Jump to content

Πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο

SpyrosR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω έναν 2.5 sata δίσκο, τον οποίο έχω τοποθετήσει σε θήκη και χρησιμοποιώ ως εξωτερικό... Το θέμα είναι ότι ενώ δουλεύει κομπλέ, σε κάποια φάση μετά από ώρα μένει μόνιμα αναμένο το λαμπάκι στη θήκη (αυτό που σου δείχνει ότι γίνεται ανάγνωση/εγγραφή) και όταν πάω να δω τα αρχεία μου βγάζει "Not accessible. IO error"... Μήπως έχει τύχει σε κανέναν και έχει καμιά ιδέα;

Να προσθέσω ότι χρησιμοποιώ Windows 10 και seedάρω μέσα από αυτόν τον δισκό διάφορα torrents... Δε νομίζω ότι έχει σχέση απλά το αναφέρω... Προσωπικά νομίζω είναι είτε θέμα της θήκης, είτε των θυρών usb του laptop μου, δεδομένου ότι από διάφορα διαγνωστικά που έχω τρέξει στον δίσκο φαίνεται να δουλεύει κομπλέ και δουλεύει δηλαδή κομπλέ μέχρι να γίνει αυτό που ανέφερα παραπάνω...

Ευχαριστώ. :)

Δοκίμασε τον σε άλλη θήκη να δεις τι θα κάνει.....ή δοκίμασε τον σε ένα desktop ως εσωτερικό....ίσως ή θήκη να μη παίρνει ρεύμα καλό από την θύρα...αν και μπορεί πάντα να έχει θέμα ο ίδιος ο σκληρός!

Samsung Omnia windows mobile 6.0, Iphone 3gs, Iphone 5, Moto X 2014, Motorola Nexus 6, NVIDIA shield tablet 16GB,Huawei Nexus 6p, Pixel C, NVIDIA SHIELD TV(2017), Google Pixel 2 XL, Google Pixel 4 XL,

και τώρα Samsung NOTE 20 ULTRA 5G.

Δοκίμασε τον σε άλλη θήκη να δεις τι θα κάνει.....ή δοκίμασε τον σε ένα desktop ως εσωτερικό....ίσως ή θήκη να μη παίρνει ρεύμα καλό από την θύρα...αν και μπορεί πάντα να έχει θέμα ο ίδιος ο σκληρός!

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις προτάσεις. :)

Θα δοκιμάσω σε άλλη θήκη και σε άλλον υπολογιστή, όταν βρω ευκαιρία... Ο ίδιος ο δίσκος θεωρώ απίθανο να έχει θέμα... Ναι μεν είναι παλιός σχετικά (5 ετίας), αλλά ότι διαγνωστικό έχω τρέξει (τελευταία δοκίμασα το HD Sentinel), τον βγάζει σε εξαιρετική κατάσταση.... Η θήκη δεν αποκλείεται να έχει πρόβλημα, ωστόσο κλείνω προς την περίπτωση να είναι πρόβλημα των usb ports (δεδομένου ότι διάφορα περιφερειακά ώρες ώρες πχ το ποντίκι, χάνουν για ελάχιστο χρόνο τη σύνδεση και επανέρχονται)...

Να σημειώσω εδώ ότι τις τελευταίες ημέρες, μπαίνω από Linux και δεν υπάρχει κανένα θέμα... Seedάρω κανονικά και ο σκληρός συνεχώς δουλεύει άψογα...