airmark Δημοσιεύτηκε July 11, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 11, 2015 (edited) Καλησπέρα, Μετά από ενάμιση χρόνο με το Nexus 5, με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, σκέφτομαι την αναβάθμισή του. Να πω ότι πριν από αυτό είχα το Galaxy S3, και αυτό που μου άρεσε απίστευτα στο Nexus ήταν το πόσο πολύ πιο γρήγορο ήταν, μηδέν lag, κυρίως φαντάζομαι χάρη στο pure android software, χωρίς τα περιττά έξτρα που έβαζε η Samsung. Αν και οι διαφορές σε hardware ήταν μικρές σχετικά, η αίσθηση στη χρήση ήταν τέτοια που είπα ότι θα μείνω για πάντα στη σειρά Nexus από δω και πέρα! Οπότε τώρα σκέφτομαι την αναβάθμιση, και ο πρώτος υποψήφιος είναι το Nexus 6, το οποίο όμως δεν είναι ο φυσικός διάδοχος καθώς είναι πιο μεγάλη σε μέγεθος συσκευή. Ίσως συνηθίζεται, δεν έχω κάτι εναντίον των phablets, αλλά φαντάζομαι ότι το ιδανικό μέγεθος για (οριακά) χρήση με ένα χέρι είναι ελάχιστα μικρότερο από του Nexus 6. Οπότε συμπεριλαμβάνω στο shortlist τα Samsung Galaxy Note 4 και LG G4, που είναι ελάχιστα μικρότερα σε μέγεθος και διαβάζω καλές κριτικές. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν οι καλές κριτικές αγνοούν (όπως αγνοούσαν και στο Galaxy S3) ενδεχόμενα προβλήματα με software (που παρεμπιμπτόντως δεν είναι πάντα εύκολο να λυθούν με custom ROM, στο S3 που τώρα έχει η γυναίκα μου έχω αλλάξει αρκετές ROM με κριτήριο κυρίως την ταχύτητα και πάλι είναι εντελώς άλλη κατηγορία από το Nexus). Έχει κανείς εμπειρία από αυτά; και τι θα προτείνατε από αυτά τα τηλέφωνα (ή κάποιο άλλο); Ευχαριστώ! Edited July 11, 2015 by airmark Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RickDangerous Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Εγώ σε αυτή τη φάση να ρωτήσω για ποιο λόγο θέλεις να αλλάξεις το Nexus 5; Ας το ξεκινήσεις από εκεί καλύτερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Από την στιγμή που και παραμένει αξιόμαχο το nexus, αλλά και τα πράγματα είναι σφιχτά, θα έλεγα να περιμένεις το νέο 5αρι που θα ανακοινωθεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airmark Δημ. July 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Ένας λόγος που θέλω να κάνω την αναβάθμιση είναι ότι η γυναίκα μου θέλει να αναβαθμίσει το galaxy s3, και καθώς η παράδοση είναι να παίρνει την παλιά μου συσκευή :) άρα θα πάρω καινούρια έτσι κι αλλιώς, λέω να πάρω κάτι καλύτερο, και δε μπορώ να πιστέψω ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει κάτι που να είναι head and shoulders καλύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RickDangerous Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Πως ορίζεις "εσύ" το "καλύτερο" είναι το θέμα Τι πιστεύεις "καλύτερο" έχει να σου δώσει μια άλλη συσκευή, τι θέλεις Μην με παρεξηγείς, απλά έχεις ήδη μια συσκευή η οποία είναι πολύ καλή/γρήγορη Δηλαδή όποια και να πάρεις δεν ξέρω αν θα σου φανεί πιο "γρήγορη" ας πούμε Αν δεν έχεις θέμα με την έλλειψη SD slot εγώ θα έλεγα Nexus 6 πάντως από αυτές που γράφεις Για κάποιους είναι μεγάλο μείον αυτό βέβαια και από τους λόγους που έφυγα κι εγώ από τη σειρά Nexus Και η γυναίκα σου γιατί θέλει να αλλάξει το S3; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airmark Δημ. July 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Πως ορίζεις "εσύ" το "καλύτερο" είναι το θέμα Τι πιστεύεις "καλύτερο" έχει να σου δώσει μια άλλη συσκευή, τι θέλεις Μην με παρεξηγείς, απλά έχεις ήδη μια συσκευή η οποία είναι πολύ καλή/γρήγορη Δηλαδή όποια και να πάρεις δεν ξέρω αν θα σου φανεί πιο "γρήγορη" ας πούμε Αν δεν έχεις θέμα με την έλλειψη SD slot εγώ θα έλεγα Nexus 6 πάντως από αυτές που γράφεις Για κάποιους είναι μεγάλο μείον αυτό βέβαια και από τους λόγους που έφυγα κι εγώ από τη σειρά Nexus Και για μένα είναι μείον, όπως και η non-removable μπαταρία, αλλά το συνήθισα. Η μπαταρία με ενοχλεί γιατί πλέον σχεδόν δε βγάζει ούτε μια μέρα, ένας από τους λόγους αναβάθμισης (βασικά του κάνω πολύ χρήση, πιστεύω ότι για τη γυναίκα μου θα βγάζει τη μέρα τουλάχιστον). Επίσης δε θα με χάλαγε λίγο καλύτερη κάμερα. Και λίγο μεγαλύτερη οθόνη (αλλά ακόμη στα όρια της χρήσης με ένα χέρι). Μικροβελτιώσεις δηλαδή, δεν περιμένω επαναστατικές αλλαγές, απλά αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να καταλήξω σε κάτι που θα έχει προβλήματα που δεν έχω τώρα. Και η γυναίκα σου γιατί θέλει να αλλάξει το S3; :p Γιατί είναι πολύ αργό. Και είναι όντως. Καμμιά φορά που το παίρνω για να κάνω κάτι, είναι χαώδης η διαφορά με το nexus. Της άλλαξα και τη ROM, της έβαλα τη super nexus, που είναι pure Android. Βελτίωσε λίγο τα πράγματα αλλά και πάλι είναι πολύ αργό (άσε που έχει ένα bug με την κάμερα). Οπότε μια επιλογή είναι να της πάρω nexus 5 και εκείνης, αλλά μιας και θα πάρω που θα πάρω μια καινούρια συσκευή το είδα σαν ευκαιρία να αναβαθμιστώ κι εγώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 (edited) Πόσα διαθέτεις; Από αυτά που λες ότι θες το nexus 6 είναι πιο κοντά σε αυτό που κοιτάς. Από κει και πέρα ίσως θα κοίταζα σε Z3 λόγω μεγέθους, αυτονομίας και εμφάνισης & G4 λόγω κάμερας και λειτουργίας. Εναλλακτικά της παίρνεις ένα galaxy alpha και κρατάς τα λεφτά και το nexus 5 για όταν βγει το καινούργιο nexus ;) Edited July 12, 2015 by enigma84 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airmark Δημ. July 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Πόσα διαθέτεις; Από αυτά που λες ότι θες το nexus 6 είναι πιο κοντά σε αυτό που κοιτάς. Από κει και πέρα ίσως θα κοίταζα σε Z3 λόγω μεγέθους, αυτονομίας και εμφάνισης & G4 λόγω κάμερας και λειτουργίας. Εναλλακτικά της παίρνεις ένα galaxy alpha και κρατάς τα λεφτά και το nexus 5 για όταν βγει το καινούργιο nexus ;) Είναι εντάξει οικονομικά όλα αυτά τα μοντέλα που ανέφερα οπότε δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων (δε σημαίνει αυτό φυσικά ότι θα πληρώσω παραπάνω αν δεν προσφέρει κάτι παραπάνω). Galaxy Alpha είναι downgrade, ή κάνω λάθος; Τουλάχιστον από άποψη μεγέθους οθόνης. Αν μη τι άλλο θα ήθελα λίγο (όχι πολύ) μεγαλύτερη οθόνη, όχι μικρότερη. Ίσως το νέο Nexus 5 να είναι η λύση αλλά ποιος περιμένει μέχρι τον Οκτώβρη; :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Αν δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Οκτώμβριο (Νοέμβριο λογικά θα μπορείς να το πάρεις) πήγαινε στο nexus 6. αν σου άρεσε το 5 το 6 θα το λατρέψεις. είναι μεγάλο αλλά θα το συνηθίσεις και μετά δεν θα μπορείς να πας σε πιο μικρή οθόνη. έχει αρκετά καλή κάμερα αλλά υστερεί στην μπαταρία. βγάζει περίπου 3μιση ώρες οθόνη σε μένα αλλά το κινητό δεν το αφήνω από τα χέρια μου. με 4g,gps, google now,ambient display όλα ενεργοποιημένα φυσικά. εγώ έχω λύσει το θέμα της μπαταρίας με ένα powerbank. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Είναι εντάξει οικονομικά όλα αυτά τα μοντέλα που ανέφερα οπότε δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων (δε σημαίνει αυτό φυσικά ότι θα πληρώσω παραπάνω αν δεν προσφέρει κάτι παραπάνω). Galaxy Alpha είναι downgrade, ή κάνω λάθος; Τουλάχιστον από άποψη μεγέθους οθόνης. Αν μη τι άλλο θα ήθελα λίγο (όχι πολύ) μεγαλύτερη οθόνη, όχι μικρότερη. Ίσως το νέο Nexus 5 να είναι η λύση αλλά ποιος περιμένει μέχρι τον Οκτώβρη; :confused: To alpha να το έδινες στην γυναίκα εννούσα. Πουλάς s3, κρατάς τα υπόλοιπα χρήματα (από ότι θα έδινες για να πάρεις για σένα) και μόλις βγει το νέο nexus 5 χτυπάς εκείνο. Αυτά στην περίπτωση που δεν έχεις ψηθεί για αλλαγή ήδη:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airmark Δημ. July 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 To alpha να το έδινες στην γυναίκα εννούσα. Πουλάς s3, κρατάς τα υπόλοιπα χρήματα (από ότι θα έδινες για να πάρεις για σένα) και μόλις βγει το νέο nexus 5 χτυπάς εκείνο. Αυτά στην περίπτωση που δεν έχεις ψηθεί για αλλαγή ήδη:p A, ok. Πολλές αγοραπωλησίες όμως (μετά θα πρέπει να πουλήσω και το Nexus 5). Και βασικά η γυναίκα μου προτιμά το Nexus 5, πολύ πιθανό να μην της αρέσει το Alpha. Να πω την αλήθεια εκείνη είναι που βιάζεται πιο πολύ, εγώ μπορώ να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο εδώ που τα λέμε. Υπάρχει και το άλλο σενάριο, να της πάρω ένα Nexus 5 και εκείνης και να περιμένω για τη δική μου αναβάθμιση, απλά δε θέλω να αφήσω την ευκαιρία για αναβάθμιση να πάει χαμένη :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 A, ok. Πολλές αγοραπωλησίες όμως (μετά θα πρέπει να πουλήσω και το Nexus 5). Και βασικά η γυναίκα μου προτιμά το Nexus 5, πολύ πιθανό να μην της αρέσει το Alpha. Να πω την αλήθεια εκείνη είναι που βιάζεται πιο πολύ, εγώ μπορώ να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο εδώ που τα λέμε. Υπάρχει και το άλλο σενάριο, να της πάρω ένα Nexus 5 και εκείνης και να περιμένω για τη δική μου αναβάθμιση, απλά δε θέλω να αφήσω την ευκαιρία για αναβάθμιση να πάει χαμένη :p Στα λεφτά που το έχουν το 5 δεν αξίζει για μένα να πάρεις νέο. Καλύτερα όντως να πάρεις εσύ άλλο;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimikoza Δημ. July 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Εγώ θα έλεγα επίσης να περιμένεις μέχρι τις 27 του μήνα να δεις τι θα παρουσία και η oneplus. Έχω το oneplus One και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RickDangerous Δημ. July 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2015 Εγώ θα έλεγα επίσης να περιμένεις μέχρι τις 27 του μήνα να δεις τι θα παρουσία και η oneplus. Έχω το oneplus One και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Συμφωνώ κι εγώ και παράλληλα μπορεί να πέσει και η τιμή του OnePlus One που είναι επίσης πολύ καλή συσκευή Και το Oppo R7 Plus σε λίγο καιρό μπορεί να γίνει διαθέσιμο, που για μένα έχει ενδιαφέρον Από τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή μοντέλα Nexus 6 θα έλεγα, εφόσον δεν έχεις θέμα με τον περιορισμό του χώρου Επίσης για την γυναίκα σου μπορείς να της πάρεις το Lumia 640 π.χ. να ξενοιάσεις κι εσύ και αυτή Τα windows phone πιστεύω ενδείκνυνται για "πιο απλή" χρήση κι έχει και πολύ καλή μπαταρία το συγκεκριμένο ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2015 Συμφωνώ κι εγώ και παράλληλα μπορεί να πέσει και η τιμή του OnePlus One που είναι επίσης πολύ καλή συσκευή Και το Oppo R7 Plus σε λίγο καιρό μπορεί να γίνει διαθέσιμο, που για μένα έχει ενδιαφέρον Από τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή μοντέλα Nexus 6 θα έλεγα, εφόσον δεν έχεις θέμα με τον περιορισμό του χώρου Επίσης για την γυναίκα σου μπορείς να της πάρεις το Lumia 640 π.χ. να ξενοιάσεις κι εσύ και αυτή Τα windows phone πιστεύω ενδείκνυνται για "πιο απλή" χρήση κι έχει και πολύ καλή μπαταρία το συγκεκριμένο ;) Όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να πάει σε nexus 6/note 4 δεν πάει σε υποδεέστερες συσκευές... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RickDangerous Δημ. July 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2015 Όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να πάει σε nexus 6/note 4 δεν πάει σε υποδεέστερες συσκευές... Δεν ξέρω σε ποια συσκευή αναφέρεσαι και τι ακριβώς θες να πεις Πας σε μια συσκευή γιατί ξέρεις τι σου προσφέρει και την επιλέγεις γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της Κι εγώ πριν μερικούς μήνες άλλαξα συσκευή, προερχόμενος από Nexus 4 και δεν πήγα σε Nexus 6 αν και το σκέφτηκα και ο λόγος δεν ήταν οικονομικός Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2015 Δεν ξέρω σε ποια συσκευή αναφέρεσαι και τι ακριβώς θες να πεις Πας σε μια συσκευή γιατί ξέρεις τι σου προσφέρει και την επιλέγεις γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της Κι εγώ πριν μερικούς μήνες άλλαξα συσκευή, προερχόμενος από Nexus 4 και δεν πήγα σε Nexus 6 αν και το σκέφτηκα και ο λόγος δεν ήταν οικονομικός To oppo r7 plus δεν είναι κάπου κοντά στο nexus 6. Και σύμφωνα με αυτά που ζητάει δεν αποτελεί εναλλακτική... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
airmark Δημ. July 14, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2015 Όντως, το R7 δε μου φαίνεται να είναι στην ίδια κατηγορία. Θα κοιτάξω όμως το One Plus Two όταν βγει. Ίσως τελικά να αναβάλλω λίγο την αναβάθμιση, καθώς από λίγα που διάβασα τα νέα Nexus 5 φαίνονται ενδιαφέροντα οπότε ίσως αξίζει να περιμένω μέχρι να βγουν. Αλλά θα συνεχίσω να το ψάχνω :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RickDangerous Δημ. July 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2015 Νομίζω αξίζει να περιμένεις λίγο αν μπορείς για τους λόγους που αναφερθήκαν Για το R7 plus αν το πάρεις με benchmarks ναι οκ είναι κατώτερο και δεν διαφωνώ ότι είναι τσιμπημένο προς το παρόν.. Έχει κάποια άλλα συν βέβαια που δεν παίζουν σε Nexus.. μπαταρία/SD slot κτλ.. μια πρόταση ήταν.. περί ορέξεως.. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts