OveLix Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Για να μην παρεξηγηθούμε: Είμαι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ απλά επειδή πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν έχει την κατανόηση, το πνεύμα συνεργασίας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουν οι χώρες της ΕΕ μεταξύ τους. Στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι ήρθαν για παζάρια και σκληρούς όρους και όχι για να παρουσιάσουν μια χώρα που ζητά να γίνει μέλος και ειναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις. Ευτυχώς, η ΕΕ (που έχει παλέψει πολύ για να αποβάλλει τα σύνδρομα του "εχω πολλα όπλα και πολύ πληθυσμό και θα κάνετε ότι σας λέω εγώ") δεν είδε με καλό μάτι τη στάση αυτή και με τους όρους που έθεσε της είπε ουσιαστικά ΟΧΙ. Πρόβλεψή μου είναι ότι οι όροι θα είναι αδύνατο τελικά να εκπληρωθούν και η Τουρκία θα μείνει "συνδεδεμένη" με την ΕΕ χώρα αλλά μέλος ποτέ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Σε 20 χρόνια πολλά γίνονται. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (22 Δεκ. 2004 , 16:09) Θα είδατε βέβαια την διαμαρτηρία 50.000 βόρειο-ιταλών κατά της ένταξης της τουρκίας χτές... τα σχόλια περιτεύουν... O Lewτon με πρόλαβε στο σχόλιο (οι Βόρειοι ούτε τους Νότιους Ιταλούς δεν θέλουν πόσο μάλλον Τουρκία) αλλά ήθελα να συμπληρώσω ότι οι Ιταλοί είναι γενικά λίγο μπερδεμένοι. Πάρτε για παράδειγμα τον Πρωθυπουργό που έχουν και όλοι τον κατηγορούν αλλά μυστηριωδώς εκλέγεται... Αν θέλουμε να δούμε αντιδράσεις ας κοιτάξουμε περισσότερο προς Γαλλία. Και η Αυστρία αντιδρά αλλά έχει άλλου είδους παρελθόν... Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αν οι Τούρκοι όπως λένε οι Financial Times απέσυραν τον στρατό και τουλάχιστον μέρος των εποίκων πιστεύω ότι ο Παπαδόπουλος θα ξανασυζητούσε τη λύση και θα την πετύχαιναν. Όπως είναι τώρα όμως, για μένα δικαίως αντιστέκεται. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. December 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος KCB (23 Δεκ. 2004 , 11:30) O Lewτon με πρόλαβε στο σχόλιο (οι Βόρειοι ούτε τους Νότιους Ιταλούς δεν θέλουν πόσο μάλλον Τουρκία) αλλά ήθελα να συμπληρώσω ότι οι Ιταλοί είναι γενικά λίγο μπερδεμένοι. Πάρτε για παράδειγμα τον Πρωθυπουργό που έχουν και όλοι τον κατηγορούν αλλά μυστηριωδώς εκλέγεται... Αν θέλουμε να δούμε αντιδράσεις ας κοιτάξουμε περισσότερο προς Γαλλία. Και η Αυστρία αντιδρά αλλά έχει άλλου είδους παρελθόν... Είμαι απόλυτα σύμφωνος, άλλωστε ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα στην χώρα του όταν θα πρόκειται (αν ποτέ) η Τουρκία να μπεί τελικά στην ΕΕ. ;) Το κατά πόσο αυτά είναι αλήθεια ή τροφή για το λαό, δεν το γνωρίζω!!! Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 KCB, γιατί ΠΡΩΤΑ να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματα? Την πιέζει κανείς? Ή θα το κάνει από καλή θέληση? Αστεία πράγματα. Τουρκία και καλή θέληση είναι contradictory terms. Ας μην υποστηρίζουμε πράγματα που δεν γίνονται. Από την άλλη πλευρά, o Τάσσος δεν θέλει λύση. Και επειδή δεν θέλει να μοιραστει την εξουσία προτιμά να μοιραστεί το νησί. Στην τελική, αυτός είναι στην ΕΕ ενώ "οι άλλοι" όχι. