Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγω παιδια εχω μεγαλο ερωτα με τα ρολογια.εχω στην κατοχη μου αρκετα ρολογια και καθε χρονο αγοραζω απο 1.

μου αρεσουν πολυ τα diver και εχω στην κατοχη μου αυτο hqdefault.jpg το οποιο ειχα αγορασει το 1995 - 225000 δρχ.το ρολοι ειναι λειτουργικο ακομη και προσφαρα αλλαξα πυκνωτη και το φοραω καθημερινα αλλα σε βουτιες πανω απο τα 10 μετρα δεν το χρησιμοποιω.και ο λογος ειναι οτι πλεον ειναι συλλεκτικο και δυσυερετο ρολοι.

τωρα εχω επισης στην κατοχη μου ena omega SE_PlanetOcean_21532465101001_VueC_large.jpg

το οποιο εκανα σχεδον 5 χρονια να το αποκτησω και το πηρα 2τερο χερι απο καταστημα της omega.(κατι σαν προμο) και ειναι ρολογαρα αυτοματο και πολυ ομορφο.αυτο το φοραω σε ειδικες περιπτωσεις και ο λογος ειναι οτι προκειτε για ακριβο κομματι.

φετος πηρα ενα ρολοι καθημερινο.μου αρεσε πολυ το blue dial και πηρα ενα Seiko αυτοματο και αυτο f5f74abe731b1a677fbfc98572ace807.jpg

επειδη ειμαι λατρης κακ κανω και συλλογη θελω να αποκτησω ενα καλο κινετικ η ενα σολαρ ρολοι και στα ++ να βρω καποιο με pepsi χρωματα , οπως το seiko padi

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

να βαλω και εγω τα 2 που μου εχουν μεινει.ειχα λοξα και εγω αλλα μετα σιγα σιγα τα εδινα.και εχω 2 τωρα6dd1bfa7d50018d7ccc38f70a95569f2.jpg28c492d78ea70cb9d7aa01336716f58b.jpg

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ παρήγγειλα το παρακάτω για καθημερινό. Το πρώτο μου αυτόματο με λάμπες τριτίου.

Kάποια στιμή θα πάρω και ένα skeleton.

6dAtzgWpTjaOmBhe7QxZ_NM2026C-L13A-BE.jpg

He who controls the past,commands the future.He who commands the future,conquers the past.

Παιδιά μια ερώτηση. Πως λέγονται αυτά τα ρολόγια που είναι αναλογικά αλλά έχουν και το ψηφιακό σε μια γωνίτσα στο καντράν;;;

Σαν αυτό πχ

Ωραιο το seiko.

Γενικα ειναι ευχαριστη η αισθηση να φορας κατι "ζωντανο" στο χερι, το να νοιωθεις το ρολόι να "κουρδιζει" μονο με την κινηση του χεριου δεν περιγραφεται.

Χανει βεβαια σε ακριβεια (περιπου 1 λεπτο το μηνα το δικο μου citizen, αν θυμαμαι καλα) αλλα "μπρος στα καλλη...."

Μην μπερδευεις τα Kinetic με τα αυτοματα ή τα κουρδιστα. οσο καιρο το εχω δεν εχω αλλαξει ακομη μπαταρια και δεν εχει χασει ουτε 1 λεπτο στα 4 χρονια!

[sIGPIC][/sIGPIC]

πως λεγεται ρε παιδια η οθονη που φωσφοριζει για να βλεπεις την ωρα στο σκοταδι?

εχει μια ονομασια

Luminova λεγετε η τεχνολογια.παραδειγμα σε citizen ειναι SuperLuminova και σε Seiko LumiBrite.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luminova λεγετε η τεχνολογια.παραδειγμα σε citizen ειναι SuperLuminova και σε Seiko LumiBrite.

να σαι καλα...πρεπει να φωτιστουν πρωτα απο καποια εξωτερικη πηγη για να φεγγουν στο σκοταδι η απο μονα τους φεγγουν?

να σαι καλα...πρεπει να φωτιστουν πρωτα απο καποια εξωτερικη πηγη για να φεγγουν στο σκοταδι η απο μονα τους φεγγουν?

Όλα τα παραπάνω θέλουν μια άλλη πηγή φωτός για να φωτίσουν και η διάρκεια τους είναι μερικές ώρες. Μόνο τα ρολόγια με tritium tubes φωτίζουν συνέχεια, χωρίς τη χρήση άλλης πηγής φωτός (και αυτά για 10-15 χρόνια).

He who controls the past,commands the future.He who commands the future,conquers the past.

Όλα τα παραπάνω θέλουν μια άλλη πηγή φωτός για να φωτίσουν και η διάρκεια τους είναι μερικές ώρες. Μόνο τα ρολόγια με tritium tubes φωτίζουν συνέχεια, χωρίς τη χρήση άλλης πηγής φωτός (και αυτά για 10-15 χρόνια).

Δηλαδη στην πρωτη περιπτωση...μεσα ενα σινεμα ας πουμε ...θα φαινεται η ωρα?

Δηλαδη στην πρωτη περιπτωση...μεσα ενα σινεμα ας πουμε ...θα φαινεται η ωρα?

Εξαρτάται από το εκάστοτε ρολόι και στο αν έχει "μαζέψει" αρκετό φως από πριν. Θεωρητικά ναι, θα την βλέπεις αλλά όσο θα περνάει η ώρα, θα εξασθενεί.

Πάρε ως δείγμα την παρακάτω εικόνα. Τα 4 πρώτα ρολόγια χρησιμοποιούν την κοινή τεχνολογία Luminova/SuperLuminova κ.ο.κ ενώ το 5ο έχει tritium tubes, που κρατάει τη φωτεινότητα συνεχώς την ίδια, όση ώρα και αν περάσει.

Lume+Comparo.jpg

Εξαρτάται από το εκάστοτε ρολόι και στο αν έχει "μαζέψει" αρκετό φως από πριν. Θεωρητικά ναι, θα την βλέπεις αλλά όσο θα περνάει η ώρα, θα εξασθενεί.

Πάρε ως δείγμα την παρακάτω εικόνα. Τα 4 πρώτα ρολόγια χρησιμοποιούν την κοινή τεχνολογία Luminova/SuperLuminova κ.ο.κ ενώ το 5ο έχει tritium tubes, που κρατάει τη φωτεινότητα συνεχώς την ίδια, όση ώρα και αν περάσει.

Lume+Comparo.jpg

ευχαριστω πολυ...πολυ κατατοπιστικο το παραδειγμα.

Εγω αγορασα ενα και δεν βλεπω τιποτα στο σκοταδι...με δυσκολευει αφανταστα

ευχαριστω πολυ...πολυ κατατοπιστικο το παραδειγμα.

Εγω αγορασα ενα και δεν βλεπω τιποτα στο σκοταδι...με δυσκολευει αφανταστα

τι ρολοι αγορασες?? βαλτο και λιγο σε τεχνητο φως.

εγω παντως με το seiko με το φως του ηλιου και οταν μπω σε ενα σκοτεινο μερος σου δινει την αισθηση οτι εχει φωτακι.αριστη luminova

[sIGPIC][/sIGPIC]

τι ρολοι αγορασες?? βαλτο και λιγο σε τεχνητο φως.

εγω παντως με το seiko με το φως του ηλιου και οταν μπω σε ενα σκοτεινο μερος σου δινει την αισθηση οτι εχει φωτακι.αριστη luminova

ειναι στο ποστ#8348...δεν φεγγει καθολου.

Ξερω τι ωρα ειναι μονο οταν ειναι ημερα

Όσο καλή και να είναι η τεχνολογία Luminova / Superlominova, το πρόβλημα είναι ότι μετά από μερικές ώρες, πάλι δε θα βλέπεις τίποτα, όσο και να έχει κάτσει στον ήλιο. Αν θες ρολόι που να βλέπεις ανά πάσα στιγμή την ώρα χωρίς πρόβλημα σε συνθήκες χαμηλού φωτός, τότε κοιτάς μόνο σε τεχνολογία με tritium tubes. Βέβαια και αυτή έχει τα πορβλήματά της αλλά σε πολύ βάθος χρόνου (20+ χρόνια μετά) συν ότι το τρίτιο είναι ραδιενεργό υλικό (όχι ότι θα πάθεις κάτι, απλά καλό είναι να το γνωρίζεις).

ειναι στο ποστ#8348...δεν φεγγει καθολου.

Ξερω τι ωρα ειναι μονο οταν ειναι ημερα

α μια χαρα..και μαλιστα και με λευκο καντραν.ισως αυτο παιζει μεγαλο ρολο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσοχη !!!! το ηλ. καταστημα brandsgalaxy δεν σεβεται τους ορους και δεν επιστρεφει τα χρηματα ουτε και αλλαγη δεχετε , ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στισ συναλλαγες μαζι τους , την πατησα κανονικα και απο 11.8.2017 τρεχω ακομα να απαντησουν

Μόλις παρέλαβα το πρώτο μου αυτόματο skeleton.

https://gfycat.com/gifs/detail/VigorousScarceFlycatcher

Sent from my SM-G9550 using Tapatalk

Edited by daospi

ομορφο...πρεπει να εχει τιμη αλμυρουτσικη ε?

ομορφο...πρεπει να εχει τιμη αλμυρουτσικη ε?

Εξαρτάται...σε σχέση με Rolex / IWC και άλλες premium εταιρίες, όχι, δεν είναι.

Aλλά στην εποχή που ζούμε, ναι, για αρκετούς ίσως να είναι πολλά (κάνει κάπου στα 1400-1600). Ας είναι καλά το ebay μιας και το πήρα σε πάρα πολύ καλή τιμή ;)

Πολυ ομορφο φιλε και ξεχωριστο!Πολυ καλη επιλογη!

Nα ΄σαι καλά φίλε μου! Αν και το είχα βάλει στο μάτι αρκετό καιρό, η -αρχική- τιμή που ζητούσαν μου φάνηκε υψηλή. Βοήθησε λίγο η τύχη, λίγο το ebay και τελικά τα κατάφερα και το πήρα.

Ειναί ενα υπέροχο ρολόι του ελβετικού οίκου Tissot με δερμάτινο μαύρο λουράκι και διαφανές καντράν με εμφανή τον μηχανισμό του .Μεγεια σου!!

απο ελλαδα μια γρηγορη αναζητηση κοστιζει 1500 ευρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια! :)

2 πραγματάκια τα οποία δε μου αρέσουν με το καλημέρα:

1) Το deployment buckle του δεν είναι άνετο στο δικό μου χέρι. Αλλά δε ξετρελάθηκα και με την ποιότητα του leather strap. Θα βγει και θα μπει κανονικό απλό buckle με άλλο λουράκι.

2) Kαι το πιο σημαντικό. Το ρολόι κάνει θόρυβο. Αν και το γνώριζα πριν το πάρω, ακόμα και σε αρκετή απόσταση από το αυτί μου, ακούω το μηχανισμό να δουλεύει (ίσως να έχω ευαίσθητη ακοή). Στην αρχή μου άρεσε αλλά...Ελπίζω στην πορεία να το συνηθίσω.

Κατά τα άλλα δε χορταίνω να χαζεύω το μηχανισμό να δουλεύει!

Edited by daospi