April Δημοσιεύτηκε December 1, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 1, 2004 Έχω Celeron 700MHz overclocked στα 788MHz (75x10,5) από τα jumpers της motherboard, μιας και το bios μου δεν έχει επιλογή. Σκέφτομαι να τον ανεβάσω κι άλλο στα 872MHz (83x10,5). 1) Τι πιθανότητες έχει να πετύχει και αν αποτύχει τι ακριβώς μπορεί να συμβεί; 2) Το bios μου δεν έχει PCI/AGP lock. Υπάρχει περίπτωση κάποια απ' τα υπόλοιπα εξαρτήματα hardware να μην είναι συμβατά με τα 75MHz και να δημιουργούν προβλήματα; Αν ναι πως μπορώ να το καταλάβω; 3) Επειδή το (γεμάτο επιλογές :p) bios μου δεν έχει ούτε ρύθμηση για την τάση, δεν μπορώ να την αυξήσω. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω: Τί πλεονεκτήματα/μειωνεκτήματα έχει η αύξηση της τάσης, στην περίπτωση που θέλουμε να αφήσουμε τον επεξεργαστή σε μια συχνότητα στην οποία είναι overclocked, αλλά ξεκινάει χωρίς να είναι απαραίτητο να την πειράξουμε; 4) Η κάρτα γραφικών μου είναι πολύ καλύτερη από τον επεξεργαστή και γενικά το υπόλοιπο σύστημα. Αυτό σημαίνει πως αν επιχειρήσω overclocking στην GPU (core & memory) δεν θα δω διαφορές στις επιδόσεις; Έχω διαβάσει σε ένα περιοδικό πως μια πολύ καλή καινούρια κάρτα γραφικών είναι άχρηστη σε έναν παλιό H/Y. Τέλος, αυτό το topic σε καμιά περίπτωση δεν θα το άνοιγα μόνο για τα 84MHz που μπορεί να κερδίσω με παραπάνω overcloaking. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να πειραματιστώ και να μάθω (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι τους ενδιαφέρουν τα παραπάνω). Προηγουμένος έψαξα στο search, όμως παρόλο που βρήκα σχετικό θέμα, δεν απαντούσε σε όλες τις απορίες μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. December 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2004 :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. December 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος April ( 1 Δεκ. 2004 , 10:15) Έχω Celeron 700MHz overclocked στα 788MHz (75x10,5) από τα jumpers της motherboard, μιας και το bios μου δεν έχει επιλογή. Σκέφτομαι να τον ανεβάσω κι άλλο στα 872MHz (83x10,5). 1) Τι πιθανότητες έχει να πετύχει και αν αποτύχει τι ακριβώς μπορεί να συμβεί; an petixei... trekse kanena paixnidi na deis an tha to anteksei... an apotixei... apla de tha mpoutarei kai mporei na kanei kanena stathero ixo to ixeiaki tis motherboard... na kaei... apokleiete... apo palia oi intel de kaigontousan... 2) Το bios μου δεν έχει PCI/AGP lock. Υπάρχει περίπτωση κάποια απ' τα υπόλοιπα εξαρτήματα hardware να μην είναι συμβατά με τα 75MHz και να δημιουργούν προβλήματα; Αν ναι πως μπορώ να το καταλάβω; epeidi eixa akrivos to idio overclock (83bus) se mikrotero celeron... to mono pou mou dimiourgise provlima itan to CD-R pou kolouse pou kai pou... alla itan ena plextor 4plis kai mallon ta eftine apo tin ipertaxitita tou pci-bus... 3) Επειδή το (γεμάτο επιλογές :p) bios μου δεν έχει ούτε ρύθμηση για την τάση, δεν μπορώ να την αυξήσω. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω: Τί πλεονεκτήματα/μειωνεκτήματα έχει η αύξηση της τάσης, στην περίπτωση που θέλουμε να αφήσουμε τον επεξεργαστή σε μια συχνότητα στην οποία είναι overclocked, αλλά ξεκινάει χωρίς να είναι απαραίτητο να την πειράξουμε; afou den anevenei i tasi tou epeksergasti... exeis akomi ligoteres pithanotites na ton kaneis overclock... kai an ginei isos crasharei to pc se megales apaitiseis (giafto kane oti sou eipa sto 1o vima) 4) Η κάρτα γραφικών μου είναι πολύ καλύτερη από τον επεξεργαστή και γενικά το υπόλοιπο σύστημα. Αυτό σημαίνει πως αν επιχειρήσω overclocking στην GPU (core & memory) δεν θα δω διαφορές στις επιδόσεις; Έχω διαβάσει σε ένα περιοδικό πως μια πολύ καλή καινούρια κάρτα γραφικών είναι άχρηστη σε έναν παλιό H/Y. mporeis na tin kaneis overclock paratafta!... isos kerdiseis kati... an kai me tetoio epeksergasti de tha deis diafores... se analiseis px 1.024x768... i karta grafikon paizei megalitero rolo apo tin CPU alla kai pali prepei na exeis toulaxisto 2.4-2.6Ghz gia na apodosei 100% i GPU... stin periptosi sou... apla allakse mobo kai CPU... kai mnimi! :p Τέλος, αυτό το topic σε καμιά περίπτωση δεν θα το άνοιγα μόνο για τα 84MHz που μπορεί να κερδίσω με παραπάνω overcloaking. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να πειραματιστώ και να μάθω (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι τους ενδιαφέρουν τα παραπάνω). Προηγουμένος έψαξα στο search, όμως παρόλο που βρήκα σχετικό θέμα, δεν απαντούσε σε όλες τις απορίες μου. dokimase... mi fovasai... afou den eisai kai meso bios... to sistima sou tha kolaei mexri na allakseis ta jumperakia... de tha kaei tipota (afou de paizeis kai me tis taseis eidika)... alla genika oi intel de kaigontai (oi amd apo 64 kai pano exoun esoteriki prostasia tou CORE)... apla gia na gnorizeis... an anti gia jumper eixes epiloges sto bios gia to overclock... an kolouse to sistima... tha emene ekei... kai ipirxan 2 pithanotites... 1) na ekanes 3-4 fores restart (kai afou tha kolouse)... tha girize to sistima aftomata stin epilogi tou auto-clock... opote tha sinexizes... 2) na eprepe na valeis to jumperaki gia reset bios gia 3 defterolepta stin thesi reset oste na paei to bios sta default... opote tha ksekinouses apo arxi... pali den iparxei provlima... kai na thimase... ola einai pithana sto overclock an den iperveis poli to 30% ton anoxon... (cpu,bus,ram,voltage,pci,agp) klp klp... apo kei kai pera spania doulevoun ta sistimata... 'i kolane... kai an anevaseis poli to voltage (px apo 1.500v sinithos to pame MAX 1.650 me normal psiktra... an to pas 1.800... iparxei pithanotita na ton psiseis... kai na mi ginete katholou overclock 'i na ton kapseis teleios mias kai to sistima prostasias de tha prolavei na kopsei tin paroxi afou tha perasei to revma gia arxiko boot...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
April Δημ. December 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά τον ανέβασα στα 874MHz. Δούλεψε στην αρχή, όμως μετά από λίγη ώρα κράσαρε και έκανε restart. Ίσως με μια ψύκτρα να άντεχε, αλλά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Τον επανέφερα στα 788MHz, όπου λειτουργεί κανονικά. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2004 Που μπορώ να βρω πληροφορίες για την αντοχή του επεξεργαστή μου; Είναι pentium 3-450 (4,5x100). Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts