Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ πάντα παίρνω κάτι noname αδιάβροχα, τα κρατάω έναν χρόνο και μετά τα αλλάζω πάλι με noname :)

Φίλε μου καλώς όρισες στο myphone.

Σεβαστή η άποψή σου από τη στιγμή που κάνεις τη δουλειά σου.

Αν επιτρέπεται τι ποσό δαπανάς για την αγορά ενός noname ρολογιού κάθε χρόνο. Δεν ρωτώ απο περιέργεια αλλά για να πάραθέσω την δική μου άποψή που είναι η εξής:

Αν για παράδειγμα δαπανάς 20€ το χρόνο, θα σου πρότεινα να αγοράσεις με 55-60€ ένα casio με βιδωτή παρακαλώ κορωνα που στην χειρότερη περίπτωση θα σου κρατήσει 5-6 χρόνια και αν σου πάθει κάτι έχει και καλό και οικονομικό σέρβις. Άρα με βάση το δικό μου σκεπτικό, που δεν είναι απαραίτητο να το δεχτείς, έχεις ένα καλό και εγγυημένα (Το Γράφω από Πείρα) αδιάβροχο, για την κατηγορία του ρολόι και παράλληλα έχεις και οικονομικό όφελος.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ρολόι για κάποιους είναι κόσμημα, για άλλους "φετίχ", σε κάποιους "το καμάρι" τους και για σε άλλους απλά κάτι που λέει την ώρα και τους αρέσει να το ανανεώνουν συχνά. Περί ορέξεως... πάντως τους καταλαβαίνω όλους.
Sent neither from iphone nor android phone

συμφωνω dimatha αν και το μοντελο που μου αρεσει πιο πολυ ειναι το submariner 14060M ξερεις περιπου ποσο κοστιζει στην Ελλαδα?μην με πιασουν και κοτσο στο κοσμηματοπωλη..εναλλακτικη λυση το sea-dweller 4000 (οι κωδικοι αυτοι ειναι αριθμος ρολογιου ή μοντελο?) το οποιο πιστευω θα πηγαινει λιγο πιο ακριβα..

και το ρολοι στο αριστερο εκτος αν καποιος ειναι αριστεροχειρας..!δικη μου γνωμη βεβαια αλλα σκεψεις του στυλ ειναι κοσμημα και το φορω στο δεξι μου κανει φιγουρατζιδικο λιγο...να μου πεις ρολεξ ειναι:)

για τον φιλο πανω που λεει για μαρκες 100%%%%%% συμφωνω οτι η ρολεξ και καποιες αλλες γνωστες και εμπορικες εταιρειες ειναι τπτ μπροστα σε αλλες με σπανια ρολογια κοσμηματα..απλα ειναι κοσμηματα και οχι τοσο ευχρηστα για καθημερινη χρηση..αντε να εχεις μια φερραρι και να την βγαζεις ολη μερα εξω βολτα:)

Guru μάλλον γι'αυτό η ιστορία του Air-King δεν είναι τόσο γνωστή.

pern το ρολεξ είναι φτιαγμένο για καθημερινό, ειδικά τα ατσάλινα. Το φοράω συνέχεια στο μπάνιο, μπιτς βόλευ, ποδήλατο, τρέξιμο κτλ.

Για πές τε, ποιά είναι τα άλλα φοβερά ρολόγια από πλευράς ωρολοποιίας αλλά να το δικαιολογίσετε.

Σϊγουρα θα αναφέρετε ρολόγια που είναι μόνο για φιγούρα με 100 ενδείξεις και αν τα φορέσεις πάνω από 5 φορές το χρόνο πάνε ταξίδι ελβετία για φτιάξιμο.

@ dimatha Για παράδειγμα HUBLOT

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

μα αυτο λεω dimatha οτι τα ρολεξ ειναι για καθημερινη χρηση παρολη την αξια τους. Για ρολογια αλλης κλασης αναφερομαι σε ειδικους μηχανισμους και υλικα για συγκεκριμενη μαρκα που τωρα μου διαφευγει αλλα μολις βρω που εχω βαλει το περιοδικο θα σου πω ονομα. Ξεκινα απ τα 50.000ευρω χωρις δεκα χιλιαδες ρυθμισεις που λες και εσυ απλα αυτο σε αντιθεση με το ρολεξ ειναι κοσμημα και οχι ρολοι για καθημερινη χρηση. Μολις βρω το μοντελο θα σου πω

μα αυτο λεω dimatha οτι τα ρολεξ ειναι για καθημερινη χρηση παρολη την αξια τους. Για ρολογια αλλης κλασης αναφερομαι σε ειδικους μηχανισμους και υλικα για συγκεκριμενη μαρκα που τωρα μου διαφευγει αλλα μολις βρω που εχω βαλει το περιοδικο θα σου πω ονομα. Ξεκινα απ τα 50.000ευρω χωρις δεκα χιλιαδες ρυθμισεις που λες και εσυ απλα αυτο σε αντιθεση με το ρολεξ ειναι κοσμημα και οχι ρολοι για καθημερινη χρηση. Μολις βρω το μοντελο θα σου πω

to sub non date exei arxikh 3200 euro . apo ekei k pera an plhrwseis metrhta sou kanoun ekptwsh....

deite k auto pou einai merika erwthmata pou isws na exete :p :lol:

http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=2277&rid=0

pern ρολόγια κοσμήματα έχει και οι ρόλεξ με 500 διαμάντια πάνω σε τιμές απίστευτες, εγώ σου λέω για πραγματικό ρολόι με μηχανή για χρήση και οχι για look.

stardrive με αγοραστές μηχανές μπορώ να σου φτιάξω και εγώ φοβερά ρολόγια.

stardrive με αγοραστές μηχανές μπορώ να σου φτιάξω και εγώ φοβερά ρολόγια.

Είσαι σίγουρος γι αυτό; ;)

Ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλους τους λάτρεις των ρολογιών.

Αν και κόβω βόλτες ανώνυμα πολύ καιρό εδώ μέσα, αποφάσισα να κάνω αισθητή και την παρουσία μου απαντώντας σε αυτό το thread με αυτό μου το 1ο post.

1. Ένα Venus, μηχανικό, κουρδιζόμενο στο χέρι.

2. Το SEIKO Kinetic μου που το έχω 10 χρόνια. (Απ' τα πρώτα που κυκλοφόρησαν).

Εκτός συναγωνισμού (και κατηγορίας) ένα customized συλλεκτικό μηχανικό χρονόμετρο της Hanhart.

Και με την ευκαιρία:

Αυτό τον καιρό "ζαχαρώνω" καινούριο ρολογάκι χωρίς όμως να έχω καταλήξει 100% σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Μου αρέσουν τα κλασσικά σχέδια με μεγάλη στρογγυλή κάσα.

Δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη αναφορά των μελών στο OMEGA Seamaster Aqua Terra Railmaster Chronometer (2803.52.37) και αναρωτιέμαι αν το γλυκοκοιτάζω άδικα χωρίς να αξίζει πραγματικά τα (αρκετά) λεφτά του (τιμή καταλόγου κάπου 2.300).

Απέναντί του υπάρχει αφ' ενός το OMEGA Aqua Terra Big Size Chronometer (2802.50.37) και αφ' ετέρου το αρκετά φθηνότερο (κατά 800ευρώ) TAGHEUER CARRERA CLASSIC AUTOMATIC με μαύρο dial και μαύρο λουράκι (WV211b.FC6202).

Μιά γνώμη από κάποιον σας στο αν τα παραπάνω ρολόγια αξίζουν τα λεφτά τους, θα μου ήταν υπερπολύτιμη. Εναλλακτικές προτάσεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Σημ: Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι χρονογράφοι (ποιός τους χρησιμοποιεί άλλωστε;), δεν μου αρέσουν άλλα σχήματα πλην της στρογγυλής κάσας, οι περιστρεφόμενες ή μη στεφάνες (γιατί είναι εις βάρος της πραγματικής διαμέτρου του dial) και δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στα μπρασελέ.

Πολλά ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όλους σας που τροφοδοτείτε αυτή την ενότητα.

Μην πυροβολείτε τον ... Ποιά Νύστα.

Για σας! Ενω ειμαι αρκετο καιρω μελος πρωτη φορα μπηκα εδω!:) :)

Δεν ξερω αν εχετε πει ξανα για αυτο που θα ρωτησω αλλα θα με helparete πολυ!! Θα ηθελα να αγορασω καταδυτικο ρολοι μεχρι 350-400Ε. Ξερετε κανενα καλο μοντελο????:confused: :confused: Ευχαριστω ολους προκαταβολικα:happy: :happy:

Για σας! Ενω ειμαι αρκετο καιρω μελος πρωτη φορα μπηκα εδω!:) :)

Δεν ξερω αν εχετε πει ξανα για αυτο που θα ρωτησω αλλα θα με helparete πολυ!! Θα ηθελα να αγορασω καταδυτικο ρολοι μεχρι 350-400Ε. Ξερετε κανενα καλο μοντελο????:confused: :confused: Ευχαριστω ολους προκαταβολικα:happy: :happy:

Για κοίτα ΑΥΤΟ και μετά.. ΑΥΤΟ

Καθώς επίσης ΑΥΤΟ και ΑΥΤΟ

Ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλους τους λάτρεις των ρολογιών.

Δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη αναφορά των μελών στο OMEGA Seamaster Aqua Terra Railmaster Chronometer (2803.52.37) και αναρωτιέμαι αν το γλυκοκοιτάζω άδικα χωρίς να αξίζει πραγματικά τα (αρκετά) λεφτά του (τιμή καταλόγου κάπου 2.300).

Απέναντί του υπάρχει αφ' ενός το OMEGA Aqua Terra Big Size Chronometer (2802.50.37) και αφ' ετέρου το αρκετά φθηνότερο (κατά 800ευρώ) TAGHEUER CARRERA CLASSIC AUTOMATIC με μαύρο dial και μαύρο λουράκι (WV211b.FC6202).

Μιά γνώμη από κάποιον σας στο αν τα παραπάνω ρολόγια αξίζουν τα λεφτά τους, θα μου ήταν υπερπολύτιμη. Εναλλακτικές προτάσεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Σημ: Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι χρονογράφοι (ποιός τους χρησιμοποιεί άλλωστε;), δεν μου αρέσουν άλλα σχήματα πλην της στρογγυλής κάσας, οι περιστρεφόμενες ή μη στεφάνες (γιατί είναι εις βάρος της πραγματικής διαμέτρου του dial) και δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στα μπρασελέ.

Πολλά ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όλους σας που τροφοδοτείτε αυτή την ενότητα.

geia to tag pou les. an k omorfo roloi ekswterika egw den tha to agoraza... :lol: bebaia einai k to oikonomiko sthn mesh alla an den exei idiaitero problhma pas me ta xilia gia omega.... apo ekei k pera den mas les mexri posa lefta mporeis na diatheseis wste na sou poume k kanena allo rologaki enalaktiko...... pantws apo ta duo omega pou les xwris deuterh skepsi tha eperna auto....... dld to 2802.50.37

http://www.conquest-watches.ru/dgcomb/6__elems_podarok/2_/3_/1_id/2_6010.html

polu wraio roloi :D :O :rolleyes:

@nomikosas

Ευχαριστώ φίλε αλλά γιατί δεν θα αγόραζες το TAG? Έτσι όπως το θέτεις (εξωτερικά ωραίο, αλλά...) σαν να μου φαίνεται ότι δεν έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τη μηχανή του.

Από οικονομικής άποψης, το budget είναι γύρω στα 1.500, άντε μέχρι 2.000 ευρώ (το πολύ) υπολογίζοντας τυχόν εκπτώσεις επί των τιμών καταλόγου.

Αν δεν είστε fan των ρολογιών που ανέφερα, τι καλύτερο έχετε να αντιπροτείνετε μ' αυτό το κόστος?

Μην πυροβολείτε τον ... Ποιά Νύστα.

@nomikosas

Ευχαριστώ φίλε αλλά γιατί δεν θα αγόραζες το TAG? Έτσι όπως το θέτεις (εξωτερικά ωραίο, αλλά...) σαν να μου φαίνεται ότι δεν έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τη μηχανή του.

Από οικονομικής άποψης, το budget είναι γύρω στα 1.500, άντε μέχρι 2.000 ευρώ (το πολύ) υπολογίζοντας τυχόν εκπτώσεις επί των τιμών καταλόγου.

Αν δεν είστε fan των ρολογιών που ανέφερα, τι καλύτερο έχετε να αντιπροτείνετε μ' αυτό το κόστος?

pare to Omega 2802.50.37 .. an plhrwseis metrhta tha sou kanoun ekptwsh.. psakstw to thema ekptwsh sta metrhta wste na sou kanoun kalh ekptwsh afou exoun perithorio... emena px mou eixan kanei 20% apo thn arxikh timh k an to eixa psaksei k perissotero isws to eixa brei k fthnotero...

to tag kata thn gnwmh mou den sugrinete me to omega pou mou edeikses. eidika auto to omega 2802.50.37 mou aresei k emena polu k etsi den mporw na sou pw na pareis tag....

egw tha eperna h to omega to 2802.50.37 h auto edw ------->

http://img464.imageshack.us/my.php?image=img0040zl6.jpg

einai rolex explorer pou tou ebale louraki ......

pare ena apo auta ta 2 ta rologia.... pisteuw aksizei ta perissotera lefta se sxesh me to tag k sou proteinw an as poume den theleis na dwseis polla lefta k skeftese to tag mono k mono gi'auto tote perimene k partw tou xronou pou tha exeis pio anesh ;) dioti kalutera na argiseis k na pareis ena para polu kalo roloi para na sumbibasths k na pareis to metrio.

@nomikosas

kati pou ksexasa.. :P

des edw----> http://img251.imageshack.us/my.php?image=at1oy7.jpg

k diavase edw----> http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&goto=1979359&rid=41331#msg_1979359

Citizen Pro-Master automatic for Big_Dick.

Φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ για τιν απαντιση σου δεν ξερω αν λες αυτο http://www.citizenwatch.jp/promaster/promaster_top.html αλλα δειτε το να μου πειτε αν αξιζει εμενα παντος μου αρεσε και λεω να το παρω διαβαστε και τα χαρακτηριστηκα του εκει ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης!!:happy: ;) ;) Επειδη δεν βγαινει αμεσως να πατε στην κατηγορια HISTORY meta 1999 AQUAMOUNT προς το τελος

μια παρατηρηση..σε καποια μαγαζια ονλινε (καποιο αναφερεται και εδω) δεν βλεπω ρολεξ!Γενικα τα κοσμηματοπωλεια στην αθηνα πουλανε τετοια ρολογια ή μονο στα κεντρικα και σε επισημουν αντιπροσωπους στην επαρχεια?

Όχι μόνο ρόλεξ αλλά καλό είναι κανένα ρολόι να μην αγοράζεις on-line γιατί το πιθανότερο είναι να σου βγεί μαϊμού και να τρέχεις να ψάχνεις για μπανάνες να το ταϊζεις.

μια παρατηρηση..σε καποια μαγαζια ονλινε (καποιο αναφερεται και εδω) δεν βλεπω ρολεξ!Γενικα τα κοσμηματοπωλεια στην αθηνα πουλανε τετοια ρολογια ή μονο στα κεντρικα και σε επισημουν αντιπροσωπους στην επαρχεια?

Τα Rolex, και οχι μόνο, δεν πωλούνται στο ιντερνετ συνεπώς ότι βλέπεις ή (στην καλύτερη περίπτωση) είναι μεταχειρισμένο ή Fake ελληνικά μαιμού.

δεν αντιλεγω ποτε δεν θα αγοραζα τετοιο ρολοι..απλα αναφερεται και εδω ενα σιτε που ειναι κοσμηματοπωλης αν ειδα καλα και ο οποιος εχει πολλες μαρκες αλλα οχι ρολεξ..το ιδιο και αλλο μεγαλο ελληνικο σιτε.Τοσο πολυ κοστιζει αραγε να παρει καποιος καποια κομματια να πουλαει στο μαγαζι του...?

pern δεν είναι θέμα κόστους αλλά πολιτική της ρόλεξ.

Ακόμα και στη Bucherer που είναι επίσιμος αντιπρόσωπος ρόλεξ ελβετίας και έχει και το επίσιμο σέρβις στην ελβετία με 17 χρυσοχοοία και άλλα 7 σε άλλες χώρες και δεν της επιτρέπουν να έχει ούτε μια φωτό από ρόλεξ ρολόι λόγο νομικών δικαιωμάτων.

Ρίξε μια ματιά εδώ. http://www.bucherer.com/en/watches/world-brands/rolex.html