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα πια η Κύπρος δεν έχει συμπάθειες. Ξεγέλασε την ΕΕ στην οποία είχε υποσχεθεί λύση πριν την ένταξη αλλά όταν αυτά τα δυο αποσυνδέθηκαν έσπευσε να ενταχθεί ζητώντας και "βροντερό οχι" επειδή "το σχέδιο ήταν προδοτικό". Ένα σχέδιο που η Κύπρος ειχε ζητήσει από τον ΟΗΕ και είχε δεσμευτεί να το στηρίξει. Αποδείχτηκε ότι ήθελε ένα σχέδιο που θα τη βόλευε και θα πέταγε τους Τ/Κ στη θάλασσα. Απέρριψε το μοίρασμα της εξουσίας και (επειδή όλα πληρώνονται) σήμερα είναι στη γωνία. Κάτι πήγε να πει στις Βρυξέλλες "ας με αναγνωρίσουν και μένα" και γύρισε έχοντας τίποτε. Εφόσον η Τουρκία είπε ΝΑΙ (και μάλιστα ενάντια στη θέληση του Ντενκτάς) στο δημοψήφισμα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι θέλει τη λύση του κυπριακού "αλλά οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ, δυστυχώς τι να κανουμε". Για αυτό (ή μάλλον ΚΑΙ για αυτό) η Τουρκία πήρε ημερομηνία ενώ η Κύπρος δεν πήρε αναγνώριση. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (23 Δεκ. 2004 , 11:56) KCB, γιατί ΠΡΩΤΑ να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματα? Την πιέζει κανείς? Ή θα το κάνει από καλή θέληση? Αστεία πράγματα. Τουρκία και καλή θέληση είναι contradictory terms. Ας μην υποστηρίζουμε πράγματα που δεν γίνονται. Είπα πουθενά ΠΡΩΤΑ και μάλιστα με κεφαλαία και δεν το κατάλαβα και ούτε τώρα το βλέπω;;;;; Εγώ εννοώ να γίνει η απόσυρση την "επόμενη" μέρα της λύσης και όχι όπως έλεγε τώρα το σχέδιο Ανάν. Και βάζω το επόμενη σε εισαγωγικά για να σε προλάβω. Ξέρω ότι δεν φεύγει 40000 στρατός σε μία μέρα. ;) Από την άλλη πλευρά, o Τάσσος δεν θέλει λύση. Και επειδή δεν θέλει να μοιραστει την εξουσία προτιμά να μοιραστεί το νησί. Στην τελική, αυτός είναι στην ΕΕ ενώ "οι άλλοι" όχι. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα πια η Κύπρος δεν έχει συμπάθειες. Ξεγέλασε την ΕΕ στην οποία είχε υποσχεθεί λύση πριν την ένταξη αλλά όταν αυτά τα δυο αποσυνδέθηκαν έσπευσε να ενταχθεί ζητώντας και "βροντερό οχι" επειδή "το σχέδιο ήταν προδοτικό". Ένα σχέδιο που η Κύπρος ειχε ζητήσει από τον ΟΗΕ και είχε δεσμευτεί να το στηρίξει. Αποδείχτηκε ότι ήθελε ένα σχέδιο που θα τη βόλευε και θα πέταγε τους Τ/Κ στη θάλασσα. Απέρριψε το μοίρασμα της εξουσίας και (επειδή όλα πληρώνονται) σήμερα είναι στη γωνία. Κάτι πήγε να πει στις Βρυξέλλες "ας με αναγνωρίσουν και μένα" και γύρισε έχοντας τίποτε. Εφόσον η Τουρκία είπε ΝΑΙ (και μάλιστα ενάντια στη θέληση του Ντενκτάς) στο δημοψήφισμα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι θέλει τη λύση του κυπριακού "αλλά οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ, δυστυχώς τι να κανουμε". Για αυτό (ή μάλλον ΚΑΙ για αυτό) η Τουρκία πήρε ημερομηνία ενώ η Κύπρος δεν πήρε αναγνώριση. Άποψή σου, αλλά θα διαφωνήσω με το ξεγέλασε γιατί αν θυμάμαι καλά έγινε ένα δημοψήφισμα, και δεν νομίζω να είπε ποτέ ότι θα καθορίσει το αποτέλεσμα με το ζόρι. Είπε την άποψή του (με την οποία εν γένει συμφωνώ αφού οι παραχωρήσεις των ΕλληνοΚυπρίων θα ήταν too much) την είπαν και οι άλλοι πολιτικοί και ο λαός απεφάνθη. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas730 Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Μόνο ένα; Εάν ρίξεις μια ματιά στο Internet θα βρεις εκατομμύρια φιλε μου με προλαβε ο Ovelix αλλα τα ιδια θα σου εγραφα και εγω.δεν μπορεις να κρινεις το 2020 με τα μετρα του σημερα.σκεφτειτε πως ηταν η ελλαδα το 1984.καμμια σχεση...μονο για το 1 εχω να προσθεσω κατι.με τη δικη σου λογικη δεν επρεπε να μπει κανενας αλλος στην ευρωπαικη ενωση για να μην χασουμε εμεις κονδυλια.δεν λειτουργει ετσι η ευρωπαικη ενωση.δεν ειναι ελλαδοκεντρικη.μεχρι τωρα εχεις παρει περιπου 140τρις δραχμες...ενα ποσο που ειναι δυσκολο ακομα και να το αντιληφτουν πολλοι.δηλαδη τι να πουν και οι γερμανοι που πληρωνουν ολο τον κοσμο? Και εάν τα γκάλοπ δεν είναι στοιχεία, τότε τι αποτελεί κατά τη γνώμη σου στοιχείο για να ξέρουμε; οκ, ας παρουμε για παραδειγμα την ελλαδα.ας πουμε πως τωρα η κοινη γνωμη ειναι κατα.σκεψου οτι σε περιπτωση δημοψηφισματος τα 2 μεγαλα κομματα θα ελεγαν οι οπαδοι τους να ψηφισουν ναι.επιπλεον για ενα μεγαλο διαστημα τα ελληνικα 'ανεξαρτητα' ΜΜΕ θα μας ετρωγαν το κεφαλι γιατι η ενταξη της τουρκιας ειναι ΤΟΣΟ καλη και τα λοιπα.ποιο νομιζεις θα ηταν το αποτελεσμα?κατι παρομοιο (αλλα visa versa) εγινε και στην κυπρο οταν ειχε κυκλοφορησει στα media οτι το τελικο σχεδιο ειναι 'μαυρο' δυο ωρες πριν να το παρει στα χερια του ο παπαδοπουλος. Διεκδικήσεις θα υπάρχουν για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει έλλειμα ισχύος από πλευράς της Ελλάδας και καθώς το έλλειμα αυτό θα αυξάνεται αποτελεί μονόδορμο η διευθέτηση των προβλημάτων σήμερα. οχι, το ευρωπαικο συνταγμα λεει οτι σε περιπτωση διαφωνιων το θεμα παει στο ευρωπαικο δικασηριο κατι που επιδιωκει εξ'αρχης η ελλαδα.τα υπολοιπα ειναι politic realism illusions. Από την άλλη πλευρά, o Τάσσος δεν θέλει λύση. Και επειδή δεν θέλει να μοιραστει την εξουσία προτιμά να μοιραστεί το νησί. Στην τελική, αυτός είναι στην ΕΕ ενώ "οι άλλοι" όχι. o παπαδοπουλος πηρε ακριβως ο,τι ζητησε και παρολα αυτα ειπε οχι.δεν θα βγαλουμε τωρα τρελο και τον φερχοιγκεν για να βγουμε καλοι εμεις.κακως μπηκε σε διαπραγματευσεις αφου ετσι και αλλιως δεν θα ελεγε ναι.ηταν πραγματικα ατυχη η κυπρος που ειχε τον παπαδοπουλο για προεδρο και οχι καποιον αλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Βασικά θα συμφωνήσω με τον Οvelix ότι ο Παπαδόπουλος από μόνος του απομονώθηκε, το σχέδιο Ανάν παραήταν άδικο, αλλά αυτός δέχτηκε να αποφασίσει σε περίπτωση ασυμφωνίας τρίτος για αυτόν... και θα μπορούσε να πεί στο διάγγελμα ναι, και από πίσω το κόμμα του να οργώνει τις γειτονιές να ψηφίσουν όχι. Το θέμα της Κύπρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως και τα ελληνοτουρκικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (23 Δεκ. 2004 , 11:02) Για να μην παρεξηγηθούμε: Είμαι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ απλά επειδή πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν έχει την κατανόηση, το πνεύμα συνεργασίας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουν οι χώρες της ΕΕ μεταξύ τους. Αν και έχω αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι επί της ουσίας ελάχιστα διαφωνούμε, να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου λέγοντάς σου ότι αν είναι να αλλάξει δραστικά η Τουρκία στα επόμενα 20 χρόνια, τότε γιατί να μην αποκτήσει και κατανόηση/πνεύμα συνεργασίας κ.λπ.; Εγώ είμαι κατά της ένταξης μόνο και μόνο γιατί δεν είναι Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ τα υπόλοιπα (Κύπρος, ελληνοτουρκικά και οικονομία) έρχονται για εμένα σε δεύτερη μοίρα. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (23 Δεκ. 2004 , 11:56) Από την άλλη πλευρά, o Τάσσος δεν θέλει λύση. Και επειδή δεν θέλει να μοιραστει την εξουσία προτιμά να μοιραστεί το νησί. Στην τελική, αυτός είναι στην ΕΕ ενώ "οι άλλοι" όχι. Νομίζω ότι τον αδικής κατάφωρα και επίσης διαφωνώ κάθετα και με την υπόλοιπη παράγραφο που δεν παραθέτω. Όντως έχουμε διαφορετική άποψη για το σχέδιο Ανάν, όμως το γεγονός ότι η Κύπρος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθεί ότι και εάν της σέρβιραν. Επαναλαμβάνω, το μόνο που μπορεί σήμερα να συμβεί είναι διαμελισμός της Κύπρου και όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιστροφές εδαφών με αντάλλαγμα περιουσίες κ.λπ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ουτοπικοί συναισθηματισμοί που δεν έχουν χώρο στην πολιτική και στην πραγματικότητα. Να προσθέσω εδώ ότι απορώ τι ζόρι τραβάνε οι Κύπριοι να 'ενωθούν' με τους Τουρκοκύπριους. Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες καταρρέουν με την ταχύτητα του φωτός. Θέλουν άραγε να μεταφέρουν χειρότερα προβλήματα στις μελλοντικές γενιές τους συγκατοικώντας με κάποιους που δεν γουστάρουν; Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (23 Δεκ. 2004 , 13:08) φιλε μου με προλαβε ο Ovelix αλλα τα ιδια θα σου εγραφα και εγω.δεν μπορεις να κρινεις το 2020 με τα μετρα του σημερα.σκεφτειτε πως ηταν η ελλαδα το 1984. Η ερώτηση ήταν ποιος ο λόγος για να πει όχι η Ελλάδα. Εάν εσύ έχεις κάποια άποψη για το πως θα εξελιχθεί η Τουρκία, δικαίωμά σου να την εκφράζεις. Όπως έχω δηλώσει κατ' επανάληψη, η μαγική κρυστάλλινη σφαίρα μου κάνει χιονάκια και δεν μου επιτρέπει τέτοιες προβλέψεις. Εάν εσύ μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι η Τουρκία με την ισλαμική κυβέρνησή της αποκλείεται να στραφεί στον ισλαμισμό, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι. Θαύμα - Θαύμα οι προφήτες είναι εδώ... Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (23 Δεκ. 2004 , 13:08) [Η ευρώπ] δεν ειναι ελλαδοκεντρικη.μεχρι τωρα εχεις παρει περιπου 140τρις δραχμες...ενα ποσο που ειναι δυσκολο ακομα και να το αντιληφτουν πολλοι.δηλαδη τι να πουν και οι γερμανοι που πληρωνουν ολο τον κοσμο? Χέστηκα τι θα πούνε. Επιχειρήματα κατά της ένταξης της Τουρκίας ζητήθηκαν και αυτά έδωσα. Πάντως έχε υπόψη σου ότι όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα τα αναλαμβάνουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και επομένως μέρος αυτών οπυ πληρώνουν επιστρέφονται. Την Τουρκία γιατί κόπτονται να την βάλουν νομίζεις; Για αυτούς τι να πληρώνουν την Ελλάδα, τι την Τουρκία για εμάς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 3erete pia einai h eirwnia tis olis fasis? Egw kathimerina vgazw skopia se ena filakio stin prasini grammi...prosexw min perasei kanenas apo ta tourkokratoumena(tin klemeni mas gi) stis eleftheres perioxes... Twra omws tha prepei na prosexw kai apo pisw... Kai oxi mono apo mprosta... :mad: :wacko: :blink: :cry: Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas730 Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Εάν εσύ έχεις κάποια άποψη για το πως θα εξελιχθεί η Τουρκία, δικαίωμά σου να την εκφράζεις. Όπως έχω δηλώσει κατ' επανάληψη, η μαγική κρυστάλλινη σφαίρα μου κάνει χιονάκια και δεν μου επιτρέπει τέτοιες προβλέψεις.Εάν εσύ μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι η Τουρκία με την ισλαμική κυβέρνησή της αποκλείεται να στραφεί στον ισλαμισμό, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι. Θαύμα - Θαύμα οι προφήτες είναι εδώ... εγω φιλε δεν προεξοφλω τιποτε ισα ισα.αν η τουρκια δεν ειναι ετοιμη η δεν εχει αλλαξει στο βαθμο που πρεπει ,της δινουμε ολοι μαζι μεγαλο 'οχι' το 2019. βασικα, αυτοι που λενε οχι απο τωρα το παιζουν μαντεις και λενε οτι η τουρκια δεν προκειται να αλλαξει. Πάντως έχε υπόψη σου ότι όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα τα αναλαμβάνουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και επομένως μέρος αυτών οπυ πληρώνουν επιστρέφονται. Την Τουρκία γιατί κόπτονται να την βάλουν νομίζεις; Για αυτούς τι να πληρώνουν την Ελλάδα, τι την Τουρκία για εμάς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. και εγω να σου πω οτι και στην ευρωπαικη ενωση να μην ησουν οι ιδιοι θα τα εκαναν τα μεγαλα εργα γιατι πολυ απλα ειναι θεμα τεχνογνωσιας και κεφαλαιου.ετσι για παραδειγμα την μεγαλη γεφυρα του βοσπορου την εχουν χτισει αγγλοι (χωρις η τουρκια να ειναι στυην ΕΕ), και την αλλη μεγαλη γεφυρα την εχουν χτισει γιαπωνεζοι (που φυσικα καμμια σχεση με ΕΕ :D ) Νομίζω ότι τον αδικής κατάφωρα και επίσης διαφωνώ κάθετα και με την υπόλοιπη παράγραφο που δεν παραθέτω. Όντως έχουμε διαφορετική άποψη για το σχέδιο Ανάν, όμως το γεγονός ότι η Κύπρος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθεί ότι και εάν της σέρβιραν. επειδη μπορει να διαφωνουμε αλλα αναγνωριζω οτι εισαι σοβαρος και σχετικος με το θεμα, σου λεω να ψαξεις να βρεις για τον παπαδοπουλο τι λαθη εκανε σε σχεση με το σχεδιο αναν. Εγώ είμαι κατά της ένταξης μόνο και μόνο γιατί δεν είναι Ευρωπαϊκή χώρα αν εννοεις γεωγραφικα, να σου πω οτι ενα πολυ μεγαλο οκμματι της τουρκιας που λεγεται ανατολικη θρακη, ειναι ευρωπαικο εδαφος.ο δε πληθυσμος του λιγο μικροτερος απο αυτον της ελλαδας!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (23 Δεκ. 2004 , 15:51) αν εννοεις γεωγραφικα, να σου πω οτι ενα πολυ μεγαλο οκμματι της τουρκιας που λεγεται ανατολικη θρακη, ειναι ευρωπαικο εδαφος.ο δε πληθυσμος του λιγο μικροτερος απο αυτον της ελλαδας!! Μεγαλύτερος από της Ελλάδας είναι αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Αποτελεί το 5% μίας χώρας που εκτείνεται στα βάθυ της Ανατολίας συνορεύοντας με το Ιράκ. Πόσο ευρωπαίοι πιστεύεις ότι αισθάνονται εκεί; Πάντως η διαφορά μου δεν είναι απλά γεωγραφική. Υποτίθεται η ΕΕ δεν ήταν μία οικονομική ένωση. Εάν ήμασταν ακόμη στην ΕΟΚ, θα ήμουν (με επιφυλάξεις λόγω των δυσμενών επιπτώσεων για την Ελλάδα) υπέρ της ένταξης της Τουρκίας. Η χώρα αυτή δεν έχει ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς με την Ευρώπη και δεν εννοώ την πολιορκία της Βιέννης. Τώρα ως προς τον Παπαδόπουλο, χωρίς να θέλω να δώσω έκταση στο θέμα να πω ότι συμφωνώ με την απόφασή του και αν μη τι άλλο (ανεξάρτητα δηλαδή από την άποψή μου για το σχέδιο Ανάν) μου είναι δύσκολο να τον παρομοιάσω ουσιαστικά με τον Ντεκτάς και την πολιτική του (σε αυτό απάντησα). Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miaow Δημ. December 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (23 Δεκ. 2004 , 11:02) Για να μην παρεξηγηθούμε: Είμαι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ απλά επειδή πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν έχει την κατανόηση, το πνεύμα συνεργασίας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουν οι χώρες της ΕΕ μεταξύ τους. Στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι ήρθαν για παζάρια και σκληρούς όρους και όχι για να παρουσιάσουν μια χώρα που ζητά να γίνει μέλος και ειναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις. Ευτυχώς, η ΕΕ (που έχει παλέψει πολύ για να αποβάλλει τα σύνδρομα του "εχω πολλα όπλα και πολύ πληθυσμό και θα κάνετε ότι σας λέω εγώ") δεν είδε με καλό μάτι τη στάση αυτή και με τους όρους που έθεσε της είπε ουσιαστικά ΟΧΙ. Πρόβλεψή μου είναι ότι οι όροι θα είναι αδύνατο τελικά να εκπληρωθούν και η Τουρκία θα μείνει "συνδεδεμένη" με την ΕΕ χώρα αλλά μέλος ποτέ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Σε 20 χρόνια πολλά γίνονται. Είναι από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ με τον Γαλάτη. Απλά και χωρίς περίτεχνες, ανούσιες αναλύσεις και υποκειμενικές προσεγγίσεις. Παράθεση ...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα... ...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα... ...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. March 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2005 Επιστρεφω με ολη την καλη διαθεση....με σκοπο να αναφερθω σε μια ταινια που ειδα χτες με τον τιτλο Αραρατ του αρμενιου σκηνοθετη Ατομ Εγκογιαν η οποια εχει σαν θεμα την γενοκτονια των Αρμενιων απο τους τουρκους 1915-1917. ΤΡΟΜΕΡΗ καταγραφη ενος γεγονοτος που εξαφανισε απο προσωπου γης εναν αρχαιο πολιτισμο. Με αφορμη ενα ημερολογιο, ενος αρμενιου που γλυτωσε απο το ολοκαυτωμα εγινε η ταινια βασιζομενη σε πραγματικα περιστατικα Μαλιστα εναν χαρακτηριστικο σημειο της ταινιας ηταν ,οτι οταν ο Χιτλερ ηθελε να εμψυχωσει τους αξιωματικους του για την δολοφονια των Εβραιων αναφεροταν στην γενοκτονια ων Αρμενιων...<ποιος την θυμαται τωρα>αυτα ηταν τα λογια του. Xρησιμοποιει εναν γνησιο Τουρκο στην ταινια του ως επικεφαλη του τουρκικου στρατου που ανελαβε το <ξεκαθαρισμα>,και που ακομα και την στιγμη του <γυρισματος>ηταν τοσο πειστικος.Λες και ηταν ολο το μισος για τους Αρμενιους ακομα μεσα του. Υ.Γ.Εγραψα εδω το post και οχι στον forum με τις ταινιες γιατι ηθελα να παραμεινει σαν καταγραφη της ιστοριας των Τουρκων στο περασμα του χρονου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Ξεθάβω το θρεντ για να μιλήσουμε για μια ειδηση που βγήκε σήμερα και μπορείτε να τη δείτε στο στό το flash.gr ενώ τη δημοσίευσε καιτο in.gr Με λίγα λόγια: επίσημη αντιπροσωπεία της τουρκικής σχολής ευελπίδων που επισκεπτόταν τη χώρα μας μετά από πρόσκληση της δικής μας σχολής, βρήκε στο κατάλυμά της (στις εγκαταστάσεις της Βάρης) μια τουρκική σημαία σκισμένη και με γραμμένα προσβλητικά συνθήματα. Τι να πεις τώρα? Αν το έκαναν αυτοί σε εμάς θα έφρυττε το φόρουμ και η κοινωνία από φωνές τύπου "θέλουν και ευρωπαϊκη ένωση οι Ούννοι" και "αυτοί ειναι εχθροί μας" κλπ κλπ. :p Προφανώς τώρα το θέμα θα γίνει γαργάρα... Μια όμως που το κάναμε εμείς, θα έχουν και τα ελαφρυντικά τους οι κανακάρηδες. Από την πρώτη μέρα που μπαίνουν στη σχολή ακούνε για την Τουρκία και μελετούν σενάρια επίθεσης από και εναντίον της Τουρκίας. Στρατιωτικώς, είναι ο μόνος "εχθρός" που έχουμε. Πώς λοιπόν έρχεται ο "εχθρός" και μένει στη σχολή μας? Εμένα αυτές οι μπούρδες μού φαίνονται χουλιγκανισμοί εκ του ασφαλούς. Και είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν πολλοί να πουν "μπράβο" στους αλήτες που σε δυο-τρια χρόνια θα φοράνε γαλόνια και θα φυλάνε τα σύνορα. Εμείς τους καλέσαμε, εμείς τους φιλοξενήσαμε, εμείς τους βεβηλώσαμε τη σημαία τους. Άμα δεν μας άρεσαν ας μην τους καλούσαμε. Τώρα έφυγαν και εκδίδουν ανακοινώσεις απαιτώντας να τους ζητήσουμε συγγνώμη. Χαχαχαχαχα. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θέλαμε?? ΧΑχαχαχχαχα Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Το νόημα ποιο είναι; Κακώς έγινε το περιστατικό. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να προσποιούνται οι μεν και οι δε ότι αγαπιούνται. Αφού υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει και δυσαρέσκεια μεταξύ των δύο λαών. Και μην ακούω ουτοπικές βλακείες περί "οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα" κ.λπ. Το μόνο που με ανησυχεί εάν όντως έγινε, είναι ότι και η Ευελπίδων έχει γίνει μπουρδέλο για να γίνονται τέτοιες χοντρές παρεκτροπές. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Εβγαλες και πόρισμα βλέπω οvelix...όλοι οι Στρατιωτικοί μιάσματα! Εύγε! :X Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Έλτεο, προς τι η επιθετικότητα? Πού είπα όλους τους στρατικούς μιάσματα? Για τα "καλόπαιδα" που έκαναν την πράξη μιλάω. Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ παραδέχτηκε το περιστατικό. Μάλλον δεν διάβασες ούτε την είδηση. Γιαντρ, σωστά μιλάς. Το πραγματικό ερώτημα του περιστατικού είναι τι θα λέγαμε για τους γείτονες αν συνέβαινε αντίστροφα. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Ξέρεις υπάρχουν και όρια όταν μιλάμε για κάτι. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Δεν σε καταλαβαίνω. Από τις λέξεις σου υποψιάζομαι ότι όχι μόνο δεν έχεις πρόβλημα με το περιστατικό αλλά και ότι το επικροτείς κιόλας? Είναι έτσι? Αν όχι, πού ακριβώς διαφωνείς με όσα λέω? Και ποια είναι τα όρια που πρέπει να τηρήσω? Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Δεν σε καταλαβαίνω. Από τις λέξεις σου υποψιάζομαι ότι όχι μόνο δεν έχεις πρόβλημα με το περιστατικό αλλά και ότι το επικροτείς κιόλας? Είναι έτσι? Αν όχι, πού ακριβώς διαφωνείς με όσα λέω? Και ποια είναι τα όρια που πρέπει να τηρήσω? Και είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν πολλοί να πουν "μπράβο" στους αλήτες που σε δυο-τρια χρόνια θα φοράνε γαλόνια και θα φυλάνε τα σύνορα. Δεν επικροτώ τίποτα. :!: Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Τι αλλο απο αλήτες? Όταν ο Διοικητής της Σχολής τους προσκάλεσε επίσημα την αντιπροσωπεία και εκείνοι τον εξέθεσαν με τον χειρότερο τρόπο (δλδ ούτε πειθαρχία ούτε έλεγχος ούτε σεβασμός ούτε θάρρος να παραδεχτούν ότι το έκαναν) πώς αλλιώς πρέπει να τους ονομάσουμε? Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
th_tsong Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 πιστευω οτι χρειαζονται στρατιωτικοι σαν αυτους που βεβηλωσαν την τουρκικη σημαια γιατι ετσι πως παμε σημερα με την ανθελληνικη διακυβερνηση του τοπου μας τα παντα ως θεσμοι εχουν ισοπεδωθει!! αγαπαμε κ θελουμε τους παντες πλην ημων των ιδιων :wacko: :wacko: αν δεν υπαρχουν κ αυτοι ζητω που καηκαμε. παντως συμφωνω οτι η προσκληση των τουρκων αξιωματικων ηταν περα για περα αστοχη... αυτο που με εκνευριζει αφανταστα στον ελληνα ειναι οτι το παιζει κουλτουριαρης κ χαλαρος με ολα... Παράθεση :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 «Μην μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς» που λένε... :lol: E, ρε, υστερία... :rolleyes: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Epicouros Δημ. April 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2005 Αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι είχαν τι φαεινή ιδέα να γίνει ανταλλαγή σπουδαστών μεταξύ των στρατιωτικών σχολών, ότι και καλά βελτιώνονται η σχέσης των δυο χωρών με αυτές τις κινήσεις τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Παράθεση ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts