VIWOW Δημ. September 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2010 (edited) δηλαδη μας λες οτι ποτε στη ζωη του δεν εχει φορεσει ντοπιο ρολοι?και παλι ομως σχετικα φθηνο ρολοι εχει,γιατι καπιοι υφισταμενοι του εχουν ξεφυγει εντελως(προεδρος της τσετσενιας φοραει ρολοι των 300000 δολαριων,και ο αντιδημαρχος της μοσχας του ενος εκατομυριου) το θεμα ομως ειναι αλλου. παμε να δουμε ποσα γκρουπ εταιριων εχουμε -swatch group (breguet,blancpain,glashutte original,omega,mido,tissot,hamilton.......) ...λεω μονο μερικες.. -richemont group (cartier,arpels,vacheron,lange,panerai,jaeger lecoultre,iwc,baume+mercier.........) -LVMH (Zenith,tag ,hublot,chaumet......) -PPR (gucci....)αν υπαρχουν και αλλες συμπληρωστε... μηπως απο πχ απο τις 30 ωρολογοποιες (τυχαιο νουμερο) ουσιαστικα αγοραζουμε απο 4-5 ''μαγαζια'' με οτι αυτο συνεπαγεται? Αφού σε ενδιαφέρουν τα ρολόγια των Ρώσων πολιτικών, δες την είδηση που είχα γράψει πριν 10 μήνες, καθώς και τα σχετικά βίντεο http://clepsydre.gr/news.php?id=399 Τώρα ο Πούτιν προφανώς και προτιμάει τα ελβετικά ρολόγια. Αν τώρα, όταν γυρίζει σπίτι του, "κρυφά" όταν δεν τον βλέπει κανείς φοράει ένα ρώσικο, ... είναι πολύ πιθανό, αλλά ανεξήγητο. Τον έχουμε δει με Blancpain, Patek, IWC κλπ κλπ Τώρα αν στα 14 που δεν τον φωτογράφιζε ο Τύπος φορούσε ρώσικο, μάλλον σίγουρο είναι... Πάντως ο Υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας στις δημόσιες εμφανίσεις του στις αρχές του '80 φορούσε ένα Swatch (=Swiss Watch). Τώρα για του ομίλους, νομίζω ότι στην ελεύθερη αγορά, όποιος έχει χρήματα και επιθυμία αποκτά τις εταιρείες. Δεν απονέμονται με "δίκαιο" τρόπο! Το ίδιο δεν συμβαίνει και σε άλλους χώρους; Το Volkswagen Group, δεν έχει τις Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Skoda, Lamborghini κλπ; Τι θα έπρεπε; Κάποιος να έχει την Volkswagen την Audi και την Cartier και ο άλλος την Vacheron, την Lange και την Bentley; Πάντως αν θέλεις μια εξήγηση για το γεγονός αυτό, ο λόγος είναι ότι δεν έχει βρεθεί ο τρόπος οι απόγονοι ενός ιδιοφυούς ανθρώπου που ίδρυσε ένα μεγάλο όνομα, θα υπάρχουν αρχικά και κατά δεύτερον θα μπορούν να διοικήσουν και να εξελίξουν την εταιρεία του πατέρα/παππού τους. Έτσι όταν ένας γιός ή δισέγγονος του ιδρυτή κάνει μ.... και η εταιρεία είναι έτοιμη να κλείσει, βρίσκεται κάποιος όμιλος εταιρειων (συνήθως του είδους, αυτοί που κάνουν κανσέρβες δεν αγοράζουν εργοστάσι για ρολόγια και αντιστρόφως) εξαγοράζει την εταιρεία και την σώζει, δίνοντάς της μια νέα ζωή και συνήθως, το κάνει αυτό στηριζομενος στην υποδομή που ήδη έχει. Πολλά κόστη μειώνονται, αφού τα ρολόγια του κάθε γκρουπ, συχνά ταξιδεύουν με τα ίδια μέσα, ή έχουν κοινή αντιπροσωπεία, κλείνουν "πακέτα" διαφημέσεων κλπ Σε όλα αυτά, βασικό ρόλο παίζει η ίδια ομάδα προιόντων. Τι διαφημιστικό θα μπορούσε να κάνει η Volkswagen με την Vacheron στα εξειδικευμένα έντυπα του πλανήτη, αφού η μια μπαίνει στα αυτοκινητιστικά, ενώ η άλλη στα ωρολογοποιίας; Θα μπορούσε Volkswagen και Vacheron να έχουν την ίδια μηχανή; Tissot και Omega γίνεται! Απλά