redalert19882000 Δημοσιεύτηκε December 3, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 3, 2004 hi paides. thelo ena programma me to opoio na mou katharizei tin mnimi ram. ektos tou tweak xp Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2004 Ram Saver Pro. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. December 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2004 Υπάρχει και το MPower ... Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. December 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2004 Kai ti akrivos kanei afto?? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. December 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2004 Ο csk έδωσε link που περιγράφει με λίγα λόγια για το πρόγραμμα, κοίταξε το. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. December 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2004 Για να καταλαβω δηλαδη,καθε προγραμμα αφηνει καταλοιπα στην ραμ η καπως ετσι?? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. December 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2004 Ναι... Και με την ανασυγκρότηση-καθάρισμα της RAM φεύγουν αυτά τα περιττά δεδομένα... Δες κι αυτό το FAQ σχετικής εφαρμογής. Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2004 Μεγαλύτερες βλακείες από αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 6 Δεκ. 2004 , 23:00) Μεγαλύτερες βλακείες από αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν. Αυτό τώρα το λες για το τι κάνουν ή το πως το κάνουν; Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος csk4023 ( 4 Δεκ. 2004 , 00:47) Υπάρχει και το MPower ... Το Μpower μπορεί να κάνει την διαδικασία αυτόματα όταν βλέπει ότι πέφτει κάτω από ένα όριο η διαθέσιμη μνήμη π.χ. 170mb σε 256άρι? Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo ( 7 Δεκ. 2004 , 17:17) Το Μpower μπορεί να κάνει την διαδικασία αυτόματα όταν βλέπει ότι πέφτει κάτω από ένα όριο η διαθέσιμη μνήμη π.χ. 170mb σε 256άρι? Ναι και μάλιστα το όριο το ορίζεις εσύ. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 6 Δεκ. 2004 , 23:00) Μεγαλύτερες βλακείες από αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν. Γιατί το λες αυτό; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. December 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος KCB ( 7 Δεκ. 2004 , 22:58) Ναι και μάλιστα το όριο το ορίζεις εσύ. To ήξερα αυτό ότι το έχει σαν δυνατότητα αλλά απ' ότι βλέπω auto defrag κάνει μόνο όταν πέσει στα 25600kb....και όχι όσο θέλουμε εμείς... :( Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo ( 8 Δεκ. 2004 , 10:02) To ήξερα αυτό ότι το έχει σαν δυνατότητα αλλά απ' ότι βλέπω auto defrag κάνει μόνο όταν πέσει στα 25600kb....και όχι όσο θέλουμε εμείς... :( Δηλαδή ενώ το έχεις ρυθμίσει να κάνει defrag παραπάνω, κάνει όπου θέλει αυτό; Δεν έχω κάτσει να το κοιτάξω να σου πω και πολλές φορές κάνε ένα διπλό κλικ στο εικονίδιο όταν δω χαμηλά τη μνήμη (έχω βάλει να βλέπω τη μνήμη πάνω στη μπάρα του ενεργού παραθύρου) και δεν περιμένω να το κάνει μόνο του. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Παιδιά λίγο που είδα το MPower δεν μου άρεσε τόσο.. Το Ram Saver Pro μου φαίνεται πολύ πιο εύχρηστο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrini Δημ. December 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Δοκιμασε και το FreeRAM pro . Ειναι σταθερο και απροβληματιστο. Παράθεση Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hostolis ( 8 Δεκ. 2004 , 01:00) Γιατί το λες αυτό; Η απλή απάντηση είναι ... έχεις ποτέ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που να οφείλεται στην κατάτμηση της μνήμης; Εάν όχι τότε δεν χρειάζεσαι τέτοια προγράμματα. Η σύνθετη απάντηση είναι ότι τα Windows Server 2003 και Window XP ενσωματώνουν έναν νέο low-fragmentation αλγόριθμο, ο οποίος χρησιμοποιεί 128 προκαθορισμένες και διαφορετικού μεγέθους διευθύνσεις μνήμης. Όταν ένα πρόγραμμα θέλει να δεσμεύσει κάποιο μέρος της μνήμης, ο αλγόριθμος επιλέγει το μέγεθος που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του προγράμματος ελαχιστοποιώντας το fragmentation. Παράλληλα, τα XP ενσωματώνουν αλγόριθμους Heap Leak Detection που εμποδίζουν τις κακογραμμένες εφαρμογές να δεσμεύουν μνήμη και μετά το τέλος τους χωρίς να την αποδίδουν στο σύστημα (memory leaks). Αυτά φυσικά βρίσκονται στο MSDN δεν προσποιούμαι να τα γνωρίζω για την πλάκα μου. Επομένως, επανερχόμαστε στην πρώτη παράγραφο. Έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα που να σου λύθηκαν με τα παραπάνω προγράμματα; Είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματα οφείλονται στην κατάτμηση της μνήμης; Ξέρεις, το 1989 ο υπολογιστής μου διέθετε 640ΚΒ μνήμης και για ποικίλους λόγους (έρευνας περισσότερο), προσπαθούσα να φορτώσω έτσι τα TSR προγράμματα και τα devices και config.sys/autoexec.bat ώστε στο τέλος να έχω 10-20ΚΒ περισσότερα. Σήμερα οι υπολογιστές έχουν 512ΜΒ μνήμης για πλάκα, το λειτουργικό σύστημα έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό και τέτοιου είδους ενέργειες δεν χρειάζονται πλέον. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 9 Δεκ. 2004 , 11:42) Η απλή απάντηση είναι ... έχεις ποτέ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που να οφείλεται στην κατάτμηση της μνήμης; Εάν όχι τότε δεν χρειάζεσαι τέτοια προγράμματα. Η σύνθετη απάντηση είναι ότι τα Windows Server 2003 και Window XP ενσωματώνουν έναν νέο low-fragmentation αλγόριθμο, ο οποίος χρησιμοποιεί 128 προκαθορισμένες και διαφορετικού μεγέθους διευθύνσεις μνήμης. Όταν ένα πρόγραμμα θέλει να δεσμεύσει κάποιο μέρος της μνήμης, ο αλγόριθμος επιλέγει το μέγεθος που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του προγράμματος ελαχιστοποιώντας το fragmentation. Παράλληλα, τα XP ενσωματώνουν αλγόριθμους Heap Leak Detection που εμποδίζουν τις κακογραμμένες εφαρμογές να δεσμεύουν μνήμη και μετά το τέλος τους χωρίς να την αποδίδουν στο σύστημα (memory leaks). Αυτά φυσικά βρίσκονται στο MSDN δεν προσποιούμαι να τα γνωρίζω για την πλάκα μου. Επομένως, επανερχόμαστε στην πρώτη παράγραφο. Έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα που να σου λύθηκαν με τα παραπάνω προγράμματα; Είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματα οφείλονται στην κατάτμηση της μνήμης; Ξέρεις, το 1989 ο υπολογιστής μου διέθετε 640ΚΒ μνήμης και για ποικίλους λόγους (έρευνας περισσότερο), προσπαθούσα να φορτώσω έτσι τα TSR προγράμματα και τα devices και config.sys/autoexec.bat ώστε στο τέλος να έχω 10-20ΚΒ περισσότερα. Σήμερα οι υπολογιστές έχουν 512ΜΒ μνήμης για πλάκα, το λειτουργικό σύστημα έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό και τέτοιου είδους ενέργειες δεν χρειάζονται πλέον. Και στα 2000 που έχω στη δουλειά αλλά και στα XP που έχω σπίτι (και έχουν όπως λες τους αλγόριθμους Heap Leak Detection) η ελεύθερη μνήμη προοδευτικά λιγοστεύει καθώς δουλεύουν και ανοιγοκλείνουν τα διάφορα προγράμματα. Το MPower ελευθερώνει μνήμη και δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω αφού η ελεύθερη μνήμη φαίνεται και στον Task Manager. Από αυτά που λες δεν νομίζω λοιπόν ότι "όλα αυτά είναι βλακείες" όπως ανέφερες παραπάνω (αυτό περίμενα να αιτιολογηθεί) αλλά απλά ότι η Microsoft ενσωμάτωσε αντίστοιχη τεχνολογία στο λειτουργικό της όπως κάνει με τόσα άλλα χρήσιμα που εμφανίστηκαν αρχικά free. Θυμίζω και το defrag των δίσκων που κάποτε γινόταν με εργαλεία εκτός Windows. Δεν το λέω με ειρωνεία αλλά γιατί κι εγώ ήμουν δύσπιστος όταν τα πρωτοείδα αυτά τα προγραμματάκια αλλά δεν έχω βρει κανέναν να αποδείξει με επιχειρήματα ότι είναι "απάτη"... Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2004 Και σε μένα πάντως απο εκεί που ακόμα και ο task manager μου δείχνει οτι έχω 20ΜΒ ελεύθερα στην μνήμη και το pc ψιλοσέρνεται, κάνοντας "optimize RAM" μέσα απο το RAM Saver Pro (ctrl+alt+f) και μου ελευθερώσει 20-40 ΜΒ μνήμης το pc επανέρχεται σε πιο φυσιολογική ταχύτητα. Επειδή δεν γνωρίζω το τεχνικό μέρος, δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Εγώ το αποτέλεσμα βλέπω. :alien: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2004 Τα Windows XP δεσμεύουν έτσι και αλλιώς όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη, χρησιμοποιώντας την ως file caching (εάν δεν έχει ήδη γεμίσει η φυσική μνήμη από τα προγράμματα που τρέχει ο χρήστης). Το θέμα επομένως δεν είναι πόση μνήμη δηλώνουν ελεύθερη τα Windows. Και 3 GB να έχετε στον υπολογιστή, τα Windows καλά θα κάνουν να την δεσμεύσουν όλη. Εάν φυσικά η μνήμη γεμίσει και εσείς φορτώσετε και κάτι ακόμη, τα Windows θα μεταφέρουν τα λιγότερα χρησιμοποιούμενα δεδομένα στον δίσκο (paging). Τί νομίζετε ότι κερδίζετε με τα προγράμματα αυτά; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική. Πείτε μου τι πιστεύετε ότι κερδίζετε και θα (προσπαθήσω να) σας πω γιατί δεν συμβαίνει ή τι χάνετε. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 9 Δεκ. 2004 , 23:28) Τα Windows XP δεσμεύουν έτσι και αλλιώς όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη, χρησιμοποιώντας την ως file caching (εάν δεν έχει ήδη γεμίσει η φυσική μνήμη από τα προγράμματα που τρέχει ο χρήστης). Το θέμα επομένως δεν είναι πόση μνήμη δηλώνουν ελεύθερη τα Windows. Και 3 GB να έχετε στον υπολογιστή, τα Windows καλά θα κάνουν να την δεσμεύσουν όλη. Εάν φυσικά η μνήμη γεμίσει και εσείς φορτώσετε και κάτι ακόμη, τα Windows θα μεταφέρουν τα λιγότερα χρησιμοποιούμενα δεδομένα στον δίσκο (paging). Τί νομίζετε ότι κερδίζετε με τα προγράμματα αυτά; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική. Πείτε μου τι πιστεύετε ότι κερδίζετε και θα (προσπαθήσω να) σας πω γιατί δεν συμβαίνει ή τι χάνετε. Μα νομίζω σου είπαμε δύο άτομα ότι η ελεύθερη μνήμη (η physical) αυξάνεται. Τώρα να πούμε και τι κερδίζεις αν έχεις περισσότερη ελεύθερη μνήμη και ιδιαίτερα "πραγματική" (όχι τη virtual στο δίσκο) ; Κι εγώ αυτό περιμένω να ακούσω από την αρχή, το τι χάνεται (αν χάνεται κάτι) γιατί κι εμένα όπως έχω πει σε παραπάνω post δεν μου φαίνονται τόσο αθώα αυτά τα προγράμματα. Ούτε και το δικό μου ερώτημα είναι ρητορικό. Όμως το ότι δείχνουν περισσότερη ελεύθερη μνήμη το κάνουν και δεν μπορούμε να το αμφισβητούμε. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts