Jump to content

WLAN @ Home

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα.Εστησα πριν απο λιγες μερες ασυρματο δικτυο μεταξυ του PC και του λαπτοπ.Εχω ρυθμισει να μοιραζει και την ADSL συνδεση και στα 2 μηχανηματα.Αυτο που θελω να ρωτησω και αντιμετωπιζω προβλημα.Το PC ειναι στο δωματιο μου.Εκει ειναι και ο router της ADSL.

Οταν εγω πηγαινω ειτε στην κουζινα ειτε στο σαλονι με το λαπτοπ να μπω αντιμετωπιζω 2 προβληματα.1)Πολυ συχνα δεν εχω internet ενω το δικτυο "παιζει" κανονικα και ειναι συνδεδεμενο και υποπτευομαι οτι προκειται περι εξασθενισης του σηματος αφου στην ουσια περναει απο 2 τοιχους.Βεβαια αυτο δεν ακουγεται λογικο διοτι εαν ειναι εξασθενιση του σηματος τοτε δεν θα ειχα ουτε δικτυο.Σωστα?Τι μπορω να κανω εκτος απο το να γκρεμισω τους τοιχους ωστε να εχω οσο το δυνατο καλυτερο σημα και σταθερη συνδεση στο internet? :p :p .

Το 2ο "προβλημα" που αντιμετωπιζω εχει να κανει με την ενδειξη της σταθμης του σηματος στα μηχανηματα.Ενω στο λαπτοπ λεει σε καποια σημεια σημα "Πολυ Καλο" στο pc μπορει να λεει απλα "Καλο" αλλα και μερικες φορες αδυναμο..Που μπορει να οφειλεται αυτο? :worry:

Ευχαριστω.Γιαοτι θυμηθω ή προκυψει θα επανελθω.

:) :happy:

Αυτο που εκανα για να αντιμετωπιστει το προβλημα του σηματος προσωρινα ειναι να το γυρισω απο 802.11g σε 802.11b.Μπορει να εχω αισθητα μικροτερη ταχυτητα (11mbps) αλλα το σημα στις ιδιες περιοχες ειναι σαφως καλυτερο σε σχεση με το 11g.

• 2 weeks later...

Οταν εγω πηγαινω ειτε στην κουζινα ειτε στο σαλονι με το λαπτοπ να μπω αντιμετωπιζω 2 προβληματα.1)Πολυ συχνα δεν εχω internet ενω το δικτυο "παιζει" κανονικα και ειναι συνδεδεμενο και υποπτευομαι οτι προκειται περι εξασθενισης του σηματος αφου στην ουσια περναει απο 2 τοιχους.Βεβαια αυτο δεν ακουγεται λογικο διοτι εαν ειναι εξασθενιση του σηματος τοτε δεν θα ειχα ουτε δικτυο.Σωστα?Τι μπορω να κανω εκτος απο το να γκρεμισω τους τοιχους ωστε να εχω οσο το δυνατο καλυτερο σημα και σταθερη συνδεση στο internet? :p :p .

to diktio tha paramini anikto akoma kai an to sima ine xalia

otan zitas omos internet pou stelni pola paketa kai to sima ine xamilo ,xanonte arketa data sto dromo me apotelesma na min perni pote ta data to pc sou

mia lisi ine mia pio megali kerea se db

Το 2ο "προβλημα" που αντιμετωπιζω εχει να κανει με την ενδειξη της σταθμης του σηματος στα μηχανηματα.Ενω στο λαπτοπ λεει σε καποια σημεια σημα "Πολυ Καλο" στο pc μπορει να λεει απλα "Καλο" αλλα και μερικες φορες αδυναμο..Που μπορει να οφειλεται αυτο? :worry:

mia periptosi ine to sofware pou kani tin metrisi na min ine kai toso aksiopisto

auta apo mena kai kalos sas vrika

Πηρα σημερα ενα access point και μεχρι στιγμης μπορω να πω οτι δουλευει καλα.Ας ελπισω οτι θα συνεχισει. :)

Y.Γ.Πηρα το Level One WAP-0003 αλλα οποτε παω να αλλαξω κατι απ' τοstatus μου βγαζει οτι θελει username και password χωρις να εχωορισει.Τι βαζω?Δοκιμασα 2 φορες reset αλλα παλι το ιδιο...Εχει κανειςκαμια ιδεα?

EDIT:OK!Το εφτιαξα!

• 2 weeks later...

Ρε παιδακια ερωτηση.Ενω εχω καταφερει να μοιραζω το Internet με το AP (σιγα τη δυσκολια) εχω την εξης απορια.Γινεται μεσω του AP εαν ειναι ανοικτο και το αλλο PC να εχω προσβαση στο σκληρο του δισκο (και αντιστοιχως απο PC-->laptop) καθως και να χρησιμοποιω τον εκτυπωτη που εχω στο δικτυο?(ο οποιος εχει συνδεθει στο PC).

