Jump to content

Ηλεκτρική κιθάρα και pc...

pz3ro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και ολες.Καινουριος στο forum και αρκετα πωρωμενος με τεχνολογια κλπ.Για να ξεκολλισω ομως λιγακι αλλα και επειδη το ηθελα καιρο,πηρα μια ηλεκτρικη κιθαριτσα σημερα, δυστυχως χωρις ενισχυτη ακομα.

Και ετσι εχω να κανω μια ερωτηση σε οσους γνωριζουν...

Υπαρχει προγραμμα για να συνδεσω την κιθαρα στο pc και να εχω μερικες τουλαχιστον λειτουργιες ενος καλου ενισχυτη(παραμορφωση κλπ)? Εχω μια Sound Blaster PCI 128(που τη θυμηθηκα θα πειτε..!) με line in. Αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα που να με ικανοποιει οσον αφορα στον ηχο της κιθαρας οταν την συνδεω στο pc. Any ideas?

life's the moments that take your breath away...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pz3ro (12 Ιαν. 2005 , 14:47)

Καλησπερα σε ολους και ολες.Καινουριος στο forum και αρκετα πωρωμενος με τεχνολογια κλπ.Για να ξεκολλισω ομως λιγακι αλλα και επειδη το ηθελα καιρο,πηρα μια ηλεκτρικη κιθαριτσα σημερα, δυστυχως χωρις ενισχυτη ακομα.

Και ετσι εχω να κανω μια ερωτηση σε οσους γνωριζουν...

Υπαρχει προγραμμα για να συνδεσω την κιθαρα στο pc και να εχω μερικες τουλαχιστον λειτουργιες ενος καλου ενισχυτη(παραμορφωση κλπ)? Εχω μια Sound Blaster PCI 128(που τη θυμηθηκα θα πειτε..!) με line in. Αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα που να με ικανοποιει οσον αφορα στον ηχο της κιθαρας οταν την συνδεω στο pc. Any ideas?

βρε και εω μια απο τα ιδια ειμαι με την ιδια καρτα ηχου και το ιδιο προβλημα κοιτα μπορει να αλλαξεις την καρτα σου (αυτο θα κανω και εγω ) διοτι εχουν πεσει πολυ οι τιμες για να παρω μια καλυτερη και με καλυτερη ποιοτητα ηχου

Αν κατάλαβα καλά, δε σε ενοχλεί η ποιότητα της κάρτας ήχου, αλλά ψάχνεις για κάποιον amp modeller.

Το καλύτερο software που υπάρχει για guitar amp-modelling είναι το Guitar Rig .

Επίσης πολύ καλό είναι και το Amplitube

...συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tronik (12 Ιαν. 2005 , 15:03)

Αν κατάλαβα καλά, δε σε ενοχλεί η ποιότητα της κάρτας ήχου, αλλά ψάχνεις για κάποιον amp modeller.

Το καλύτερο software που υπάρχει για guitar amp-modelling είναι το Guitar Rig .

Επίσης πολύ καλό είναι και το Amplitube

Με τον ηχο πραγματικου καλου λαμπατου ενισχυτη δεν συγκρινεται τπτ..Αλλα πιστευω θα βρεις ακρη..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (13 Ιαν. 2005 , 00:01)

I ilektriki kithara den xreiazetai midi interface gia na sindethei sto pc?

Οχι! Υπαρχουν μονο ελαχιστα μοντελα ηλεκτρικων που να υποστηριζουν midi (υπαρχουν βεβαια και μαγνητες midi).

Απλα μετατρεπεις το καλωδιο απο μεγαλο καρφι σε μικρο και το βαζεις στο line-in της καρτας ηχου, με την προυποθεση οτι την περνας πρωτα απο μια προενισχυση.

@rigasnic ok,soz gia to offtopic post tote...:)

@all

thnx re paidia,vrika telika to Guitar Rig se demo, to evala, fovero programmataki, polles dinatotites klp. ALLA...opws eipe kai o okapi ligo pio panw...me ton ixo enos kaloy enisxiti den sigkrinetai tipota.

Etsi piga kai pira enan Laney 15W dikanalo kai isixasa...

life's the moments that take your breath away...