Georgel Δημοσιεύτηκε January 6, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 6, 2005 Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους, Πήγα σήμερα στο σπίτι ενός φίλου να δω τον καινούργιο του υπολογιστή και να τον βοηθήσω να τοποθετήσει ένα cd writer. Ανοίγοντας το κουτί του υπολογιστή βλέπω την ψήκτρα από την κάρτα γραφικών να έχει φύγει από την θέση της. ( η κάρτα είναι geogorce 5200 και έχει μόνο ψήκτρα όχι ανεμιστήρα). Έβαλα την ψήκτρα στην θέση της αλλά βλέπω ότι η κάρτα ζεσταίνεται αρκετά. Επίσης ένα άλλο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ότι το Bios δείχνει 70c θερμοκρασία CPU!!!.και 40 θερμοκρασία συστήματος η οποία είναι οκ κατά την γνώμη μου. Ο φίλος μου, μου είχε πει ότι το μηχάνημα κολλάει κάποιες φορές. Η σύνθεση του υπολογιστή είναι P4 3,2 prescott, 512 ram, vga fx 5200 128mb,hdd 80 GB. Επειδή εγώ έχω πολλά χρόνια να δουλέψω επεξεργαστή Intel (ο τελευταίος ήταν P3 στα 450) θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση η θερμοκρασία 70c να μην είναι πραγματική και να κάνει λάθος το Bios? Πιάνω την ψήκτρα και είναι μεν αρκετά ζεστή αλλά αν είχε 70 βαθμούς δεν θα μπορούσα να βάλω το χέρι μου πάνω. Επίσης βλέπω ότι η κάρτα γραφικών είναι αρκετά ζεστή(πιο ζεστή από τον επεξεργαστή ) αλλά όσο ήμουν εκεί δεν κόλλησε. Είναι λογικό να ζεσταίνεται τόσο η κάρτα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thsss Δημ. January 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2005 einai gnosto auto to provlima me tous prescott,den rotouses prin agoraseis?mia xara eina i thermokrasia...(gia prescott) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgel Δημ. January 6, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2005 Δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής αλλά ενός φίλου μου. Εγώ έχω ένα amd 64βιτο. Κάτι είχα ακούσει για θερμοκρασίες αλλά νόμιζα ότι η Ιντελ είχε διορθώσει το πρόβλημα. Αν η ένδειξη του bios για 70 βαθμούς θερμοκρασία είναι αληθινή το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί τώρα είναι χειμώνας όταν έρθει το καλοκαίρι ο υπολογιστής θα ψήνετε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2005 Ο 3άρης ο δικός μου ο Preshot πιάνει maximum γύρω στους 60 βαθμούς χειμώνα - καλοκαίρι. Βέβαια έγω και ανεμιστήρες μπρός - πίσω στο κουτί. Η θερμοκρασία του BIOS πρέπει να είναι σωστή και το γεγονός ότι η ψύκτρα είναι σχετικά κρύα ίσως να οφείλεται στο ότι δεν γίνεται σωστή απαγωγή της θερμότητας από τον πυρήνα της CPU. Δοκιμάστε καμιά αλλαγή (καθάρισμα δηλαδή) της πάστας ανάμεσα στον πυρήνα και την CPU. Αλήθεια, πόσο πιάνει η CPU μετά από εργασία σε full ρυμούς (full load); Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2005 Μια λύση είναι ένα καλό ανεμιστηράκι, zalman π.χ. που κάνει και ελάχιστο θόρυβο. Ο δικός μου 3.2 πάει μέχρι 60 βαθμούς με ένα τέτοιο (και δεν είναι το πιο ακριβό) και αυτό μόνο όταν ανεβαίνει πολύ το cpu usage. Συνήθως είναι στους 50-55 βαθμόυς. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. January 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2005 Emena twra ton xeimwna paei o Prescott 3.2 mou ws tous 43 vathmous cpu temp... Alla ok thermansi sto dwmatio mou den yparxei.. Kai to kalokairi paei stous 56.. Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. January 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 7 Ιαν. 2005 , 14:00) Μια λύση είναι ένα καλό ανεμιστηράκι, zalman π.χ. που κάνει και ελάχιστο θόρυβο. Ο δικός μου 3.2 πάει μέχρι 60 βαθμούς με ένα τέτοιο (και δεν είναι το πιο ακριβό) και αυτό μόνο όταν ανεβαίνει πολύ το cpu usage. Συνήθως είναι στους 50-55 βαθμόυς. Με καλή ψύξη όλα γίνονται... Με την Tower112 της Thermaltake idle 36-full load 45 (ο 3.4)... :whistle: Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgel Δημ. January 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2005 Όταν πήρα τον amd 3000 64 βιτ το Bios με το καλημέρα μου έδειχνε 60 βαθμούς. Κανείς ούτε το κατάστημα που τον είχα αργάσει δεν ήξεραν τι φταίει. Μέχρι που έκανα update το bios και από τότε σε συνδυασμό με την ψήκτρα venus 12 και με το κουτί 4αρον ανεμιστήρων τις Thermaltake (που είχα ιδεί αγοράσει). H θερμοκρασία δεν πάει πάνω από 45 βαθμούς σε full load. Ο φίλος μου όμως μόλις τον αγόρασε (τον έχει 15 μέρες περίπου). Δεν έχει τις γνώσεις και φοβάται να αφήσει να βάλουν χέρι στον υπολογιστή. Δεν είναι καλύτερα να του πω να τον πάει στο κατάστημα που τον αγόρασε και να παραπονεθεί για κολλήματα και την θερμοκρασία? Επίσης να πω ότι στο κουτί έχει 2 ανεμιστήρες και έναν αεραγωγό στο πλάι ώστε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή να παίρνει κρύο αέρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2005 Εντάξει, 60 βαθμοί είναι αποδεκτοί, έτσι δεν είναι; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2005 Εδώ και 8 μήνες είμαι με Athlon64 3200+, το maximum που πιάνω είναι 45C σε Full Load και για να ανεβώ στους 60 πρέπει να σταματήσω το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή... Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2005 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 9 Ιαν. 2005 , 18:55) Εδώ και 8 μήνες είμαι με Athlon64 3200+, το maximum που πιάνω είναι 45C σε Full Load και για να ανεβώ στους 60 πρέπει να σταματήσω το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή... Ase ton prosilitismo.... Kai ta potenza gia na leitourgisoun theloun megali thermokrasia,na ta sigrinoume kai afta? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2005 Μην ξεκινήσετε τίποτα Pentium vs Athlon, τα βαριέμαι αφόρητα και είναι και εκτός θέματος... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2005 Όχι, αν ξεκινήσετε vs, το topic θα κλειδωθεί, γιατί τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει πολλές φορές και είναι προφανές ότι δεν έχουν νόημα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts