Jump to content

Samsung galaxy s6 ή iphone 6s

KentavrosR
 Κοινοποίηση

Samsung galaxy s6 ή iphone 6s  

26 members have voted

1. 1. Samsung galaxy s6 ή iphone 6s

• Samsung galaxy s6
      16
    • iphone 6s
      10

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!Ειμαι κατοχος iphone 5s και ενδιαφερομαι να αποκτησω μια απο τις 2 συσκευες!Τι μου προτεινετε;Ευχαριστω πολυ!

Ιphone. Σταθερότητα - ασφάλεια - αναβαθμίσεις - καθόλου lag - το ξέρεις ήδη και πιθανώς να έχεις και εφαρμογές. Από android σε ios πας (και βρίσκεις την υγεία σου). Το αντίθετο είναι μαζοχισμός και μάλλον θα το μετανιώσεις. Κοινώς, και μόνο λόγω του ios κερδίζει το iphone πριν μπεις σε σύγκριση λεπτομέρειας (που και εκεί δεν υπολείπεται το μήλο).

Samsung Galaxy S6.Για μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη,για καλυτερη φωτογραφια και βιντεο,για καλυτερη αυτονομια,για να εχεις την ελευθερια αποστολης και ληψης αρχειων,για μεγαλυτερη παραμετροποιηση και για πολλους αλλους λογους,οπως η διαφορα τιμης.

Μαζοχισμος ειναι το itunes.

Φυσικα και το μηλοφωνο εχει τα καλα του,λογω ios αλλα αφου εχεις ηδη iphone νομιζω τα ξερεις.

Για μεταπωληση σε 1 χρονο απο τωρα τα ιδια λεφτα θα χασεις,οποτε μην σε απασχολει αυτο.Το ενα θα το παρεις απο 430 ευρω(αναλογα την εκδοση) και θα χασεις 100 ευρω και το αλλο θα το παρεις απο 650 ευρω(αναλογα την εκδοση) και θα χασεις παλι 100-150 ευρω.

Μια λεπτομερεια να ρωτησω αν γνωριζει καποιος.Στο iphone υπαρχει τροπος να κανεις φραγη καλουντος και sms με τον αποκλεισμο καλουντος που εχει built in το ios.Σε android στο s6 υπαρχει κατι αντιστοιχο built in;Ευχαριστω

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ιphone. Σταθερότητα - ασφάλεια - αναβαθμίσεις - καθόλου lag - το ξέρεις ήδη και πιθανώς να έχεις και εφαρμογές. Από android σε ios πας (και βρίσκεις την υγεία σου). Το αντίθετο είναι μαζοχισμός και μάλλον θα το μετανιώσεις. Κοινώς, και μόνο λόγω του ios κερδίζει το iphone πριν μπεις σε σύγκριση λεπτομέρειας (που και εκεί δεν υπολείπεται το μήλο).

Απο θεμα laq εννοεις το touchwiz λογικα που ψιλοκολλαει να φανταστω.απο θεμα ασφαλειας και αναβαθμισεων τι εννοεις;

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Samsung Galaxy S6.Για μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη,για καλυτερη φωτογραφια και βιντεο,για καλυτερη αυτονομια,για να εχεις την ελευθερια αποστολης και ληψης αρχειων,για μεγαλυτερη παραμετροποιηση και για πολλους αλλους λογους,οπως η διαφορα τιμης.

Μαζοχισμος ειναι το itunes.

Φυσικα και το μηλοφωνο εχει τα καλα του,λογω ios αλλα αφου εχεις ηδη iphone νομιζω τα ξερεις.

Για μεταπωληση σε 1 χρονο απο τωρα τα ιδια λεφτα θα χασεις,οποτε μην σε απασχολει αυτο.Το ενα θα το παρεις απο 430 ευρω(αναλογα την εκδοση) και θα χασεις 100 ευρω και το αλλο θα το παρεις απο 650 ευρω(αναλογα την εκδοση) και θα χασεις παλι 100-150 ευρω.

