Jump to content

"Τρεμούλιασμα" σε οθόνη TFT...?

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μια LG 1730S η οποία δουλεύει άψογα. Κάποια στιγμή πρίν απο ~7 μέρες καθώς ήμουν στο Internet (και συγκεκριμένα στο Myphone) τα γράμματα στην οθόνη τρεμούλιασαν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σταμάτησαν. Δεν έδωσα σημασία αλλά σήμερα πρίν απο λίγα λεπτά αυτό επαναλήφθηκε.

Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά στις TFT? Μήπως είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 4 Ιαν. 2005 , 00:05)

Έχω μια LG 1730S η οποία δουλεύει άψογα. Κάποια στιγμή πρίν απο ~7 μέρες καθώς ήμουν στο Internet (και συγκεκριμένα στο Myphone) τα γράμματα στην οθόνη τρεμούλιασαν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σταμάτησαν. Δεν έδωσα σημασία αλλά σήμερα πρίν απο λίγα λεπτά αυτό επαναλήφθηκε.

Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά στις TFT? Μήπως είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος?

Έχω οθόνη TFT εδώ και ένα χρόνο και δεν μου το έχει κάνει ποτέ...

Οπότε μάλλον έχεις πρόβλημα...

Κοίταξες μην είναι κάποιο καλώδιο;

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Το πιο πιθανό είναι το Image Lock

Δες στις ρυθμίσεις της οθόνης σου για image lock...

Στις SAMSUNG το Image Lock το ρυθμίζει μόνο του πατώντας ενα κουμπί

Δεν βρίσκω κάτι σε image lock, η οθόνη μου δεν πρέπει να έχει τέτοια ρύθμιση.

Να ξεκαθαρίσω κάτι, το τρεμούλιασμα δεν είναι το τρεμούλιασμα "τύπου CRT", η εικόνα δεν τρεμοπαίζει αλλά τα γράμματα και οι scrollbars τρέμουν (μόνο σε οριζόντιο άξονα).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 4 Ιαν. 2005 , 00:23)

Να ξεκαθαρίσω κάτι, το τρεμούλιασμα δεν είναι το τρεμούλιασμα "τύπου CRT", η εικόνα δεν τρεμοπαίζει αλλά τα γράμματα και οι scrollbars τρέμουν (μόνο σε οριζόντιο άξονα).

Αυτό που λες, το είχα συναντήσει κι εγώ σε υπολογιστή, πριν πολλά χρόνια. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι αν ήταν τελικά η οθόνη (CRT) ή η κάρτα γραφικών. Sorry... :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε μένα το έκανε το παλιό όταν του είχα φορτώσει πολλά και το τροφοδοτικό δεν...

Μάλιστα το έκανε όποτε δούλευε ο σκληρός μόνο... :p (έχουνε άποψη τα άτιμα....). Μάλλον δεν είχε αρκετό ρεύμα η κάρτα γραφικών και έκανε νερά.

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

oi TFT o8ones den ephrreazontai apo tis aktinobolies twn kinhtwn, dhladh den emfanizoun oute tremopaigmata oute kan fainetai o tetragwnikos palmos otan ayto lambanei klhsh h mnm h o,ti allo

pi8anon

eitai ftaiei h o8onh (ouch!)

eitai exeis epilexei refresh rate megalytero twn 60Hz (syxno problem)

eitai kati paizei me thn karta grafikwn (spanio)

eitai opws proanafer8hke kati paizei me to trofodotiko sou....

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Κοίταξε εάν από την πίσω μεριά της οθόνης σου περνά καλώδιο τηλεώρασης μέσα από τον τοίχο. Εαν ναι τότε δοκίμασε να την τοποθετήσεις κάπου αλλού. Τομ πρόβλημα αυτό το έχουν οι TFT οθόνες και συγκεκριμένα το συνάντισα σε μια HITACHI. Οταν κατάλαβα τι έφταιγε έπεσε πολύ γέλιο. Ψάξε καλά. :confused:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

emena pisw apo thn SONY X72 pernane 3 kalwdia thleorashs

ena gia to tuner, ena gia thn 21" pou einai sto diplano grafeio k allo ena gia thn TV sto diplano dwmatio tetoio problhma den exw xanakousei 8a to exw yp'opsin omws, kaloooo! :)

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sugardad ( 4 Ιαν. 2005 , 13:25)

pi8anon

1. eitai ftaiei h o8onh (ouch!)

2. eitai exeis epilexei refresh rate megalytero twn 60Hz (syxno problem)

3. eitai kati paizei me thn karta grafikwn (spanio)

4. eitai opws proanafer8hke kati paizei me to trofodotiko sou....

1. Δεν το αποκλείω

2. Όχι είμαι στα 1024x768 με 60Hz

3. Δεν νομίζω, η CRT δούλευε κανονικά

4. Δεν νομίζω γιατί είναι ποιοτικό (Chieftec), αλλά δεν το αποκλείω γιατί είναι σχετικά μικρό (340Watt)

Άρα είμαστε κυρίως ανάμεσα στα 1 και 4...

Κοίταξε εάν από την πίσω μεριά της οθόνης σου περνά καλώδιο τηλεώρασης μέσα από τον τοίχο. Εαν ναι τότε δοκίμασε να την τοποθετήσεις κάπου αλλού. Τομ πρόβλημα αυτό το έχουν οι TFT οθόνες και συγκεκριμένα το συνάντισα σε μια HITACHI. Οταν κατάλαβα τι έφταιγε έπεσε πολύ γέλιο. Ψάξε καλά.

Η τηλεόραση είναι σε απόσταση ~1,5 μέτρων λές να φταίει αυτό?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sugardad ( 4 Ιαν. 2005 , 11:25)

oi TFT o8ones den ephrreazontai apo tis aktinobolies twn kinhtwn, dhladh den emfanizoun oute tremopaigmata oute kan fainetai o tetragwnikos palmos otan ayto lambanei klhsh h mnm h o,ti allo

pi8anon

eitai ftaiei h o8onh (ouch!)

eitai exeis epilexei refresh rate megalytero twn 60Hz (syxno problem)

eitai kati paizei me thn karta grafikwn (spanio)

eitai opws proanafer8hke kati paizei me to trofodotiko sou....

κανεις μεγαλο λαθος γιατι το κινητο μου το εχω σχεδον διπλα απο την οθνη μου και συχνα πυκνα οταν με καλουν η ερχεται μηνυμα αναλογως σε ποια γωνια το αφηνω αρχιζει και τρεμει η οθονη και αλλαζει χρωμα μπλεδιαζει :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 4 Ιαν. 2005 , 14:50)

2. Όχι είμαι στα 1024x768 με 60Hz

Γιατί?

Στα 1280*1024 είναι πολύ καλύτερα. Όσο για το refresh μια χαρά είναι και στα 75...

Στην παλιότερη κάρτα γραφικών αυτή η οθόνη μου έκανε νερά σε στυλ ruffles όταν την δούλευα στα 60Hz. Με την καινούργια κάρτα όμως τζιτζί.

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.