Jump to content

[HELP] Δεν βλέπει τον σκληρό!

CaeSaR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω δυο σκληρούς στο pc. Σήμερα το απόγευμα άνοιξα το pc και όταν φόρτωνε στην αρχή, αργούσε πολύ! Αφού διαβασε μετά από λίγο τον 1ο σκληρό, όταν πήγε να διαβάσει τον 2ο άρχισε να βγάζει κάτι περίεργους ήχους (ο 2ος σκληρός) σαν να ήταν κομπρεσέρ! Μετά από κανα 5λεπτό κατάφερε τελικά να τον αναγνωρίσει και φόρτωσε τα Windows(XP)! Όταν όμως κοίταξα στο My Computer μου έβρισκε μόνο τον 1ο σκληρό! :(

Please help me! Έχω μέσα στον 2ο σκληρό όλες τις φωτογραφίες μου από την ψηφιακή και ο μ@λ@κ@ς δεν έιχα προλάβει να τις κάνω backup! Πείτε μου ότι δεν τις έχω χάσει! :( :cry:

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Δοκίμασε να κάνεις reset το bios και να το ξαναρυθμίσεις να βρεί τους δίσκους.

Δηλαδή: Βγάζεις την μπαταρία και περιμένεις κανένα 5 λεπτο. Εαν έχει τζμπεράκι τότε βραχυκύκλωσε την πρώτη με την μεσαία επαφή.

Μπες μέσα στο BIOS και κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ωρα, ημ/νία και από κάτω επέλεξε και στις τέσσερις επιλογές AUTO. Εαν έχει Autodetect το BIOS βάλε να βρεί τους δίσκους σου.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις αυτή τη διαδικασία δύο φορές ανάλογα με την παλαιότητα του BIOS.

Εάν πάλι δεν γίνεται τίποτα τότε με μια δισκέτα εκκίνησης από Win 98 ή Win ME μπές στο DOS και κοίτα εκεί εάν διαβάζεται ο δίσκος σου. Εαν ναι και έχεις στον πρώτο σκληρό τον απαραίτητο χώρο, αντέγραψε όλα τα περιεχόμενα του 2ου δίσκου σου σε αυτό.

Μήπως όμως κάτι πείραξες και συνέβει αυτό????

Καμμιά κλωτσιά στο κουτί??????????????

Μήπως ζεστάθηκε πολύ ο δίσκος????????

Μήπως έχει φύγει κάποιο καλώδιο από πίσω???????????

Πάντως τα αρχεία δεν έχουν χαθεί προς το παρόν εκτός και εάν κάνεις format.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος CaeSaR ( 8 Ιαν. 2005 , 05:31)

Έχω δυο σκληρούς στο pc. Σήμερα το απόγευμα άνοιξα το pc και όταν φόρτωνε στην αρχή, αργούσε πολύ! Αφού διαβασε μετά από λίγο τον 1ο σκληρό, όταν πήγε να διαβάσει τον 2ο άρχισε να βγάζει κάτι περίεργους ήχους (ο 2ος σκληρός) σαν να ήταν κομπρεσέρ! Μετά από κανα 5λεπτό κατάφερε τελικά να τον αναγνωρίσει και φόρτωσε τα Windows(XP)! Όταν όμως κοίταξα στο My Computer μου έβρισκε μόνο τον 1ο σκληρό! :(

Please help me! Έχω μέσα στον 2ο σκληρό όλες τις φωτογραφίες μου από την ψηφιακή και ο μ@λ@κ@ς δεν έιχα προλάβει να τις κάνω backup! Πείτε μου ότι δεν τις έχω χάσει! :( :cry:

To πιο πιθανό είναι ότι πάει ο δίσκος.

Μια λύση είναι να μπεις στα XP και παρόλο που δε τον δείχνει στο MyComputer να δοκιμάσεις κάποιο πρόγραμμα data redovery, όπως το PC Inspector File Recovery ή το Easy Recovery Pro.

Στο δικό μου σκληρό που είχε χτυπήσει παλιά βρήκε τα εξαφανισμένα partition κι έσωσε πάρα πολλά από τα αρχεία που υπήρχαν μέσα :)