Jump to content

Προβλημά με Serial ATA!!!HELP!

almeras
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!!!

Το προβλημά μου είναι το εξής:

Τη παρασκευή αγόρασα εναν HDD maxtor serial ata 160gb και ενα serial ata controller pci(το controller ειναι chronos και εχει 2 sata υποδοχές και μία ide)μιας και το pc μου δεν έχει sata υποδοχές.

Αφήνοντας τον παλιό σκληρό μου επάνω τα windows αναγνώρισαν κανονικά τόσο το controller,όσο και τον νέο σκληρο τον οποίο φορμάρισα και τον χώρισα σε 3 partitions.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αποφάσισα να βγάλω τον παλιό απο πάνω και να κάνω εγκατασταση windows στον καινούριο.Η εγκατάσταση των ΧΡ δεν προχωρά γιατί μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει σκληρός στο σύστημα, παρόλο που όταν ξεκινάει το pc τον αναγνωρίζει κανόνικα!

Να σημειώσω ότι αν συνδέσω τον παλιό σκληρο στην ide υποδοχή του controller η εγκατάσταση ξεκινά κανονικά και ολοκληρώνεται.

Άρα κάτι παίζει μάλλον με το sata(κάποια ρύθμιση ίσως) και δεν το βλέπει η εγκατάσταση των ΧΡ.

Σας ευχάριστώ όλους προκαταβολικά για τη βοηθειά σας!!!

p.s. sorry για το μακροσκελές post

Occupational Therapist

Στην αρχή της εγκατάστασης εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει περίπου: Press F6 if you need to install a third party adapter. Ή κάπως έτσι. Θα πρέπει να πατήσεις το F6 και να του δώσεις τους drivers που είχε μαζί ο controller που αγόρασες. Συνήθως είναι μια δισκέτα. Αν δεν τους βάλεις δεν μπορείς να εγκαταστήσεις το λειτουργικό.

thank you all!!!!

το πρόβλημα λύθηκε όπως έγραψε ο mcde :)

μπορείτε να το κλειδώσετε αν θέλετε...

χρόνια πολλά και πάλι!!!!!!! :D

Occupational Therapist