δουλεούν οκ... το είδε το printer, και το desktop και το laptop βλέπουν όλα τα αρχεία... το μόνο πρόβλημα που παρέμεινε είναι το ίντερνετ. Το laptop καλεί από το modem του desktop αλλά ενώ η συνδέεται κανονικά στο νετ ο desktop στο laptop αν και εμφανίζει η σύνδεση απέτυχε τον εικονίδιο σύνδεση στο νετ εμφανίζεται κανονικά αλλά μετά όλα τα προγράμματα firefox,explorer,live update αγνοούν την σύνδεση στο νετ και ζητάνε dial-up...

μετά από format του desktop όλα δουλεούν οκ... το είδε το printer, και το desktop και το laptop βλέπουν όλα τα αρχεία... το μόνο πρόβλημα που παρέμεινε είναι το ίντερνετ. Το laptop καλεί από το modem του desktop αλλά ενώ η συνδέεται κανονικά στο νετ ο desktop στο laptop αν και εμφανίζει η σύνδεση απέτυχε τον εικονίδιο σύνδεση στο νετ εμφανίζεται κανονικά αλλά μετά όλα τα προγράμματα firefox,explorer,live update αγνοούν την σύνδεση στο νετ και ζητάνε dial-up...

Δοκίμασε στο Tools-Internet Options-Connection να έχεις την επιλογή Never dial a connection.

Και στον browser που χρησιμοποιείς να βάλεις proxy(IP ή Computer name) τον υπολογιστή που μπαίνεις στο Internet.

I will και θα πω αποτελέσματα...

Good luck ;) :D

May the Proxy be with you

Επειδή έχω Ελληνικό μενού...

Πας Εργασίες-Επιλογές-Ρυθμίσεις-Γενικά-Σύνδεση-Ρυθμίσεις σύνδεσης και βάζεις χειροκίνητα την IP ;)

Good luck ;) :D

May the Proxy be with you

Θα με εκπλήξει ιδιαίτερα εάν ατυό δουλέψει εφόσον δεν τρέχει proxy server στον άλλον υπολογιστή.

Θα με εκπλήξει ιδιαίτερα εάν αυτό δουλέψει εφόσον δεν τρέχει proxy server στον άλλον υπολογιστή.

Ποτέ δεν ξέρεις :)

Ακόμα όμως δεν έχει απαντήσει ο φίλος μας... :rolleyes: :worry:

Ας μου απαντησει καποιος σε αυτο..Πως γινεται να συνδεω ενα pc με ενα laptop κανονικα και να μεταφερω αρχεια κλπ. και οταν επαναλαβω ακριβως τα ιδια πραγματα 2 μερες μετα να μην υπαρχει περιπτωση το ενα να δει το αλλο???

Win xp pro-win xp pro

Mutilator :shifty:

Ας μου απαντησει καποιος σε αυτο..Πως γινεται να συνδεω ενα pc με ενα laptop κανονικα και να μεταφερω αρχεια κλπ. και οταν επαναλαβω ακριβως τα ιδια πραγματα 2 μερες μετα να μην υπαρχει περιπτωση το ενα να δει το αλλο???

Win xp pro-win xp pro

Η σύνδεση φαντάζομαι γίνεται με cross καλώδιο και έχεις σετάρει τις ρυθμίσεις για file sharing. Μετά βάζεις χειροκίνητα τις IP και κατόπιν γίνεται η ανταλλαγή.

Σωστά μέχρι εδώ; :rolleyes: :O

Μετά από 2 μέρες που πας να ξανακάνεις το ίδιο τι διαδικασία ακολουθείς; Βάζεις ξανά την IP ή φτου και ξανά από την αρχή;

Nai me crossover kalodio(pos allios) alla tis IP den tis evala.

Tin proti fora to ena pc eida to allo amesos kai to mono pou ekana itan setup a home or small office network.

Mutilator :shifty:

Nai me crossover kalodio(pos allios) alla tis IP den tis evala.

Tin proti fora to ena pc eida to allo amesos kai to mono pou ekana itan setup a home or small office network.

Δοκίμασε να βάλεις και IP και στους 2 ;)

Μετά κάνε ένα ping για να δεις αν απαντάνε και μετά είσαι έτοιμος(θέλω να πιστεύω :rolleyes: ) :)