Jump to content

Επιλογή κατεύθυνσης στο Ενιαίο Λύκειο

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Ποια?  

84 members have voted

1. 1. Ποια?

• Θεωρητική
      18
    • Θετική
      24
    • Τεχνολογική
      42

Recommended Posts

Hello!Το ξεθαβω αλλα θελω να σας πω τα νεοτερα...Ημουν εδω και ενα μηνα τεχνολογικη (Β' Λυκειου) αλλα εδω και μιαμιση βδομαδα μεταπηδησα σε θεωρητικη.Τελικα εκανα σφαλμα που δεν διαλεξα θεωρητικη ευθυς εξ αρχης και εχασα "τζαμπα" το χρονο μου.Τελικα τα θετικα μαθηματα δεν ειναι του τυπου μου.Τωρα ευτυχως ειμαι πολυ καλυτερα στις υποχρεωσεις του σχολειου αλλα και με τον εαυτο μου.

Οσον αφορα τις σχολες...Σκεφτομαι για Στρατολογικο/Οικονομικο Σ.Σ.Α.Σ,Χρηματοοικονομικα και Τραπεζικη Δοιοικηση Πειραια,Νομικη Αθηνας/Θεσ/νικη.Αλλωστε δεν εχω και πολλες επιλογες απ' την κατευθυνση μου αλλα αυτα εχω σκεφτει..Καμια προταση για καλη σχολη οικονομικων με μελλον?

Tha proteina na min pas hrimatooikonomiki kai trapeziki peiraia, opos kai sto antistoiho logistikis kai hrimatooikonomikis tis ASOEE, epeidi ehei poly sygekrimeno antikeimeno kai apla periorizesai apo toso noris, prin akoma gnoriseis ton eafto sou.

An apofasiseis na akolouthiseis oikonomikes spoudes, to kalytero pou eheis na epilexeis einai kata ti gnomi mou kapoio tmima kathara oikonomikwn epistimwn, me koryfaio stin Ellada auto tis ASOEE. Akoma kalyteri epilogi einai to tmima Diethnwn kai Evropaikwn Oikonomikwn spoudwn episis tis ASOEE, sto opoio mporeis na epilexeis kathares oikonomikes spoudes i tin katefthinsi pou prosanatolizetai kapos pros tis diethneis sheseis.

Min kaneis to lathos na epilexeis sholi me to kritirio tis vasis. To DEOS pou sou proteina ehei arketa hamili vasi, alla einai vgazei pragmatikous epistimones, enw ta tmimata hrimatooikonomikis klp ehoun ypsiloteri vasi (epeidi ehoun pio entyposiako kai pompodes onoma), alla de vgazoun epistilones alla apla atoma ikana na kanoun mia douleia kai tipota perissotero.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 57
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επίσης, αν δε σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το θέμα των Οικονομικών, αλλά έχει και βλέψεις προς Management, τότε κοίτα και για Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην ΑΣΟΕΕ.

Τα δύο πρώτα χρόνια, κάνεις λίγο απ' όλα και στο τρίτο επιλέγεις μια κατεύθυνση εκ των α. Διοίκηση Επιχειρήσεων, β. Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, γ. Μάρκετινγκ και δ. Χρηματοοικονομική και Λογιστική.

Όπως καταλαβαίνεις, το πλεονέκτημα είναι ότι αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις επαγγελματικά, σου δίνεται η δυνατότητα να το σκεφτείς και να αποφασίσεις τον καιρό που θα είσαι ήδη φοιτητής. (Αν και πάλι, η κατεύθυνση που θα διαλέξεις δεν περιορίζει και τις επαγγλεματικές σου προοπτικές)

Για όποιες άλλες απορίες σχετικά με το συγκεκριμένο τμήμα, ΡΜ me. :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

καλά εγώ έφαγα την ξενε΄ρα της ζωής μου, αποφάσισα και πήγα ενιαίο και γράφτηκα στην β λυκείου και πηρα την θετική κατεύθυνση για να περάσω ΣΣΑΣ ιατρική αλλά δεν μπορώ διότι δεν επιτρέπεται να έχω υπερβεί το 21 έτος της ηλικίας μου και είαμι ήδη στα 23.

αυτά τ αολίγα, τώρα οδεύω για ιατρική!

• 2 years later...

Ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε; Συζήτηση σχετικά με τις σχολές, την κατεύθυνση, τα μαθήματα.

Εγώ θα επιλέξω θεωρητική επειδή δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά σε φυσική και χημεία.

Εγώ θα επιλέξω θεωρητική επειδή δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά σε φυσική και χημεία.

+1:!::!::!:

• 5 months later...

paidia,,,,, please boithiste me gt exw xa8ei,,,,,,,,..........

loipon, akouste pws exei i katastasi.....:

eimai polu kali mathitria kai ta agapimena mou mathimata einai mathimatika, fusiki, ximeia alla to prob einai oti thelw na perasw nomiki kai exw idiaiteri klisi s auto kai m aresei,,,,.... etsi an den kanw lathos prepei na paw thewritiki, swsta??

bsk mporei kapoios na me enimerwsei sxetika me to posa moria xanw an prospathisw na perasw apo thetiki,,,,??????????

Λοιπον..απ'οτι βλεπω απ'τα μαθηματα που αναφερεις οτι σου αρεσουν εισαι για θετικη κατευθυνση..οσον αφορα την νομικη που θελεις να περασεις ναι ειναι στο πρωτο πεδιο και πας απο θεωριτικη ή και απο καποια αλλη κατευθυνση αλλα διαλεγοντας να δωσεις ως 6ο μαθημα στις πανελλαδικες την ιστορια..βεβαια σε συμφερει πιο πολυ απο θεωριτικη να μπεις στο 1ο πεδιο...τωρα για το ποσα μορια χανεις αυτο δυστυχως δεν το γνωριζω..

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a