Η καλυτερη αυτονομια ισχυει ή μηπως λογω υψηλοτερης αναλυσης οθονης ειναι πανω κατω στα ιδια;

Απο θεμα laq εννοεις το touchwiz λογικα που ψιλοκολλαει να φανταστω.απο θεμα ασφαλειας και αναβαθμισεων τι εννοεις;

Δεν κολλάει μόνο το touchwiz, οποιοδήποτε android αργά ή γρήγορα κολλάει. Είναι θέμα του λειτουργικού και συνδέεται και με την ασφάλεια. Για να σου δώσει την διαφημιζόμενη ελευθερία το store και γενικά το λειτουργικό είναι τρύπιο από παντού και συνακόλουθα θυσιάζεται και η ταχύτητα.

Αναβαθμίσεις εννοώ ότι το iphone 4s παίρνει ακόμα, ενώ οι περσινές android ναυαρχίδες δεν θα πάρουν όλες την τελευταία έκδοση android. Πολλοί συνδέεουν τις αναβαθμίσεις με το νέο look ή ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες ωστόσο οι αναβαθμίσεις κυρίως διορθώνουν bugs και κενά ασφαλείας και αυτό είναι σημαντικότερο.

Πάγια γνώμη μου είναι ότι όποιος μπορεί (οικονομικά) να πάρει iphone, παίρνει. Προσωπικά και εφόσον δεν θα διέθετα ακόμα τέτοιο μπάτζετ, είμαι με windows phone που προσφέρει πολλά από τα πλεονεκτήματα του ios.

Για την καλύτερη αυτονομία του σαμσουνγκ έχω κι εγώ αμφιβολίες.

Δεν κολλάει μόνο το touchwiz, οποιοδήποτε android αργά ή γρήγορα κολλάει. Είναι θέμα του λειτουργικού και συνδέεται και με την ασφάλεια. Για να σου δώσει την διαφημιζόμενη ελευθερία το store και γενικά το λειτουργικό είναι τρύπιο από παντού και συνακόλουθα θυσιάζεται και η ταχύτητα.

Αναβαθμίσεις εννοώ ότι το iphone 4s παίρνει ακόμα, ενώ οι περσινές android ναυαρχίδες δεν θα πάρουν όλες την τελευταία έκδοση android. Πολλοί συνδέεουν τις αναβαθμίσεις με το νέο look ή ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες ωστόσο οι αναβαθμίσεις κυρίως διορθώνουν bugs και κενά ασφαλείας και αυτό είναι σημαντικότερο.

Πάγια γνώμη μου είναι ότι όποιος μπορεί (οικονομικά) να πάρει iphone, παίρνει. Προσωπικά και εφόσον δεν θα διέθετα ακόμα τέτοιο μπάτζετ, είμαι με windows phone που προσφέρει πολλά από τα πλεονεκτήματα του ios.

Για την καλύτερη αυτονομία του σαμσουνγκ έχω κι εγώ αμφιβολίες.

Οντως τις αναβαθμισεις τις παιρνει το 4s αλλα δεν ξερω κατα ποσο τις αντεχει λογω επεξεργαστη ram κτλ γιατι εχω προσωπικη πειρα απο 4s που με την εκδοση ios 9.0 κολλαει αρκετα

καλό πολύ καλό. το άλλο με το τοτο το ξέρεις?

Μαζοχισμός είναι να είσαι κολλημένος με κάτι χωρίς ίσως ποτέ να έχεις δοκιμάσει κάτι άλλο.

Όποιος σου πει ότι τα iphone δεν κολλάνε και δεν λαγκαρουν σου λένε απλά ΨΕΜΑΤΑ. Δεν είναι αντικειμενικοί και φυσικά διακατέχονται απο το φαινόμενο του ότι έχω εγώ είναι το καλύτερο

Τι να σου πω; Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Προσωπικά για να προτείνω android τηλέφωνο θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απαιτεί κάποια επαγγελματική εφαρμογή που δεν υπάρχει πουθενά αλλού ή να είναι χομπίστας με άπειρο χρόνο. Σε όλες τις άλλες περιπτωσεις, βλέπω τόσο τα wp όσο και τα iphone (ανάλογα το μπάτζετ) πολύ καλυτερες επιλογές.

ειχα και τα δυο .το s6 εχει καλητερη καμερα ενω το iphone εχει καλητερο βιντεο.στα αλλα το iphone το ξερεις .το s6 εχεις μεγαλητερη ελευθερια σε μερικα πράματα που με το iphone θες jailbraik για να τα κανεις.η μπαταρια που λετε στο iphone 6s ειναι πολυ καλητερη απο το s6.
Γιαννης

Έγραψα για μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη μπαταρία το s6,αλλά δεν προσεξα ότι μιλάμε για το 6ς, νόμιζα ότι το συγκρίνουμε με το απλό 6

S6 και απο μενα κ αν μπορεις σε gold..το κινητο ειναι απιστευτο..σε καμερα οθονη..sorry για τα iphones αλλα σε οθονη κ καμερα δν προκειται να φτασει την samsung
I Want To Believe

Τι να σου πω; Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Προσωπικά για να προτείνω android τηλέφωνο θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απαιτεί κάποια επαγγελματική εφαρμογή που δεν υπάρχει πουθενά αλλού ή να είναι χομπίστας με άπειρο χρόνο. Σε όλες τις άλλες περιπτωσεις, βλέπω τόσο τα wp όσο και τα iphone (ανάλογα το μπάτζετ) πολύ καλυτερες επιλογές.

Πραγματικά μετά λένε εμένα τρολ. Γι αυτό αποφεύγω πλέον να προτείνω κινητά στα τοπικς επιλογής. Γιατί δεν είμαι αντικειμενικός. Κάντε το ίδιο.

παρόμοιο θεμα θα ανοιξω οταν ερθει ο καιρος να επιλεξω μεταξύ iphone 7 vs note 6 . για τον φιλο μας τωρα , μεταξυ αυτων των δυο θα επελεγα iphone 6s. εκτος αν κοιτας και το note οποτε ΝΟΤΕ:D

και το iphone 6s παρουσιαζει lag.

galaxy s6,συνολικα καλυτερο στα παντα,ισως οχι τοσο στην μπαταρια.κι επισης,εχεις κι ενα πραγματικο smartphone στα χερια σου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αν και εχει πολλα θετικα ενα μειον που σκεφτομαι στο iphone ειναι τα 16GB σε σχεση με τα 32GB του samsung.Και δεν ειμαι διατεθειμενος να παρω το 64 που ειναι πανακριβο!

Είμαι κάτοχος Samsung S6, και έχω εμπειρία πρακτική και από το 6S.

Εάν αποζητάς τη troublefree εμπειρία του ios, που απλά το αφήνεις και πάει αφού χρειάζεται μικρή συντήρηση και παίρνει για πολύ καιρό updates, τότε δε φεύγεις από το iphone. Επίσης να προσθέσω πως ο web browser στο ios, στο scrolling είναι αισθητά πιο smooth απο οποιοδήποτε android, λόγω διαφορετικής προσέγγισης στα δύο λειτουργικά.

Εάν θέλεις δυνατότητες στο λειτουργικό, πλήρη διαχείριση και διαμοιρασμό αρχείων, καλύτερη κάμερα και καλύτερη οθόνη, παίρνεις το S6.

Ζήτημα ασφαλείας: Πλέον η Samsung, έχει δεσμευτεί και παρέχει μηνιαία updates ασφαλείας στις ναυαρχίδες της (το πολύ πολύ να περιμένεις 2 καμιά φορά ανάλογα με τη χώρα προέλευσης της συσκευής ή το πάροχο που μπορεί να παραβλέψει κάποιο update). Επίσης έχει το knox (που όλοι βρίζουμε επειδή δε μπορούμε να πειράξουμε τη συσκευή διότι θα φανεί αν χρειαστεί εγγύηση) το οποίο είναι πρωτίστως χαρακτηριστικό ασφαλείας, συν το security policies επίσης από τη Samsung. Τέλος, κάτι που έχουν όλα τα Android phones, εάν η επιλογή Unknown sources δεν είναι ενεργοποιημένη, δεν μπορεί να εγκατασταθεί καμία εφαρμογή εκτός από αυτές του PlayStore.

Για το iOS είναι προφανώς υπερκομπλέ, δε χρειάζεται να πω κάτι.

Πάνω απόλα εξαρτάται τι τύπου χρήστης είσαι και τι κάνεις με τη συσκευή σου, αν μας πεις νομίζω μπορούμε να σε διαφωτίσουμε καλύτερα. :)

τι δε θέλεις να χάσεις από το iphone 5s και τι σου λείπει από αυτό (βγάλε απ' έξω τη ταχύτητα, την έχουν και οι δύο συσκευές);

Ένα μεγάλο θέμα είναι η τιμή, και ειδικά αν συγκρίνουμε ικανοποιητικές χωρητικότητες. Πχ το 16άρι 6S εάν δε σου αρκεί (εμένα δε μου αρκεί ή μου αρκεί οριακά πχ), πρέπει να προσθέσεις σημαντικά χρήματα για να πάρεις το αμέσως επόμενο με τα 64gb. Αντιθέτως, το S6 έχει 32GB το λιγότερο, χωρητικότητα αρκετή για μεγάλη μερίδα χρηστών.

Υ.Γ: Είχα το iphone 5s πριν λιγότερο από έτος.

Edited by Nikos751
Πληροφορίες για θέμα ασφαλείας

Είμαι κάτοχος Samsung S6, και έχω εμπειρία πρακτική και από το 6S.

Εάν αποζητάς τη troublefree εμπειρία του ios, που απλά το αφήνεις και πάει αφού χρειάζεται μικρή συντήρηση και παίρνει για πολύ καιρό updates, τότε δε φεύγεις από το iphone. Επίσης να προσθέσω πως ο web browser στο ios, στο scrolling είναι αισθητά πιο smooth απο οποιοδήποτε android, λόγω διαφορετικής προσέγγισης στα δύο λειτουργικά.

Εάν θέλεις δυνατότητες στο λειτουργικό, πλήρη διαχείριση και διαμοιρασμό αρχείων, καλύτερη κάμερα και καλύτερη οθόνη, παίρνεις το S6.

Πάνω απόλα εξαρτάται τι τύπου χρήστης είσαι και τι κάνεις με τη συσκευή σου, αν μας πεις νομίζω μπορούμε να σε διαφωτίσουμε καλύτερα. :)

τι δε θέλεις να χάσεις από το iphone 5s και τι σου λείπει από αυτό (βγάλε απ' έξω τη ταχύτητα, την έχουν και οι δύο συσκευές);

Ένα μεγάλο θέμα είναι η τιμή, και ειδικά αν συγκρίνουμε ικανοποιητικές χωρητικότητες. Πχ το 16άρι 6S εάν δε σου αρκεί (εμένα δε μου αρκεί ή μου αρκεί οριακά πχ), πρέπει να προσθέσεις σημαντικά χρήματα για να πάρεις το αμέσως επόμενο με τα 64gb. Αντιθέτως, το S6 έχει 32GB το λιγότερο, χωρητικότητα αρκετή για μεγάλη μερίδα χρηστών.

Θελω καλυτερη παραμετροποιηση και χωρο γιατι τα 16 ειναι λιγα αν τραβηξεις ειδικα βιντεο 4Κ αλλα θελω και ποιοτητα κατασκευης που σιγουρα το iphone ειχε καλυτερη μεχρι τωρα ενω το samsung ειναι το πρωτο που βγαζει μη πλαστικο αρα μηπως χρειαζεται καποιες διορθωσεις σε αυτο το κομματι.Γενικα κανω μια μετρια χρηση του τηλεφωνου internet,apps και φωτογραφιες.Σημαντικο για μενα ειναι η μπαταρια σε μετρια χρηση να μου βγαζει μαι ημερα τουλαχιστον.Με το 5s βγαζω μιαμιση μερα περιπου και θα ηθελα κατι αναλογο αν οχι και καλυτερο!

Θελω καλυτερη παραμετροποιηση και χωρο γιατι τα 16 ειναι λιγα αν τραβηξεις ειδικα βιντεο 4Κ αλλα θελω και ποιοτητα κατασκευης που σιγουρα το iphone ειχε καλυτερη μεχρι τωρα ενω το samsung ειναι το πρωτο που βγαζει μη πλαστικο αρα μηπως χρειαζεται καποιες διορθωσεις σε αυτο το κομματι.Γενικα κανω μια μετρια χρηση του τηλεφωνου internet,apps και φωτογραφιες.Σημαντικο για μενα ειναι η μπαταρια σε μετρια χρηση να μου βγαζει μαι ημερα τουλαχιστον.Με το 5s βγαζω μιαμιση μερα περιπου και θα ηθελα κατι αναλογο αν οχι και καλυτερο!

• Παραμετροποίηση + χώρος = Samsung S6
    Φωτογραφίες: Samsung S6 (κυρίως λόγω καλύτερης διαχείρισης)
    Κατασκευή: Iphone 6S
    Apps: iPhone 6S
    Internet (browsing να υποθέσω): iphone 6S λόγω smoothness εάν το υπολογίζεις, Samsung S6 λόγω ποικιλίας browsers άρα καλύτερης αποφυγής ασυμβατοτήτων με sites κτλ. Διαλέγεις & παίρνεις
    Μπαταρία: Είναι πολύ κοντα οι δύο συσκευές, πιο συγκεκριμένα σε standby το iphone είναι λίγο καλύτερο, σε χρήση το S6 λίγο καλύτερο.

αφου δεν εχεις προβλημα με την μπαταρια του 5s δεν θα εχεις προβλημα ουτε με το s6 ουτε με το 6s ειναι σιγουρα καλητερα .πριν απο το 5s τη ειχες?

Γιαννης

Ρίξε μια ματιά και στο lumia 950 πάντως, δεν έχεις να χάσεις κατι. Κατά τα άλλα αν θέλεις παραμετροποίηση, τότε μόνο s6. Θα την πληρώσεις ακριβά βεβαια σε εμπειρία χρήσης αλλά επιλογες είναι αυτες.

αφου δεν εχεις προβλημα με την μπαταρια του 5s δεν θα εχεις προβλημα ουτε με το s6 ουτε με το 6s ειναι σιγουρα καλητερα .πριν απο το 5s τη ειχες?

ειχα το 4s

Ρίξε μια ματιά και στο lumia 950 πάντως, δεν έχεις να χάσεις κατι. Κατά τα άλλα αν θέλεις παραμετροποίηση, τότε μόνο s6. Θα την πληρώσεις ακριβά βεβαια σε εμπειρία χρήσης αλλά επιλογες είναι αυτες.

Φίλε, διαβάζω τα μηνύματά σου και πραγματικά απορώ. Είτε έχεις μείνει σε εποχές Jelly Bean, είτε απλά τρολάρεις. Μπορεί το galaxy s6 να μην είναι ό,τι καλύτερο από πλευράς software αλλά το να λες όσα λες για το android αν όχι διάθεση troll δείχνει άγνοια.

ΥΓ Έχοντας χρησιμοποιήσει άπειρα το iphone 6 του αδερφού, συγκρικά με το M1 note που έχω, φαίνεται αργό και οι κινήσεις όχι τόσο smooth.

Επίσης οι φωτογραφίες του iphone 6 το βράδυ είναι πάντα Χριστουγεννιάτικες με τόσο "χιόνι" που έχουν...