Eυχαριστω!

:)

Κάνεις πρώτα share τον δίσκο και τον εκτυπωτή

από τον windows explorer map network drive, και βάζεις την //ip του/το όνομα του share που έχει κάνει, έχει και οδηγείες

Αντίστοιχα και για τον εκτυπωτη, add new printer, network printer, //ip toy/Ονομα Printer

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την καρτα PCMCIA που εχω στο φορητο.Ενω δουλευει τελεια και συνδεεται με το AP στο καναλι 9 σε οποιοδηποτε αλλο καναλι και αν προσπαθησω ειναι αδυνατη η συνδεση με το AP σε infrastucture mode.Μπορειτε να καταλαβετε το γιατι?Σε Ad-Hoc δοκιμασα να τα βαλω ολα αλλα εχω αλλα προβληματα.Στο καναλι 9 δεν εχω τοσο καλο σημα οσο ειχα στο 3 ή στο 4

1) Aλλάζεις από το ΑΡ το κανάλι, και μετά δεν μπορεί να ξανασυνδεθεί το φορητό ?

2) Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει θόρυβος από άλλα κανάλια παραδίπλα και να σου προκαλεί πρόβλημα, σε τι απόσταση είσαι ? (γιατί αν είσαι στα 1-2 μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλεί κάτι άλλο θόρυβο τόσο δυνατά ώστε να σε εππηρεάζει)

1)Ναι απο το AP αλλαζω καναλι.Το PC συνδεεται αυτοματα αλλα το laptop παρολο που βλεπω το ap στο site survey δεν μπορει να συνδεθει με τιποτα.Μολις ξαναγυρναω στο 9 συνδεεται. :wacko:

2)Μεσα στο σπιτι ειμαι.Πριν απο κανα μηνα δουλευε κανονικα.Τις τελευταιες βδομαδες μου κανει νερα... :( .Και να πεις οτι εδω που μενω υπαρχουν links...Τιποτα..Μονο εγω εχω ασυρματο... :p

To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν παρεμβολη από κάτι άλλο, πχ ασύρματο τηλέφωνο, ασύρματο repeater για την tv, κλπ.

Το δεύτερο πρόβλημα στο firmware του ΑΡ

Το fw του ap γιατι να εχει προβλημα απο τη στιγμη που το pc δουλευει αψογα μαζι του.Oταν αλλαζω καναλι το pc αλλαζει αυτοματα.Μονο με το φορητο εχω προβλημα.

Oκ, τότε έχει πρόβλημα ο driver στην κάρτα σου στο φορητό, ή τα έχει παίξει η pcmcia.

Ξύλωσε τον driver και ξαναβάλτον, εάν δεν παίξει ενώ παλιά έπαιζε, τότε τα έχει παίξει η κάρτα.

Αυτο με τους drivers το εκανα αρκετες φορες αλλα τιποτα.Κιολας ομως τα 'παιξε η καρτα?Εναμισι μηνα την εχω.... :(

Έχω δει κάρτες να τα παίζουν, αλλά όλες τις φορές έχαναν την ευαισθησία τους, πολλά χαμένα πακέτα, resets, disconnects, κλπ, αλλά ποτέ να μην μπορείς να αλλάξεις κανάλι.

Δοκίμασε την σε ένα άλλο φορητό.

Διαπιστωσα μολις τωρα οτι ο φορητος δεν μπορει να συνδεθει σε καναλια απο 8 και κατω...Στα 8,9,10,11 συνδεεται απροβληματιστα.Τωρα το δουλευω στο 10.Ποια η χρησιμοτητα των καναλιων?Και μια ισως χαζη ερωτηση.Το καναλι 10 ειναι οκ? :confused:

Σου είπα, το λογικό θα ήταν να υπήρχε θόρυβος και να σε έκοβε, αλλά σε κοντινές αποστάσεις θα έπρεπε να δούλευε.

Μια χαρά είναι και το 9, και το 10, και όλα τα κανάλια :)

Ποιά η χρησιμότητα ? Τι άλλο, να μπορούν να υπάρχουν πολλά δίκτυα στην ίδια περιοχή χωρίς να αλληλοεππηρεάζονται. Αν και μη επικαλυπτόμενα κανάλια είναι τα 1,6,11 και όχι τα ενδιάμεσα, κοινώς υπάρχουν 3 δυνατά κανάλια (στην ευρώπη με λίγο σπρόξιμο παίζεις 1,5,9,13)