πράγματα είναι! Μη φανταζόμαστε πάντα τις "μυστικές δυνάμεις" Φιλικά Κωστής ΥΓ, Να θυμίσω ότι σε ένα φόρουμ, έχει καποιο νόημα να γράφει κανείς με το όποιο χιούμορ διαθέτει. Δεν γράφουμε βιβλίο εδώ και παρακαλώ να καταλάβουν όσοι δυσκολεύονται ότι κάποιες εκφράσεις μου που συχνά παραξηγούνται, είναι προσπάθεια (επιτυχημένου ή μη) χιούμορ. Δεν έχω πρόθεση να κρίνω την σκέψη κάποιου. Πολλές φορές όμως τα πράγματα τα κάνουμε πολύπλοκα, ενώ δεν είναι. Γιατί ο μπακάλης της γειτονιάς πουλάει και την κονσέρβα με τόνο και αυτή με σκουμπρί; Γιατί να μην την πουλάει ο τσαγκάρης; ΥΓ.2 Το Atmos που διάλεξες, είναι ακριβώς αυτό που ...φοράω! Edited September 6, 2010 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2010 (edited) Α. ρε voodooman, αν και παλιός γνωστός, τι μου κάνεις!!... Πως θα σου απαντήσω τώρα, εγώ, σε αυτά που λες, χωρίς να υποπέσω σε θανάσιμα σφάλματα, όπως "πολύ ωραία" τα περιγράφει ο Mathozz, ένα ποστ πιο πάνω; Πως να πω αυτά που ξέρω (συγνώμη, δεν ξέρω ήθελα να γράψω); Λοιπόν: 1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά το Speedmaster είναι πλέον και αυτόματο, εκτός από το κλασικο μοντέλο, που ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά μπορεί και να το λένε moonwatch. 2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά δύο από τα αυτόματα Speedmaster έχουν το ένα ημερομηνία και το άλλο ημερομηνία και μέρα της εβδομάδας (λέμε τώρα, γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΩ) 3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ αλλά τα day και day date έχουν και κρύσταλλο ζαφείρι ή κάτι τέτοιο (που να ξέρω) 4. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά λες να είναι και αδιάβροχα στα 100 μέτρα; Εγώ ΔΕΝ ΞΕΡΩ... 5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά στο Apollo 13, μια ημέρα που ΔΕΝ ΞΕΡΩ (ας πούμε τυχαία την 17η Απριλίου 1970), γιατί να μην υποθέσουμε ότι ένας αστροναύτης που ΔΕΝ ΞΕΡΩ πως τον λέγανε (ας φανταστούμε ένα φανταστικό όνομα) Jack Swigert, ήταν μέσα στο διαστημόπλοιο που αν και ΔΕΝ ΞΕΡΩ μπορεί να γύριζε στην Γη, χωρίς μπαταρίες και με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, και φαντάσου λέει να φορούσε και ένα Rolex, ας πούμε το GMT Master, αφού ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το φορούσε και έτσι "παίζεται" αν βοήθησε το Speed ή το GMT... 6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά τα 2.460 που ΔΕΝ ΞΕΡΩ οτι κάνει το αυτόματο με ημερομηνία και τα 2.760 που ΔΕΝ ΞΕΡΩ οτι κάνει (γιατί όχι;) το αυτόματο με ημερομηνία, είναι λίγα, μπροστά σε άλλα ρολόγια, που ΔΕΝ ΞΕΡΩ ποσο τα έβαλαν οι εταιρείες, αφού ΔΕΝ ΞΕΡΩ και τις εταιρείες. 7. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά φαντάζομαι ότι η Ω, χρησιμοποιεί το γεγονός ότι το Speed επελέγη (επελέγη άραγε ή όχι;) από την ... ΝΑΣΑ νομίζω την λένε, δεν είμαι σίγουρος, για να το φορέσουν οι τότε αστροναύτες στο διάστημα, τότε που άρχισαν να βγαίνουν από τα διαστημόπλοια... Παρ' όλα αυτά οι εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την Omega σε ιστορική αξία (ποιός είμαι τώρα εγώ για να κρίνω, θα μου πεις και θα μου πω, μη με πάρει και με σηκώσει πάλι) φιλοξενούν στις συλλογές τους πολλά ρολόγια που στοιχίζουν τα διπλά και τριπλά χρήματα, άνευ λόγου (λέω εγώ τώρα). Οι εταιρείες που έχουν λίγο παραπάνω όνομα, πουλούν τα αντίστοιχα ρολόγια 3 και 4 φορές αυτά τα χρήματα... Συνολικά, αν και ΔΕΝ ΞΕΡΩ, αλλά έχω ένα προαίσθημα, το Speedmaster είναι ένα πολύ ωραίο ρολόι, που έχει εκσυγχρονιστεί και προσφέρει τα απαραίτητα "καλούδια" της εποχής, δεν αποκλείεται και να υπάρχει και στην αυθεντική κουρδιστή έκδοση με μηχανισμό Coca Cola (ή Co-Axial, ή Coala δεν θυμάμαι) στα 3.800κάτι και κάνει και για γνώστες και για άσχετους σαν εμένα. Φιλικά Κωστής (το όνομά μου κάνει να το γράφω κύριε Mathozz, ή μπορεί να θεωρηθεί "φιγούρα";) ΥΓ. Ουφ, τα κατάφερα, δεν φαίνεται πουθενά ότι έχω γράψει περίπου 30 σελίδες για το συγκεκριμένο ρολόι στη ζωή μου (σα δεν ντρέπομαι)! Αλέκα, μεταξύ μας το ρολόι, αλλά μην πεις ότι στο είπα εγώ γιατί δεν πρέπει να φαίνεται ότι ξέρω, έχει αυτόματο μηχανισμό, ημερομηνία και αν θες και ημέρα, είναι αδιάβροχο και έχει αχάρακτο κρύσταλλο ζαφείρι, ενώ η μηχανή του είναι μια απο τις πιο σταθερές και αξιόλογες ιστορικές μηχανές, κατασκευασμένη από ένα λαμπρό εργοστάσιο, που παράγει τους μισούς ελβετικούς μηχανισμούς, το οποίο σου εξασφαλίζει πολύ καλή και σταθερή λειτουργία. Είναι η καλύτερη αγορά value for money, μετά τα g-shock και τα rolex!... Εχετε μια αδυναμια σε αυτο το ρολοι...Αλλα και μια μεγαλη εταιρια σαν την ΡΡ φορεσε την ιδια μηχανη ,που πηρε απο την lemania. Θα σας πω επισης οτι και το hesalite του Ω εχει φυγει απο την θεση του,αλλα και παλι ,μετα απο τοσες χιλιαδες αποστολες ,δεν αρκει για να του αμαυρωσει την εικονα....Τα τεστ απο την ΝΑΣΑ ειναι πραγματικα και ο καθενας μπορει να εχει προσβαση Speedmasters @ NASA http://forums.watchuseek.com/f45/omega-speedmaster-nasa-132.html Edited September 7, 2010 by louis_1900 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 Σήμερα ψάχνοντας για ρολόγια είδα οτι πάρα πάρα πολλά ρολόγια έχει μέσα το Getitnow. Δεν έψαξα πάρα πολύ να δω τις τιμές, αλλά είδα πολύ μεγάλη ποικιλία. Εχει παρα πολλα..ειδα μερικα και ξεχωρισα αυτο INGERSOLL CANYON IV Την μαρκα αυτη δεν την ξερω, αξιζει τα χρηματα του λετε? μου αρεσει που φαινεται ο μηχανισμος του (σαν τουρμπιλιον ή κανω λαθος; ) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 Κινεζικης κατασκευης.εχει και καποια αξιολογα μοντελα βεβαια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) ποιο ειναι το πιο φθηνο tourbilion; οχι ρεπλικα.. Edited September 7, 2010 by THEO_LEGEND Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 Κινεζικης κατασκευης ,καπου στα 2.000,οσο θυμαμαι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) Από την αρχή της ύπαρξής του, το tourbillon, θεωρήθεκε η complication par excellence που θα λέγαμε στα γαλλικά, ή με απλά λόγια η πιο εντυπωσιακή πολυπλοκότητα. Μόνο ελάχιστοι τεχνίτες μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα ρολόι με tourbillon και για το λόγο αυτό δεν βρίσονται εύκολα και ρολόγια με tourbillon ακόμη και στις πιο σημαντικές εταιρείες, μέχρι πριν λίγα χρόνια. Θυμάμαι όταν είχαν ανακαλύψει ένα ρολόι τσέπης με ένα τεράστιο tourbillon στην Jaeger-LeCoultre και το αγόρασαν, είχαν όλοι στο εργοστάσιο εντυπωσιαστεί. Έτσι για αιώνες (από το 1805 που το δημιούργησε ο Abraham Louis Breguet για τα ρολόγια τσέπης) ήταν ελάχιστα τα δείγματα του είδους. Την αλλαγή έκανε ο πολύ σημαντικός ωρολογοποιός Franck Muller, ο οποίος έχοντας μεγάλη πείρα στην συντήρηση ρολογιών τσέπης, αφού συντήρησε την συλλογή της Patek Philippe και δούλευε για το Antiquorum, σκέφτηκε ότι το συλλεκτικό ρολόι θα «πεθάνει», αν κάποιος δεν φρόντιζε να βάλει τους πολύπλοκους μηχανισμούς στα ρολόγια χειρός, αφού κανείς πλέον δεν φορούσε ρολόγια τσέπης. Έτσι ξεκίνησε αυτός μόνος του να «μικραίνει» τους μηχανισμούς (γεγονός που απαιτεί πολλή δουλειά) και να «χωράει» έναν ή και περισσότερους πολύπλοκους μηχανισμούς στην ίδια κάσα! Μετά τον ακολούθησαν όλα τα μεγάλα ονόματα! Γρήγορα η γοητεία του tourbillon ξεπήδησε από τους υπόλοιπους πολύπλοκους μηχανισμούς (αν και ο Giulio Papi στο περιοδικό μου, είπε τον Δεκέμβριο ότι το tourbillon δεν είναι πολυπλοκότητα, γιατί με τον όρο αυτό χαρακτηρίζουμε οποιαδήποτε επιπλέον ένδειξη εκτός της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων, αλλά μια αριστοτεχνική κατασκευή ενός από τα βασικά όργανα που περιέχει κάθε ρολόι) και το έκανε πολύ δημοφιλές. Η αιτία δεν είναι ούτε η δυσκολία στην κατασκευή του (στο ίδιο τεύχος, 11 από τους πλέον σημαντικούς ωρολογοποιούς στον κόσμο, από τον Georges Daniels και τον Philippe Dufour, μέχρι τον Giulio Papi και τους ωρολογοποιούς που κατασκεύασαν τα πιο πολύπλοκα ρολόγια στον πλανήτη συμφωνούν ότι είναι πιο δύσκολο να κατασκευάζεις ένα χρονογράφο, παρά ένα tourbillon), ούτε οι απίστευτες ώρες εργασίας, ή η ακριβέστερη ένδειξη της ώρας, λόγω του περιορισμού των σφαλμάτων που οφείλονται στην βαρύτητα, αλλά η εξωτερική ομορφιά του και το γεγονός ότι δίνει μια κίνηση στο καντράν του ρολογιού. Στην αρχή tourbillon κατασκεύαζαν λίγες εταιρείες και όλες τα cages (το κλουβί του tourbillon) τα προμηθευόντουσαν από ελάχιστες εταιρείες. Κατά βάση την Lemania και την Girard-Perregaux. Ήταν τόσο αυστηρή η πολιτική των εργοστασίων, ώστε η Lemania πουλούσε τα cages με την εξάδα, έναντι του αστρονομικού ποσού των 18.000 ευρώ έκαστο! (Μιλάμε για 30-50 εξαρτήματα, βάρους 1 γραμμαρίου, περίπου! Πριν από 9 περίπου χρόνια, την πρώτη φορά που ο αείμνηστος Nicolas Hayek «απείλησε» ότι θα «κόψει» την παροχή μηχανισμών στις εταιρείες εκτός Swatch Group, «ξεφύτρωσαν» κάποιες εταιρείες που πουλούσαν το cage και μάλιστα flying, χωρίς γέφυρες, προς 3.000 ευρώ. Έτσι εμφανίστηκαν κάποια tourbillon στα 9-11.000 ευρώ (Chronoswiss, Ikepod κλπ). Σήμερα τα κατασκευάζουν και οι Κινέζοι, ενώ κάθε εταιρεία που σκέφτηκε να μην «χάσει την ευκαιρία» να παρουσιάσει και αυτή ρολόγια, έχει και ένα tourbillon, και ας είναι εταιρεία που φτιάχνει κανονικά …μπλουζάκια! Παράλληλα στην χρονική αυτή περίοδο, η ανακάλυψη της νανο-τεχνολογίας, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλές ετειρείες να κατασκευάζουν πλέον τα εξαρτήματα στη μηχανή (ο Franck Muller δούλευε στο χέρι) και έτσι να μπορουν και αυτοί να μπουν στο "παιχνίδι" του tourbillon. Το tourbillon είναι «χαβιάρι» και το να ζητάς που υπάρχει φτηνό χαβιάρι, είναι λάθος. Αυτοί που θέλουν χαβιάρι, ψάχνουν το ακριβότερο και όχι το φθηνότερο (κατά τη γνώμη μου, πάντα) Ο καθένας το κατασκευάζει με διαφορετικό τρόπο και ισχύει ότι τα απλά, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, ενώ τα εξαιρετικά είναι έργα Τέχνης. Σε αφιέρωμα που έχω κάνει για τα πιο «τρελά» ρολόγια, θα βρεις μερικά από τα πιο ιδιαίτερα tourbillons http://clepsydre.gr/articles.php?cat=1&sub=3 O Λουδοβίκος πιο επάνω έχει δίκιο. Η τιμή των αξιοπρεπών κινέζικων είναι περίπου στα 2.000, αν και μπορεί να βρεις σε λιγότερο γνωστές εταιρείες και στα 1000. Με tourbillon που να γυρίζει... Φιλικά Κωστής Edited September 7, 2010 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 Αξιολογη ιστορικη αναδρομη και μια ερωτηση, ποιες ειναι σημερα εταιριες κατασκευης,που φτιαχνουν tourbillon για τριτους? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) Εδώ τη χάνουμε την ....μπάλα! Γιατί δυστυχώς δεν φτιάχνουν πλέον μοναχά για τρίτους, αλλά και για ..τέταρτους, ...πέμπτους, εκατοστούς εικοστούς έκτους κλπ κλπ... Αν σου είναι απαραίτητο να μάθεις θα μου δώσεις μια ημέρα να ρωτήσω τα παλικάρια που αγοράζουν και από το εμπόριο, για τα "απλά" τους ρολόγια, όχι το 3volution (Preziuso κλπ) να σου πω... Κάποιοι βέβαια δίνουν "κάτω από το τραπέζι" γιατί πολλές εταιρείες δεν θέλουν να φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν τα καλύτερα ρολόγια τους μόνες τους. Ο Franck Muller που υπήρξε ιστορικά ο πρώτος από τους "επώνυμους" νέους ωρολογοποιούς, είπε στο περιοδικό μου, ότι μέχρι να γινουν γνωστά τα ρολόγια του με το όνομά του, είχε δουλέψει αφανώς για 18 (!) εταιρείες, ως εξωτερικός συνεργάτης, κατασκευάζοντας τα πιο δύσκολα κομάτια τους!... Η Cartier πάντως πριν από λίγα χρόνια άρχισε να γράφει στα δελτία τύπου και νομίζω και κάποιες διαφημίσεις ότι το tourbillon της είναι Girard-Perregaux. Οι μη γνώστες μένουν ξεροί, οι γνώστες εφησυχάζουν.... Φιλικά Κωστής Edited September 7, 2010 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) Η Cartier πάντως πριν από λίγα χρόνια άρχισε να γράφει στα δελτία τύπου και νομίζω και κάποιες διαφημίσεις ότι το tourbillon της είναι Girard-Perregaux. μια εξυπνη διαφημιση...και πολυ καλα εκαναν νεο L.E απο την Hublot Hublot Big Bang FIFA World Cup Winners Watch Limited Edition: 100 http://img72.imageshack.us/img72/1825/hublotfifaworldcupwatch.jpg http://img521.imageshack.us/img521/981/hublotfifaworldcupwinne.jpg http://img228.imageshack.us/img228/981/hublotfifaworldcupwinne.jpg Edited September 7, 2010 by Nikos_s3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 VIWOW πολυ απλα θα σου απαντησω πως πολλες φορες προτιμω την ομορφια ενος premium μοντελου(για το μηχανισμο αναφερομαι) που υπο αλλες συνθηκες δεν θ΄αποκτουσα ποτε.:) Αν δουμε απλους καθημερινους ανθρωπους γυρω μας θα δουμε οτι η πλειοψηφια αδιαφορει για την σχετικη ιστορια που κουβαλα καποιο ακριβο μοντελο,την τεχνογνωσια,την σχεδιαστικη μελετη οσων εργαστηκαν για να το δημιουργησουν..το μονο που κοιτουν ειναι να ειναι ομορφο και οικονομικο. (εξου και οι ρεπλικες,αλλα ειναι μεγαλο θεμα αυτο για να το εξαντλησουμε) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) Ήταν απίστευτη συγκυρία για την Hublot να κερδίσει στην Αφρικη η Ισπανια. Είναι η πιο Θέρμη αγορά τους. Το Σαββατο ο Biver κάνει στο σπίτι του στην Ελβετια τη μεγάλη ετήσια γιορτή για το τυρί. Φιλικά Κωστης VIWOW πολυ απλα θα σου απαντησω πως πολλες φορες προτιμω την ομορφια ενος premium μοντελου(για το μηχανισμο αναφερομαι) που υπο αλλες συνθηκες δεν θ΄αποκτουσα ποτε.:) Αν δουμε απλους καθημερινους ανθρωπους γυρω μας θα δουμε οτι η πλειοψηφια αδιαφορει για την σχετικη ιστορια που κουβαλα καποιο ακριβο μοντελο,την τεχνογνωσια,την σχεδιαστικη μελετη οσων εργαστηκαν για να το δημιουργησουν..το μονο που κοιτουν ειναι να ειναι ομορφο και οικονομικο. (εξου και οι ρεπλικες,αλλα ειναι μεγαλο θεμα αυτο για να το εξαντλησουμε) Μου θυμισες το ανέκδοτο με τον τύπο με το σαραβαλακι που ρωτάει τον ιδιοκτήτη της Ferrari στο φανάρι «είναι καλά αυτά τα αμάξια;» «Ειναι» του απαντάει ο άλλος από την Ferrari. «Ρωταω γιατί δεν τα βλέπω να κυκλοφορούν πολύ!» επίσης οι περισσότεροι δεν τα έχουν με την Ναομι, δεν ακούν Bach, δεν κάνουν διακοπές στις Μαλδιβες, δεν έχουν πίνακες του Da Vinci κοκ φιλικά Κωστης Edited September 8, 2010 by Nikos_s3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 Μου θυμισες το ανέκδοτο με τον τύπο με το σαραβαλακι που ρωτάει τον ιδιοκτήτη της Ferrari στο φανάρι «είναι καλά αυτά τα αμάξια;» «Ειναι» του απαντάει ο άλλος από την Ferrari. «Ρωταω γιατί δεν τα βλέπω να κυκλοφορούν πολύ!» Αν και με τις ρεπλικες πλεον ειναι αλλιως τα πραγματα.. υπαρχουν φυσικα γι αυτους που θελουν να το παιξουν ενω δεν εχουν στον ηλιο μοιρα (αναλογα τον κυκλο τους βεβαια,πχ εμενα το thug heuer carrera που εχω κανενας απο το περιβαλλον μου δεν αναγνωριζει το μοντελο αυτο) αλλα και γι αυτους που απλα τους αρεσουν τα ακριβα ρολογια απλα σαν ομορφια και δεν μπορουν να τα αποκτησουν με αλλο τροπο.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) ρεπλικα?χμ....μπερδεμενη ιστορια.....:nuke: Σωστα, με θορυβο ιδιο με ποτιστικη μηχανη...:happy: Καλυτερα να μην συνεχισουμε το θεμα με τις ρεπλικες γιατι θα γραφτουν 10-20 σελιδες χαλαρα..:lol: τελικα δεν καταλαβα,αν εισαι υπερ της ρεπλικας και γιατι αξιζει να την αγορασεις? Edited September 8, 2010 by VeCo Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2010 (edited) τελικα δεν καταλαβα,αν εισαι υπερ της ρεπλικας και γιατι αξιζει να την αγορασεις? Ειμαι κατα γενικα,αλλα αν μου γυαλισει καποιο ακριβο μοντελο δεν ξερω αν θ αντισταθω σε μια ρεπλικα..και αν αγοραζα ποτε μου δεν θα το εκανα ποτε για να δειχθω,(απεχθανομαι κατι τετοιο) πχ για τουρμπιλιον που ρωτησα πιο πισω μπορω να πω οτι το σκεφτηκα σοβαρα να αγορασω σε ρεπλικα καποιο που ειδα αλλα τελικα μου περασε και δεν θα το κανω,αν και να πω την αληθεια αν δεν μου εκαναν δωρο ενα carrera θα αγοραζα καποιο thug heuer που μου ειχε γυαλισει σε ρεπλικα. Γενικα δεν μου αρεσει να βλεπω ατομα που για το πουλ μουρ εχουν ρεπλικες ρολογια που βγαζουν ματι,(σε αυτους ισχυει οσο πιο πολυ βγαζει ματι τοσο καλυτερα),προσωπικα δενομαι με τα ρολογια μου ,εστω κι ας ειναι ενα απλο casio των 100 ευρω(οπως εχω γραψει προσφατα εχω 2 μοντελα τα οποια λατρευω και φοραω καθημερινα). Σχετικα με το γιατι αξιζει να αγορασεις μια ρεπλικα για μενα αξιζει μονο για την ομορφια του μοντελου που αντιγραφει,(οταν δεν μπορει καποιος να αγορασει το αυθεντικο)επισης θα ειναι αναλωσιμη,δεν θα την αγοραζα πχ ποτε για να την αφησω στο παιδι μου ως ενθυμιο ή κατι τετοιο. Edited September 8, 2010 by THEO_LEGEND Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Το «Thug» Heuer που σου χάρισαν γράφει στο καντραν «Thug» η «TAG» Heuer; Γιατί αν το γράφει όπως το γράφεις, σίγουρα δεν χρειάζεται να αγορασεις ρεπλικα... Φιλικά Κωστης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 ενα νεο μοντελο απο την nautica,quartz chrono http://img96.imageshack.us/img96/6986/ocn46b.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img812.imageshack.us/img812/8564/ocn46a.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Το «Thug» Heuer που σου χάρισαν γράφει στο καντραν «Thug» η «TAG» Heuer; Γιατί αν το γράφει όπως το γράφεις, σίγουρα δεν χρειάζεται να αγορασεις ρεπλικα... Φιλικά ΚωστηςΛαθος δικο μου,εχω ανεβασει και φωτο λιγες σελιδες πισω, οριστε για το μοντελο που εχω. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3287427#post3287427 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Προφανώς! Πλάκα έκανα. Αγαπητέ Λουδοβικο το Nautica που έβαλες είναι ακριβότερο από μια νιτσεραδα της ίδιας εταιρείας; Φιλικά Κωστης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poloman Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Τα ρολογια 3Η τα ξερετε?? Ειδα ενα σημερα και μου αρεσε παρα πολυ, και λεω να το παρω! Τι λετε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 http://www.traserh3.co.uk/ εξαιρετικα ,military style;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Oριστε και ο πειρασμος να παρω μια ρεπλικα...:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 συγνωμη,αλλα ειδικα αυτο το ρολοι,αξιζει το οριτζιναλ!!!:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 συγνωμη,αλλα ειδικα αυτο το ρολοι,αξιζει το οριτζιναλ!!!:worry: Eχεις καποιο site να το δω σε αυθεντικο με την τιμη του μαζι? με το που κανω αναζητηση στο γουγλι μου βγαζει μονο site με ρεπλικες..:confused: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectarios73 Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 ξερει κανενας που μπορω να βρω μπρασελεδες τυπου mesh σε φυσικο καταστημα (για να περαστει σε ρολοι) ,οχι απο ιντερνετ.ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts