Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να μην τρομάζουμε άδικα τον κόσμο, όλες οι αγορές από Ασία είναι επικίνδυνες και αν ναι, πόσο; Από την εμπειρία σου, πόσο συνηθισμένο είναι ένας power seller με feedback πάνω από 99% να πουλάει μαϊμούδες;

Και μόνο τους φόρους στους οποίους υπόκειται ένα αντικείμενο στο τελωνείο, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές. Και υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή. Και τελικά, αν δεν αγοράσεις ιαπωνικά ρολόγια από την Ασία, από πού θα τα αγοράσεις;

Εννοείται ότι δεν μπαίνουμε στο ebay με το καλάθι του super market και ρίχνουμε μέσα ό,τι βρούμε. Ψάχνουμε, ρωτάμε, συζητάμε και μετά αγοράζουμε.

Πράγματι, αυτός ο lowprices που λέει ο cottonhornet στο emarket έχει τιμές χώμα, ακόμη και σε σχέση με το ebay. Πώς τα καταφέρνει, ένας Θεός ξέρει.

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πράγματι, αυτός ο lowprices που λέει ο cottonhornet στο emarket έχει τιμές χώμα, ακόμη και σε σχέση με το ebay. Πώς τα καταφέρνει, ένας Θεός ξέρει.

Κοιταξε.....μπορει πχ να του ανοικει το καταστημα να ειναι και λιγο εκτος πολης [στη σφραγιδα του γραφει Ανατολη-Ιωαννινα] και να ζηταει μικρο κερδος με σκοπο την μεγαλη καταναλωση.Απο την αλλη αυτος που νοικιαζει στην Τσιμισκη η Μητροπολεως και εχει και κανα 2 υπαλληλους που του στοιχιζουν 2000 τουλαχιστον τομηνα + 3-4-5000 το νοικι + λειτουργικα +++ αντε βγαλε μια τιμη για ενα ρολοι.Για ενα μεσο οικογενιακο αυτοκινητο τα εξοδα κατασκευης ανερχονται στα 1500-2000 ευρο και εμεις το αγοραζουμε....................

Για να μην τρομάζουμε άδικα τον κόσμο, όλες οι αγορές από Ασία είναι επικίνδυνες και αν ναι, πόσο; Από την εμπειρία σου, πόσο συνηθισμένο είναι ένας power seller με feedback πάνω από 99% να πουλάει μαϊμούδες;

Και μόνο τους φόρους στους οποίους υπόκειται ένα αντικείμενο στο τελωνείο, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές. Και υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή. Και τελικά, αν δεν αγοράσεις ιαπωνικά ρολόγια από την Ασία, από πού θα τα αγοράσεις;

Εννοείται ότι δεν μπαίνουμε στο ebay με το καλάθι του super market και ρίχνουμε μέσα ό,τι βρούμε. Ψάχνουμε, ρωτάμε, συζητάμε και μετά αγοράζουμε.

Αυτό με το 99% είναι πολύ απάτη. Το θέμα με την Ασία είναι ότι εκεί βρίσκονται οι "πηγές" των μαϊμούδων.Μπορώ να δώσω 100 urls από powersellers που πουλάνε fake με ποσοστά 100% και πωλήσεις αρκετές χιλιάδες.Άσε που σε μερικούς έστειλα email και τους εξηγούσα (όχι σε ρολόγια) ότι αυτά που πουλάνε είναι fake και άρχισαν να βρίζουν :). Σίγουρα υπάρχουν καταστήματα που ανοίγουν λογαριασμούς στο ebay επείδη είναι πολύ εύχρηστο , αλλά ρωτάω αν ήταν το ebay ένα κατάστημα στη γειτονιά σου που πούλαγε και fake και γνήσια , θα αγόραζες από εκεί ή από το κατάστημα που ξέρεις ότι 100% πουλάει αυθεντικά; Ποια εταιρεία ρολογιών αξίας 500, 1000, 2000 euro και γενικά ο,τιδήποτε προϊόντων παρέχει σε ιδιώτες μεγάλες ποσότητες εμπορεύματος , τα οποία τα φωτογραφίζουν στο τραπέζι του σπιτιού τους;

Δεν υπάρχει έλεγχος κατάλληλος για τα δεδομένα και τα μεγέθη της εταιρείας που λέγεται "ebay". Τα policies του ebay καταπατούνται συνεχώς από του sellers , οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα.

Το μόνο που χρειάζεται πιστεύω ότι είναι κοινή λογική. Δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα αγοράσεις γνήσιο rolex με 300 ευρώ!

Ας το κάνω πιο συγκεκριμένο. Τα Ιαπωνικά ρολόγια των τριών μεγάλων εταιριών (βάζω και την orient μέσα και ας την ελέγχει η seiko) λογικό είναι να είναι αρκετά φθηνότερα σε εκείνες τις περιοχές. Από προσωπική πείρα, οι τιμές που έχουν αυτά τα ρολόγια στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά υψηλές τις περισσότερες φορές. Έχω μελετήσει αρκετά μοντέλα, τα οποία σε Ευρώπη και Ασία κοστίζουν γύρω στα 200 ευρώ, αλλά τα εδώ μαγαζιά τα πουλάνε γύρω στα 500. Μπορεί, για χίλιους δυό λόγους ο εδώ έμπορος να μην μπορεί να το πουλήσει πιο κάτω, το θέμα όμως είναι ότι η διαφορά είναι τεράστια.

Αυτό το orient. http://www.emarket.gr/item-15337164-e-ORIENT%20Men%60s%20Inter%20Face%20COUNTDOWN%20TIMER-CHRONO-ALM%20WATCH%20120euro Σε μαγαζί στην Χίο, μου το είπαν 650 ευρώ! Η διαφορά είναι τεράστια και όντως με βάζει και εμένα σε σκέψεις. Από την άλλη, αυτή είναι η τιμή του ρολογιού πάνω-κάτω σε πολλά μαγαζιά της Ασίας (και εκτός ebay), οπότε πόσο πιθανό είναι να είναι fake;

Ξανατονίζω ότι για αγορές εκτός ΕΕ υπάρχει ο κίνδυνος του τελωνείου, της πιθανής έλλειψης εγγύησης και άλλων κινδύνων σχετικά με την αξιοπιστία του πωλητή. Σκεφτόμαστε, ζυγίζουμε και αποφασίζουμε.

Ίσως έχεις δίκιο, ειδικά αν έχεις εμπειρία και αγοράζεις από συγκεκριμένο seller.Υπάρχει όμως και η περίπτωση των κλεμμένων photos που δείχνουν άλλο προϊόν (αυθεντικό) και άλλο σου στέλνουν (μαϊμού) και η τιμή είναι του αυθεντικού προϊόντος. Ειδικά στα ρολόγια βλέπω photos που τις έχουν πάρει μάλλον από τα αυθεντικά online μαγαζιά, αντίθετο με τα policies του ebay που λέει ότι ο seller πρέπει να ανεβάζει δικιές του φωτογραφίες από το προϊόν.Εγώ ως πελάτης θέλω να δω τη δικιά του φωτογραφία π.χ. από το ρολόϊ , να δω τι μου πουλάει, ακόμα και αν αυτό είναι αυθεντικό.Τη φωτογραφία από το επίσημο site την έχω δει ,ευχαριστώ δε θα πάρω.

1 adidas, merika swatch!

oso gia to ebay pou eida na anaferete sta teleutaia minimata ontos exei poli savoura. an omos eisai prosektikos mporeis na pareis treles eukairies kyrios apo idiotes. ego ta perisotera pou pira ta exo kataxarei sxedon tzampa kai merika apo ta alla katafera otan den imoun euxaristimenos na mioso tis times tous meta tin agora (partial refound)

πουλάω την παλιά-μικρή μου συλλογή: nokia: 3210, 5110, 5140, 5210, 6110, 6111, 6150, 7360, 8850 ericsson: T18, A2618s, R380s

sony ericsson: Z200, K700i, W300i, T650i, F500, K300i

siemens: M45i, M55, S35i, A55, SL55

Γεια σας. Εχω διαβασει αρκετες σελιδες απο το συγκεκριμενο θεμα και ειναι ενδιαφεροντα οσα σχολιαζετε. Οσο κι αν ειναι υποκειμενικο το θεμα, πως σας φαινεται αυτο:

http://www.oro.gr/index.php?target=products&product_id=1259

Μπορω να το βρω καπου φθηνοτερα σε ξενο αξιοπιστο site?

My soul is painted like the wings of butterflies,

Fairy tales of yesterday, will grow but never die,

I can fly, my friends!

Γεια σας. Εχω διαβασει αρκετες σελιδες απο το συγκεκριμενο θεμα και ειναι ενδιαφεροντα οσα σχολιαζετε. Οσο κι αν ειναι υποκειμενικο το θεμα, πως σας φαινεται αυτο:

Πολυ ωραιο ρολοι και αξιζει την αγορα.Ισως να το βρεις και φθηνοτερα μιας και ειναι quartz και οχι κινετικ.Ψαξτο κι αλου με προσοχη στα ξενα σαιτ

Τα Seiko Daytona στο ebay εχουν περιπου μιση τιμη,μερικα και πιο κατω.Ριξε μια ματια εδω http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=seiko+daytona&_sacat=0&_fromfsb=&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=SND697&_osacat=0

Εγω θα το ξανασκεφτομουν να δωσω τα διπλα.Λιγο κερατιατικα μου φαινονται.

Ασχετο με τα προηγουμενα,μ'αρεσει σα ρολοι.Βεβαια αν εχεις 200-250 να δωσεις ισως μπορεις και για Kinetic.

Screw you guys,I'm going home.........

Γιατί θεωρείτε προσόν του ρολογιού το να είναι kinetic;

Δεν ρωτάω πονηρά, απλά θέλω να ξέρω πώς το βλέπετε. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα quarzt που κουρδίζει αυτόματα, με την κίνηση του χεριού. Μπορεί να μην έχει μπαταρία, αλλά ο συσσωρευτής κάποια στιγμή θα χρειαστεί αντικατάσταση έτσι και αλλιώς.

Για εμένα το kinetic είναι μία μεσοβέζικη λύση που δεν εξυπηρετεί κάτι. Ή παίρνεις αυτόματο ή quartz, ποιός ο λόγος ναν πάρεις κάτι ενδιάμεσο;

Τα Seiko Daytona στο ebay εχουν περιπου μιση τιμη,μερικα και πιο κατω.Ριξε μια ματια εδω http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=seiko+daytona&_sacat=0&_fromfsb=&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=SND697&_osacat=0

Εγω θα το ξανασκεφτομουν να δωσω τα διπλα.Λιγο κερατιατικα μου φαινονται.

Ασχετο με τα προηγουμενα,μ'αρεσει σα ρολοι.Βεβαια αν εχεις 200-250 να δωσεις ισως μπορεις και για Kinetic.

Εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες το ebay για αγορες αλλα το ρολογια δεν ειναι κατι που γνωριζω. Δηλαδη δεν μπορω να αναγνωρισω ενα fake οποτε ανυσηχω. Δεν θελω να δωσω ουτε 10 ευρω για να παρω ενα αντιγραφο, καλυτερα να παρω ενα no-name απο μια μαιμου seiko. Ετσι το βλεπω. Για παραδειγμα δε θα επαιρνα ποτε ρουχα απο ebay γιατι πως να τα ξεχωρισω, εκει βαζουν οτι photo θελουν. Οποτε παντα παω στα αντιστοιχα μαγαζια. Βεβαια εσεις που ειστε πιο εμπηροι μπορειτε να βοηθησετε και γι'αυτο ρωταω. Για παραδειγμα αν ξερετε εναν αξιοπιστο πωλητη θα με βοηθησετε πολυ. Επισης κατι παρομοιο σε kinetic (αν και απο μηχανισμους δεν εχω ιδεα) αν εχετε να προτεινετε σας παρακαλω. Βασικα αυριο θα παω παλι μια βολτα να τσεκαρω κι αλλα, swatch που δεν ειδα σημερα, festina και αλλα.

I can fly, my friends!

Αγόρασα τελικά αυτό αλλά με παραξενεύει που πάνω στο ταμπελάκι του αναγράφει κανονικά από τη μία πλευρά το DKNY και από την άλλη "china movement" και "strap china".

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

τώρα φοράω ένα BREIL που είναι αρκετά παλιό...

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 |QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

... με παραξενεύει που πάνω στο ταμπελάκι του αναγράφει κανονικά από τη μία πλευρά το DKNY και από την άλλη "china movement" και "strap china".

Γιατί σε παραξενεύει αυτό;

Όλα αυτά που σε παραξενεύουν απλά σημαίνουν ότι ο μηχανισμός του ρολογιού είναι κατασκευασμένος στην Κίνα, το λουράκι επίσης είναι φτιαγμένο στην Κίνα και απλά η DKNY βάζει την "υπογραφή" της στο τελικό προϊόν.

Όλα αυτά είναι "φυσιολογικά" ...

Εκτός κι αν είχες την εντύπωση ότι φίρμες όπως η DKNY, Emporio Armani, D&G, Diesel κ.τ.λ. πραγματικά κατασκευάζουν ρολόγια ...

Άσχετο,

ωραίο "εισαγωγικό" video για όσους τώρα αρχίζουν να ασχολούνται με τα ρολόγια, κι
ακόμη ...

Φοβήθηκα μήπως είναι replica ενώ το πλήρωσα για γνήσιο :)

-----

Απορία: (οι οδηγίες που είχε μέσα το ρολόι αναφέρονται σε διάφορα μοντέλα γενικά αλλά δεν έχει ειδικά το δικό μου).

Το ρολόι λοιπόν έχει τους δείκτες ώρας/λεπτών, ένα δείκτη που είναι στην ουσία ο χρονογράφος και τρεις μικρούς δείκτες.

Ενώ λειτουργεί το ρολόι (μόνο οι δείκτες ώρας και λεπτών), ξεκινάω και τον χρονογράφο (κόκκινος δείκτης, στην ουσία δευτερολέπτων) για να μη φαίνεται σταματημένος. Όμως μετά από κάποια ώρα σταματάει.

Επειδή δεν είχα ξανά ρολόι χρονογράφο, μπορεί να είναι φυσιολογικό αυτό; Να μην γυρίζει δηλαδή συνεχώς ο δείκτης των δευτερολέπτων (χρονογράφος) ;

Παιδια, ψηνομαι ασχημα να αγορασω αυτο εδω:

http://cgi.ebay.de/New-PRS200-T17-1-486-55-Chrono-watch-with-box-card_W0QQitemZ120394259822QQcmdZViewItemQQptZUK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL?hash=item120394259822&_trksid=p3286.m63.l1177

Πως σας φαινεται; Στην εδω αγορα (σχεδον παντου) κανει μεταξυ 300 και 350 ευρω αναλογα με το μαγαζι.

Πειτε μου τη γνωμη σας, σας παρακαλω!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Απορία: (οι οδηγίες που είχε μέσα το ρολόι αναφέρονται σε διάφορα μοντέλα γενικά αλλά δεν έχει ειδικά το δικό μου).

Το ρολόι λοιπόν έχει τους δείκτες ώρας/λεπτών, ένα δείκτη που είναι στην ουσία ο χρονογράφος και τρεις μικρούς δείκτες.

Ενώ λειτουργεί το ρολόι (μόνο οι δείκτες ώρας και λεπτών), ξεκινάω και τον χρονογράφο (κόκκινος δείκτης, στην ουσία δευτερολέπτων) για να μη φαίνεται σταματημένος. Όμως μετά από κάποια ώρα σταματάει.

Επειδή δεν είχα ξανά ρολόι χρονογράφο, μπορεί να είναι φυσιολογικό αυτό; Να μην γυρίζει δηλαδή συνεχώς ο δείκτης των δευτερολέπτων (χρονογράφος) ;

Στο σεικο μου ο χρονογραφος μηδενιζει αυτοματα μετα απο 12 ωρες νομιζω.

Κάποιος από τους μικρούς δείκτες μετράει τα λεπτά της χρονομέτρησης. Δες αν ο δευτερολεπτοδείκτης σταματάει μόλις μηδενίζει ο λεπτοδέκτης. Αν έχεις και ωροδείκτη χρονομέτρησης τότε δες αν σταματάει όταν μηδενίζει ο ωροδείκτης. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο (τα δευτερόλεπτα σταματάνε σε άσχετη στιγμή), τότε μάλλον έχεις πρόβλημα. Επίσης μην βάζεις το χρονόμετρο να λειτουργεί συνέχεια, δεν έχει φτιαχτεί για συνεχή χρήση και θα σου φάει μπαταρία με ταυτόχρονη φθορά του μηχανισμού χωρίς λόγο.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Σημερα μετα απο δυο χρονια με το σεικο που ειχα αγορασει απο τον lowprices το πηγα για service και μου ειπαν οτι ειναι original μου εκαναν και μια στεγανοποιηση και δεν πληρωσα τιποτα.

Επίσης μην βάζεις το χρονόμετρο να λειτουργεί συνέχεια, δεν έχει φτιαχτεί για συνεχή χρήση και θα σου φάει μπαταρία με ταυτόχρονη φθορά του μηχανισμού χωρίς λόγο.

Δηλάδή ο μεγάλος (κόκκινος σε εμένα) δεν είναι καλό να γυρίζει συνέχεια;

Όσο για τα άλλα θα το κοιτάξω όταν επιστρέψω σπίτι.

Τελικα σημερα αγορασα αυτο στα 245 ευρω :

http://www.kenmarwatches.com/festina/F6795-1/?AID=10560369&PID=2187177&SID=M0xmiYgqMYkXZlbA2HKkMMWuKCvLk4mM

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος :)

I can fly, my friends!

Τελικα σημερα αγορασα αυτο στα 245 ευρω :

http://www.kenmarwatches.com/festina/F6795-1/?AID=10560369&PID=2187177&SID=M0xmiYgqMYkXZlbA2HKkMMWuKCvLk4mM

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος :)

Πολυ ωραιο μεγια carbon ε?

Πολυ ωραιο μεγια carbon ε?

Σ'ευχαριστω. Ναι στο μπρασελε εχει carbon.

Ημουν αναμεσα σε αυτο, στο seiko που ειπα νωριτερα, σε ενα Guess το οποιο ειχε και δευτερο κλασικο δερματινο λουρακι που μπορουσες ευκολα να αλλαζεις και σε ενα festina πιο απλο και φθηνο. Τελικα μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα σε αυτο και μου αρεσει πολυ στο χερι μου (εχω και πολυ μικρο καρπο).

I can fly, my friends!

Έχει κανένας να μου δανείσει 150 ευρώ να πάρω αυτό; http://www.watchshopuk.com/mens-casio-edifice-wave-ceptor-chronograph-watch-eqw-500dbe-1aver-p99929677.html Λίγο γρήγορα παρακαλώ πριν εξαφανιστούν πάλι. :lol: