TrobocopR Δημοσιεύτηκε December 22, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 22, 2004 Λοιπόν το PC Μου είναι αυτό: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=89173#post89173 Δεν χρειάζομαι πραγματικά να αναβαθμίσω. :wacko: Και έτσι όπως είναι μια χαρά δουλεύει :p Ωστόσο αισθάνομαι ότι μετά από 3 και πλέον χρόνια έφτασε σιγά σιγά η αποφράδα στιγμή να ξαναπετάξω τα λεφτά μου :D Χρειάζομαι λοιπόν την γνώμη και των υπόλοιπων μελών του φόρουμ. Τα ζητήματα που με απασχολούν: 1)Η αναβάθμιση της RAM σίγουρα επιβάλλεται. Το ερώτημα είναι: Έχω δυο θύρες ελεύθερες, άρα 256 ή 512 επιπλέον; Το φτηνότερο ντιμάκι των 256 ΜΒ DDR@266 που βρήκα κοστίζει 27 ευρώ τελική. Των 512 κοστίζει όσο σχεδόν όσο 2 των 256... 2)Θέλω και πρόκειται να πάρω κάποιο DVD Recorder. Α) Ποιο να πάρω; Βρήκα αυτό στα 70 ευρώ τελική. Β) Τι να ξηλώσω στην θέση του; Το Pioneer DVD ROM ή το TEAC CD-R; Και τα δυο τους πάντως είναι αστέρια… Υποθέτω στο φλι θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί, πράγμα που είναι κρίμα… Παίζει σενάριο να διατηρήσω και τα 3 drive, έστω και με κάποιον PCI ATA Controller; 3) Προσέσορας: Η QDI είναι αρκετά ασαφής στο ζήτημα αυτό, τόσο στις οδηγίες χρήσης όσο και στην σελίδα της για την KuDoZ7A. Στο βιβλίο με τις οδηγίες χρήσης πάντως λέει up to 1800 Mhz processors and future processors. Με φώτισε δηλαδή… Ο μικρότερης συχνότητας που βρήκα είναι o XP στα 2,16 Ghz (2700+). Τώρα έχω έναν θάντερμπερντ @1200 οπότες 109 ευρώ για +960 mHz περιλαμβανομένου συστήματος ψύξης και 3 χρόνων εγγύηση νομίζω είναι αξιοπρεπέστατη αναβάθμιση. Θα παίξει όμως; Το μπας του είναι στα 333 ενώ της μητρικής στα 266. Eίναι πρόβλημα αυτό; Δεν κατάφερα να βρω καινούριο με χαμηλότερο μπας. Δεν με εμπνέει η σκέψη να πάρω κάποιον μικρότερο αλλά μεταχειρισμένο προσέσορα… 4) Σκέφτομαι να αναβαθμίσω και την οθόνη μου. Τώρα έχω μια Philips 107T και σκέφτομαι να πάω σε κάποια επίσης CRT στις 20+ ίντσες μιας και πλέον δεν έχω εξωτερική τηλεόραση, ενώ άρχισα να ασχολούμαι και με επεξεργασία φωτογραφίας.... Οι TFT με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τι προτείνετε; 5) Aπό την κάρτα γραφικών είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ό,τι και αν τις έχω ζητήσει να τρέξει το έτρεξε χωρίς αντιρρήσεις. Προς το παρόν. Πάντως πρόκειται για αναβάθμιση μιας σούπερ-ντούπερ ΤΝΤ ΙΙ @32 ΜΒ Μ64!!! Δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις στις κάρτες γραφικών. Υπάρχει περίπτωση να βρώ με μικρό κόστος τόσο καλύτερη κάρτα γραφικών ώστε να δικαιολογεί την αναβάθμιση; 6) Σκληρός δίσκος: Δεν με πολύ καίει η άπειρη χωρητικότητα μια και ανέκαθεν όλα μου τα αρχεία τα πέρναγα σε επανεγγράψιμα CD. Μια όμως και έχουν πέσει τόσο οι τιμές, τι θα προτείνατε στον τομέα της αποθήκευσης; 7)Τροφοδοτικό: Έχω ένα 300άρι Codegen. Αν και ουδέποτε είχα πρόβλημα, υποθέτω με τον νέο προσέσορα και κάποιον δεύτερο δίσκο δεν θα είναι πλέον αρκετό… Είχα πετύχει κάπου ένα τεστ το οποίο αφού έδινες την σύνθεση του υπολογιστή σου έλεγε πόσα Watt τροφοδοτικό χρειάζεσαι. Ωστόσο ήταν πολύ αναξιόπιστο, αφού μου έβγαλε ότι 300 Watt δεν έφταναν με την τρέχουσα σύνθεση και χρειαζόμουν τουλάχιστον 400, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε. Τι τροφοδοτικό προτείνετε για την περίσταση; 8) Λειτουργικό: Τώρα έχω Windows 95. Λέτε να έφτασε η ώρα να περάσω σε ΧΡ; :alien: :lol: 9)Και τέλος: Μήπως προσανατολίζομαι σε λάθος κατεύθυνση και θα έπρεπε να μην αναβαθμίσω αλλά να πάρω ολοκαίνουριο PC; Βέβαια εδώ υπάρχει και το ζήτημα τι θα κάνω τον παλιό… :confused: Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη… Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. December 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (22 Δεκ. 2004 , 14:42) 9)Και τέλος: Μήπως προσανατολίζομαι σε λάθος κατεύθυνση και θα έπρεπε να μην αναβαθμίσω αλλά να πάρω ολοκαίνουριο PC; ναι !!! υγ: τον παλιο βαλτον σε μια ακρη, και οταν παρεις dsl τον κανεις server ωστε να κατεβαζει αυτος και να μην δουλευει συνεχεια ο καινουριος :whistle: Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tempo Δημ. December 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2004 ο παλιός είναι αλλιώς άλλα ο νέος είναι ωραίος!!! Παράθεση η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος william blake (22 Δεκ. 2004 , 22:03) ναι !!! υγ: τον παλιο βαλτον σε μια ακρη, και οταν παρεις dsl τον κανεις server ωστε να κατεβαζει αυτος και να μην δουλευει συνεχεια ο καινουριος :whistle: Φίλε μου δεν παίζει δυστυχώς σενάριο να βάλω dsl. Όχι επειδή δεν θέλω αλλά επειδή ο ΟΤΕ δεν μπορεί να μου βάλει λόγω του ότι μένω σε φοιτητική εστία. Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα; :rolleyes: :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rohamis Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Πόσα περίπου δίνεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα. Αν αποφασίσω ότι αξίζει να κάνω κάποιες από τις αναβαθμίσεις που ανέφερα, δεν θα με εμποδίσει το οικονομικό. Tελικά το σκέφτηκα. Απορρίπτω το ενδεχόμενο αγοράς νέου PC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts