Jump to content

Αγορά μητρικής για AM3+

giorgio2g
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα, ψαχνω να αλλαξω τη μητρικη μου και ειμαι αναμεσα απο αυτες τις δυο: GIGABYTE GA-990FXA-UD3 και MSI 990FXA-GD65 .

Έχουν παρόμοια τιμή και χαρακτηριστικά και για αυτό δυσκολεύομαι τοσο να διαλεξω. Οποιος μπορει και θελει ας μου πει τη γνωμη του.

ΥΓ: Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα ο cpu μου ειναι αυτος http://www.skroutz.gr/s/5418398/AMD-FX-8320E-Box.html?from=autocomplete&keyphrase=8320e .

SE T100 --> Nokia N GageQD --> Motorola V3x --> SE C902 --> SE xperia mini pro (u20) --> Samsung galaxy Ace 2 --> LG G3 (32gb) --> Samsung galaxy S3 Neo --> Xiaomi Mi A1

Εγώ με Gigabyte-990FXA-UD3 έφτιαξα πρόσφατα pc.

Πριν ένα μήνα δηλαδή.

Γενικά δεν έχω παράπωνο. Μόνο όταν χθες έβαλα το evo212+ heatsink, τα πράγματα έγιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στενάχωρα σε συνδυασμό με το κουτί μου. Κατά τα άλλα ευχαριστημένος

Λογικα αυτο ειναι θεμα του κουτιου (το οτι εγινε στεναχωρα), σωστα; Εχεις full tower ή midi; Εμενα το κουτι μου εχει μπροστα usb3 αλλα απο τις 2 μητρικες μονο η GB εχει εσωτερικα υποδοχη για συνδεση usb3. Ομως δεν νομιζω οτι αυτο ειναι τοσο φοβερο ωστε να καθορισει ποια μητρικη θα παρω για αυτο και ρωταω. Κατα τα αλλα εψαξα αρκετα και σε ξενα site και τα μονα παραπονα που εχω διαβασει για την GB ειναι οτι δεν εχει ευχρηστα bios και οτι οι πρωτες εκδοσεις ειχαν καποια προβληματα τα οποια διωρθωθηκαν απο τη rev 3.0 και μετα, αλλα στα ελληνικα καταστηματα πουθενα δεν αναγραφουν ποια εκδοση εχουν προς πωληση. Για την MSI τα μονα παραπονα που βρηκα ειναι καποιες αστοχιες υλικων αλλα σε μικρο ποσοστο σε σχεση με το συνολο των reviews. Φανταζομαι ολα τα πραγματα μαζικης παραγωγης καποια κομματια θα βγουν σκαρτα. Παντως και οι δυο καρτες εχουν εγγύηση 3 χρονων οποτε δεν με απασχολει η αξιοπιστια. Αν δεν ηταν σιγουρες οι εταιριες για το προιον τους θα εβαζαν 2 χρονια εγγύηση οπως κανουν καποιοι αλλοι κατασκευαστες.

ΥΓ: Εσυ που την πηρες πριν ενα μηνα ξερεις μηπως ποια εκδοση εχεις;

SE T100 --> Nokia N GageQD --> Motorola V3x --> SE C902 --> SE xperia mini pro (u20) --> Samsung galaxy Ace 2 --> LG G3 (32gb) --> Samsung galaxy S3 Neo --> Xiaomi Mi A1

Το bios είναι F1 χωρίς προβλήματα. Το bios εμένα καλό μου φαίνεται αλλά bios είναι τι να πω. Και πάλι καλά που βλέπει ποντίκι :)

Το κουτί είναι midi νομιζω γιατί έχω χάσει επαφή. Είναι σαν τα κλασσικά 3-2 από τις μέρες που γνώριζα κάποια πράγματα.

Όμως η ψήκτρα πέφτει πάνω στο slot της μνήμης συνεπώς αν θες να βάλεις 4 dimm θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης, η σύνδεση της ψήκτρα για ρεύμα έγινε σχεδόν απροσπέλαστη.

'Εχω αν θες λινκ από adslgr για το πως έφτιαξα το pc και με βοήθησαν φυσικά.

Οντως ετσι οπως μου τα λες ειναι θεμα της μητρικης, διοτι οι θεσεις της RAM ειναι πολυ κοντα στη θεση του επεξεργαστη. Παντως εγω 2 dimm εχω οποτε δεν θα μου ειναι και μεγαλο προβλημα...

Σε 30 μηχανήματα με 6 gb raμ, AMD Phenom II X4 965 AM3 3.4Ghz 512KB 45NM 125W 4000MHZ, ati 6750 αναγκάστηκα να κάνω bios upadate μετά από 2 χρόνια, καθώς η μητρική δεν είναι καινούργια. Ο λόγος της αναβάθμισης ήταν απλά προληπτικός. Το rev των μητρικων μου είναι το1.0. το μόνο αρνητικό είναι ότι όταν μπει μεγάλη σε όγκο κάρτα γραφικών δεν μπορείς να χρησιμοποιείσεις τα 1-2 , 3,4 sata connectors επειδή τα σκεπάζει η κάρτα. Κατά τα άλλα άψογη της δίνω 9 για τον λόγω που ανέφερα και σου την προτείνω. Tο bios ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ UEFI ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ (που ξεκλειδώνει κρυφά μυστικά με το CTRL+F1) ;);)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως